torstai 9. toukokuuta 2013

Raskausviikko 31+0

Uudelle viikolle siirrytty taas :)

Tällaista Vau.fi kertoo tästä viikosta:

Sikiö reagoi, jos voimakas valo paistaa ohuemmaksi käyvän kohdunseinämän läpi. Joskus sikiö voi kurkottautua valonlähdettä kohti ja yrittää seurata sitä silmillään.
Sikiöllä on nyt usein hikka. Voit tuntea sen pienet, rytmiset liikkeet. Hikka ei ole sikiölle suurikaan vaiva, vaan auttaa keuhkoja valmistautumaan hengitykseen. Kun sikiö nikottelee, pallea puristuu kasaan ja keuhkotilavuus kasvaa. Sikiön hikkaamista seuraavat usein sen hengitysharjoitukset.

Tässä vaiheessa monet tuntevat ennakoivia supistuksia, kun kohtu harjoittelee synnytystä varten. Ehkä voit toisinaan jopa nähdä, kuinka vatsalihaksesi jännittyvät? Ennakoivat supistukset eroavat oikeista siinä, että ne ovat lähes kivuttomia, epäsäännöllisiä ja saattavat kadota, kun vaihdat asentoa tai liikut. Oikeat supistukset sen sijaan eivät katoa minnekään, vaan niiden voimakkuus kasvaa tasaisesti.
Jos odotat kaksosia, on kohtusi todennäköisesti nyt yhtä iso kuin laskettuna aikana synnyttävän yhden lapsen äidin!

Ai tässäkö vaiheessa vasta ennakoivia supistuksia? Mulla niitä on kyllä tullut jostain 20. viikolta asti. Ja ne on ihan mielettömän epämukavia. Ja, ai että nyt vasta kohtu saman kokoinen.. No, anteeksi nyt vaan Vau.fi mutta kohtu (tai ainakin SF-mitta) oli kuukausi sitten 38cm eli jopa enemmän kuin yhtä odottavalla laskettuna aikana. Että pyh. Olo on melko epämukava, kun maha vaan tulee tielle teki mitä vaan.

  Maha viikolla 31+0. Alkaa sillä tosiaan olla jo kokoa, vaikka itsestä tuntuu ettei se ole pahemmin kasvanut pariin viikkoon. Mutta kai se on. Tiistaina on neuvola, niin siellä kai sitten tarkempaa tietoa mittanauhan muodossa :)

Tämän päivän ohjelmassa on ollut siivousta, kun mieskin on ollut kotona. On joku muu joka pyyhkii listat ja pesee lattiat.

Ja poitsuilla on ollut jumppailujen täyteinen päivä. Varsinkin Onni on touhuillut pitkin päivää. Jokohan se pikkuhiljaa olisi hivuttautumassa poikkitilastaan raivotarjontaan?

Tähän päivään kuului myös ystäviä ja hyvää ruokaa :) Illalla herkuteltiin valkosipuli-parmesan etanoilla ja naudan sisäfileellä. Kypsä liha ja viinittömyys vähän heikensi mun nautintoa, mutta hyvää se oli noinkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!