tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pojilla ikää kaksi viikkoa

Ja ihan alkuun, valtavat pahoittelut pitkästä postaustauosta. Jotenkin kaikki aika tulee vaan käytettyä muuhun kuin koneella oloon. Postauksen teko on ollut mielessä monena päivänä mutta sitten vauvojen tuijottelu tai sylittely on vaan vienyt voiton :D

Nyt kuitenkin kuulumisia. Pojat on siis jo kaksi viikkoisia. Ylihuomenna jo kolmiviikkoisia, joten senkin takia postaus piti tehdä pian!

Vas Aarre Oik Onni

Vas Aarre oik Onni

Edessä Aarre takana Onni

Vas Aarre Oik Onni

Onni

Vas Onni oik Aarre

Ylhäällä Onni alhaalla Aarre


Vas Aarre Oik Onni
Ruoka maistuu molemmille tosi hyvin, välillä tissistä, välillä pullosta. Onni on jo oppinut syömään niin, että mä istun ja saakin tissistä kerta-annoksensa eli 70-100ml. Ainakin luulen niin, koska ei jaksa enää tissittelyn jälkeen syödä pullosta. Aarre onkin sitten laiskempi pojista. Se on huomannut, että tissistä syöminen on paljon rankempaa ja pullosta maito virtaa paljon tasaisemmin. Aarre vetäiseekin hirveät raivarit aina kun yritän tunkea tissiä suuhun. Ei ole väliä onko tissi täysi tai pumpattu puolilleen. Raivari siitä tulee silti. Joten, Aarre saakin oman osuutensa äidinmaidoista isin syöttämänä pullosta. Sain neuvolasta lainaan sähköpumpun, joka onneksi on käsipumppua paljon tehokkaampi. Mutta en kyllä silti tykkää tosta pumppaamisesta. Saa nähdä kauanko sitä jaksaa.. Oma maito riittää jotenkuten. Noin joka toinen ruoka pojille on mun maitoa ja joka toinen Nan:nia. Onnilla on hyvin säilynyt imuote muistissa ja suostuu silti juomaan myös kaikenlaisista pulloista. Kuitenkin selkeästi meidän poikien suosiossa on Mam:in anti-colicit ja Nuk:in muotoillut pullot. Ainun peruspullotkin menee melko hyvin mutta Lastentarvikkeen suippopäiset ei sitten millään. Pojat ei vaan osaa imeä niistä :/ Pullopyykkiä meillä tulee valtavasti. Pulloja on ehkä 20 kaikenkaikkiaan ja kerran päivässä ne kaikki pitää pestä ja desifioida. Huh. On puljaamista. Jatkuvan pullopyykin pelastus onkin Ainun pullopussit. Suosittelen! On tosi kätevät reissussakin, kun pullo ei likaannu. Helpoin noita on käyttää isoissa ainuissa ja Mam:in anticoliceissa. Coliceista pitää tietysti pohja jättää pois, mutta eipä haittaa. Kokeilkaa ihmeessä!

Arki meillä pyörii pitkälle ruuan ja nukkumisen ympärillä. Äiti ja isi ei ole vielä kertaakaan joutuneet nukkumaan päikkäreitä, niin hyvässä rytmissä pojat nukkuu <3. 

Ateriaväli pojilla on 3-4 tuntia ja maitoa menee 60-120ml kerralla. Riippuen vähän unien pituudesta. Päivisin pojat jaksaa jo vähän seurustella sittereissä tai sylissä, mutta yöt ne onneksi tajuaa pyhittää nukkumiselle. Pojat herää yleensä 01-02 syömään ja ruokailu sujuu yleensä silmät kiinni. Pullo ryystetään tyhjäksi ja sitten jatketaan taas unia. Usein yöllä joudutaan vaihtamaan molemmilta vaippa, pojat on nimittäin ottaneet tavaksi täräyttää kunnon soosit vaippaan nukkumaan käymisen jälkeen. :D Siellä se sitten lämmittää kai kivasti seuraavaan tankkaustaukoon asti.. Seuraavan kerran syödään sitten 04-06 välillä. Sitten taas 07-10 välillä. Pojat on aika kellontarkkoja ja monesti pystyy poikien nukkumaan käydessä jo arvioimaan milloin seuraavan kerran syödään. On ne kilttejä <3 Selkeä rytmi pojilla siis on. Tosin, en tiedä voiko tuon ikäisellä vielä rytmiä olla.. Eikös se ole mahdollista kehittyä vasta 3-4kk iässä? Mutta ainakin nyt mennään näin helposti. Katsotaan milloin menee vaikeammaksi! :D

Aarre on edelleen pojista se tarkkaavaisempi ja katselee valtavasti ympärilleen. Onnikin on nyt muutamia päiviä pitänyt silmiään enemmän auki ja saattaa ruokailujen jälkeen tyytyväisenä makoilla sitterissä ja katsella ympärilleen. Kiva olisi tietää mitä ne näkee ja mitä ajattelee. Aarre on meidän pieni ahmatti. Monesti ahmii maidot ja sitten kipristääkin mahaa tai tulee puklu. Varsinkin iltaisin, Aarteen syömistä pitää vahtia, että pitää tarpeeksi taukoja ja muistaa nieleskellä tarpeeksi usein. Jalkapohjien hierominen on meillä hyväksi havaittu keino helpottaa Aarteen mahan kipristelyä. Joka kerta on pienellä hieromisella tai polvenpäällä röyhtäyttämisellä saatu ilmat mahasta pois ja nukkuminen sujuu hienosti.

Maitoallergiaa pojilla ei onneksi näytä olevan. Vähän pelkäsin että niille se tulee Henkka kun on pienenä ollut allerginen melkein kaikelle. Olisikohan mun raskausaikana syömät mustaherukansiemenöljykapselit tehonneet tai sitten Henkalta on tullut pojille vaan ne hyvät geenit ;)

Onni oli aluksi se malttamaton jonka piti saada ruokaa aina nythetisamantien herättyä tai sitten alko armoton raivoaminen. Nyt on Onni rauhoittunut ja jaksaa ähisten ja puhisten odotella ruokaansa ja kestää vaippojen vaihdonkin joten kuten. Aarre sen sijaan menettää hermot heti kun tulee nälkä. Ja Aarre on oppinut karjumaan. En tajua miten noin pienestä voi lähteä niin kova ääni! :D 

Molemmilla pojilla on ihan mahtavia ilmeitä jo! Monet naurut on saatu katsomalla pojista otettuja kuvia, joissa naama vääntyy milloin mihinkin asentoon! :D Hymyjäkin tulee jo, mutta taitavat olla vielä refleksejä.

Vas Onni Oik Aarre

Aarre

Onni

Aarre

Onni

Aarre


Kaikenkaikkiaan meillä siis arki aika helppoa. Poikia ei enää tarvitse edes herätellä syömään samaan aikaan. Toinen, yleensä Aarre, herää ensin ja jossain vaiheessa syöttöä heräilee sitten Onnikin. Unikin molemmille tulee melkein samaan aikaan. Onni taitaa tarvita unta vähän vähemmän kuin Aarre. Koska arki on lähtenyt näin hyvin liikkeelle onkin pystytty touhuamaan vaikka mitä. On käyty shoppailemassa, piknikillä ja pitkillä vaunulenkeillä. Huomenna lähdetään viikoksi mökkeilemään Etelä-Suomeen. Katsotaan miten pojat siellä nukkuu ;)

Eka neuvolakäyntikin oli. Pojilla oli paino noussut hienosti ja kumpikin sai kehuja neuvolatädiltä. Heijasteet oli kaikki kunnossa eikä muutakaan huomautettavaa ollut. Ensi viikolla sitten 1kk neuvolaan jo. Kauheeta miten vauhdilla aika menee! Heinäkuun lopulla mulla on jälkitarkastus ja saan viimeinkin aloittaa taas jumpilla käynnin. IHANAA! Polte jumpille on jo ihan valtava. Maha on vielä vähän löysä, mutta ei lähellekään niin löysä kuin luulin sen synnytyksen jälkeen olevan. Tällä hetkellä maha näyttää siltä kuin oisin syönyt vähän liikaa ja että vyötäröllä olisi pieni vararengas. Jospa siitäkin pääsisi eroon syksyn aikana. Kiva olisi mahtua taas omiin farkkuihin. Tällä hetkellä turvotusta on vielä sen verran, että farkut kinnaa reisistä ja nappi ei mene kiinni. Ärsyttävää. Sormusta on myös turha yrittää laittaa sormeen, se nimittäin stoppaa toisen nivelen kohdalle.. Raskauskilojakin on vielä neljä. Juhannuksena aloitettiin herkkulakko ja terveellisempi ruokavalio. Toivotaan että ne tehoaa näihin kiloihin ja kohta mahtuisin jo omiin vaatteisiin. Kunnon kiristelyt ja kiinteytykset aloitan sitten vasta kun en enää imetä kumpaakaan. Kenties syys-lokakuussa?

Nyt pitää alkaa syöttämään Onnia, semmosta ähinää alkaa sitteristä kuulua. :D Huomenna yritän autossa kirjoittaa sen lupaamani synnytysstoorin loppuun niin saan sen viimeinkin sitten tännekin julkaistua.

Lämmintä heinäkuun alkua kaikille lukijoille! <3

20 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. On pojat kyllä selkeesti erinäköisiä :)
  Käytätkö tuttipulloa vain kerran ja sitten peset ja desinfioit? Meillä on kaikenkaikkiaan vain 2tuttipulloa, joista yhtä käytän aina päivän ja sitten pesu+keitto. Esikoiselle mieki kyllä keitin kaikki pullot ja tutui ja korvikekki tehtiin jauheesta (kuviteltiin sen olevan mahaystävällisempää kuin valmis tetra), mutta jo keskimmäisen kohalla rupesin lusmuileen ja keitin vaan kerran päivässä. Tää meijän pikkumies syö kyllä enimmäkseen tissiä ja sitten jos tulee hätä, oon kaupassa ja mies pojan kans kotona saa nan:ia.
  Nuo ANti-colic pullot on kyllä parhaita. Meillä on kaikilla pojilla ollu ne käytössä. Esikoisella oli tosin aluksi halpispulloja, ja epäilen mahavaivojen saaneen osittain niistä alkunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne :)
   Joo nyt on käytetty kerran ja pesty ja desifioitu sit. Ihan kauhee homma. Neuvolatäti ja synnäri ohjeisti näin niin siks on tehtykin niin. Oon kyllä miettinyt et eikö riittäs pesu ja desifiointi vähän harvemmin.. Kun jos maitokin saa olla huoneenlämmössä kuus tuntia, niin eikai huuhdeltu ja kuivattu pullokaan nyt päivässä kerää kauheesti bakteereja?

   Mekin mietittiin eka jauhetta, mut todettiin tetrat vaan paljon kätevämmiksi ja nopeemmiksi. :D Lusmuja ollaan siis ainakin tässä asiassa..

   Mä veikkaan myös että ainuissa menee mahaan niin paljon enemmän ilmaa, et aiheuttaa myös meillä maha vaivaa. Ne on vaan kätevämpiä vaikka kaupungilla kun menee pienempään tilaan :)

   Poista
 2. Ihanat♥ Nyt alkaa huomaamaan, että he ovat selkeästi ihan eri näköisiä :)

  VastaaPoista
 3. Oijoijoiii! ihania murusia <3 Missä käyt jumpissa? nimittäin mun pitäis kans aloittaa käymään!!
  Meillä on vaan 2 tuttipulloa joten pakko hankkia pian lisää kun on mennyt niin vahvasti osaimetyksen puolelle tää touhu. Meillä on aventin pullot käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foreverillä oon aiemmin käynyt ja sinne varmaan suuntaan nytkin. Se iso jumppasali vaan on niin paras. Ja tosi laidasta laitaan jumppia siellä on ainakin aiemmin ollut :) Ja sekä aamu että iltatunteja.

   Suosittelen kullä noita Mam:meja myös! Sopii ainakin meidän poitsujen suuhun loistavasti :)

   Millanen tutti niissä aventeissa on?

   Poista
  2. Se on aika samanlainen kun mam:missa :)

   Poista
 4. oii aivan ihania pieniä poikia! <3 :)

  VastaaPoista
 5. on niin söpöjä ,että ei voi ,kun huokailla ihastuksesta!

  VastaaPoista
 6. Teilä on kyllä kauniita poikia

  VastaaPoista
 7. Tiedätkös, minulla pistää aivan suuresti silmään miten taivutat Aarren nimen. :D Puhut Aarteesta, annat jotain Aarteelle.. Onni on kuitenkin Onni. Et puhu Onnesta etkä anna jotain Onnelle. Onni ja Aarre = Onnille ja Aarrelle, ei Onnelle ja Aarteelle. Nimi on kuitenkin aina nimi vaikka se tarkottaisi myös jotain konkreettista.. samaan olen törmännyt jos jonkun nimi on Pilvi, Tuuli, Helmi, Satu yms. Entäs jos nimi olisikin Veli niin silloinkinhan puhutaan Velistä eikä Veljestä. :D

  Noh, tämä pilkunviilaaja eksyi blogiisi vasta pari päivää sitten, mukavalta blogilta vaikuttaa ja pojat ovat erittäin suloisia, saatan siis lueskella blogiasi jatkossakin näin anonyyminä. Mukavaa kesää pikkuhiirulaisten kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietin tuota silloin kun aloin käyttää pojista Aarre ja Onni -nimiä blogissa. Taisin jossain päivityksessä miettiä tota taivutusta ja tulin siihen tulokseen, että mun kielikorva ei vaan anna periksi kirjoittaa Aarrelle vaan Aarteelle. Joten päädyin siihen, että kirjotan pienillä kielivirheillä Aarteen nimen. Kyse kun kuitenkin on työnimistä niin en kokenut sitä pahaksi asiaksi :)

   Mukavaa kesää myös sinulle! :)

   Poista
 8. Ihania mussukoita!!!! Ja huippua kun teillä mnee hyvin :) Sanon taas tän, mutta nauttikaa :)

  VastaaPoista
 9. voi pieniä <3 Niiin suussasulavan näköisiä, aivan ihania ! Voimia ja tsemppii paljon teidän arkeen ja jaksamiseen :) ! Niin hurmaavia ovat kyllä <3 Voiettä:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!