lauantai 24. elokuuta 2013

Rasmus ja Kasper 10 viikkoa.


Ja vihdoin myös tämä mama on instagramissa! Sivun oikeasta yläreunasta löytyy linkki, jota klikkaamalla pääsee miun profiiliin! Eli eikun sinne kaikki seuraamaan! :)

7 kommenttia:

 1. Ihanat pojat♥ Tuli mieleen että eikös kaksosia ole hyvä pukea erilaisiin vaatteisiin, että he "tajuavat oman identiteettinsä" tai jotain? :D En tosin tiedä missä kohtaa tuo tulee tärkeäksi, ei kai vielä ole väliä, kun he ovat vielä niin pieniä?Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan ajan kanssa miettiä mitä sulle vastaisin. Jäin itsekin miettimään tota identiteetti asiaa, että onko siitä nyt pojille haittaa kun ovat päivittäin samanlaisissa vaatteissa. MIetin tätä jo kertaalleen raskausaikana, muistaakseni jossain postauksessakin on tästä jotain.. Silloin olin aika vakaasti päättänyt että pojilla on erilaiset vaatteet, tämä siksikin, että olin kirpparilta shoppaillut mielettömät määrät vaatteita, jotka ei tietenkään olleet samanlaisia.

   No, lastenvaatteet sitten vei mennessään. Ovathan ne nyt ihan mielettömän suloisia! Ja vielä kun niitä pyörii jaloissa tuplana. En voinut vastustaa samanlaisiin vaatteisiin pukemista :D Nyt en osaa laittaa pojille erilaista vaatetta, paitsi yöpuvut. Joskus niillä on eriväriset paidat tai housut, mutta ainakin kuosit on sitten samantyyliset. En osaa sanoa pilaanko tällä nyt poikien identiteetin.. Yritin metsästää netistä jotain tutkimusta tästä, mutta en löytänyt mitään kunnollista. Maalaisjärjellä luulen kuitenkin, että pojille on tällä hetkellä se ja sama mitä heillä on päällä. Isompina saavat sitten tietysti päättää kulkevatko samanlaisissa vai erilaisissa vaatteissa. Nyt mä otan oikeuden päättää.

   Mietin myös sitä, että mulla itselläni on kaksi vuotta nuorempi sisko, ja meitä on pienenä puettu myös samanlaisiin vaatteisiin. Nykyään ollaan toistemme vastakohdat melkein. Eli omalla kokemuksella en koe siitä olleen haittaa, että meillä niitä samoja mekkoja olikin.

   Ehkä nämä samanlaiset vaatteet korostaa pojilla joitain muita tapoja erottaa oma identiteetti veljen identiteetistä. Mene ja tiedä. Mutta siinä olen ainakin samaa mieltä Maikin kanssa, että varmasti identiteetin rakentuminen koostuu niin monesta muustakin asiasta ja siihen vaikuttaa niin moni muukin asia, että tuskin vaatteilla on niin kauhean suurta vaikutusta suuntaan tai toiseen.

   Vaatteita tärkeämmäksi koen kuitenkin turvallisen kiintymyssuhteen vanhempiin ja terveen minäkuvan. Niillä mennään jo pitkälle, oli vaatteet sitten mitä oli :)

   Mutta kiitos Emppu! Ihana, että annoit ajattelemisen aihetta, sai itsekin ihan kunnolla mietittyä miksi teen niinkuin teen! :)

   Poista
  2. Ajattelinpa mäkin tulla sanomaan kaksosäitinä mielipiteeni tähän vaateasiaan kun sitä aina kysellään ja ihmetellään :) meillä ei oo koskaan pojilla ollut samanlaisia vaatteita päällä, ihan sen takia että haluan kasvattaa pojat "erikseen" tai siis että kohtelen heitä omina itsenään..en oikein osaa nyt sanoa mitä ajan takaa mutta kai taustalla tavallaan on toi identiteetti -kysymys...kotona mulle on nykyään ihan sama mitä pojilla on päällä mutta kun lähdetään ihmisten ilmoille niin puen pojat yleensä samantyylisesti, esim toisella vihreä paita ja toisella sininen tms. Ja tässä iässä loppupeleissä samanlaisesti pukeminen olisi tosi haastavaa, sillä vaatteet vaihtuu vähintään kerran päivässä kun opetellaan jo vähän itse syömään.

   En tietenkään pidä kumpaakaan pukemistyyliä oikeana tai vääränä mutta halusinpa tuoda tämänkin näkökannan esille. En oikeastaan ajattele poikia enää edes kaksosina vaan veljeksinä. Niillä on niin erilaiset luonteetkin :D Tosi suloistahan se on kun kaksoset on puettu samanlaisesti :) itse en vaan osaa näin tehdä.

   Poista
  3. Voi kiitos sun pitkästä vastauksestasi!!! :) Nyt aloin itsekin vähäm tarkemmin pohtia asiaa ;) Asioilla on niin monia puolia!

   Poista
  4. Niin niillä on. Ja ehkä joskus ihan hyvä miettiä miks tekee asiat tietyllä tavalla. Ja ihanaa että meitä on niin moneen junaan! Se mikä sopii yhdelle äidille ja lapselle ei sovi toiselle millään! Se voi olla että pojat ei suostu isompina pukemaan mitään samanlaista, joten pitää nauttia nyt! :D

   Poista
 2. Empulle vastaan kaksosäitinä, että lapsen identiteetin rakentaminen koostuun aikalailla muustakin kuin siitä, onko heillä pienenä samanlaiset vai erilaiset vaatteet :) Mutta siis kukin tavallaan, eikä tähän(kään) kasvatusasiaan ole olemassa oikeaa ja väärää :)

  Ja mitkä söpisukot!!!! :) Niin suloiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä.
   Kukin tavallaan!
   Ja Henkalle just hehkutin, kuinka se tosiaan pitää paikkansa, että kun Kaapolla Ja Nuutilla on samanlaiset vaatteet, heitä katsoo tarkemmin erottaakseen kumpi on kumpi. Eri vaatteissa keskittyy vaan siihen vaatteeseen, ei siihen millainen poika vaatteiden alla on. Nyt tunnistan jatkossakin kumpi vipeltäjä on K ja kumpi N. Ainakin jos katsoo tarkkaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!