torstai 25. huhtikuuta 2013

Raskausviikko 29+0

Kolmaskymmenesviikko alkoi. Tarkoittikohan se lääkäri äitipolilla, että tämän päivän jälkeen ei enää lähetetä synnyttämään Kuopioon vai onkohan se sitten vasta 30+0 viikosta alkaen? Sitten siihen olisi vielä viikko.. No, kummin vain, ei ainakaan tunnu että vauvat olisi vielä tulossa. Pidetään peukkuja ettei tulekaan ennen kesäkuuta :) (johon on muuten enää reilu neljä viikkoa, niinkuin kauhukseni tajusin eilen illalla.. Mihin tää aika oikein kuluu??!!)

Tää viikko on sujunut rauhallisesti ja oonkin lääkärin ohjeiden mukaan rauhottanut menoani vielä siitä mitä se ennen ultraa oli. Tällä hetkellä päivät koostuu pitkälle Täydellisten naisten ja muiden tv-sarjojen kattelusta, lukemisesta, googlettamisesta ja vessassa käymisestä. Siivoukset oon jättänyt huoletta (no vähän kyllä poden huonoa omaatuntoa) miehelle, pyykinpesua ja pölyjenpyyhkimistä lukuunottamatta. Ja oon kyllä vähän tehnyt ruokia pakkaseenkin, mutta huomaa kyllä että jos on kyse yhtään pidemmän valmistusajan vaativasta ruuasta, jonka teko vaatii pitkää seisomista niin kummasti siinä väsyy. Eli nopeita arkiruokia nyt sitten vaan! :)

Vesimelonista on tullut viime aikoina suuri herkku. Se ei vaan oikein vie nälkää.. Mutta hyvä vaan vaan jos sillä saisi estettyä muuta herkuttelua. Sohvalla kun on vähän liian helppo napsia jotain. Onneksi kaapit on tyhjät herkuista ja kauppaankin on vähän matkaa niin pysyy mieliteot kurissa! :)

Ruuasta tulikin mieleen ne kaikki tyhjänpäiväiset sarjat mitä oon katellut päivät pitkät. Ruokabuumi ja muutenkin syömisestä puhuminen tuntuu olevan aika tapetilla. Nyt kun Topchef ja Masterchef loppui, niin tilalle on tullut "Rakas, sinusta on tullut pullukka" ja "Kaappaus keittiössä". Ja molempia tietysti tullut katottua, kiitos tallentavan digiboksin.. Luulisi, että ruuasta on nyt jo jauhettu ihan tarpeeksi. Eikö se nyt ala oikeasti olemaan kaikille selvää että ranskalaisilla ja limsalla ei elä? Tai elää varmaan, mutta ei taida keho voida kovin hyvin. Ruuasta ja sen laadusta on nyt kuitenkin puhuttu jatkuvasti jo kymmenen vuoden ajan. Onhan se totta, että tulokset on aika ristiriitasia, milloin voi on pahasta milloin hyvästä. Joskus viljaa pitäisi saada tarpeeksi joskus ei yhtään. Mutta näistäkin löytyy ihan hyvä keskitie kun vähän käyttää järkeä. Onhan se tietysti helppoa laittaa valmis ranskalaiset ja lihapullat uuniin ja istua sohvalle odottamaan että ovat valmiit. Mutta meneekö siinä nyt kuitenkaan loppupelissä yhtään sen kauemmin jos laittaa perunat/pastat kiehumaan ja sekoittaa lihapullataikinan? Uunivihannekset kypsyy samassa ajassa kuin ne lihapullat, ja pakastevihanneksissa ravintoaineet ja vitamiinit on jopa paremmin tallessa kuin tuoreissa. (tästä oli tehty jopa tieteellinen tutkimus.. ei siis ole Hannu Karpo väärässä ;) ) Ja onhan se tietysti niin, että synnitön heittäköön ensimmäisen kiven, on meilläkin ranskalaisia ja valmislihapullia pakastimessa. Mutta mun mielestä kun on kohtuus kaikessa niin ei einesten syönti silloin tällöin pahasta ole. Varsinkin silloin kun vielä olin kaupassa töissä, teki pahaa katsella mitä pienille lapsille syötetään. Monien perheiden ostokset koostu vaan eineksistä ja mehuista. Vihreetä oli ehkä kurkku jossain valmisaterioiden ja limsojen alla. 

Mä olen jonkin verran ehtiny meidän poikien tulevia syömisiä miettiä ja ollaankin oltu miehen kanssa yhtä mieltä siitä, ettei niiden tarvitse tietää limsoista ja karkeista pariin ekaan vuoteen mitään. Maito se miehen tiellä pitää ;) Myös ruuat haluisin tehdä itse, eikai noissa kaupan vauvanruuissa nyt suurta vikaa ole, ne on vaan aika yksipuolisia ja mauttomia. (paitsi hedelmä- ja marjasoseet jotka on aivan ihania <3) Kinkku-pastavuokaa ja liha-perunasoselaatikkoa löytyy, muttei mitään kovin kummosta. Ja kun noita on joskus ite maistellut niin ei ne vaan maistu yhtään miltään. Bataatti ja broileri houkuttelisi ainakin mua paljon enemmän. Myös sormiruokailua olisi kiva kokeilla. En sitten tiedä miten se kahden kanssa onnistuu mut voihan sitä yrittää. Onko mitään suloisempaa kuin taapero mutustamassa parsakaalia? :D

Mutta kyllä noista ruokaohjelmista saa vaan veren kiehahtamaan. Kivasti tasapainottaa sitten Täydelliset naiset, joka on vaan ihan turhanpäivästä viihdettä. :)

Mahassa tuntuisi taas viime päivinä olleen liikettä. Erityisesti Onnin mielestä on ilmeisesti hirveen kivaa venytellä selkä pyöreenä mun mahaa vasten. Ulospäin näyttääkin, että mun mahassa on kivi, eikä pikkuinen poika. :D Aarre onkin ollut paljon kiltimpi ja on keskittynyt vaan potkimaan ja heiluttelemaan käsiään <3 Pari päivää sitten kateltiin miehen kanssa telkkaria ja molemmat vauvat liikku normaalia enemmän. Neljä tuntia ne ainakin oli jo hereillä. Aiemmin ja useimmiten vauvojen liikkeet on potkuja ja muljahduksia ja sellasta möyrimistä, että on vaikee sanoa mikä osa niistä nyt liikkuu, mutta nyt ylävatsalle ihan miehen käden alle ilmestyi kova pieni möntti josta sai kiinni. Ei siinä paljon tulkinnavaraa ollut, pieni käsi se oli selvästi. Onni halusi antaa isille yläfemman <3

 Ja maha vaan kasvaa. Mitoista ei ole mitään tietoa, edellinen Sf-mitta on 38cm ja siitä on jo melkein kuukausi. Raskausarpia ei onneksi vielä ole tullut. Voikun niiltä säästyisikin kokonaan. Vaikka voihan se olla, että kohta ne sieltä ilmestyy, alkaa vauvat kasvaa kohta jo niin vauhdilla.

Ihan pienimpien vauvanvaatteiden shoppailua oon yrittänyt kovasti rajoittaa kun 50-56cm vaatteita meillä on varmaan jo ihan tarpeeksi. En kuitenkaan voinut vastustaa muutamaa alennusihanuutta jotka osuivat silmään alkuviikosta Myyssä käydessä. :) Kengät on hankittu jo aiemmin, mutta piti niistäkin kuva napata. On ne vaan niin valtavan suloiset <3 vielä kun ne jotenkin pysyisi jalassa.

 Mummo oli pojille neulonut puput, viime kuussa. Tässä kuva myös niistä. Ovat keränneet ihasteluja poikien huoneen hyllyssä. Hurjan söpöt.


 Huomenna saan pikkusiskon tänne kyläilemään, joten tiedossa on ainakin hemmottelua tyttöjen kesken <3 ehkä muutama kirpparikierros :) Ja pihalle pitäisi saada kukkalaatikot ja muutenkin vähän sisustaa terassia, joten kantoapu tulee tarpeen. Mies ei oikein ymmärrä miksi kävyt tarvitsee lasimaljakot.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!