tiistai 12. maaliskuuta 2013

viikko 22+5

Nyt ollaan sitten 154 päivän paremmalla puolella! :) Eli äitiysavustukset ja lapsilisät haettuna. Äitiyspäivärahan hakemista täytyy vielä siirtää siihen asti, että ehtii poiketa Kelalla. KVTES:in mukaan kun työnantaja maksaa palkkaa äitiysloman 70 ekalta päivältä, niin pitää Kelalta kysellä miten se hakemus tossa tapauksessa tehdään. Ja sitten kun kyse on kaksosista niin saadaan se extra 60 pvä vanheimpainrahaa, jota mies käyttää sitten syksyn ja kevään aikana jonkin verran, eikä tämäkään ole ihan selvillä.. Pitää siis poiketa Kelalla vähän selvittelemässä asioita.

Neuvola oli taas viime viikolla. Tai ei voi ehkä sanoa taas, koska tuntuu että neuvoloita on niin harvoin. Hemoglobiini oli taas laskenut. Nyt enää 102. Eli ei ihme että väsyttää ja silmissä lentelee tähtiä.. Verenpaine oli yllättäen vähän parantunut viime kerrasta. Paino oli noussut, nyt jo seittemän kiloa lähtöpainosta, apua! Kyllähän mä tiedän, että sen kuuluu nousta, mutta kyllä se vaa'an lukema silti näyttää aika kauhealta.. :D Pitää toivoa, että kilot jää sitten sairaalaan. Tai ainoat kilot jotka tulee kotiin mukaan onkin sitten vauvan muodossa :)

Vauvojen sydänäänet kuulu hienosti ja vähän eri puolilta mahaa, toisella vähän hitaampi kuin toisella, mutta toisella kuuntelu kerralla se olikin sitten yhtä voimakas kuin toisellakin. Eli ilmeisesti ihan normaalit molemmilla :)

Muuten neuvolakäynti olikin sitten vaan juttelua. Imetyksestä ja synnytyksestä. Sanoinkin neuvolatätille, etten osaa synnytystä oikeestaan jännittää, enempi jännittää imetys ja sen onnistuminen. Tai itse oon aiemmin ollut aika luottavainen siihen, että imetys onnistuu tai ainakin laitetaan onnistumaan. Muualta onkin sitten tullut epäilyjä ja paineita siitä ettei se ehkä onnistu. Vähän kyllä itseäkin hirvittää, miten se nyt kahden kanssa lähtee sujumaan. Neuvolatäti onneksi oli melko luottavainen ja sano että kyllä se sujuu. Epäilypuheet vaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Neuvolalla kuulemma on ihan uusi sähköpumppu jonka lupasi varata mulle, niin saadaan isikin joskus syöttämään :) Enimmäkseen haluisin kuitenkin välttää pulloruokintaa ettei ne sitten ala hyljeksiä tissiä. Onneksi on jo pari erikoismuotoiltua pulloa kaapissa, jotka on tehty niin että ne anatomisesti muistuttaa nänniä. Ei mee pikkuset sitten ihan sekasin kun vuoronperää saa tissiä ja pulloa. :)

Vakuutusyhtiöön meinasi hermot mennä tänään. Laitettiin ne vauvavakuutushakemukset jo aikoja sitten, jotta ne tulee ajoissa. No, tapiolapa oli sitten pyytänyt mun potilaskertomukset sairaalalta. Eipä siinä mitään, niin oletinkin että ne pyytää mutta kun se pyyntö on jonkun apulais ylilääkärin pöydällä lojunut nyt kuukauden.. Eikä kuulemma tietoa milloin tekee lausuntonsa kun potilastietoarkistosta tätä kysyin.. No, tein sitten potilastietojen lähetyspyynnön Tikkamäelle ja lähetän sitten vaikka itse ne epikriisini sinne Tapiolaan jos se hiton lääkäri ei saa aikaiseksi. Ärsyttää että pitää ite tehdä kaikki ja kiskoa tieto ulos ihmisiltä, joiden pitäisi huolehtia sen etenemisestä työkseen.. Sellanen kiva pieni stressitekijä taas, että jos tuo vakuutus ei jostain syystä mee läpi, niin tässä on aikaa hakea sitä vakuutusta enää vajaa kuukausi..
Pitää nyt toivoa, että ne tiedot kohta tulee..

Ja nenän limakalvotkin on ihan kuivat. Ja nenä muutenkin ihan tukossa. Lisäksi alavatsaan lonkkaluun viereen pistää koko ajan. Ärsyttää. Kävelykin on ihan lyllertämistä vaan. Vali Vali. Ois vaan niin huippu ihanaa päästä kunnon hikilenkille ja pumppiin vetämään kunnon treeni. Ärsyttää kun on niin kömpelö ja pallo olo koko ajan. Ja vielä enemmän ärsyttää ne kommentit, että joo se on ihan normaalia. Kuuluu asiaan. NIin, tiedän, mutta saa kai se silti ärsyttää!! :D Perjantaina haen fyssarilta jonkun tukivyön. Jospa se vähän auttaisi ja pääsisi edes vähän reippaammalle kävelylenkille. Tai ei ees ihan koko ajan pistäisi tohon mahaan.

Vauvat onneksi on liikkuneet jo hurjasti. Se vähän edes piristää. Mieskin jo tuntee liikkeet hyvin. Varsinkin tänä aamuna puol kuudelta jytke oli ihan mahoton :D  pikkuset ihanat <3

Shoppailua oon yrittänyt vähän rajottaa, olis niin kiva ostaa kaikkea suloista poitsuille. Kirpparilta oon kuitenkin keränny matkaan kaiken mikä on tuntunu jokseenki hyvältä. Ne kun saa kuitenkin myytyä sitten eteenpäin, ja on jo nyt melko halpoja. Silti jotain uusiakin vaatteita on ihan pakko ostaa <3

3 kommenttia:

 1. Mä lupaan tehä sulle ravinto ja treeniohjelmat ni ei ne kilot kauaa synnytyksen jälkeen vaivaa :)

  Netta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huraa! toivottavasti ei jää yhtään kiloja, varmaan sitä löysää ihoa jää enimmäkseen. Eli kiinteytystä kiinteytystä! :D

   Poista
 2. Jee jee! Viikkoja jo noin monta! :3 " Jytke oli ihan mahdoton " hauska <3 :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!