tiistai 11. kesäkuuta 2013

Sadepäivän masennus.

Täällä on satanut koko päivän. Siis ihan KOKO päivän. Mulla on roskikset olleet keittiön lattialla kahdeksasta tähän viiteen, kun en ole niitä saanut vietyä tuon kaatosateen vuoksi. Myönnän, että oon jo useamman päivän toivonut sadetta, se kun kuitenkin raikastaa ilmaa, mutta rajansa kaikella.

Eikä tuo pelkkä sade oo saanut mieltä mustaksi, vaan nämä perhanan supistukset. Kahtena peräkkäisenä iltana ne nyt on tulleet kipeähköinä, eilenkin viiden tunnin ajan ja vähän on/off kahdeksan minuutin välein. Ei kuitenkaan kiihtuneet eikä voimistuneet. Puolen yön aikaan ne rauhoittui niin, että pääsin nukkumaan. Yölläkin heräsin niihin vaan pari kertaa. Aamulla olikin sitten koko maha ja lantio ihan mielettömän kipeä. Kaikki liike tuntui tuskaselta ja inhottavalta. Lisäksi väsytti. Nyt on taas supistukset laantuneet. Päivän mittaan niitä on tullut silloin tällöin, mutta edelleen aika kevyinä. Huvin on malttanut olla paikallaan.

Ärsyttää, kun tuntuu ettei mitään tapahdu. Illat menee valvoessa ja tunnustellessa ja sitten ne vaan loppuu. Perhana. 

Välillä on vähän huono omatunto, kun jo niin toivoisin vauvojen syntymää. Onhan ne kuitenkin niin kovin pieniä vielä. Tulee aika itsekäs olo toivoessa niiden syntymää, kun kuitenkin paras paikka vauvoille on vielä parin viikon ajan mun maha. Kuitenkin vasta viikonpäästä torstaina ovat täysiaikaisia. Nythän ne olisi syntyessään vielä keskosia. No, oon lohdutellut itseäni sillä, että koko raskausajan lähes kaikki ihmiset oli varmoja, että edes 30 viikolle selviäminen olisi jo yllättävää. Joten, tämä 36. viikkohan on sitten jo aika mahtava suoritus! Siinä sen taas näkee, ettei mikään povailu tai pirujen seinille piirtely johda mihinkään. Aika sen lopulta näyttää!

Toisaalta, voinhan aina lohduttautua myös sillä, että vauvat tulee syntymään ihan viimeistään reilun kahden viikon sisään. Eihän se nyt ole aika eikä mikään! Jos loma matkaan olisi kaksi viikkoa se ei olisi tosi lyhyt aika. Kymmenen työpäivää. Kaksi viikonloppua. Neljätoista päivää. Neljätoista päivää verrattuna näihin 250 päivään jotka on jo takana päin. Eli ei siis tosiaan aika eikä mikään! Vielä kun tätä aikaa vertaa siihen, että jos odottaisin yhtä, käynnistys olisi aikaisintaan 42 raskausviikolla. Eli joskus heinäkuun vikalla viikolla. 24.7 tienoilla. Se se vasta olisi kamalaa! Siihen kuitenkin on reilusti yli kuukausi. Eli enköhän taas niele tämän ärtymykseni ja keskity siihen, että enää pari viikkoja ja vauvat on sylissä. Kyllä ne syntyy sitten kun niiden aika on. Ei päivääkään aikasemmin tai myöhemmin. :)

Tänään on tullut myös mietittyä ristiäisiä. Nehän siis menevät jonnekin elokuun lopun ja syyskuun tienoille, joten ihan kauheasti en ole ajatuksia niille uhrannut. Kutsutkin on vielä tekemättä. Oon odotellut jonkinlaista inspiraatiota niiden suhteen. Ristiäisistä vaan tuli mieleen se, että voi kumpa silloin jo olisin vähän enemmän omassa kropassani kuin nyt. Olisi ihana päästä shoppailemaan jotain kivaa ja nättiä. Jotain mikä istuisi hyvin, eikä paljastaisi armottoman isoa mahaa! :D Jospa silloin olisi jo lenkkeilemäänkin päässyt. Kenties pumppiin ja piloxingiinkin.. Voi, toivon toivon!

Tästä sitten muistinkin, että sain mieheltä synttärilahjaksi ripsienpidennykset. (<3) Nyt onkin ollut ongelmana, että menenkö ottamaan ne heti, ennen synnytystä vai vasta vähän synnytyksen jälkeen vai vasta vähän ennen ristiäisiä.. Nythän jos ne otan niin niitä pitäisi huollattaa ainakin pari kertaa ennen ristiäisiä. Toisaalta, ehtisi hyvin tottua niihin. Sitten taas jos otan ennen ristiäisiä, niin ovat ainakin kunnossa silloin. Mutta entä jos ne ei sitten käykkään mulle yhtään tai aiheuttaa jonkun allergisen reaktion.. Dilemma. Lisäksi mietintää aiheuttaa paikan valinta. MIssä otan ne? Kauheasti liikkuu kauhukertomuksia pilalle menneistä ripsistä, jotka sitten seuraavana päivänä varisee pois.

Onko teillä kokemuksia ripsipidennyksistä? Mitä mieltä olette olleet? Ja Joensuulaiset! Onko paikkoja joita voisitte suositella?

 

14 kommenttia:

 1. Mulla käynnistettiin 36+0 ja ukot syntyivät 36+3. Pitkiä päiviä oli ne, kun käyrillä makoilin. ja siitä kivusta selviät varmasti asenteella ja tahdonvoimalla ( ja lääkkeillä, toki sun oma valinta :) ) Miekin jännitin sitä, etukäteen, mutta synntyksessä olin niin tsemappautunut, että päätin kestää :) Mie synnytin sektiovalmiudessa, kuten varmaan siekin? Kaikki menee varmasti hyvin! Oot asiantuntevissa käsissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella et aika ei oo mennyt kauhean nopeasti.. Ja ehdottomasti kaikki tarjolla olevat lääkkeet otetaan kyllä vastaan! Varmaan tämä odottelu parantaa ainakin tsemppifiilistä! Toivottavasti..

   Joo, sektiovalmius mullakin. Eli mitään ei sitten syödä tai juoda :/ Ja kiitos tsemppauksesta! :) <3

   Poista
 2. Meinaatko että pystyt vielä selälläsi olemaan tunnin? Mulla oli ripsien pidennykset, mutta ko viiimenen kolmannes alko, en enää voinu huolloissa käydä ko en voinu selälläni olla, joten ripset tippu yks kerrallaan pois (niisk...).
  Mutta jahka tässä lomarahat maksetaan, niin meen heti otattaan ne pidennykset uudestaan. Ihana ko ei tartte ripsivärien kans värkättä ja aina näyttää hyvältä. Siis silmistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta.. en varmaan kyllä noin pitkään pystyisi olemaan. Eli taitaa väkisinkin jäädä synnytyksen jälkeiseen aikaan! :D

   On se kuitenkin muutaman minuutin säästö joka aamulle. On silmät sitten päässä heti herättyä! :D

   Poista
 3. Maltahan vielä ;)

  Mie käyn ripsissä Joensuun Noljakassa Studio GLamourissa :) ja oon ollu super tyytyväinen aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva tietää! Pitääkin katsastaa niiden hinnat! :)

   Poista
  2. Mut lash lovers ripsientekijät tekee ainakin laadukkaita ripsiä. Hyvänolonkeskus ja mb on kans hyviä!

   Poista
 4. Meilläkin satoi koko päivän! Yritä siinä sitten selittää puolitoistavuotiaalle taaperolle miksei ulos voi mennä.. Eihän se pieni sade mitään, mutta kun vettä tuli kuin saavista kaatamalla! Minäkin olin vinkunut vettä jo jonkin aikaa, ja nythän sitä sitten saatiin. Onneksi tämä päivä vaikuttaa poutaisen aurinkoiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin masentavaa. :/ Eihän se pieni tihku haittaakkaan mut tosiaan se, että vettä tulee niin paljon et parin metrin jälkeen on ihan läpimärkä, niin eipä kauheasti tee mieli lähteä!

   Ja varmasti ei oo pikkumies ihan ymmärtänyt et miks ei voi lähteä.. voi toista :/

   Oli tosiaan kiva et jäi noi sateet yhteen päivään! On tää aurinkoinen kesä vaan niin paljon parempi! <3

   Poista
 5. Suosittelen ripsipidennyksiin kävelykadulla karkkikaupan yläkerrassa olevaa kosmetologia Ella Kettusta, tekee tosi kauniita ja luonnollisia pidennyksiä.

  VastaaPoista
 6. Kannattaa ottaa ne ripset sellaisella ammattilaisella joka tehnyt jo kauemmin ja vielä parempi jos näkee jostain kuvia tehdyistä ripsistä :)Itsellä ei ainakaan suurta ongelmaa ole ollut maata selällään tuntia huollossa viime raskaudessa tai tässä,mutta saapi kyl nähdä miten käy huomenna kun on huolto ja maha ahdistaa tosi paljon; rv 36+4 ja huomisesta alkaen ajattelin alkaakin savustaa tätä beibeä ulos ;D

  VastaaPoista
 7. Onnea Nelli suloisista pojista! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!