perjantai 6. syyskuuta 2013

Kaikenmaailman turvaistuimet

Pojat on vielä hyvänkokoisia kaukaloihin, mutta silti pitää pikkuhiljaa alkaa miettiä turvaistuimien hankintaa. Kaukaloonhan pojat varmasti mahtuu vielä pitkään, mutta omille voimille noi kaukalot alkaa jo nyt käydä vähän liian painaviksi. Niistä kun ei kovin hyvää kanto-otetta saa, niin niitä tulee retuutettua milloin mitenkin päin.. Helpompi voisi olla kantaa pojat kainalossa autoon. Siis kunhan ne jaksavat kannatella päätään kunnolla.

Me matkustetaan paljon ja pitkiä matkoja autolla, joten turvaistuimelta vaaditaan turvallisuutta, toimivuutta ja mukavuutta. Ulkonäkö on myös plussaa! Niin ja pitkäikäisyys. Turvaistuimet maksaa kuitenkin niin paljon, että olisi hyvä jos sitä ei taas vuoden päästä tarvisi vaihtaa.. Autoliiton turvaistuintestin perusteella etsin hyvin ja erittäin hyvin testissä menestyneitä istuimia. Tyydyttävästi ja vältäävästi menestyneet jätin kokonaan pois. Turvallisuus ennen kaikkea!

Varmaankin kallistutaan ostamaan turvaistuin uutena. Juurikin siksi, että ajetaan niin paljon en halua ottaariskiä että istuin olisi jo kertaalleen kolaroitu. Uutena ostettaessa siitä ainakin saa varmuuden.

Turvallisuudessa Kiddy Phoenixfix Pro 2 2013, on ainakin autoliiton testien mukaan osoittautunut erinomaiseksi. Ulkonäkökin miellyttää, eikä hinta ole ihan pahimmasta päästä, 290e.

kuva lainattu lastentarvike.net


lastentarvike.net kertoo turvaistuimesta seuraavaa..

Kiddy on tunnettu saksalainen turvaistuinten valmistaja. Patentoidun turvapalkin ansiosta Kiddy turvaistuimet takaavat turvallisuuden kasvavalle lapsellesi 9kk iästä aina 12 vuotiaaksi asti (9 kg  - 36 kg)! Koska lapsen pää on erittäin painava suhteessa muuhun vartaloon, minimoi Kiddyn turvapalkkikiinnitys niskaan kohdistuvaa painetta kolaritilanteessa. Turvapalkin ansiosta on niskan ja pään liikerata törmäyksessä parempi kuin olkapäät lukitsevassa 5-pistevaljaskiinnityksessä, koska  etutörmäyksen suurin paine siirretään niskasta keskivartaloon. Istuin auttaa kestämään paremmin myös sivu- ja peräänajosta johtuvan törmäyksen aiheuttaman paineen, jolloin minimoidaan lapselle aiheutuvaa vahinkoa. Guardian Pro istuimen vartalon sivutörmäyssuojat kasvavat lapsen mukana; selkänojan korkeutta säädettäessä suojat myös levenevät automaattisesti.
Turvapalkki lisää myös lapselle matkustusmukavuutta, mahdollistaen luonnollisemman liikkuvuuden ajon aikana. Turvapalkki on kevyt, pehmeä ja hengittävästä materiaalistavalmistettu. Istuin on kevyt siirtää ja lapsen kiinnittäminen istuimeen turvallisesti käy todella näppärästi ja nopeasti! Paina vain turvapalkki paikalleen ja kiinnitä turvavyöllä. Istuimella varmista myös kaikista leppoisimman asennon joka tilanteessa! Kaltevuuden säätäminen lepoasentoon kestää vain muutaman sekunnin, samalla voit säätää myös pääntukea mukavammaksi. Kalteva istuin sallii lapsen nukkua rauhallisesti. Sinä voit keskittyä seuraamaan liikennettä lapsesi levätessä turvallisesti.
Ominaisuudet:
 • Turvapalkin ansioista 9 - 18 kg lapset voivat matkustaa turvallisesti kasvot menosuuntaan
 • 19 - 36 kg lapsilla turvapalkki otetaan pois käytöstä ja saadaan tuvallinen turvavyöistuin
 • Vertaansa vailla olevat sivutörmäyssuojat kasvavat korkeutta säädettäessä
 • Honey Comb V2 materiaali suojaamassa pään ja hartian seutua
 • Kiddy iskunvaimennin (KSA) vaimentaa 3-pisteturvavöihin kohdistuvaa painetta
 • Helppo ja nopea kiinnittää, väärinasennuksen riski on minimaalinen
 • Todella kevyt istuin (n. 7,5kg)
 • Hengittävä ja helppohoitoinen Thermotex-päällysmateriaali pestävissä 30 asteessa
 • Integroitu olkavyön ohjaus
 • Taitettava ja poistettava istuimen pienennin
 • 3-asentoinen jalkatuki
 • Istuin säädettävissä lepoasentoon
 • turvapalkin reunassa on kiinnityspanta, johon on mahdollista kiinnittää esim. leluja lapsen viihdykkeeksi
 • Minimi mitat: leveys 44 cm, korkeus 61 cm, syvyys 44 cm
Myös Cypex Pallas oli menestynyt turvallisuudessa autoliiton testin mukaan. Tässä ulkonäkö ei ole yhtä kiva kuin Kiddyssä. Toisaalta, musta on aina hyvä väri, kun siinä ei lika näy, ja värikkäissä vaatteissa istuva lapsi näyttää siinä paremmalta. (niin, äiti on vähän materialisti..) Mukavuudesta on vaikea sanoa vain kuvien perusteella.. Ja hinta myös tässä kohtuullinen, 250-400e. Riippuen mallista.

kuva, pikkuhurmuri.fi

CYBEX Pallas turvaistuin  - Eurotest-testimenestyjä!
CYBEX Pallas turvaistuin tarjoaa uusinta turvallisuustekniikkaa, jonka ansiosta jo 9 kuukauden
ikäinen lapsi voi matkustaa turvallisesti kasvot menosuuntaan.
CYBEX Pallas turvaistuimen käyttöikä on todella pitkä, sillä se on kaksi istuinta yhdessä tarjoten
huipputurvallista matkustamista turvakaukalosta eteenpäin aina noin 12 vuotiaaksi saakka.
CYBEX Pallas turvaistuin vähentää mahdollisessa kolaritilanteessa lapsen herkälle pään- ja
niskan alueelle syntyvää painetta 30 %!
 
CYBEX Pallas turvaistuimen tulokset Autoliiton ja EuroTestin turvaistuintestissä löydät tästä!
 
CYBEX Pallas turvaistuin - ominaisuuksia:
•Istuinosa: Todella hyvin suojaava, nykyaikainen sivuturvajärjestelmä.
11 eri asentoon säädettävä selkänoja-pääntuki.
Patentoitu 3-vaiheinen pään lepoasentoon säätö.
Laadukkaat, hengittävät kankaat on helppo irroittaa ja konepestä 30 asteessa.


 Sitten oli Recaro. Taas hyvin turvallisuuden perusteella pärjännyt. Ulkonäkö ei ihan niin kiva kuin kahdessa ylemässä, mutta plussaa omista kaijuttimista :D Tässäkin hinta vielä alle 300e. Ja toiset pisteet isofixeistä!

kuva, pikkuhurmuri.fiRecaro Monza Nova IS 2013

Tyyppi: Turvavyöistuin selkänojalla ja etusuojuksella

ECE-luokitus: I / II / III Painoluokka:  9 - 36 kg Ikäyhmä: noin 1-12-vuotiaatKasvot menosuuntaan isofix-ankkuroinnilla ja auton kolmipisteturvavyöllä, 9­-18-kiloisille etusuojuksella

-15-kiloisista ylöspäin ilman etusuojusta.

- erittäin hyvä sivusuojaus

- Helppo päätuen korkeussäätö lapsen kasvaessa

- Hyvä vyön reititys

- Istuimen saa kiinnitettyä tiukasti autoonKäyttömukavuus:

- Istuimen asentaminen ja lapsen kiinnittäminen on helppoa

- Helposti ymmärrettävät käyttöohjeet ja varoitusmerkinnät

- uudet kankaat jäljittelevät autoissa suositun alcantara -kankaan mukavuutta ja helppohoitoisuutta.

- Kankaissa on ilmastointireitys, joka tekee matkustamisesta entistäkin mukavamman.

Uusi pällikangas on miellyttävää ja paksua - ja se kestää todella hyvin aktiivista kulutusta.

RECARO SOUND SYSTEM: pääntuessa sisäänrakennetut kovaääniset lapsen omanmusiikin tai satujen kuunteluun.Istuinmukavuus:- Erinomainen tuki jaloille

- Hyvä pehmustus

- Miellyttävä istumisasentoPuhdistus/Viimeistely:- Istuinpäällisen irrottaminen on erittäin helppoa ja päällisen voi pestä koneessa

- Istuin on hyvin viimeistelty 

 Tässä on nyt pikaisella tutkailulla se meidän kolmen kärki. Ylin on tällä hetkellä suosikki, ja jos nyt heti pitäisi kauppaan marssia niin ostettaisiin varmaan se. Tai minä ostaisin. Henkka ei ole vielä näisin tutustunut, joten luulen että se tekee viimeisen valinnan. 

Onko teillä kokemusta jostain näistä? Tai jostain muusta istuimesta, joka tästä listasta jäi puuttumaan? Nyt, risut ja ruusut!!

37 kommenttia:

 1. Britax multitech 2 meillä ja on tykätty ja todettu hyväksi! Saa kiinnitettyä molemminpäin, pitkä käyttöikä. Eikä ollut mahdottoman kalliskaan, about 250€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiiätkö onko niitä myöhempien mallien turvallisuutta arvioitu? Kun tuon jätin pois kun ainakin 2009 vuoden malli oli autoliiton testissä arvioitu välttäväksi.

   Poista
 2. Cybex Pallas 2 on meillä :) isofix-kiinnityksellä ja voin suositella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri samaan aikaan kerroin oman kokemuksen kyseisetä penkistä, olisi hauska kuulla kuinka saatte lapsen pysymään siknä
   Ilman että valuu alaspäin:/?!

   Poista
  2. Ei meillä lapsi ole valunut alaspäin :/ Meillä on kyllä ollut se koko kallistettuna, voisko johtua siitä?

   Poista
 3. Moikka! Meillä on cypex pallas 2 fix, eli uudempi malli jossa myös isofix! Meillä ollut käytössä tuoli nyt noin puolisen vuotta ja suoraansanottuna olen pettynyt:/ En tiedä johtuuko se vaan mallista vai tuosta palkkisysteemistä, mutta meidän poika valuu jokaikinen automatka penkistä alaspäin. Palkkia ei saa niin tiukalle kun pitäisi saada ja aina kun poika suoristaa itseään menee asento huonoksi ja alaselkä ei ole kiinni penkissä! Johtunee osittain varmasti siitä kun ei ole ns. Vyöremmiä pitämässä lasta aisoissa. Vaikka arvostelut ovat hyvät ja mekin siihen luotettiin ja uskottiin että saadaan hyvä penkki niin kokemuksena en voi suositella tätä kenellekkään:/ Harmi kun kenelläkään tutulla ei ole ole toisenlaista palkki-istuinta niin en voi verrata pysyiskö siinä lapsi paremmin! Toivotaan että löydätte teille sopivat penkit ja olette tyytyväisiä:)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla nimenomaan käyttökokemus! Kun ei tollaista voi tietää kokeilematta.
   Tuli siis ainakin yksi miinus cypexille.. Toivotaan että teillä penkissä pysytään paremmin kunhan lapsi vielä kasvaa. Jos ei, niin ei tosiaan kuulosta hyvältä istuimelta..

   Poista
 4. Kannattaa lueskella ne testitulokset ns. ajatuksen kanssa. Niitä pisteytyskriteerejä kun on turvallisuuden lisäks muitakin. Ainakin tuon meidän istumen (Britax Max-Way) sai turvallisuudesta arvosanan hyvä, mutta yleisarvosanaksi välttävä haitallisten kemikaalien vuoksi.. Ainakin itsellä painaa eniten vaakakupissa se turvallisuus-osio :)

  Autoliittohan suosittaa selkä menosuuntaan 3-vuotiaaksi saakka joten sen vuoksi ei palkki-istuinta edes harkittu. Ja piti saada penkki mikä mahtuu keskipaikalle kaukalon viereen.

  http://www.autoliitto.fi/@Bin/7430566/0522%20Turvaistuintesti%20kevät%202013%20tulostaulukko.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkki istuimia on myös sellaisia jotka saa selkä menosuuntaan päin:)!

   Poista
  2. Laitahan yksi esimerkki, olen katsonut suurinpiirtein kaikki mahdolliset istuimet ja tuommoista ei tullut vastaan.

   Poista
  3. Pitääkin lukea ihan ajatukselta nuo testit!
   Mä olen myös ollut siinä uskossa, että nimenomaan palkin vuoksi palkki-istuimet voidaan asentaa myös alle kolmivuotiaalle kasvot menosuuntaan. Toisinpäin asennettuna menettävät sen tuen..

   Eli mie kuulen kans mielelläni mikä palkki-istuin asennetaan selkämenosuuntaan! :)

   Poista
  4. Tarkoittaakohan anonyymi Cybex Sirona istuinta, jota käytetään ensin selkämenosuuntaan viisipistevöillä ja se on mahdollisuus kääntää telakassaan kasvotmenosuuntaan jolloin käytetään palkkia...

   Poista
  5. Mainittakoon vielä, että autoliiton testeihin valitaan vain murto-osa istuinmarkkinoiden istuimista. Joten kaikista merkeistä ei edes saa autoliiton testitulosta, tai jos tulos on voi se olla vuosien takaa ja istuin kehittynyt siitä. Viime vuotisessa (tai toissa vuoden) testissä ei ollut meidän istuinta lainkaan (graco) ja ollaan oltu esikoisen kanssa siihen todella tyytyväisiä. Minulle oli tärkeää saada lapsi selkä- ja kasvot menosuuntaan.

   Ja tosiaan testeissä kannattaa lukea koko kertomus, ei vain katsoa yhteistulosta. Kuten joku yllä sanoi voi kankaiden kemikaali tai kankaiden irroitus+puhdistus tms jolla ei ole turvallisuuden kanssa tekemistä, laskea pisteitä. Ja kokemuksia kannattaa kysellä, niistä oppii parhaiten.
   Ja sitten yksi brutaalitotuus; kaikki istuimet eivät käy kaikkiin autoihin. Auton takapenkki voi olla kupera eikä penkki, edes se testivoittaja, asetu siihen niin hyvin kuin on tarkoitettu. TOki aina voi vaihtaa autoa tai turvaistuinmallia.

   Poista
  6. Totta, britaxissa taisi olla just tämä juttu.. ja olikohan briossakin..?
   Kankaiden irrotuksella ei tosiaan ole ratkaisevaa merkitystä valinnassa. Onhan se tietysti plussaa :)

   Toivottavasti autoa ei kuitenkaan tarvitse istuinten takia vaihtaa, tulee vähän turhan kalliiksi :D

   Poista
 5. Kuinka paljon teillä oli 50-56 cm vaatteita varattuna pojille? Oliko 50 cm vaatteet sopivia kun pojat kotiutuivat? Oliko mielestäsi liian vähän, sopivasti vai liikaa vaatetta? Yritän täällä pähkäillä kuinka paljon vaatetta kannattaa varata etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan liikaa. Olin hankkinut n. 15-20 bodya per poika 50-56cm. Käytettiin ehkä 10/poika. Housuja oli myös ihan liikaa. Pojilla ei kauheasti tullut mitään vaippaylivuotoja, joten housut ei käytännössä likaantuneet. Niitä ostaisin nyt ehkä 3-5 kpl per vauva. Ja farkkuja vain ne yhdet. Meillä oli kolmet, eikä niitä tullut käytettyä kovin paljoa.
   Tosin meillä on kuivausrumpu, joten vaatteet sai tarvittaessa pestyä parissa tunnissa ja olivatkin sitten jo kuivia päälle laitettavaksi.

   Ja jos on kovin puklaileva vauva niin tuleehan sitä pyykkiä. Ja taas jos kauhean itkuinen niin ei ehdi pyykätä. Eli varmaan kovasti riippuu siitä vauvasta. Mut ehkä suosittelen hankkimaan 8-10 vaatekertaa, ja ostamaan sitte synnyttyä lisää jos on tarvetta :)

   50cm oli sopivia kotiuduttua, vaikka Rasmus oli 46cm ja Kasper 48cm syntyessään. Esim bannerikuvan vaatteet on 50cm. 50-56cm vaatteita pojat käytti yli 2kk asti ja vasta nytkun pojat on melkein 3kk on otettu 62 vaatteet käyttöön, josta housut varsinkin on vielä aika reiluja. 44cm vaatetta meillä oli jonkin verran, muutamat yökkärit ja pari bodya. Ne oli ekoina päivinä ihan kivoja niin pojat ei hukkuneet isompiin yökkäreihin. Nopeesti jäi kuitenkin pieniksi.

   Tsemppiä shoppailuihin! Mulla ainakin lähti ihan käsistä. Vauvanvaatteet on vaan niin söpöjä! <3

   Poista
 6. Autoliiton testien sijaan tai lisäksi pitää ehdottamasti katsoa ruotsalaista plus-testiä, jos siis haluaa mahdollisimman turvallisen istuimen.

  VastaaPoista
 7. Me ostettiin juuri pojalle (1v.9kk) tuo Cybex Pallas- turvaistuin. Ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä! Piti ostaa uusi turvaistuin, kun poika sai kädet pois henkseliturvavöistä. Ei ollut turvallinen enää :( Meidän poika ei valu tuolista ja tykkää istua siinä :) Eli suosittelen sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pienet kyllä tuntuisi kiemurtelevan milloin mistäkin pois.. siinä mielessä tuo palkki-istuin olisi hyvä. Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 8. Poika 3kk mahtuu vielä pitkään kaukaloon ja vaikkei poitsu oo mikään pullukka niin silti kaukalon kanto on ihan hirveetä, oonki alkanu jättää kaukalon autoon. Meillä tosin vaikuttaa myös se että asutaan hissittömän talon 3.kerroksessa.

  Turvaistin viidakkoon pitää vielä perehtyä paljon kun tuntuu että niitä on niin paljon! Tiedä vielä mihin päädytään mutta palkki-istuimista näin testivideon jossa auto meni katon kautta ympäri ja lapsi tippui kyydistä juuri vyöttömyyden taki, sai ko. penkit mun silmissä yhden miinuksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että on helpompi jättää kaukalo autoon ja kantaa poikaa. Meilläkin taitaa pojat olla ihan normaalipainoisia, mutta silti tuntuu että painoa kaukalo+poika -paketissa on ihan liikaa. Vielä jos siinä on jotain muuta mukana, hoitolaukkua ja postit niin on kyllä kädet sormia myöten hellänä..

   Musta tuntuu että olen nyt enemmän sekaisin kuin ennen tätä postausta.. Tieto lisää selvästikin tuskaa! :D

   Hui, tollaista en tullut edes ajatelleeksi! :/

   Poista
 9. Niin piti vielä tuohon kaukalon kanniskeluun kommentoida, että meille oli pelastus kun ostettiin matkarattaat mihin kaukalon saa laitettua :) kärrään sillä aina vauvan autolle.

  VastaaPoista
 10. Hei!

  Meillä perhevalmennuksessa oli liikenneturvasta työntekijä kertomassa kaukaloista ja istuimista. Hän sanoi, että palkki-istuimet ovat kaikista vähiten turvallisin vaihtoehto ja hän itse kieltäisi ne kokonaan. Hän myös muistutti, että esim. Saksan liikenne on erilainen kuin Suomessa. Siellä kolarit ym. sattuvat useimmiten sivuttaissuunnassa, kun on leveät monen kaistan tiet, mutta Suomen oloissa kyse on nokkakolareista ja peräänajoista ym. Ja siksi kannattaisi lukea suomalaisia liikenneturvan suosituksia. Liikenneturvatyyppi kertoi, että palkki-istuimessa lapsi ei ole kunnolla kiinni ja hän oli nähnyt useamman testivideon, jossa auton pyörähdettyä kerran katolleen, lapsi vielä pysyi istuimessa, mutta toisen kerran pyörähdetyttyä lapsi lensi ulos istuimesta. Näin ei tapahtunut vyöllisen istuimen kanssa.

  On kyllä ihmeellinen viidakko tuo istuinten maailma huh. Itsekin ihan sormi suussa, vaikka vasta kaukaloa etsitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositteliko se liikenneturvan tyyppi ite jotain istuinta? Vai ihan yleisesti kolmipiste- ja viisipistevyöistuimia?

   No on.. Kaukalon ettiminen tuntui jotenkin helpommalta, kun ne kaikki toimii aika samalla periaatteella. Nyt oon kyllä totaalisen sekaisin.. Taidan jättää valinnan miehelle...

   Poista
  2. Ei hän suositellut mitään tiettyä, vaan kertoi vain tärkeistä asioista: alle 3v. selkä menosuuntaan ja että ne vyölliset istuimet on turvallisempia Suomen oloissa. Ja että kannattaa omaan autoon kokeilla erilaisia, kun menee ostoksille. Liikenneturvaihminen oli kyllä kovin myötätuntoinen ja kertoi omia kokemuksiaan parin vuoden takaa, kun tuli äidiksi. Kertoi myös, että kannattaa jonkun verran itse ottaa selvää, sillä lastentarvikeliikkeiden myyjät on nimenomaan _myyjiä_, he kyllä myyvät vaikka mitä huolimatta siitä, mikä istuin on turvallisin. Itse ajattelin tulevaisuudessa vain luottaa johonkin tuttuun merkkiin ja lähteä siitä, että selkä menosuuntaan ja vyöllinen istuin. Ehkä sillä pääsee jo pitkälle.

   Tsemppiä! :) Hyvän te varmasti löydätte!

   Poista
  3. Okei :)
   Nyt sentäs tuntuu, että tietää vähän mitä kysellä viltä myyjältä. Ennen näitä vinkkejä olisin varmasti ollut aika vietävissä! :D

   Eiköhän sillä pääse! Tsemppiä teillekin valintaan, sitten kun se on ajankohtainen! :)

   Poista
 11. Roni-serkku mahtui kaukaloon 6 kk ikään asti ja ostettiin tuon Kiddyn istuin joka testien mukaan turvallisin. Kun lämpimät kelit tuli niin Roni ei suistunut enää siihen menemään koska oli hiestä märkä koko ajan kun palkki edessä eikä voinut esim. luke kirjaa autossa kun palkka tuli niin ylös-> meillä be safe-turvaistuimet ollut 15 kg:n asti... ja siis Pepillä on edelleen. -Henna :)

  VastaaPoista
 12. Me ostettiin meidän pojille 9kk iässä Cybex JunoFixit, eli periaatteessa sama istuin kuin tuo Pallas, mutta vain 18kg saakka. Ihan juurikin sen takia, kun tuosta PallasFixistä pojat valui koko ajan alas (kaupassa kun testattiin). Juno oli vähän tiukemman oloinen ja hieman sirompi. Nyt 3kk käytön jälkeen ollaan kaikki tosi tyytyväisiä istuimiin! Niihin on helppo laittaa rimpuileva 1-vuotias kun ei tarvii säätää vöiden kanssa. Kasvot menosuuntaan oli meille ainakin ihan must, vaikka meillä on suht tilava auto niin en olisi millään mahtunut enää takapenkille poikien väliin. Ja muutenkin jätkät viihtyy paljon paremmin kun näkee eteenpäin eikä vain tylsää penkin selustaa. Kannattaa siis myös harkita tätä istuinta, ja ottaa huomioon se, mahdutko itse takapenkille, jos hankitte selkä menosuuntaan -istuimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkämenosuuntaan olevat istuimet vie kyllä hirveästi tilaa autossa. Huomaa jo noiden kaukaloiden kanssa!
   Kiitos myös sulle vinkistä! Laitetaan korvan taakse! :)

   Poista
 13. Me ostettiin tytölle Cybex JunoFix alkuvuodesta ja otettiin se käyttöön tytön ollessa reilu 10- kuukautinen. Saanut hyvät arvostelut tuo Juno-fix. Me on oltu erittäin tyytyväisiä. Voi käyttää isofixillä tai ilman ja näppärä vaihtaa tarvittaessa autosta toiseen. Tyttö tykkää istua penkissä eikä valu mihinkään. Kun säädöt on oikein, on istuminen penkissä oikein "napakkaa", mutta silti mukavaa. Palkin päällä tyttö leikkii leluillaan tai pitää siinä kirjaa. Nyt kun lähestytään 1,5-vuoden ikää, on penkki edelleen tytölle hyvä. Joten suositteluni! :)

  Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Krista! Pitääkin pitää mielessä myös tuo malli! :) Palkki onkin varmasti kätevä leluille. Viihtyy lapsikin paremmin autossa..

   Poista
 14. Mulla on perheenjäsen töissä Liikenneturvalla ja sen veran oon oppinut että kaukalon jälkeen turvallisin vaihtoehto on selkä menosuuntaan laitettava turvaistuin. Kun taisit kirjottaa aikasemmin että turvallisuus on tärkein niin kannattaa sit laittaa selkä menosuuntaan. Törmäystestivideoita on netissä paljon, myös Britaxin sivuilla ja niistä näkee hyvin mikä ero on selkämenosuuntaan ja kasvot menosuuntaan törmäyksellä noin pienten lasten kohdalla. Teijänkin pojat on vielä niin pieniä että en itte uskaltaisi laittaa viel naama menosuuntaan.

  Sen lisäks kannattaa käydä kaupoissa kokeilee poikia niihin istuimiin ja lisäks sovittaa niitä myös autoon että näkee mikä istuu parhaiten. Mulla yks kaveri päätti ostaa Cybexin istuimen tytölleen ja kävi kokeilee kaupassa mutta tyttö ei viihtynytkään siinä alkuunkaan joten piti vaihtaa merkkiä. Eli lapsi ei välttämättä oo valinnasta samaa mieltä joten välttääkseen autossa kiukkuilevan lapsen, kannattaa käydä kokeilee etukäteen.

  Britaxin multiteck on tosi hyvä istuin, valitettavasti testattu jopa hirvikolarissa. Se on pärjännyt törmäystesteissä hyvin mutta yleisarvosanaan vaikuttaa moni muukin kuin törmäysturvallisuus, britaxilla tais arvosanaa alentaa se kun on vaikeampi kiinnittää kuin isofixillä olevat istuimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! En osannut edes arvata millaiseen viidakkoon olen itseni heittämässä tuon istuimen valinnassa! Apua! Oon ollut siinä uskossa, että palkki-istuimet on turvallisimpia, mutta nyt alan kyllä vakuuttua että näin ei ainakaan Suomessa ole..

   Ja joo asutaan Joensuussa ja sieltä Anttilan päivänsäteestä se istuin varmaan tuleekin hankittua. Tai ainakin käytyä tutustumassa. Yrittäjä on aivan ihana, se meille noi vaunutkin myi :)

   Isofixit löytyy, joten pitää tutustua myös tähän Klippaniin! Iso kiitos vielä vinkeistäsi!

   Poista
 15. Unohtu äskeisestä kommentista: Ettekös te muuten asuneet Joensuun lähistöllä? Siellähän on Anttilan talossa lastentarvike ja niitten myyjät ainakin sovittaa istuimet autoon ja tietävät istuimien turvallisuudesta paljon.

  Ja kirjoititkohan joskus että teillä on autossa isofix? Sit kannattaa tutustuu Klippanin istuimeen mikä on muistaaksein suomalainen, äärimmmäisen hyvin testeissä pärjännyt mutta ei oo tosiaan halvin... Oiskohan Trio-Fix ollut sen istuimen nimi tai sinnepäin? se ois ostettu meille mut ei oo isofixii. :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!