lauantai 11. toukokuuta 2013

Kuvia kotikolosta

Ollaan nyt siis asuttu tässä nykyisessä asunnossa kohta vuosi. Minulle tämä on ensimmäinen ihan ikioma koti, mies on jo yhden asunnon omistanut. 
Tätä asuntoa käytiin ensimmäisen kerran katsomassa syksyllä 2011 kun rakennustyöt oli vasta aloitettu, ja asuntoja oli vielä monta jäljellä. Talven aikana seurailin jonkin verran rakennusprojektia mutta enimmäkseen se unohtui johonkin työkiireiden alle. Huhtikuussa 2012 kun asuntokuume oli kuumimmillaan törmäsin asunnon valmiisiin sisäkuviin ja rakastuin ihan täysin. Kaikki oli tehty juuri niin kun olin aina suunnitellut. Kun saunakin sitten miellytti miehen silmää, lähdettiin katsomaan asuntoa. Ja ihanahan se oli. Kun raha-asiat oli saatu selviteltyä ostimme asunnon. Kyllähän me muitakin asuntoja katseltiin mutta tämä oli vaan kaikessa täydellisyydessään tehnyt niin lähtemättömän vaikutuksen etteivät muut asunnot selvinneet tälle vertailussa. Aina oli vikaa joko pohjassa tai sijainnissa tai sitten neliöitä oli liian vähän tai hinta-laatusuhde ei kohdannut. Lopulta päätös oli helppo.

Sisustusta aloin miettimään heti kun ostopäätös oli tehty. Onneksi vuoden mittaan oli tullut jo keräiltyä suosikki kuvia sisutuskuvastoista ja -lehdistä. Varsinkin Dekon asuntomessunumero vuodelta 2011 antoi hyviä ideoita! 

Tässä kollaasina muutamia kuvia ideakirjasta. Osaa sisustuksista matkin aika tarkkaankin, osa antoi vaan ideoita teeman tai värimaailman mukaan.

Ja sittenpä alkoi shoppailu. Kiertely, kiertely ja kiertely. Ton kesän aikana sain niin tarpeekseni sisustuskauppojen kiertelystä ja tavaroiden metsästämisestä, että vasta puoltavuotta myöhemmin teki seuraavan kerran mieli kaupoille. Ja silloin metsästettiinkin sitten vauvatavaraa <3

Aika pitkälle päätin itse sisustuksesta. Ideat kuitenkin kierrätin myös miehen kautta, joko kuvien muodossa tai vakuuttamalla, että ihan varmasti sopii ja on tosi hieno! Isommat hankinnat tehtiin kuitenkin yhdessä. Olihan budjettikin yhteinen :) Aika vapaat kädet sain kuitenkin jo alussa. Kai se mies oli jo vuosien mittaan todennut, että meillä on aika sama maku :)

Asutaan siis yksikerroksisessa rivitaloneliössä, jossa neliöitä on 88. Keskustasta meille on n. 8 km eli ihan ruutukaavalla ei asuta :D Tällaista taajaman ja maaseudun sekoitusta tämä kai taitaa olla. Asunto on isolla rivarialueella, mutta takapihalta näkyy vanha navetta. (Joka luojan kiitos on museokäytössä.. :D) Rauhallisista siis on. Lenkkimaastot täällä on hyvät ja matka keskustaankin käy kymmenessä minuutissa, joten paikkana tämä on ihan huippu <3

 Asunto alkaa tuulikaapista ja eteisestä. Tuulikaapista en viitsinyt kuvaa napata. Se on ihan perus koppi, kuramatto ja valkoiset kaapit. Mitään sistustusta se ei ole saanut, koska mitäpä sinne nyt laittaisi. Kaapeissa on Ikean laatikot. Löytyy kaikki tarpeellinen helposti.


Eteisessä meillä on peilikaapit ja ovelta näkee tuohon News-kyltille. Eteisestä lähtee ovet molemmille puolille kahteen eri makuuhuoneeseen. Toinen meillä vierashuone/työhuone käytössä ja toisesta tuli poitsujen huone. Ja vessan ovi näkyykin tossa kuvassa. Peili on vessaa vastapäätä ja sen vierestä menee ovi kodinhoitohuoneeseen ja kylppäriin. Perällä näkyy vähän tupakeittiötä ja olkkaria. Olkkarista sitten ovi päämakuuhuoneeseen.

 Ja tässä sitten meidän vieras/työhuone. Yksi huone oli pakko saada sisustettua maalaisromantiikkatyylillä, joten tästä tuli se. Muualla onkin noudatettu enemmän vähän modernimpaa linjaa.


 Tässä sitten pikien huonetta. Vielä on keskeneräistä, valkoinen hylly hakee vielä vähän järjestystään ja koriste-esineitään, ja sänkyissä on molemmilla kaukalot ja sitterit. Vielä pitää yrittää vähän malttaa, ennen kuin sängyt laittaa kuntoon. Ei sitten pölyty turhaan :)
Keinuhevonen on mun lapsuudesta ja väreiltään vähän neitimäinen mutta saa kyllä kelvata pojille tuollaisena. En raaski lähteä sitä maalauttamaan tai muutenkaan restauroimaan. Onhan se kuitenkin Jukka-keinuhevonen :)


 Sitten onkin olkkari keittiö kuvia. Tyhjälle seinälle tulee pojista vauvakuva, kunhan saadaan ensin poitsut maailmaan ja kuva kehitettyä. Muuten sisustus on pysynyt tämän vuoden aika muuttumattomana. Koriste-esineiden paikkaa vähän siirrelty :) Uusin ihanuus on tuo lasipöydällä oleva siskon tuoma iittala metallilautanen. Sitä aina vähän muuttelemalla saa kummasti muutosta olkkariin. Turkoosi muutenkin on säilynyt jo pidempään suosikkina sisustuksessa. Se on vaan jotenkin ajaton.
  Ja tässä tämä meidän kodinhoitohuone. Kylppäristä en kuvaa ottanut, se on kuitenkin aika perus. Sama laattalattia kuin kodinhoitohuoneessa ja seinillä isoa valkoista kaakelia kiiltävällä pinnalla. Saunastakin jätin kuvan laittamatta kun valotus oli aina jotenkin outo.. se on kuitenkin muistaakseni SunSauna ja sisustusta haettu sormipaneleilla ja kuituvaloilla. Harvian kivikasakiuas takaa hyvät löylyt. Sisustustuksena siellä on sitten vielä tumman harmaa Pilkkoset liina lauteilla ja Rennon vihreitä saunatuoksupulloja 2 kpl ja kiulu+kauha.
Kodinhoitohuoneen pöydällä on Bebejen kakkosvaipanvaihtopaikka. Tässä varmasti kakkakriisit helpompi hoitaa kun on toi lavuaari vieressä. Iltapesujen jälkeen myös yöpuvut löytyy läheltä, ne on nimittäin tuolla laatikossa odottamassa käyttäjiä <3 Myös vaipat ja muut hoitotarvikkeet on tässä käden ulottuvilla. 


 
Ja viimeisenä vielä meidän makuuhuonetta. Järjestys menee kohta uusiksi, kun pitää yrittää saada sijoitettua toinen sängyistä tänne. Ideana olisi että pojat aluksi nukkuisi yhteisessä sängyssä. Ja myöskin sen pari ekaa kuukautta meidän kanssa samassa huoneessa. Sitten 4 kk ikäisenä tulisi siirto omaan huoneeseen, mutta katsellaan sitä sitten :)

Tässä nyt oli tällainen pikakatsaus meidän kotiin <3 Kivaa viikonloppua kaikille!

Nelli
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!