maanantai 7. lokakuuta 2013

Esittelyssä koti! -Vieras/työhuone

Asuntomme toiseksi suurimmasta makuuhuoneesta tehtiin vieras/työhuone. Päätöstä tehdessä, ei vielä ollut tiedossa, että meille tulisi syntymään kaksoset. Kun tämä tieto saatiin, piti miettiä, muutetaanko isompi makuuhuone lastenhuoneeksi, vai mahtuuko poikien sängyt ja tavarat kolmanteen ja pienimpään makuuhuoneeseen. Päädyttiin siihen, että vielä toistaiseksi pojat mahtuvat pieneen makkariin. Kun tulee aika siirtyä pinnasängyistä junnusänkyihin, rempataan tästä huoneesta pojille uusi huone. Siihen asti huone toimii edelleen työhuoneena, varastona ja vierashuoneena.

Ja koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa..


Huone on enimmäkseen sisustettu Ikealla. Ylläri ylläri. Kirjoituspöytä+hylly, sohva, lamput, pöytä, korit ja kirjatuki ovat ikeasta. Tuoli Jyskistä, tyynyt Carlsonilta, matto Askosta ja verho Ellokselta.

Liitutaulu/muistitaulu tilaajalahja jostain lehdestä ja tuikkumaljat ja koristekivet Finnmarilta.

Pajukori Ikeasta, mappilaatikko Anttilasta ja kynäkuppi Sokokselta.

 Ja taulu myös Ikeasta. Vanhassa asunnossa tämä taulu oli meillä makkarissa sängyn yläpuolella. Sisustustarra on tilattu wallstyle.com verkkokaupasta.

Sohva on levitettävä, ja siitä tulee 120cm leveä varavuode. Ei mikään miellyttävin nukkua, mutta tasaisen kova joka puolelta, joten ei ainakaan mitään inhottavia metalliputkia painamassa selkää. Asuntoa sisustaessa vuodesohvan löytäminen oli kenties vaikeinta. Ei haluttu panostaa sohvaan kovin paljoa, juuri vähäisen käytön vuoksi, mutta haluttiin silti hyvännäköinen sohva. Metallinen sänky oli toinen vaihtoehto, mutta se ei suuren kokonsa vuoksi tullut kysymykseen. JOten onneksi on Ikea ja melko halvat hinnat :D

Ruukku Jotexilta


Tuikkukori Sokos, ruukku Anttila ja kehys joka edelleen odottaa kuvaa, Amanda B:stä


Pöydän alta löytyy meidän tietokirjasto. Vauvakirjoja, remonttikirja, lääkärikirja ja muutamat ystävänpäivälahjat ;) Puuarkku Ristomatti Ratian.


 Rakastan nukkamattoja, ja niitä meillä onkin joka huoneessa. Meillä on vesikiertoinen lattialämmitys, joten mattoja ei tarvita lämmittämään lattioita ja jalkoja vaan ne ovat ihan vaan sisustuksen mukaan hankittuja. :)


Tapettina K-raudasta hankittu vaalean beige tapetti, jossa pohjalla vesileimaa ja päällä Home ja carpe diem tekstiä. Hinnaltaan ei ollut kovin kallista tapettia, ehkä 40e/rulla.

Huoneessa ikkunanvastaisella seinällä on neljä kaappia, jotka tällä hetkellä toimivat varastona. Rekkikaappi on täynnä juhlavaatteita, -laukkuja ja -kenkiä. Yläkaapeista löytyy lisäpeittoja ja -tyynyjä sekä petari. Yksi kaappi on täytetty mapeilla, kirjoilla, valokuva-albumeilla, pikkutavaralla (ikean laatikoissa tottakai) arkartelutavaralla sekä lisäksi kaapista löytyy poikien muistolaatikko. Siitä voin kirjoitella postausta myöhemmin, jos joku haluaa kuulla tarkemmin. Viimeinen kaappi on jaettu Henkan ja poikien tavaroiden kesken. Yläosa kaapista on pyhitetty Henkan työjutuille, siellä on myös tilaa työvaatteille (vihaan tuolin tai sohvan käsinojalla lojuvia vaatteita..) Alaosassa on poikien talvivaatteita, vaunutarvikkeita, hyttys- ja sadesuojia.

Siinä pähkinänkuoressa meidän vieras/työhuone. Jos jotain kysymyksiä heräsi, niin saa toki kysellä! :)

9 kommenttia:

 1. Ihanan nättiä teillä! Onko teillä siis neliö? Minä tykkään sisustaa mutta oon jotenkin hidas siinä, johtuen ehkäpä siitä rahasta. Nyt ollaan saatu jopa koti näyttämään asuttavaalta viimeisen vuoden aikana. Onneks on ikea mistä saa perustavaraa edullisesti niin voi helposti vaihdella sisustusta. Meil on kans vesikiertoinen lattialämmitys joka kuuluu yhtiövastikkeeseen niin ei tartte lämmityksistä huolehtia. Ja nukkamatot on kyl ihania!! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Emmi! Tykkään itsekin, kyllä kotona pitää voida viihtyä :) Joo meillä on neliö, pienillä makuuhuoneilla, mutta kuitenkin :) Meillä edellinen asunto sisustettiin sitä mukaa kun ylimääräistä rahaa tuli, ja se oli jotenkin tosi kuluttavaa, kun koko ajan sai metsästää jotain.. Tämä kun ostettiin niin halusin, että laitetaan kerralla kuntoon. JOten onneksi on Ikea! :D

  Toi lattialämmitys on kyllä ihana. Lämmittää mieltä aina sähkölaskun tullessa :D

  Teilläkin on kyllä ihana koti <3 Varsinkin ne teidän keittiön tasot ja ruokapöytä on ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil on kans neliö, tosin pienet makkarit kans.. En ymmärrä miks nykyään ei tehdä kunnon kokoisia makkareita!
   Mun pitäis avata vähän enemmän meidän kotia nyt kun ollaan jotain uuttakin hankittu :)

   Poista
  2. ja mie vihaan kans jos tuoleilla on vaatteita vaikka itsekin siihen välillä syyllistyn.. hups!

   Poista
  3. Joo tee! Toisten kotiin on niin kiva päästä kurkistamaan! :)

   Mulla tippuu ne vaatteet lattialle.. :/ Hups, huono tapa..

   Poista
 3. Voi ku hieno sisustus teillä! :)

  VastaaPoista
 4. Oi, nättiä! Olisipa itsellänikin silmää sisustaa noin kauniisti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!