maanantai 18. helmikuuta 2013

viikko 19+4

Jälleen kolme viikkoa edellisestä postauksesta. Miten oon ollut näin saamaton? Ei ole edelleenkään ollut kauhea kiire, mutta jotenkin kotona ollessa ei vaan tule konetta kaivettua ja alettua kirjoittamaan. Kai se on ihan positiivistakin. Tuleepahan ainakin levättyä.

Pahoinvointien voi nyt sanoa virallisesti loppuneen täysin. Yli kuukauteen ei ole tullut edes hetkellisesti huono tai paha olo tai että mikään haju olisi saanut voimaan pahoin. Pystyn jopa syömään jauhelihaa.. :D No, poislukien yksi aamu viime viikolla, silloin jäi juomatta se perinteinen mehukeittolasillinen ennen sängystä nousua, ja oksennusreissuahan se tiesi. No, olo onneksi oli sen jälkeen taas ihan normaali, ja koska oksentelusta tuli joulukuussa niin tuttua, niin ei toi oksentaminen loppupelissä tuntunut edes pahalta.

Muuten onkin sitten vaivaa jos jonkinlaista ollu. Varsinkin viime päivinä, mahaa vihloo ihan hullusti. :/ Ilmeisesti se johtuu siitä että vauvat kasvaa niin kovaa vauhtia, ettei kohtu meinaa pysyä matkassa mukana. Hyvä että kasvavat. Ei noi vihlomiset silti kivoja ole. Nivusia jomottaa myös ihan koko ajan, varsinkin kävely tai hiihtolenkin jälkeen. Ilmeisesti luut leviää ja se aiheuttaa ton. Kaikkea vaivaa sitä onkin mistä ei kyllä varoitella etukäteen.. :D Miehelle oonkin pari kertaa ihmetellyt, että oon aina luullut että alku- ja keskiraskaus on vaan ihanaa aikaa. Maha kasvaa ja jaksaa vielä hyvin tehdä kaikkea. Iho hehkuu ja hiukset kiiltää. Joopa joo. Mä ainakin olen ollut niin väsynyt koko ajan etten varmasti oo hehkunut kun vaan unissani. Alkupahoinvointikin oli niin hirveetä ettei raskaudesta oikein muistanut iloita. Alitajuisesti kyllä aatteli, että ainakin raskaus jatkuu kun kerran on noin kamalan huono olo. Nyt kun pitäisi olla se aika, kun voi nauttia raskaudesta, niin mua ainakin vaan sattuu milloin mihinkin ja väsyttää edelleen kauheasti. No, ainakin vauvojen liikkeistä voi iloita ja ne onkin ihania. Varsinkin kun niitä on alkanut nyt tuntea selkeämmin ja varmemmin. Ihan varmaksi en osaa sanoa, että oisin kummankin liikkeet tuntenut, mutta aika varmaksi kuitenkin. Sen verran eripuolilla mahaa ne on tuntunut.

Rautakuuri toimii hyvin. Tai ainakin siinä mielessä, ettei ole aiheuttanut mahaongelmia. En sitten tiiä onko hemoglobiini noussut, kun vieläkin on aika kalpee ja hutera olo.. No neuvola on seuraavan kerran maaliskuun alussa, niin siellähän se sitten nähdään. :)

Vakaasti muka päätin raskauden alussa, etten osta paljoa vaatteita ennen kuin vauvojen sukupuolet on selvillä, ja raskaus on edennyt yli kriittisen 25 viikon. No, periaatteet romukoppaan. Vauvoilla on nyt vaatteita ihan kauheasti, en tiiä ehtiikö ne kaikkia 50cm bodeja edes käyttää jos syntyvät isompian kuin mä ajattelen tai jos kesä on kauhean kuuma. No, mutta ei se ehkä haittaa, koska nämä kaikki on niin hyviä löytyjä! Ja suurin osa kirpparilta. Eli ei ole omaisuuksia mennyt näihin. :)

Viime viikonloppuna käytiin äitin ja siskon kanssa Lahdessa perhekirppiksellä, josta varsinkin tarttui mukaan yhtä jos toista ihanaa. Täytyy käydä siellä uusiksi sitten kun tietää ostaako pojan vai tytön vaatteita. Nyt piti räikeimmän pinkit ja suloisimmat slipoverit jättää kirpparille ja tyytyä niihin neutraalimpiin vaatteisiin. No, perjantaina on rakenneultra ja siellä sitten nähdään taas vauvat. Voi kun kaikki olisi edelleen ihan hyvin <3<3 Mun skeptinen puoli vaan aina välillä yrittää ottaa vallan ja aattelen ettei kaikki voi mitenkään koko raskautta mennä näin hyvin.. No, ei auta kuin pitää peukkuja, että mahassa kaikki hyvin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!