torstai 6. kesäkuuta 2013

Raskausviikko 35+0

Ja niin käynnistyi 36. raskausviikko! Hurjaa vauhtia aika menee, viikko viikon perään. Silti niin malttamattomana odottelee, että eikö ne nyt jo kohta syntyisi!


Tänään oli kontrolliultra äitipolilla heti aamusta. Koska siirryttiin jo 35 viikolle, äitipolilla ilmeisesti aletaan seurailla vauvoja vähän tarkemmin. Käynti alkoikin pissanäytteellä ja nyt ensimmäistä kertaa päästiin myös käyrille! Olipa se jännää! :D Mahalle laitettiin siis sellasilla kuminauhoilla kaksi anturia kiinni, jotka sitten mittasi vauvojen sykkeitä. Lisäksi oli kolmas anturi supistuksille ja vielä sellanen kynäpiippari A:n liikkeille ja koneessa vielä nappula B:n liikkeille. Lisäksi verenpainetta mitattiin kädestä. Että tuli aika tuollistetty olo, kun siinä piti seurailla molempien liikkeitä :D Kymmenen minuuttie siinä seurailtiin, sykkeet oli ok, samoin verenpaine. Supistuksista ei kätilö sanonut mitään, mutta ei ainakaan tuntunut että niitä pahemmin olisi tullut.

Sitten tavattiin lääkäri ja ultrattiin. Aarre ja Onni oli vaihtaneet paikkaa sitten viime kerran. En kyllä ymmärrä miten ne oikein siinä on onnistuneet! :D Aarre siis siirtynyt oikealta kyljeltä vasemmalle ja Onni oikealle. :D Edelleen kuitenkin molemmat RT:ssä! (Onneksi) Aarteen pää on jo kiinnittynyt hyvin, eli enää ei pitäisi kovin isoja paikanvaihtoja tulla! Koot oli molemmilla myöskin hyvät. Kumpikin on kasvanut, Onni jatkaa tasaisesti omalla käyrällään ja on jo 2800g ja Aarrekin on vähän parantanut kasvuaan sitten viime kerran ja oli jo siirtynyt keskikäyrälle. Painoa Aarteella oli 2600g. Eli Aarre vaikuttaisi hieman sirommalta. Pyöreäpäisiä pikkusia. Ei ihmekkään kun isikin on tollanen pallopää ;D

Napavirtaukset oli ok, en edes yritä muistaa niitä lukuja, kun en niistä yhtään mitään ymmärrä. Lapsivettäkin edelleen normaalimäärä. Taas onnistui tämä lääkäri hätkähdyttämään. Aina aiempinakin kertoina se on sanonut jotain, mihin on sitten pitänyt tarttua, niin kuin viimeksi se pään muoto ja sitä edellisellä kerralla kasvu. Nyt se sitten kysyi onko sukupuolia veikkailtu. Sanoin, että joo poikaarvioita on useampi molemmista. Se sitten totesi että joo, on tämä toinen ainakin poika. Ai että toinen vaan? No mites se toinen??!! Häkellyin niin etten edes tajunnut kysyä, mitä se nyt tuolla kommentilla tarkoitti.. Katsellaan sitten kun syntyvät, että tuleeko sieltä yllätyksiä! :D

Sitten siihen mun sunnuntaista asti jännittämään kohdunsuuntilanteeseen.. No, sitähän oli jäljellä vielä 1,5cm. Eli se sama mitä on ollut toukokuun alusta asti! Kyllä ärsytti. Ei pienintäkään etenemistä tai edistystä. Mitään hyödyllistä ei oo siis supistukset saaneet aikaan! Hitto! Kohdunsuu oli pehmeä mutta suljettu. Olisi nyt ollut edes millin auki! Eli vauvoilla ei tunnu olevan vielä mikään kiire maailmaan! Oon ihan varma, että ne syntyy vasta joskus juhannuksen jälkeen, viiden kilon norsuina! En ala! Uhkailin jo, että nyt loppu tarjoilut, sokeria ette saa enää yhtään ja kohta lähden pumppiin tekemään kunnon askelkyykkyjä! Voi poitsut! Kohta menee äipältä hermo! Kohta pitää ottaa se kolmen S:n kokeilu käyttöön. Ja ainakin nyt uskaltaa lenkkeillä ihan kunnolla. Sitä onkin jo ollut ikävä!

Synnytyksestä puhuttiin sen verran, että ensi äitipolikäyntiin asti vielä katsellaan rauhassa ja sitten ruvetaan miettimään käynnistystä. Eli kaksi viikkoa armonaikaa käynnistyä itsestään! Nyt kohtu! Alahan touhuta!
Tämäkin lääkäri ONNEKSI lupasi, että 38 viikko on ehdoton takaraja! Eli juhannuksen jälkeen käynnistetään viimeistään. Jospa näistä siis tulisikin juhannusvauvoja!

Ja ainiin! Eilen alkoi äitiysloma! Nyt siis ollaan virallisesti mammalomalla eikä enää sairaslomalla! Hurraa! :D Vaikka eipä sillä hirveästi merkitystä ole millä lomalla tässä ollaan.. Arki ei taida muuttua kauheasti.


Tällä viikolla Onni ja Aarre on jo niin isoja, ettei niiden iho ole enää ryppyinen, vaan massaa on tullut sen verran että pojat täyttää ihonsa kokonaan. Ihon alla oleva raskakerros on nyt täysin kehittynyt. Kasvot on jo pyöreämmät ja pään läpimitta on noin 9cm.

Pojille tulee aina välillä hikka, kun ne harjoittelee hengitystä kohdun ulkopuolista elämää varten. Silloin maha hytkyy tasaisin väliajoin. Aarre on nyt siirtynyt alemmas lantiossa, jonka vuoksi maha saattaa näyttää nyt pienemmältä kuin aiemmin.

Pojilla on nyt kaikki ne taidot, jotka vastasyntyneilläkin on. Eli enää kohdussa ei tapahdu muuta kuin kasvua.

Painoarviot tälle viikolle on 2500g. Aarre vastaakin tätä melko hyvin, mutta Onni on jo isompi ja vastaa kooltaan viikkoa isompaa. Pituutta pojilla on n. 43cm, eli kohta alkaa jo ihan pienimmät (44cm) vaatteet jäädä pieniksi. Onni ja Aarre osaavat jo puristaa kätensä nyrkkiin ja pienet kynnet peittävät jo koko sormenpäät. Vauvat leikkivät kohdussa napanuoralla, jota puristelevät ja vääntelevät.

Nyt lihotaan!

 Huomenna tämä Mami täyttää 25v! Hui! Puolessa välissä viittäkymmentä siis ollaan! Lahjoista odotetaan isoja, oonhan kuitenkin jaksanut raskausajan niin hyvin! ;) iPad on nyt ainakin se toive numero 1. Tai ehkä poitsut on kuitenkin se ykköstoive, veikkaan vaan ettei ne enää huomiselle ehdi! :D

 

14 kommenttia:

 1. ihan hassuu että sun mahassa on 2 vauvaaa :))
  Enää muutama viikko! Ollaankohan synnärillä samaan aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ei sitä oikein itekään tajua! :D

   Kyllä me kestetään! Se oiskin kiva! Vauvojen kanssa pitää treffailla sitten ainakin! :)

   Poista
  2. Tää on todennäköisesti niin juurtunut kiinni että tod.näk joutuu käynnistää :D toivotaan kuitenkin että tulis meille molemmille paketit kotiin ilman käynnistyksiä!
   Ehdottomasti vauvatreffit järkättävä! :)

   Poista
  3. vähän samaa veikkaan näistä.. :/ Mutta pidetään peukkuja!

   Poista
 2. Hyvänkokoset pojut siellä tulossa:) Oon kateellinen kun pääset noihin ultriin! Mäkin haluaisin käydä siellä moikkaamassa vauvaa vähän väliä ja tietää painoarviota:D

  Hauskaa synttäriä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain plussaa sentäs kaksosraskaudessa :)
   Paitsi että vauvoista ei hetkeen oo nähny enää ku päälaen ja kaden tai jalan silloin tällöin, ne on niin isoja ettei mahdu ultraan :D Mut ainakin tietää missä painossa mennään, ja se on ihan kiva :)

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Mulla ei tullu enää noilla viikoilla lenkkeilystä mitään 500m jälkee sattu niin paljon jalkoihin että itketti. Voi sitä turvotuksen määrää ja mahan painoa :D Hattua täytyy nostaa että jaksat lenkkeillä kaks vauvaa masussa :) Hyvän kokosia ovat jo meidän tyttö oli 2790g syntyessään. Niin ja vähä hassu toi sukupuolijuttu nyt muaki jännittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, eilen kävelin ehkä puoltoista kilometriä ja koko loppuillan olin niin kipeä, etten voinu tehdä mitään. Niin se vaan kostautuu!

   Mielenkiinnolla odotetaan mitä sieltä tulee ;)
   Voi, teidän tyttö on ollut ihan pikkuinen <3 toivotaaan ettei näistä ihan kauhean isoja tulisi! :D

   Poista
  2. Tuskinpa ne hirmuisen isoiksi mahtuu kasvamaan :) hyvää syntymäpäivää! :)

   Poista
 4. Ihana masu Nelli <3 Alkaa varmaan näillä helteillä jo olla suhteellisen kuuma ton mahan kanssa :D ei käy kateeksi (kovinkaa paljoo ;) )

  ihanaa loppuodotusta ja kivaa synttäriä <3

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähän joo, mutta silti ihana että on lämmin <3 yöt vaan on vähän hankalia..

   kiitos Heidi <3

   Poista
 5. Luen blogiasi innolla :) Mulla on myös blogi, salasanasuojattu. Johtuen ammatista, lähinnä. Haluaisitko päästä kurkkaamaan? masoikke@student.uef.fi laita vietiä, jos kiinnostaa :) Itse koin raskauden aikana, ja yhä edelleen kaksoisblogit tärkeiksi, koska niiden kautta pääsi lähelle sitä, mitä oma arki on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tosi mielelläni! Vertaistukihan se parasta tukea on! :)
   Laitoin sulle postia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!