tiistai 18. joulukuuta 2012

viikko 10+4

Paljon on taas sattunut ja tapahtunut sitten viime kirjoittaman. Viime kirjoitusta seuraavana päivänä kävin lääkärillä, joka määräsi sairaslomaa seuraavat kymmenen päivää. Se aika sitten menikin kotona makoillessa, nukkuessa, syödessä ja oksentaessa. Pahoinvointilääkkeet hain lopulta ja kyllä kai ne pahimman oksentamisen tunteen vie pois. En kuitenkaan haluaisi ottaa niitä paljon, vaikka kuinka lääkäreitä myöten väittävät turvallisiksi. Silti. No, iltasin se on melkein ollut pakko ottaa, kammottava olo iskee joskus viiden maissa. Kaiketi johtuu väsymyksestä.

Viime viikolla, tasan viikko sitten oli myös eka neuvola kerta, jossa sitten mitattiin, punnittii, kuunneltiin ja kyseltiin. HB ja verenpaine oli ihmeen hyvät 125 ja 123/70 odotin kyllä että olisi paljon huonommat kaiken pahoinvoinnin ja oksentamisen takia. Ilmeisesti oon sittenkuitenkin saanut osan vitamiineista ja ruuasta vauvoille ja riittämään jopa itelleni. Lähetteitä tuli myös kokeeseen jos toiseenkin. Labrat verestä ja pissasta sekä ultra synnytyspolille, harmittavasti meni vasta joulun välipäiville, joten jotta saatiin kuva isovanhemmille, piti varata ultra-aika yksityiselle. Neuvolatädin mukaan joudun myöskin sokerirasituskokeeseen heti parin viikon päästä ja uudestaan sitten kun muutkin "normaalit" menee. Tämä taas johtuu tästä PCO:sta. Saa nähdä miten saan sen litkun pysymään sisällä. On varmaan otettava vapaapäivä siihen.

Neuvolassa kuunneltiin myös vauvojen sydänääniä. Yllätyin vähän tästä koska oletin, että eihän ne nyt vielä voi kuulua, vauvat kun ovat jotain 3 cm mittaisia.. Mutta kuului ne. Kahteen kertaan saatiin ne kuulumaan, en tiedä oliko molempien vai vaan toisen kahteen kertaan. Mutta hyvin kuului silti :)

Yksityisellä käytiin siis kuvauttamassa vauvoja isovanhempia varten. Kalliiksihan se tuli, mutta pakko oli kuvat saada, joten ihan sama. Ja sitten kun molemmat vauvat siellä näkyi pyörimässä vahvoine sydänäänineen, olisin voinut toisenkin satasen maksaa ultrasta. Nyt saatiin hyvät kuvat molemmista :) Eli eikun yllätystä valmistelemaan! :)

Töissä olen ollut nyt toista päivää, ja äsken alkoi taas kauhea etominen. En tiedä mitä tästä nyt taas tulee, yököttää ihan jatkuvasti että pitää oikeesti keskittyä ettei yökkää. En nyt halua ees puhua oksentamisesta kun ajatuksestakin tulee huono olo :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!