lauantai 24. elokuuta 2013

Parisuhdelaatuaikaa ja valkosipulipäiviä

Torstaina Kasperin kummit tuli hoitamaan poikia ja me päästiin Henkan kanssa ihan kahdestaan syömään ja leffaan. Vähän mietittiin, että onko pojat vielä liian pieniä jäämään yksin mutta todettiin sitten, että ehkä ne muutamasta tunnista selviää. Ja selvisihän ne. Tein kyllä aika tarkan listan tytöille, niin aika poikien kanssa oli mahdollisimman helppoa. Mitään kummempia hoito-ohjeitahan pojat ei tarvitse mutta kirjoitin silti kaiken mieleentulevan, aina ihonrasvauksesta maitomääriin. Kuitenkin itselle itsestään selvät asiat ei ehkä toisille sitä ole. Ja kummitädit oli kyllä ihan huippuja poikien kanssa. Kotiintullessa meitä odotti kaksi kylvetettyä ja rasvattua pikkupoikaa, jotka oli iltavelliä vaille valmiit nukkumaan.

Me käytiin Henkan kanssa illan aikana intialaisessa syömässä, coffee housessa kahvilla ja jäätelöllä sekä leffassa kattomassa Pain & Gain. Viisi tuntia oltiin poissa, ja ainakin mulle se alkoi olla ihan maksimiaika :D Jossain tunti ennen leffan päättymistä katoin puhelimesta oliko tullut viestejä ja puhelin sattu avautumaan sivulle jossa oli kollaasi poikien kuvia. Silloin tuli jo aika kova ikävä, ja loppuleffa tuntui kestävän ikuisuuden! 

Mutta teki kyllä hyvää! Syömässä on helppo käydä poikienkin kanssa, mutta leffan katkeamatonta kattomista on vähän ollut ikävä.
 Eilen vietittiin pitsaperjantaita. Yleensä tehdään aina pellillinen pitsaa, mutta tällä kertaa testattiin Rasmuksen kummien luona hyviksi todetut pitsapannut. Ja suosittelen! Pohjasta tuli rapeampi kuin pellillä tehdystä, tosin ei vielä ihan päästy Topin tekemän pohjan rapeuteen mutta ehkä harjoitus tekee mestarin! ;) Pitsa ja lasillinen viini rentouttikin ihanasti huonosti nukutun yön jälkeen. Unohtamatta levyllistä suklaata <3 
 Huonosti nukuttu yö johtui Rasmuksesta. Raukka ei saanut yhtään nukuttua, kun nenä oli niin tukossa. Rasmus heräsi aina puolentunnin välein itkemään tukkoisuuttaan tai tippunutta tuttia. Lopulta nostin sen meidän sänkyyn ja siinä tuntui nukuttavan vähän paremmin. Omat unet jäi kuitenkin lyhyiksi kun kuuntelin melkein koko yön Rasmuksen hengitystä, kun se rohisi niin paljon. Seuraavana päivänä Henkka käytti Rasmuksen lääkärissä, mutta korvat ja keuhkot oli ok. Tulehdus vaan nielussa. Viime yö menikin helpommin. Henkka hoiti yösyötöt, joten mä sain nukkua univelat pois. Rasmuskin sai vähän paremmin nukuttua, kiitos siitä kuuluu varmaankin sitterille. Rasmus nimittäin nukkui siinä yön. Tehostamaan laitettiin vielä höyrytin ja Riikan vinkkaamat sipulit sukan varteen ;) 

Rasmuksella on edelleen lämpöä ja onhan se tukkoinen mutta ehkä tuo jo vähän alkaa helpottaa.. Jaksaa välillä naureskellakin. Mutta sitteri on ainot paikka missä viihtyy, siis jos syliä ei lasketa.

Tänään on vietetty ihan vaan perhepäivää, kun Henkkakin on pitkästä aikaa kotona :) Joensuun torilla oli valkosipulipäivät ja käytiinkin lenkin yhteydessä siellä herkuttelemassa. Loppuiltana tiedossa vielä lenkki, sauna ja leffa.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
Kasper ottaa tuntumaa valkosipuleihin..

 

8 kommenttia:

 1. Ihanaa että saitte hiukan kahdenkeskeistä aikaa :) Meillä tuo ei onnistu ennenkun tyttö oppii pullolle :/ ei tykkää yhtään pullosta.

  hirmu hyvältä näyttää noi kaikki ruoat!! nams!!!
  P.S. ompas siulla tyylikäs mies!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä hyvää!
   Lyyti on tottunut niin hyvälle, että pullo ei enää kiinnosta :D Mutta eiköhän se sieltä!

   Ne olikin hirmu hyviä!

   Hahah, on se joo, parhaimpina päivinä ainakin ;)

   Poista
 2. Ihania kuvia jälleen! Kiva kuulla, että olette saaneet olla hetken kahdestaan, tekee oikeesti hyvää :) Ja sitä helpompi on "ulkopuolisten", eli läheisten hoitaa vauvoja, mitä aikaisemmin sen aloittaa :)
  Meillä alkoi kummallakin ukolla flunssa myös! Taisi olla keskiviikkona, eli päivä sen jälkeen kun nähtiin. Toivottavasti ette saaneet meiltä flunssapöpöä. Hyvää viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tekee. Ja ne kotiinpaluuhetket on niitä parhaita. Tuntee itsensä niin tärkeäksi! <3
   Voi se olla, että saatiin sieltä, mutta saatettiin myös saada parista muustakin paikasta. Ei noita vaan voi välttää! :)

   Sinne myös! <3

   Poista
 3. Iltavelliä vaille... Velliä? Joko teillä on velliin siirrytty? Koskakohan sitä meillä velli alotettas, tissimaidolla mennään yhä. Pitenis yöunet jos vellin alottaisi... Pannaan harkintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aloitettiin pojille pikkuhiljaa velli viikko sitten, kun maitomäärät nousi niin huimiksi. Korvike taitaa ravintoarvoiltaan olla vähän heikompaa tavaraa kuin tissimaito, niin pojat alkoi kaivata vähän tujumpaa tavaraa.

   Yöunet ei pidentyneet kuin tunnilla mutta tuntui että rytmi jotenkin sännöllistyi. En tiiä johtuuko vellistä vai siitä että pojat on nyt ikänsä puolesta kypsempiä rytmin muokkaamiseen.

   Mutta iltavelli tuli siis jäädäkseen 9 viikon iässä :)

   Poista
  2. Meillä on ens viikolla neuvola, pitääpä kysellä tätin mielipidettä asiaan. Vaikka ei sen suosituksilla kyllä merkitystä ole sinänsä, aloitetaan kun ite niin päätetään. Mies on jo pitemmän aikaa kysellyt vellien ja soseiden perään. Mutta ite olen kahdn vaiheilla. Ehkä me mennään tissil niin kauan kuin on mahdollista. Vanhempien poikien kans on kyllä aloitettu vellit samoihin aikohin kuin te. Minäkään en heitä imettänyt, joten siksi mekin velli aikaisin aloitettiin. Korvike kun ei nälkää pitänyt kauaa poissa. Tosin en mie enää ole varma että tää tissimaitokaan sitä paremmin nälkää pitää. Tai sitte kuopus on vaan niin ihastunu mun kainalossa oloon että haluaa olla tissillä koko ajan...

   Poista
  3. Jospa tissillä on vaan niin mukavaa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!