keskiviikko 14. elokuuta 2013

Äidin oma aika

Vaikka päivät kotona poikien kanssa ovat yleensä ihania ja kaikki sujuu melko hyvin, kaipaan silti omaa aikaa. Viime päivinä oman ajan nappaaminen on sujunut aika helposti. Henkka on loistava poikien kanssa, eikä arveluta yhtään jättää niitä kolmestaan. Olenkin päässyt jo useamman kerran yksin lenkille tai jumpalle, kaupungille tai kaverin luo kahville. Ennen poikien syntymää en osannut edes ajatella, miten luksusta se on kun ei koko ajan tarvitse kuunnella milloin toinen herää tai saa olla ihan yksin hiljaa ajtustensa kanssa. Ihanaa.

Enimmäkseen yksin tai kavereiden kanssa olo on sujunut ihan hyvin. Tunti, joskus kaksikin menee ja pojat vaan käy säännöllisesti mielessä, mutta sen jälkeen alkaa jo vilkuilla kelloa ja miettiä miten niillä menee. Ikävöikö ne äitiä? Ihaninta onkin se hetki kun pääsee sitten kotiin. Ja sen ajatteleekin niin että viimein PÄÄSEE kotiin. Omat akut on taas ladattu ja jaksaa paremmin niitä kitinäpäiviäkin. En vaan selviäisi, jos en säännöllisesti saisi niitä yksin hetkiä Pää leviäisi, raivoaisin pojille, enkä yhtään jaksaisi niiden itkeskelyä. Olen vaan parempi äiti jos saan välillä lomaa lapsistani. (kuulostipa pahalta) Mutta näin se vain on.

Eilisen tyttöjenillan jälkeenkin olin kuin toinen ihminen. Stressi oli poissa ja elämä oli taas ihanaa. Mulla on kyllä ihan mahtavia ihmisiä ympärilläni! <3

Eilisen ristiäishermoilu on käytännössä poissa. Kiitos siitä kuuluu lähinnä teille lukijoille, poikien kummitädeille, ihanalle miehelleni ja muulle perheelle. Stressi taas oli ihan turhaa. Poikien kummitädit tulee perjantaina auttamaan leipomisessa, joten neljästään saadaan kaikki varmasti vauhdilla tehtyä. Henkka tarjoutui siivoamaan (ainakin vähän) ja tajusin, ettei ketään oikeasti kiinnosta meidän ikkunat, tai onko telkkarin takana pölyä. Ei pitäisi aina olla näin perfektionisti. Unohtaa nauttia oikeasti ihanista asioista. Kuten siitä, että Onni ja Aarre tänään leikkimatolla tuijotti toisiaan ja molemmat nauroi toisen naamalle!! :D <3 Taisivat luulla katsovansa peiliin.. Ei ne vielä taida tajuta toisiaan.

Ristiäisstressiä lievitti sekin, että löysin itselleni mekon joka jopa miellytti omaa silmää. Kauppalista ja loppuviikon TO DO-lista on myös tehty, eli eikun rastittamaan jo valmiiksi tehdyt asiat. Ristiäiskoristeet on kunnossa ja kummilahjatkin ehtivät ilmeisesti perille! HYvä tästä tulee!

Loppuun kuvia eiliseltä shoppailukierrokselta ja niin ihanalta tyttöjenillalta <3
P.S Joensuun joukkoliikenteelle kehut! Ihan mahtavaa palvelua kuskilta eilisellä bussimatkalla kera tuplavaunujen!

5 kommenttia:

 1. Turhaa hermoilet hyvin ne menee :) ja siivous ennen juhlia on aina turhaa kun on yleensä likaisempaa kun juhlat on ohi :D mut silti se on vaan pakko tehdä. onko joensuussa vielä se että pääsee vaunujen kaa ilmasiks bussilla? :) en malta odottaa poitsujen nimiä!!!

  VastaaPoista
 2. Ja minäkin olen tervejärkisempi mAmi omien vapaa hetkien jälkeen. Moni ei vaan tajua että äideilläkin on oikeus ottaa lomaa vauvasta :D

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että teillä on mennyt niin hyvin poikien kanssa ja että pääset yksin helposti pois kotoa. Kyllä se on tärkeää.

  Oon tänne kommentoinut useastikin, mutta anonyymina, kuten puoliksi nytkin :).

  Pojat on niin suloisia! Ja ihania vaatteita ootte heille löytäneet.

  - tyttöankka

  VastaaPoista
 4. Hyvä kun otat omaa aikaa! :) :) No sulla on ollut hyvä tuuri Joensuun jokkoliikenyteestä :) Mie oon mennyt bussilla kerran saikun kontrollista keskustaan (satoi vettä) ja bussi oli sellainen, jossa oli vaunupaikalle monia rappusia, eikä kukaan suostunut auttamaan kuin suorastaan anelemalla! Kuskikin vain huikkasi että on selkä kipeä niin ei pysty, ja kun jotain miestä kysyin avuksi niin sekin selitteli vaivojaan :D En ole sen jälkeen busseja käyttänyt, vaan omia autoja :)

  Hei, mulla alkaa kirppispaikka mammuttitorilla viikon päästä la. Haluatko tulla/ehditkö tulla meille katsomaan tuplavaatteita pojillesi ennen sitä? Toki on myös mahdollista jos sulla on ristiäskiireitä että kerron kirppispaikan, ja käyt sitten sieltä katsomassa, ihan miten haluut. Isoja kokoja olis tarjolla 80-86cm ja ensikenkiä, karhupukuja, toppatakkia 74/80 ja sellaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teille on sattunut kyllä ihan kauhea kuski!! Meilläkin taisi vaan käydä tuuri. Ja bussikin oli sellainen matalalattiaversio. On se oma auto vaan niin paljon kätevämpi. Ei ole sidottu mihinkään aikatauluihin.

   Laitan sun blogiin viestiä tosta kirpparihommasta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!