torstai 19. syyskuuta 2013

Välikausivaateongelmointia

Tykkään tällaisista syksyistä. Aurinko paistaa ja on lämmin, mutta silti tarvii takin ja pipon päähän. Eli on 10-12 astetta. Mä olen tällainen vilukissa, joten pipo eksyy päähän lähes aina alle 15 asteessa. Itselle on helppo pukea keliin sopivat vaatteet. Ja voihan niitä sitten vähentää jos tulee kuuma. Tai avata takin vetoketjua.

Vauvat onkin vähän haasteellisempia. Illalla kun lähdetään koko porukalla vaunulenkille, pojat on usein puettuna Jonathanin haalareihin. Esittelyä täällä. Ja ne toimiikin hyvin. Pojat ei oikein viihdy lenkillä kopassa hereillä ollessaan, joten ollaan jo käytetty vaunuja ilman koppiakin. Silloin selkänojaa saa vähän nostettua ja maisemat on muutakin kuin vain kuomun kattoa. Päiväunilla kopissa, haalarit on kuitenkin liian hiostavat. Pojat ei tykkää kun ne kahisee ja rapisee liikkuessa, ja pipot tulee koko ajan silmille. Pukeminen on myös työlästä, kun haalarin lisäksi tarvitaan villasukat ja lapaset + pipo. Muutaman kerran olen näissä yrittänyt poikia ulos aamu-unille nukuttaa, mutta ei siitä tule mitään. Ainakin toisen kohdalla sitten luovutan, ja siirrän sisälle nukkumaan.

Haalaria meillä on pojille jos jonkinlaista. Saattoi shoppailu lähteä vähän käsistä raskausaikana...

Lindexin fleecehaalarit vuorella
 Ihan liian kuumat vielä näille keleille. Pojat hermostuu kun ovat hiesta märkiä. Ehkä viileämmillä keleillä, mutta ei ainakaan yli viiden asteen ilmoilla..

Lindexin karvapuvut vuorella
 Vielä huonompi vaihtoehto kuin ylempi. Hiki tulee heti, eikä nukahtaminen onnistu.

hand made villapukuja
 Muuten hyviä, mutta tuulisella ilmalla tulee kylmä. Työläitä pukea kun pitää napittaa molempien haalarit ja laittaa vielä sukat, lapaset ja pipot. Parhaita pitkillä automatkoilla ja viileämmillä ilmoilla haalarin alle.


Äitiyspakkauksen vanu(?)puku. Täysi turhake. Saattaisi olla käytössä jos ei olisi noita muita kivempiä.
 En edes muistanut että meillä oli nämä. Saattaisi toimia, mutta onko nämäkin sitten liian kuumat?

jumpsuitit
Nämä oli tosi kätevät kesällä kun oli vähän viileämpää tai aurinko ei paistanut. Nyt liian ohuet ja pienet. Rasmukselle vielä menisi, mutta Kasperille ei taida enää mahtua..

Olen kokeillut myös nukuttamista villahaalareissa makuupussissa, ilman haalareita makuupussissa ja omissa vaatteissa peiton kanssa. Mikää ei toimi, aina liian kylmä tai kuuma. Luovutin jo kertaalleen tuon ulkona nukkumisen kanssa ja päätin että pojat nukkuu sitten sisällä. Kokeillaan pakkasilla sitten uudelleen.

Mutta. Päätin vielä kokeilla ylisuurilla Polarn o pyretin windfleeceillä. Haalarit on kokoa 74 ja hankittu lähinnä talven ja kevään pitkiä automatkoja silmällä pitäen. Reilut siksi, että onhan ne nyt niin kammottavan hintaiset, etten halua ottaa riskiä että käyttö jäisi vain muutamaan kertaan. Lahkeet ja hihat käännettynä menee 68-74 senttiselle ja varmaan 80 senttiin asti kääntämättä. Ellei pitempäänkin. Tästä tuotteen esittelyyn.

Haalari on tosi ohut mutta tuulenpitävä. Itse oon tykännyt windfleece takeista, joten kokeilin vielä tätä. Ja pojat nukkui kolmen tunnin unet vaunuissa. Heräämättä. Lämpiminä muttei hikisinä. Ja ilman peittoa tai kopan päällistä. Eli sanoisin että aika menestys meidän ulkona nukkumista ajatellen!Ainoa miinus, että pinta kerää ihan kauheasti nukkaa. Nämä roikkui meillä vaatehuoneessa villahaalareiden vieressä, ja varsinkin toisen pintaan oli tarttunut kauheasti haituvaa. Tai sitten se vaan kuvissa näyttää siltä.

Haalarit on tosi nopea pukea. Varsinkin kun ne ovat niin reilut, pojat vaan sujahtaa niihin. Eilen en laittanut hanskoja alle, mutta koska Rasmuksen sormet oli vähän viileät, tämän päivän unille laitoin vielä lisälämmikettä. Kypärähatuista pojat ei tykkää yhtään. Pipot on vaan hankalia kun ne paljastaa korvat aina jossain vaiheessa.

Haalarit on vieläpä sen verran siistit, että menevät myös kaupunki käytössä. Alle kun laittaa vähän villaa, menee haalari varmaan pakkasillakin. Onko kellään kokemusta?

Mä olen ainakin tällä käytöllä ollut tosi tyytyväinen näihin. Kaksi vetoketjua toimii myös hyvin, sillä keskikaistaleen voi jättää vetämättä ihan ylös ja kääntää sitten haalarin sisään. Tällöin ei ahdista leukaa.Rasmus valmistautumassa päiväunille.Hyvin nukuttaa. Kasper vaati vähän vaunujen heilutusta mutta Rasmus nukahti heti.

Suosittelen kyllä tällä käytöllä näitä ihan kaikille! Kauhulla odotan niitä pakkasia ja silloin ulos pukemisia.. Villaa, toppaa, fleeceä, makuupusseja ja lämpöpusseja..? Mitä ja minkä verran???

26 kommenttia:

 1. Mua niin pelottaa tuo vauvojen pukeminen! Ei mitään hajua millaisia vaatteita milloinkin pitää pistää päälle! Kun tosiaan on kaikenmaailman toppapukuja, fleecehaalareita ja pussukoita ja peittoja... Musta tulee just sellainen äiti, että kaikki kauhistelee kun meidän lapsilla on aina liikaa tai liian vähän päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja tuntemuksia täällä! Kauheesti oon miettinyt kun meidän pieni syntyy tammikuussa, että mitä ihmettä sille pitää pukea päälle. Ai kauhee. Onneks tietää, että jos niska on ihan hikinen niin lapsella on liikaa päällä :D Mut voi.. Pelottaa ja kun ei noista kaikista vaatteista oikeesti ymmärrä. Että mustakin tulossa varmaan tuommonen äiti, joka pukee lapselleen välillä liikaa ja välillä liian vähän, mutta ei koskaan sopivasti :D apua!

   Poista
  2. Mä olen myös juuri sellainen äiti. Ja aina kun laittaa pojat ulos iskee epävarmuus. Tuleekohan niille kylmä? Kai sen vielä joskus oppii, mutta ainakaan vielä ei ole valoa tunnelin päässä :D

   Poista
 2. Tosi kivoja vaatteita, meitsin lemppari oli nuo karhupuvut. Mulla taisi olla niitä kolmea eri kokoa, piti aina ostaa uudet kun jäi pieneksi :D Onneksi sen huomaa, milloin on kylmä ja milloin kuuma. Mulla esimerkiksi ystäväni puki vauvallensa aina paaaljon vähemmäin kuin minä omilleni. Hänen vauvansa oli lämminverisempi ja omani taas vilukissoja. Se pukeminenen sujuu kyllä, ja kuten tiedät, siihen osaa jo äitinäkin asennoitua etukäteen. Meillä inhosivat (etenkin Kaapo) päiväunille pukemista. Hirvee karjuminen, mutta siihenkin tottuu :D :D Ja tuplavauvojen pukemisen hyvä puoli on se, etteivät he vielä osaa repiä vaatteitaan irti, eivätkä karkaile sillä välin kun pukee toista.. :D Noh, sekin tulee sit aikanaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne on kyllä söpöjä. Mutta taitaa meidän kuumakalleilla vaatia viileämmät ilmat :D

   Poista
 3. Tosi kivoja vaatteita, meitsin lemppari oli nuo karhupuvut. Mulla taisi olla niitä kolmea eri kokoa, piti aina ostaa uudet kun jäi pieneksi :D Onneksi sen huomaa, milloin on kylmä ja milloin kuuma. Mulla esimerkiksi ystäväni puki vauvallensa aina paaaljon vähemmäin kuin minä omilleni. Hänen vauvansa oli lämminverisempi ja omani taas vilukissoja. Se pukeminenen sujuu kyllä, ja kuten tiedät, siihen osaa jo äitinäkin asennoitua etukäteen. Meillä inhosivat (etenkin Kaapo) päiväunille pukemista. Hirvee karjuminen, mutta siihenkin tottuu :D :D Ja tuplavauvojen pukemisen hyvä puoli on se, etteivät he vielä osaa repiä vaatteitaan irti, eivätkä karkaile sillä välin kun pukee toista.. :D Noh, sekin tulee sit aikanaan.. :D

  VastaaPoista
 4. meillä on menny toi äitiyspakkauksen vanuhaalari n. 10 asteen keleillä vaunu kopassa:) ja sitten ollu ruskovillan myssy aina päässä! ja nytten ulkona on jtn 15 astetta lämmintä nii on sellanne puuvillanen melko paksu haalari? ja yleensä mulla on toppapussi pohjalla ja vähän viileemmillä keleillä se on auki mutta en laita sitä kiinni koska muuten meidän poitsu alkas huutaa kuumuutta:D ja meidän poika on melko lämmin verinen ja hikoilee helposti mutta mä mielummin oon pukenu sen kuitenkin vähän liian lämpimäks ku liian kylmäks:D ja monesti oon äitiltä kysyny minkä haalarin laitan nytten ku on tällänne keli yms:--) muakin jännittää toi talvella pukeminen! no mut onneks sullakin pojat on jo sillon vähän vanhempii ja syksy on ohi nii osaa ehkä paremmin pukeekkin talveks ku tuntee jo miten tykkää pukee! ja meillä on kans pitänyt olla melko reiluu kokoo haalarit että on viihtynyt niissä, mutta niinhän se on että ku on vähän väljempi nii se ois parempi ku tiukka:) tulipas sekavaa tekstiä jospa jtn selvää sais;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis meidänkin noi myssyt hankkia, ne kun taitaa pysyä päässä paljon paremmin kuin kypärähatut.. Pitääkin koittaa myös tota pussin auki pitämistä, meilläkin kun raivostuvat jos laittaa pojan pussiin ja pussin kiinni. Noikin ovat isäänsä tulleet, mä oon tällänen vilukissa enkä voi tajuta miten niillä muka tulee kuuma noissa vaatteissa..

   No niimpä! Vauheeta olis jos pojat ois ihan pieniä vielä. Nyt ne ainakin osaa kyllä karjua jos eivät ole tyytyväisiä :D

   Onhan väljempi helpompi ja nopeampi pukeakin. Ei tarvi niin tarkasti asetella käsiä ja jalkoja sinne :D

   Poista
 5. Itse suosittelen villaa + toppaa. Eli alkusyksyn pärjää hyvin villalla jos on vaunun kopassa suojassa. Ja villan päälle kun lisää tuon windfleecehaalarin + toppapussin niin pärjää jo aika koville pakkasille. Jos tulee epävarma olo niin laittaa vaununkoppaan lämpömittarin (äitiyspakkaus kylpymittari) niin näkee että kopassa lämmintä usein aika paljon vaikka kelit olisi kylmiäkin. Villan hyöty on hengittävyys ja sitä pystyy hyvin käyttää myös autossa matkustaessa päällä, ei tule hiki mutta ei kylmäkään. Villasta suosikiksi on tullut ruskovilla sekä popin villavaatteet. Meillä oli elokuussa syntynyt vauva ja nukkui 1-v saakka päikkärit ulkona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tosta lämpömittarivinkistä! Pitääkin kokeilla heti huomisilla unilla.

   Villa on tosiaan kätevää, ja varmasti meilläkin talvella enemmän käytössä kuin fleece :)

   Poista
 6. Me ostettiin meidän lokakuussa syntyneelle pojalle erittäin lämmin Oran lämpöpussi ja sen alla oli sitten lämpötilasta riippuen joko vähän paksumpaa tai ohuempaa haalaria. Oli kyllä hyvä ostos ja jälkeenpäin tuli todettua, että yksi toppahaalari tuli turhaan ostettua, kun ei sitä voinut tuon lämpöpussin kanssa käyttää. Oli liian kuuma. Yllättävän lämmin siellä vaunukopassa kyllä on, ja tärkeetä on tietysti suojata vaunut kylmältä viimalta. Mulla oli aluksi ainakin se, että puin liikaa vaatetta ja poika oli usein hiestä märkä vaunulenkin jälkeen.. Eli kokeilemalla oppii. :)

  -Uusi lukija Iinez-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti viimeistään niillä kovilla pakkasilla oon oppinut pukemaan poikia oikein.. Me ostettiin myös lämpöpussit, oisko Emman, ja vaikutti tosi isoilta ja lämpimiltä! Eli ei pitäisi kyllä pakkasilla tulla kylmä! :D

   Onneksi tässä on aikaa harjoitella! :)

   Ja tervetuloa mukaan!

   Poista
 7. ihania nuo vaatteet! ja niin ihania hymypoikia taas kuvissa. Voih mie aina sulan kun katselen näitä kuvia :) <3

  VastaaPoista
 8. Mein tyttöset ovat nyt kolmeviikkoisia. Meillä ulkoillaan joka päivä, jotta tytöt nukkuvat ulkona. Meillä on tällä hetkellä kevytvanupuvut käytössä, minkä alla villasukat, tumput, kypärämyssy ja itse neulottu villahattu. Kopassa on vielä äp:n pussi ja jalkapeitteet päällä. Likat nukkuu todella hyvin, neljä tuntia menee hujauksessa. Mein esikoinenkin oli vilukissa ja nämä nuorikot tuntuu olevan samaa sorttia. Talveksi oonkin varannut toppapussit molemmille ja sinne alle tulee sitten vielä toppavaatteet jne. Samalla kaavalla mennään kuin esikoisenkin kanssa :)

  Kyllä se siitä. Pukemisen oppii kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla vaatteilla meidän pojat ois ihan hikimärkiä :D

   Eiköhän tämä tästä! :)

   Poista
  2. Jos päädyt luopumaan noista lindexin haalareita niin laita mailia.. :)

   Poista
  3. Karhupuvuista?
   Joo laitan, pitää vielä seurailla jos niille tulisi käyttöä. Viimeistään jouluna ovat varmaan jo pieniä :)

   Poista
 9. Meillä on nyt 56cm windfleecepuku käytössä. Pojalle 1v4kk menee edelleen toi 74cm puku! Tykkään niistä kovasti varsinkin autoillessa. Toi karhupuku on kamala hikipuku..

  Viime talvi me ulkoiltiin niin et pojalle vaan hanskat, kypärämyssy ja sit Eisbärchenin lämpöpussiin rattaisiin. Nyt ostin Eisbärchenin lämpöpussin myös turvakaukaloon. Säästää hermoa ja aikaa! Kovalla pakkasella saatoin laittaa villapuvun vielä alle, mutta se pelkkä pussi on tosi lämmin myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla! Ei siis ollut ihan hölmö ostos! Oon kyllä niin tykästynyt tohon haalariin et en tiedä pitäiskö se 62cm:kin vielä hankkia.. Mut kai me selvitään näillä.

   Oliko teillä poika vaunuissa kopassa vai ihan siinä ratasversiossa vaan? Toi pipo homma on sitten taas uusi kysymysmerkki kylmemmillä ilmoilla. :D

   Poista
 10. Meillä on kans wind fleece kuopuksella käytössä. Ostin fb:n po.p:n kirpparilta 30€:lla. Koko on 62 ja menee varmaan vielä keväälläkin. Noiden koothan on TOOOOSI reiluja. Onneksi luin kirpparin kommentteja kys.haalarin kohalla. Muuten olisin varmaan ostanu ihan liian ison. Kun toiveissa oli just että keväälläkin sopisi. Tykkään kovasti tuosta haalarista. Just helppo pukea ja automatkalle ei tartte ees pipoa ko nykäsee hupun päähän.
  Talven pakkasiin meillä odottaa makuupussi joka laitetaan turvaistuimeen ja vauva siihen ja makuupussi kiinni. KÄTEVÄÄ! Kerran sitä on jo testattu kun ajelin lasten kans yksin pitkän reissun. Ja toimi. Tuohon pussiin on vielä irrotettava lisävuori, eli siinä tarkenee myös meän tulipalopakkasila. Eikä tartte pipojen kans värkätä taaskaan. Mitään varsinaista toppapukua en aatellu ostaa. Tuo makuupussi piisaa. Ko eihän kuopus tule vielä tänä talvena ulkoilemaan. Vaunuissa tai autonkopassa tapahtuu ulkoilut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäänpä vielä sen, että auton kopan turvavyöt laitetaan kiinni makuupussin sisälle. Eli helppoa ko mikä.

   Poista
  2. Mietin myös raskausaikana tota kaukalopussia kun vaikutti niin kätevältä. Vielä jäi ostamatta, mutta en tiedä pitääkö kuitenmin hankkia. Varmaan hermostun ekoilla toppahaalari+kaukaloreissuilla.. :D

   Poista
 11. Olipa kiva kuulla, että windfleecet ovat toimivia. Itsekin ostin juuri poitsulle sellaisen. Ajattelin, että tuulenpitävyyttä tarvitaan ulkoillessa rintarepun kanssa, tarkoituksena kun on mennä tässä syksyllä luontopoluille metsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ovat olleet ihan mahtavia vaunussa näillä ilmoilla ainakin. Luulen että talvella autossa myöskin. Ja rintarepussa toimivat varmasti myös tosi hyvin! Siihen kun kuitenkin viima käy erilailla kun vaunukoppaan :)

   Luontopolut pitää kyllä meidänkin vielä näin ruskalla testata. Maisemat on ihan huippuhienoja!

   Poista
 12. Hei, kuinka pitkään teillä mahtui nuo popin windfleecet koossa 74? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!