tiistai 27. elokuuta 2013

Meidän päivä

05.15 Lastenhuoneesta kuuluu itkua. Nousen lämmittämään maitopullot. Maitopullojen lämmityksen aikana itku nousee huudoksi, sitten karjunnaksi. Pojat on vähän huonoja odottajia.. Rasmus on herännyt ja saa maitopullon suuhunsa. Itku loppuu heti. Kasper nukkuu vielä, mutta kiemurtelusta päätellen nälkä on hänelläkin. Kutittelen Kasperia vähän ja laitan pullon suulle. Imu alkaa heti mutta silmät pysyy kiinni. Pojat syö yömaitonsa yleensä makuultaan pullo tuettuna suuhun. Itse jään odottelemaan huoneeseen ja surffailen samalla puhelimella facebookissa. Välillä nostelen kumoon kellahtaneita pulloja. Puolessa välissä pulloa röyhtäytän ensin Rasmuksen, sitten Kasperin. Rasmus nukahtaa olkapäälle ja pullosta jää 60ml syömättä. Kasper jatkaa vielä ruokailua. Käyn pesemässä Rasmuksen pullon ja peittelen pojan takaisin sitteriin nukkumaan. (flunssan vuoksi). Täytän tyhjentyneen ilmankostutinpingviinin ja laitan sen taas päälle. Kasperkin nukkuu jo, joten otan pullon pois ja röyhtäytän pojan. Röyhtyä ei kuitenkaan tule ja pikkuinen on jo sikeässä unessa. Poika takaisin peiton alle ja itse jatkamaan vielä unia hetkeksi. Unohdan pestä Kasperin pullon. Kello 05.35


06.30 Henkka herää viimeistelemään päivän työjuttuja. Keittää kahvit ja tuo mulle lämpimän teemukin sänkyyn. Kurkku on kipeä ja nenä tukossa. Taisin saada Rasmuksen flunssan. Rasmus kitisee ja haen sen meidän sänkyyn nukkumaan. Jatketaan molemmat unia.07.45 Nousen itse. Kurkku edelleen kipeä. Aamupesut ja jotain lämmintä päälle. Aion alkaa syömään aamupalaa mutta Kasper kitisee sängyssä siihen malliin ettei jaksa enää maata siellä yksin.

Meikitön koti-mama, Mummin tekemät villasukat kuuluu asuun, mutta eivät valitettavasti näy :/
07.50 Kasperille aamupesut ja päivävaatteet päälle. Isi lähtee töihin ja heilutellaan sille heipat. Kasper ei vaikuta vielä kovin nälkäiseltä, joten mennään vielä meidän sänkyyn pötköttelemään ja juttelemaan. Rasmuskin heräilee.


Rasmus kertoo unistaan. Äidin lässytys naurattaa.Kasperkin on hyvällä tuulella. Äidin lässytys huvittaa myös Kasperia. Voi että kun se äiti on hölmö!

08.15 Kasperilta alkaa huumori loppua ja nälkä alkaa tulla. Muistan pesemättömän pullon. Pesen sen äkkiä ja mietin milloin vaihdoin pullot viimeksi.. Illallako? Vai aamulla? No, seuraavalle syötölle sitten puhtaat! LÄmmitän maidot ja lisään illalla purkin pohjalle jääneen vellin. Kasper sitteriin syömään ja Rasmukselle aamupesut ja vaatteet päälle. Rasmus saa vielä suolatipat nenään ja imut nenäfriidalla. Rasmus karjuu, ei ole kivaa! Ja äidin kurkkuun sattuu. Rasmuskin pääsee sitteriin ja saa lämpimä maitopullon suuhun. Harmi unohtuu.


08.25 Petaan sängyt ja laitan itselle puuron mikroon. Nostelen välillä väärään asentoon kallistuneita pulloja. Niinä aamuina kun pojat ei herää samaan aikaan syötän heidät sylissä. Tällaisina aamuina siitä ei tule mitään. Huomaan että jääkaappi on aika tyhjä. Pitää muistaa käydä kaupassa. Nostan poikien D-vitamiinit naamani eteen. Unohdan muuten antaa ne.


Aika koruton aamupala. Leipä on loppu, raejuusto on loppu ja mehukeitto on loppu..
08.40 Röyhtäytän pojat ja ruokailu jatkuu. Rasmus nukahtaa pullo suuhun mutta herää hetken päästä uudelleen syömään. Annan pojille D-tipat.


08.50 Laitan astianpesukoneen pyörimään ja siivoan keittiön. Pojat on molemmat syöneet, muistan että pullot piti vaihtaa ja keskeytän pesuohjelman ja lisään likaiset pullot vielä sinne. Muistan samalla, että lauantain valkosipulipäivillä mukana olleet pullot ovat edelleen likaisina hoitolaukussa. Hupsis! Laitan nekin pesuun. Hyi sitä hajua. Pojat hytkyy sittereissään, nostan molemmat enemmän pystyasentoon, jotta puklu ei tule niin helposti. Kumpikin tuijottaa sohvan yläpuolella olevaa taulua ja nauraa sille välillä. Kontrasti on ilmeisesti poikien mieleen.

09.00 Sitten leikitään. Pojat viihtyy tosi hyvin leikkimatolla. Kädet ja jalat huitoo ja roikkuville elukoille huudetaan, muristaan ja nauretaan. Majava, hippo, ankka ja kirahvi on suosikkeja.Heiluva Rasmus
Heiluva Kasper ja ihana kirahvi
9.30 Välillä sylitellään, halaillaan ja pussaillaan. Käydään katsomassa omaa kuvaa peilistä tai tuijotellaan taulua.

10.00 Silmä alkaa lupsua molemmilla. Kasper alkaa kitistä ja vienkin hänet ensin sänkyyn. Rasmus menee heti perässä. Kasper on jo ehtinyt nukahtaa sillä aikaa.

Voi mikä kuosien ilotulitus.. :D Kasper nukkuu.

Rasmus päikkäreillä. Lammas on käynyt liian tuttavalliseksi ja se on työnnetty melkein pois sitteristä. Tutti pulpahtaa aina pois suusta nukahtaessa. Sen perään itketään pari kertaa päiväunien aikana.

10.10 Äidin oma aika. Laitan kahvin tippumaan ja koneen päälle. Surffailen, luen päivitetyt blogit, päivitän omaa tai katson jotain Netflixistä. Laitan vielä pyykinpesukoneen pyörimään ennen sohvalle rojahtamista. Pari kertaa käyn nostamassa tippuneita tutteja. Rasmus yskii ja Kasperkin alkaa kuulostaa nuhaiselta.

Olen siivousnarkomaani ja inhoan sotkuista ja likaista kotia. Pahinta on pölyinen lasipöytä, petaamaton sänky, likainen wc ja pölyt listojen päällä. Aamuisin hoidan päivän siivoukset. Viikko on siis jaettu eri siivous"alueisiin". Maanantaina pestään pyykit, tiistaina ja perjantaina imuroidaan ja jompana kumpana pyyhitään ne listat. Keskiviikkona pyyhitään pölyt ja torstaisin pestään vessat. Neuroottinenko? Joka päivä siivoan keittiön ja raivaan olkkarista pullot, peitot, rätit ja sitterit. Siisteys on vaan niin ihanaa ja olen itse rennompi kun sotku ei häiritse silmää. Jos pojat olisi työläämpiä, joutuisin varmasti joustamaan siivouksesta..

11.30 Teen itselle lounasta. Yleensä lounas on fetasalaatti tonnikalalla tai kanalla. Jos salaattitarpeita ei ole, niin sitten munakas tai kasvissosekeitto raejuustolla. Tai edellisen päivät tähteitä, tosin niitä harvoin on koska Henkka ottaa ne usein töihin mukaan. Tänään salaatti ilman salaattia. Tonnikala jää myös puuttumaan sillä jääkaappi on totaalisen tyhjä. Älkää säikähtäkö, leivän päällä ei ole voita vaan aurinkokuivattutomaattilevitettä <3 Parasta. Kiellän kaikkia syömästä sohvalla, ja silti syön siinä aina itse. No kukaan ei näe ;) Kiellän myös Henkkaa laittamasta kahvikuppia käsinojalle ilman lautasta, niinkuin itse aiemmassa kuvassa olin laittanut, ettei siihen jää kahvirengasta. Itse laitan kupin siihen joka aamu, ilman lautasta. Tarkistan kuitenkin että pohja on puhdas. Pientä kaksinaismoralismia.. :D


12.00 Kasper herää. Vaihdetaan vaippa ja lämmitellään maitopullo. Kasper syö sylissä ja menee sitten sitteriin. Puklaa bodylle, joten paidan vaihtoon! Kasper leikkimatolle leikkimään.


12.30 Rasmus heräilee, vaihdetaan vaippa ja Rasmuskin syö sylissä. Kasper alkaa jo kitistä leikkimatolla. Nostan Rasmuksen sitteriin jatkamaan ruokailua ja vien Kasperin ulos vaunuihin nukkumaan. Siirrän pyykit pesukoneesta kuivausrumpuun ja laitan toisen koneellisen pyörimään. Muistan että olen unohtanut juoda päivän aikana, joten käyn tankkaamassa vajaan litran vettä. Röyhtäytän Rasmuksen, meikkaan itselleni silmät päähän ja laitan hiukset kiinni. Kirjoitan kauppalistan.


13.00 LÄhdetään vaunujen kanssa lähikauppaan. Tarkoituksena oli kävellä vähän pidempi lenkki, mutta olo tuntuu sen verran kipeältä, että päädyn pelkkään kauppaan ja takaisin kävelyyn. Rasmuskin nukahtaa vaunuihin.

14.00 Henkka soittaa, että tuleekin jo vähän aikaisemmin töistä. Kysyy tarviiko kaupassa käydä. 

14.05 Alan tehdä ruokaa. Vuorossa kanaa ja vihanneksi plus vähän makaroonia. Oon tosi huono tekemään ruuan lisäksi salaattia tai vihanneksia, joten heittelenkin usein ne vihannekset ruuan sekaan. Suurin osa mun ruuista on tällasia mössöjä :D Ruuanteon lomassa syön itse banaanin välipalaksi.
 15.20 Rasmus herää ja huutaa ruokaa. On ihan tukossa nukuttuaan vaunussa vaakatasossa. Unohdin nostaa vaunukopan patjaa.. Vaippa on vuotanut ja bodyn selkä on ihan märkä. Vaihdetaan vaipat ja vaatteet ja tyhjennetään nenä. Rasmus huutaa vielä kovempaa. Henkka syöttää Rasmuksen ja pieni nukahtaa isin syliin.


15.50 Kasper herää. Katsotaan Kasperinkin vaippa, mutta se on sen verran tyhjä, etten vaihda sitä. Kasper sitteriin syömään. Syödään myös Henkan kanssa. Rasmus nukkuu sitterissä omassa sängyssään.

16.20 Kasperia ei nukuta, joten hän saa viettää yksinaikaa äidin ja isin kanssa. Sylitellään ja jutellaan. Kasperia välillää naurattaa. Kasper alkaa väsyä ja isi vie pojan nukkumaan omaan sänkyyn.

Henkan kanssa katellaan Netflixin kautta Modernia perhettä ja ollaan vaan. Välillä käydään nostamassa poikien tutteja tai silittämässä takaisin uneen. Molemmat nukkuu vähän levottomasti. Normaali päivinä käydään usein porukalla pitkällä vaunulenkillä, mutta tällä kertaa jätettiin se väliin. Mun olo oli edelleen kipeä eikä Henkkakaan jaksanut lähteä minnekään. Myös kuvien ottaminen unohtui tässä vaiheessa :D

18.20 Pojat herää melkein samaanaikaan. Henkka lämmittää maidot ja syöttää Kasperin. Rasmus syö mun sylissä. Ite syön samalla rahkaa ja mehukeittoa. Rasmus puklaa mun paidalle ja omille vaatteilleen. Laitan kylpyveden valumaan pojille.

19.15 Pojat käy kylvyssä. Öljytään ja rasvataan ja laitetaan yöpuvut. Rasmuksen päähän on alkanut tulla karstaa. Harjataan sitä öljyn kanssa. Molemmat saa myös suolatipat nenään ja imut nenäfriidalla. Ei ole kivaa. Rasmus suuttuu oikein kunnolla, mutta rauhoittuu hetken päästä syliin. Käyn itsekin suihkussa.

Kasper ja isi kylpee
20.00 Pojat leikkii leikkimatolla ja Henkka tekee iltapalaa. Ilta rauhoitetaan meillä sammuttelemalla valoja ja sulkemalla telkkari. Harvemmin tv tosin on päällä poikien hereilläolo aikana. Mun mielestä tv:stä tulee liikaa virikkeitä noin pienelle eikä pienten lasten muutenkaan tarvi koko ajan tuijottaa telkkaria.  Mieli saattaa muuttua kun pojat on isompia eikä omaa aikaa saa muuten yhtään. Nyt kuitenkin tv aukeaa useimmiten vasta poikien nukkuessa. Henkka tekee pikaisen iltajumpan ja käy suihkussa. Me luetaan Kasperin kanssa vielä blogeja ja katsotaan facebook. Rasmus on jo nukahtanut sitteriin.
20.30 Kasperkin alkaa osoittaa väsymisen merkkejä. Vien molemmat pojat sänkyihinsä nukkumaan. Kasper nukahtaa heti kun saa tutin suuhun ja nunnun kainaloon. Rasmus herää sitteriä siirrettäessä ja äiti saa leveän hymyn <3 Rasmukselle ei meinaa uni tulla millään ja Henkka joutuu ravaamaan huoneessa vähän väliä. Mä viimeistelen iltapalan. Tortilloja nam <3 Iltapala ei nyt ollut ihan ruokaohjelman mukainen, mutta kun alkoi niin kauheasti tehdä mieli tortilloja! :D Joustettiin nyt sen verran. Tiistaina syödään taas oikein! Laitan vielä pyykit kuivausrumpuun, en jaksa viikata edellisiä. Jääköön tiistaille. Keitän vettä poikien maitoa varten.21.00 Uni tulee Rasmuksellekin. Aletaan Henkan kanssa kattoa leffaa "Olympos has fallen"  pääosassa  Gerard Butler <3  Ihan katottava leffa, vaikka en toimintaleffoista pahemmin tykkääkkään. Butler tosin pelastaa huonommankin leffan ;)

kuva googlen kuvahaku22.20 Kasper alkaa huudella ruokaa. Lämmitän iltavellit ja syötän Kasperin. Henkka herättää Rasmuksen ja syöttää vellin myös hänelle. Käyn pesemässä hampaat. Katotaan vielä leffa loppuun ja mennään sitten nukkumaan.

kuva www.valio.fi


23.00 Koko talo unessa. Henkka lupaa hoitaa seuraavan syötön, joten mä olen jo käytännössä koomassa kun pää osuu tyynyyn.

02... jotain toinen pojista herää nälkäänsä. Henkka lämmittää maidot ja syöttää ne pojille. Mä en edes herää.

05.30 Kasper itkee taas nälkää. Maitojen lämmitys ja pullot pojille. Molemmat syö puoliunessa. Röyhtäytän molemmat mutta kumpikaan ei enää ole hereillä jatkaakseen syömistä. Pulloihin jää taas 40-60ml. Itekin menen vielä nukkumaan.

07.00 Pojat herää. Henkka on jo hereillä ja lämmittää maidot. Se on tehnyt jo aamupesut Kasperille. Mä kerään itseni lämpimästä sängystä ja menen tekemään pesut Rasmukselle.

Uusi päivä alkaa taas.

Tämä päivä oli aika peruspäivä meille. Suurinosa päivistä menee samalla kaavalla. Sitten on niitä päiviä, joina ei ehdi ottaa kuvia tai miettiä mitä kello milloinkin on. Niitä päiviä kun pojat vuoronperää kitisee eikä itselle jää omaa aikaa yhtään. Päiviä, jolloin odottaa että Henkka tulisi jo töistä. Tämä oli hyvä päivä. Helppo päivä.

Nyt pakkaamaan, lähdetään loppuviikoksi Lahteen ja Tampereelle! 
Kivaa viikkoa kaikille lukijoille! Palaan meidän kuulumisissa ehkä loppuviikosta, jos ehdin. Jos en niin sitten vasta ensi viikkoon! <3

12 kommenttia:

 1. Ihanan tarkasti kirjoitettu! :))
  Kivaa reissua :)

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva saada kerrankin lukea jostain blogista tämmöinen kunnollinen päiväpostaus :). Kivan tarkasti kerroit, näitä olis kiva lukea silloin tällöin jatkossakin! Löysin sun blogin poikien syntymän aikoihin ja siitä lähtien olen päivittäin käynyt seurailemassa josko olet postaillut. Tämä on kyllä yks lemppariblogeista ja yksi syy on se kun olet jotenkin niin ihanan avoin: kuvia on paljon ja ihmiset kulkee mukana omilla kasvoilla ja nimillä eikä yhdellä kirjaimella ja/tai puolikkaalla selkäkuvalla. Kiitos ja mukavaa alkusyksyä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että tykkäsit! Ja varmasti on myös jatkossa tulossa lisää tällaisia. Näitä on kuitenkin aika kiva tehdä! Pitää vaan muistaa kuvailla ens kerralla vähän enemmän.. :)

   Ja kiitos! Ihanaa että olet viihtynyt! Omia suosikkeja on myös blogit joissa on paljon kuvia, tekstiä kun ei edes aina ehdi lukea, niin kuvat kertoo kuitenkin paljon :)

   Aurinkoista syksyä myös sinne! :)

   Poista
 3. Ihana postaus ja ihanat kuvat ja ihanaa kaikki. Voi lammas. Tuollainen lammas (mutta pienempi versio) meilläkin odottaa vauvaa.

  <3

  tyttöankka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentikin pehmot on kyllä niiin ihania <3
   Lampaasta on tullut poikien suosikki. Milloin se on suussa ja milloin naaman päällä :D Ilmeisesti hyvä paini kaveri ;)

   Poista
 4. Hee tästä vähän mallia sitten omaan tulevaan arkeen vuoden vaihteen jälkeen :) Nojoo onhan se joka äitillä aina niin erilaista ja kun teilläkin on kuitenkin kaksi pientä. Mutta ihanan tarkasti ja monipuolisesti kirjotettu :)

  Ja täs näky toi puuhamatto kaarella :) Melkein samanlainen on nyt meilläkin. Hih :) Ihania kuvia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, varmasti jokainen muokkaa sen arkensa itselle ja vauvalleen sopivaksi, mutta varmaan paljon on myös samaa. Vaipat ja maidot kun kuuluu kuitenkin kaikkien arkeen. :D Ja varmaan tuo et on kaks tuo vaan lisätyötä, rytmi ois varmaan aikalailla samanlainen vaikka vauvoja olisikin vain yksi.

   Jep, puuhamatto on huippu! :)

   Poista
 5. Ihana postaus, heh, mie matkin blogissani sinuun :) Tuo teidän makarin peilin edessä taso on muuten tosi kiva. Mistä olette sen hankkineet? Meillä on menossa makarin tuunaus, ostin taulun, tilailin uutta sänkypeittoa ja valaisinta (samat valaisimet kuin teillä toisen värisenä, mutta meillä on samanlainen valo nyt keittiössä, eli sitä ideaa en oo varastanut sulta ;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on ikeasta. oisko ollu 69e? se on kyllä ihana, siinä on renkaat tai jotlkut rullat jaloissa, niin sen saa rullattua sängyn päälle :)
   ja lamput on myös tosi kivat joo, niitä tuntus olevan aika monella ;) Kattelinkin jostain kuvasta joskus, että teiltä löytyy sama! Hyvä maku siis ;)

   Meillä Rasmus on vielä vähän kipeä, mutta kunhan tervehdytään niin treffaillaanko taas?

   Poista

Kiitos kommentistasi!