perjantai 17. toukokuuta 2013

Vaunupohdintaa

Kuten jo kerrottua, olen luonteeltani hieman neuroottinen ja järjestelmällinen. Vuosia on siis ollut jo tiedossa millaiset vaunumarkkinat Suomessa on ja oonkin aina uuden malliston tullessa käynyt katsastamassa miltä näyttää. Ei siis ihme, että lähes heti kun raskaustesti näytti plussaa aloin googlettaa vaunuja. Aluksi yksösten koska en osannut edes aavistaa että tulossa olisikin kaksi pientä. Suosikit näytti tältä.

 Alusta asti ajattelin, että meille tulee kahdet vaunut. Travel systemit autoon laitettavaksi ja sitten ihan perus yhdistelmävaunut päikkäri- ja lenkkikäyttöön.

Suosikkeina noista isoista vaunuista oli Brio ja Emmaljunga. Ne tuntui riittävän järeiltä lenkkikäyttöön, eikä heiluisi kovassakaan tuulessa. Z-linen ja Crescentin vaunuissa en tykännyt siitä, että vaunut oli niin matalat. Tuntu että piti kumartua kauhean alas, että saisi vauvan kyytiin. Toimii varmasti lyhyemmillä työntäjillä hienosti! Brion Combin tämän vuoden mallisto ei vaan ollut ihan mieleinen värien ja muodon osalta, ja Emmaljungassa mietitytti hinta. Vaunut oli melkosen arvokkaat.

 Kevyemmissä vaunuissa suosikkeja löyty enemmän. En tiedä olisinko osannut tehdä valintaa kolmen Brion Travel systemin välillä. Kaikki oli aika samantyylisiä, vähän mallit vaan erosi toisistaan. Näin jälkikäteen ajateltuna, saattasin kallistua tohon violettiin Brio Smileen. Myös Gracon joggerimalli miellytti. Valinta olisikin varmaan sitten tehty Gracon ja Smilen välillä. Britaxia mietin myös, mutta se ei malliltaan oikein miellyttänyt. Joku siinä muotoilussa tökki. Myöskään Britaxin kaukalo ei ollut yhtä kivan näköinen kuin Gracon ja Brion kilpailijat, joten jätin sen tästä kokonaan pois.

Sitten kun saatiin kuulla yllätys kahdesta pienestä mönkijästä, yksi kriisin paikka oli, että eihän kaksosille ole kivannäkösiä vaunuja!!! Mielessä pyöri Brio Ponyt ja erilaiset hyökkäysvaunut mitä kaupungilla on tullut nähtyä. Jonkun aikaa sitten nettiä kierrellessä löytyi kuitenkin kivojakin vaihtoehtoja. Heti ensi katsomalla varsinkin Carenan tuplat tuntui kivannäköisiltä. Violetti väri myös miellytti. Oli tumma muttei kuitenkaan musta. Vielä kun ystävä kehui niiden käytettävyyttä olin melkeinpä puoleni valinnyt ihan vaan kuvien perusteella.

Lähdettiin kuitenkin joskus Rv 20 viikon tienoilla katsastamaan tarjontaa. Pelko siitä, että voisin joutua sairaalaan vuodelepoon milloin vaan ajoi kaupungille. Halusin kuitenkin kokeilla miltä vaunut tuntuu, ennen kuin tehdään ostopäätös. Onhan ne kuitenkin niin iso hankinta.

 Myyjä aloitti esitelmän suosittelemalla Brion tuplia. Vasemmassa yläkulmassa. Itsellä kuitenkin jotenkin tökki ajatus siitä, että vauvat isompina nukkuisi vierekkäin, ilman mitään seinää välissään. Eikö ne kiusaisi toisiaan? Myös näkymä vastaantulijalle oli vaunuista aika kammottava. Kuomun suoja kun tulee aika alas, niin käytännössä vaunuista näkyy kuomun roikkuva kangas ja renkaat. Ei miellyttänyt. Hyökkäysvaunu iskostui taas päähän. 
Emmaljungan esittelyssä (Brion vieressä ja alla) tuli samat mielikuvat tuosta alhaalla olevasta kuin Briostakin. En vaan tykännyt ulkonäöstä. Emmaljungan kolmas tuplavaihtoehto jätettiin kokonaan huomioimatta sen pienten eturenkaiden vuoksi. Ei tulisi toimimaan syksyn ja talven loska/lumikeleissä. Emmaljungan monkey näytti kivalta, mutta sai miinusta eturenkaistaan jotka myöskin oli hieman takarenkaita pienemmät. Erillisistä kopista plussaa. Kuitenkin kun koppaan katsoi niin tuli epäilys että mahtuisikohan kesävauva enää syksyllä koppaan? Talvella ei puhettakaan. Kopat oli ihan mielettömän kapeat! Z-linet vaikutti ihan kivoilta, (oikea yläkulma) isot ilmakumi renkaat sai plussaa ja liikuteltavuus oli aika näppärä. Kuitenkin kun Z-lineihin laittoi kopat niin ne oli aina jotenkin oudosti survottava turvakaaren ja kuomun välistä. Näytti ettei tulisi onnistumaan ainakaan niin, että vauva olisi kyydissä.. Lisäksi pienen pienet kuomut sai pitkän miinuksen. Turhautti kun kaikista tuntui löytyvät ehkä yksi plussa ja monta pitkää miinusta. Carenoita kokeillessani vaan vahvistui, että nämä ne on. Vaikka myyjä totesikin ettei ehkä lähtisi suosittelemaan niitä kahdelle samanikäiselle. Hinta oli kuitenkin kohdallaan, samoin ulkonäkö. Mestä miellytti isot renkaat ja kevyys. Liikuteltavuus toimi myös. Ulkonäöltään oli myös kivan näköiset. Vaunuihin oli myös valittavissa kovat tai pehmeat kopat. Ainoa huono puoli oli, että jos kovan kopan laittaa, niin istuisosa piti irrottaa. Pehmeän kopan sai istuinosan sisään. Olin jo käytännössä päätökseni tehnyt kun myyjä totesi, että hänellä oli varastossa vasta myyntiin tulossa oleva jenkkiuutuus. Ajattelin ensin, että just joo, jenkkiuutuus, varmaan joku pikkupyöränen häkkyrä, joka ei suomessa toimi millään. Vaunu oli kuitenkin Bumbleride. Pakko myöntää, että rakastuin vaunuun ensikokeilemalla. Liikuteltavuus oli ihan mahtava, vaunut pyöri akselinsa ympäri kuin ilmaa vaan. Ne oli tosi kapean oloiset, vain n. 30cm leveemmät kuin yksösten vaunut. Silti tilaa tuntui olevan isommallekin lapselle. Renkaat kelpasi miehelle, ulkonäkö mulla ja käytettävyydestä oltiin molemmat ihan myytyjä. Kasausmekanismi oli tosi helppo, ja vaunut meni pieneen tilaan. Jos nyt pienestä tilasta voi edes puhua samassa yhteydessä kaksostenvaunujen kanssa. Ainoan miinuksen vaunuihin teki niiden hinta. Koska oltiin ajateltu kahtia vaunuja, yhteishinta nousisi liian kovaksi miehen mukaan. Jäätiinkin sitten vielä pohtimaan.

 Kevyissä travel systemeissä kaksosvalikoimat on mitättömät. Oikeastaan vaan Graco oli vaihtoehtona. Britax suljettiin heti pois, työntäminen sisaristuimen kanssa oli vaikeaa, ja veikkaan että isompina alhaalla olevalla menee hermo siihen ettei näe mitään. Phil ja Tedsissä oli sama juttu. Enkä tiedä olisiko siihen saanut kaukaloita. Cosattot oli hauskat, mutta aika hepposet ja kaukaloita niihin ei saisi. Tollasia ihan kevyitä matkarattaita ei oikeastaan ees mietitty. Niille ei nyt ole tarvetta. Pitää sitten miettiä uusiksi jos tulee ulkomaan reissua, tai kun pojat on isompia. 
Graco siis voitti vertailun. Siinäkin häiritsi se junamaisuus eikä liikkuminen ollut mitenkään sulavaa. Etummaista penkkiä ei myöskään saanut täysmakaavaan asentoon. Päiväunien nukkumuninen ei siis samaan aikaan onnistuisi. 

Oltiin jo käytännössä sitten päädytty Carenaan ja Gracoon. Mä surin menetettyjä ja ihania Bumblerideja. Sitten kuitenkin mun isä ilmoitti että maksaisi pojille vaunut. Ei tarvinnut kauaa miettiä, kun ilmotin miehelle, että haluan ne Bumbleridet ja että ne meille tulee. Eikä silläkään mitään sitä vastaan ollut. Olihan ne ihan mielettömän hienot. Gracot jätettiin ostamatta. Bumbleridet on sen verran isot, että niihin saa kaukalot kyytiin. Joten en oo varma tarvitaanko niitä sitten lopulta. Gracoja tuntuisi myös olevan koko ajan myynnissä jossain käytettyinä, joten ostetaan sitten sellaiset jos tarvitaan. Ja jos ei tarvita niin myöhemmälle tai kevyelle käytölle käy varmaan tollaset Cosatto tyylisetkin. Nyt katsotaan täyttääkö Bumbleridet meidän vaunutarpeen :)

Väriksi valittaan pitkän pohdinnan päätteksi perusmusta. Aattelin, että pojilla varmaan kuitenkin on aina niin suht värikkäät vaatteet niin mustat vaunut käy vaan paremmin. Vaunuleluiksi oon miettinyt näihin Skummis-leluja. Tuo vähän väriä. :)

Tässä vähän infoa Baby Stylen nettisivuilta. Vaunut siis tilattiin Lastentavaratalo päivänsäteestä, mutta ei ole vielä saatu niitä kotiin asti. Pitäisi tulla tän kuun aikana. (Parempi olis..) Teen postauksen vaunuista tarkemmin sitten, kun on saatu ne kotiin ja oon vähän päässyt kokeilemaan miten ne toimii :)

Bumbleride Indie Twin tuplakuomurattaat ovat tyylikkäät, turvalliset ja toimivat monenlaiseen makuun. Ne sopivat niin vastasyntyneille kuin isommillekkin lapsille. Bumbleridet sopivat niin vaikeakulkuiseen maastoon kun juoksurattaiksi kaupunkiin. Bumbleride Twin rattaat ovat saaneet parhaan kaksostenratas palkinnon kotimaassaan yhdysvalloissa. Bumblerideissa on kevyt ja tukeva alumiinirunko, paino vain noin 15 kg. Keveydestä huolimatta ne ovat tukevat, jämäkät ja tyylikkäät. Kädensijan pehmeä pehmuste takaa mukavan työntöotteen ja työntöaisan korkeutta voi säätää juuri itselleen sopivaksi. Renkaat ovat isot ilmakumirenkaat, joiden ansiosta vaunut kulkevat niin asfaltilla kuin hiekallakin ketterästi ja vakaasti. Kääntyvän etupyörän ansiosta rattaat kääntyvät paikallaan 360 astetta. Takarenkaissa on jousitus. Bumblerideissa on käytetty paljon metalliosia muovisten sijaan esim. etupyörän lukitus on metallinen. Kankaat ovat vahvat, kestävät ja hyvin topatut. Molemmissa istuinosassa on oma kuomu. Kuomu on todella tilava ja siinä on uusi SPF 45 UV-suoja pinnoite. Näin kuomu suojaa haitallisilta auringonsäteiltä ja heijastaa lämpöä, jolloin lapsen on kuumallakin viileampi olla. Molemmissa istuinosissa on oma erillinen selkänoja. Ratasosassa on 5-pistevaljaat. Tavarakori on tilava ja helposti käytettävissä. Selkänoja on monisäätöinen ja sen saa kallistettua täysin makuasentoon 180 asteeseen. Rattaihin kuuluu myös mukiteline ja jouksuhihna. Taittuu pieneen tilaan, menee pienimpäänkin auton tavaratilaan. Bumblerideista saa helposti myös yhdistelmävaunut. Niihin on saatavana lisävarausteena kovakantokoppa, jonka saa kiinnitettyä ratasosaan kiinni. Twinneissä on mahdollista kinnittää vauvalle koppa ja isompi lapsi kulkee ratasosassa saman aikaisesti. Mahdollista on ostaa myös ljalkapeite, joka toimii ratasosassa lämpöpussina. Jalkapeitteessä on ratasosan 5-pisteturvavöille kiinnitys reiät. - kevyt ja tukeva alumiinirunko - säädettävä työntökorkeus - suuret 12" ilmakumirenkaat - 360 astetta kääntyvät etupyörät - takapyörissä jousitus - erilliset istuinosat, selkänojat ja kuomut - kallistuvat selkänojat, selkänojat kallistuu 180 asteeseen - säädettävä jalkatuet - mahdollista asentaa yksi koppa vauvalle ja isompi lapsi istuu ratasosassa samanaikaisesti - pestävät kankaat - kuomussa SPT 45 UV-suoja - pehmustetut 5-pisteturvavyöt - tilava tavarakori Lisävarusteet: - adapterit yleisempiin turvakaukaloihin, myös Maxi Cosin kaukaloon- kova kantokoppa.

Nyt nauttimaan ulos auringosta. Myöhemmin vielä sitä lupaamaani synnytyspohdintaa! :)
Kivaa päivää!! <3

10 kommenttia:

 1. Hei! Nuo vaunut, mitä tekstissä mainostat z-lineinä, ovat kyllä easywalker duo:t. Ja kun siihen laittaa vauvoille kopat, turvakaari ja koko istunosat kyllä otetaan pois! :) Meidän kaksosilla ne ovat kyllä ajaneet asiansa erinomaisesti, eikä erillisiä matkarattaita ole tarvimmut ostaa, kun ne mahtuvat hyvin meidän perus henkilöauton (ei farmari) peräkonttiin! :)Mutta bubmleridet vaikuttaa aika samanlaisilta, uskon ettäpärjäätte niillä! t.Anskuli

  VastaaPoista
 2. Hupsis! Nyt on siis mennyt kuva ja teksti sekaisin! Eli z-lineja meille esiteltiin ja niistä jäi nuo mielikuvat! :) Z-lineissa oli pehmeät kantokopat ja siksi kai tuntukin että se oli sellasta runnomista. En sit tiiä oisko turvakaaren saanut helposti pois ja laittaminen sitte ollut helpompaa. Pahoittelut virheestä! :)

  Toivottavasti meilläkin selvitään yhdillä! :)

  VastaaPoista
 3. Meille tulee nämä herkut myös, aivan täydelliset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on, vielä kun ne saisi kotiin niin pääsisi tarkemmin ihastelemaan! :)

   Poista
 4. hei, näyttää kyllä hienoilta nuo jenkkiuutuudet :) meillä on käytössä emmaljungan monkeyt ja itse ollut niihin todella tyytyväinen. Ja hintaa uusille ratttaille tuli 817,- mutta niitä pystyy muokkaamaan omien tarpeiden muka lasten kasvaessa. Onnea tulevista pojista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monkeyt oli kyllä tosi kivannäköiset! Jotenkin ei yhtään kaksostenvaunujen oloiset.

   Kiitos! :)

   Poista
 5. Onnea uusista rattaista! Varmaan hyvä menopeli ja kuitenkin ketterä. Sitten vielä ainakin tuli mieleen Bugaboo Donkey rattaat. Nehän on erittäin muuntuvat, sopivat sekä yhdelle että kahdelle, ja saa kaukalot kiinni ym. Hintaan niissä vaan ihan hirvittää, mutta toisaalta Bugaboissa on uskomattoman hyvä jälleenmyyntiarvo... Tässä siis jollekin vielä yksi merkki lisää tuplarattaiden pohdintoihin;).

  Kaikkea hyvää loppuodotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googlettaa, oli sen verran vieraampi merkki. Ja tosiaan hyvältä näyttää! Ja erittäin monipuolinen, mikä on vaan plussaa! Taisi jäädä meillä huomaamatta sen takia, ettei täällä ole jälleenmyyjää.. :/ Tai ei ainakaan kaupoissa sattunut silmään. Mutta varmasti aivan mahtava vaihtoehto!

   Kiitos paljon! :)

   Poista
 6. Moi. Oletko ollut vaunuihin tyytyväinen? Vieläkö valitsisit samat vaunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon ollut kyllä tosi tyytyväinen. Vielä on mahduttu joka ovesta ja raosta kaupungilla, myös niihin pieniinkin putiikkeihin! Ja vaunuja on niin helppo pyöritellä kun avaa etupyörien lukituksen! Suosittelen kyllä kaikille ja ostaisin nämä edelleen! Vielä on loskakelit testaamatta mutta tuskin näiden kanssa ongelmaa silloinkaan tulee.

   Ainoat miinukset ovat pienet vaunukopat, jotka varmaankin jäävät meille jo talvella pieniksi. Nytkin viileämmillä keleillä tuntuu että vauva+makuupussi täyttää kopan melkein kokonaan.
   Vaunut vie myös ihan älyttömän ison tilan takakontissa. Varmaan helpottaa sitten vähän kun ei tarvitse enää koppia ottaa mukaan.

   Mutta kaikenkaikkiaan ihanat vaunut!

   Poista

Kiitos kommentistasi!