tiistai 8. lokakuuta 2013

Kaksosten rytmi

Raskausaikana luin oaljon netistä ja kirjoista vauvojen rytmittämisestä. Jo ennen tietoa kahdesta vauvasta, oli haaveissa luoda vauvan tarpeita vastaava rytmi, jolloin vauvakin tietäisi aina mitä seuraavaksi olisi tulossa. Tarkoituksena ei ollut laittaa kellontarkkaa minuuttiaikataulua, vaan enemmänkin lapsenrytminen suuntaa-antava rytmi.

Kun tieto kaksosista tuli, yksi ensimmäisistä ajatuksistani oli, etten ikinä saa niitä samaan rytmiin. Kauhuskenaario oli, että vauvojen rytmit olisivat ihan päinvastaiset. Kun toinen nukkuu, toinen on hereillä ja kun toisella on nälkä toinen ei halua syödä.

Ruokailujen osalta pelko osottautui vääräksi jo synnytysosastolla. Molemmat nimittäin osasivat heti synnyttyään vaatia ruokaa lähes kellontarkasti kolmentunnin välein. Rasmus jopa vähän lyhyemmillä väleillä. Sitten kun mahalaukut vähän kasvoivat, pojat rytmittyivät itsestään kolmentunnin ruokarytmiin. Tosin, edesautoimme sitä alusta asti itsekin, sillä jos toinen ei vaatinut ensimmäisen kanssa samaan aikaan ruokaa, annettiin sitä hänelle kaikesta huolimatta. Tästä voi tietysti olla montaa mieltä, että oliko tälläinen antilapsentahtinen syöttäminen sitten hyvästä sille ei yhtä vaateliaalle kaksoselle.. Ja tästä saakin olla kanssani erimieltä, mutta itse seison tekemisteni takana. Jos olisi käynyt niin, että aina toinen vaatisi ensin ruokaa ja toinen olisi jatkanut tyytyväisenä unia, olisin varmaan antanut nukkujan nukkua. Kuitenkin, koska tähän ei tullut mitään kaavaa, vaan pojat olivat vuoronperää ensimmäisinä vaatimassa ruokaa, lähdettiin poikia laittamaan samaan rytmiin.

Kasper


Öisin on saattanut käydä niin, että toisen herätessä nälkään, toinen ei ole edes ehtinyt hrätä, vaan pullo on laitettu puoliksi unessa olevan vauvan suuhun, ja imu on alkanut enemmän tai vähemmän tietoisesti. Muutamia öitä on yritetty, ettei heräämättömälle anneta pulloa, vaan annetaan jatkaa unia. Järestäin on kuitenkin käynyt niin, että puolen tunnin tai tunnin päästä syömätön on kuitenkin herännyt. Joten tästäkin syystä on suosittu samaarytmiä. Nykyään pojat saattavat herätä minuutilleen samaanaikaan öisin.


Rasmus

Nukkumisen kanssa ei olla oltu yhtä tarkkoja kuin syömisen. Jos toista ei väsytä, ei nukkumaan ole viety väkisin. Tässä on suosittu enemmän lapsentahtisuutta. Kun vauva alkaa kitistä väsyitkua, tai kun silmät alkaa lupsua, on aika mennä nukkumaan. Usein pojilla on nukkumaan käymisessä ja heräämisessä 15-40min heittoa. Toisaalta tämä on hyvä, niin ensiksi nukkumaan mennyt on ehtinyt jo nukahtaa ennen kuin toinen häiritsee hänen nukahtamistaan omalla unenottohöpinällään. Varsinkin Kasper harrastaa sellaista ähinää ja murinaa ottaessaan unta.

Kasper


Jo kahden kuukauden iässä poikien rytmi alkoi olla aika tarkka. Silloin kuitenkin nukuttiin vähän milloin sattui, ja vielä suurin osa päivästä. Ruokailut oli melko tarkalleen kolmen tunnin välein. Oikeastaan kiinteiden aloituksen myötä, poikien rytmi ja aikataulu on vahvistunut. Yö menee 1-2:lla syötöllä ja päivä on rytmittynyt aamupala-lounas-välipala-päivällinen-iltapala -syklin mukaiseksi.

Rasmus


Näin jälkikäteen ajateltuna on hyvä, että kiinteät aloitettiin pojille jo 3kk iässä. Varsinkin Rasmus ymmärsi lusikan käytön heti ja jo ensimmäiset lusikalliset menivät mahaan asti. Aika nopeasti, jopa parissa päivässä nostin ruokamäärän muutamasta teelusikallisesta puolikkaaseen pilttipurkkiin. Uskoin tässä poikien tietävän mitä haluavat, kun kumpikin halusi ruokaa enemmän, sitä myös heille annettiin. Tällä hetkellä ruokavalioon on lisätty bataatti, peruna, porkkana ja kukkakaali. Kesäkurpitsaa kokeiltiin, mutta se aiheutti molemmille kipeän mahan, joten sen käyttö jää nyt ainakin aluksi pois. Marjoista ja hedelmistä on maisteltu päärynää, mangoa, vadelmaa, mustikkaa ja persikkaa. Kasper rakastaa kuningatarsosetta (mustikka+vadelma) ja Rasmus punaposkea (persikka+vadelma+puolukka). Toki, jos jotain allergia oiretta olisi ilmennyt, tahtia olisi hidastettu tosi paljon. Onhan tuossa kuitenkin monta makua kuukauden maisteluajalle. Kuitenkin, koska kummallekaan ei ole tullut mitään iho- tai mahaoiretta, on kiinteiden antamista jatkettu samaan malliin. Lihalla tai viljalla aloitellaan maistelu parin viikon päästä.

Kasper


Koska suositellaan kiinteiden aloitusta mielummin ruokasoseilla kuin marja+hedelmä soseella, jotta vauva ei heti tottuisi makeaan, oli meilläkin ensimmäinen maisteltu sose maissi. Nopeasti kuitenkin huomasin, että pojat syövät ihan yhtä hyvin makeita kuin suolaisiakin soseita, aloin antaa myös herkkusoseita. Nyt pojat saavat välipalalla hedelmä- tai marjasosetta, lounaalla ja päivällisellä vihannessosetta ja aamupalalla pelkkää maitoa. Iltapalla syödään peruna-porkkana velliä. Tosin Rasmus on alkanut tehdä stoppia vellille, veikkaan että hän haluaisi kiinteää myös iltapalalla. Siksikin aletaan kohta pikkuhiljaa ottaa puuroja käyttöön, jotta päästäisiin vellistä eroon.

Rytmi on siis tasoittunut huimasti kiinteiden aloituksen myötä.

Rasmus


Nukkumisessa pojat on aina olleet hyviä. Ihan pieninä pojat nukkuivat päiväunia olohuoneessa äitiyspakkauslaatikossa tai sittereissä. Jo kuitenkin aika pian, kun hereilläolo aikaa alkoi olla enemmän, alkoivat pojat nukkua päiväuniakin omassa sängyssä. Vaununukkujina pojat onkin pärjänneet vähän huonommin, ja vasta syksyllä on onnistunut vaunupäiväunet terassilla. Alusta asti pidimme kiinni siitä, että syliin ei nukuteta. Tottakai syliin sai nukahtaa, sen estäminen kun vauvan kohdalla on vähän hankalaa.. Mutta aina varmistettiin, että omaan sänkyyn siirrettäessä vauva heräisi hieman. Tällä hetkellä pojat nukahtavat päivä- ja yöunille sängyssään itse. Alusta asti on myös pidetty kiinni siitä, että yöllä ei puhuta eikä hymyillä tai naureta. Päätä ja poskia silitellään jos uni ei meinaa tulla. Vaipat vaihdetaan hämärässä kodinhoitohuoneessa jos sille on tarvetta. Päivällä sitten toimitaan ihan päinvastoin. Ja ainakin nyt tuntuu, että pojille yö ja päivä on selvästi eri asiat. Välillä on kova yritys aamuyön syötöllä metsästää sitä hymyä, mutta kun pojat huomaa, että nyt ei vaan seurustella laitetaan silmät kiinni ja haistellaan nunnua. Uni tulee nopeasti. Ennen kuin joku ehtii sanoa, että tällainen reagoimattomuus on pahaksi vauvalle, niin en tätä usko ainakaan meidän poikien kohdalla. Tällä tehdään vaan selväksi yön ja päivän ero. Kumpikin poika on kuitenkin niin nauravainen ja hymyileväinen päivisin, etten usko tämän vaikuttavan heidän minäkuvaansa tai itsetuntoonsa heikentävästi.


Väsynyt Rasmus


Aina uni ei tietenkään tule heti ja tuttia saa käydä nostamassa monta kertaa tai päätä silittämässä useasti. JOskus vauva on niin rauhaton, että otan hänet syliin ja nukutan siihen. Silloinkin kuitenkin teen sen joko poikien huoneessa tai vierashuoneessa. Ei haittaa jos uni ei tule tai ei nukuta, mutta silloin ei myöskään mennä olohuoneeseen telkkari katsomaan. Silloin istutaan rauhassa hämärässä ja silitellään. Aina en raaski herättää nukkuvaa pientä takaisin sänkyyn viedessä, mutta usein pojat itsestään heräytyvät vähän sänkyyn laskiessa. Jatkavat sitten kyllä samantien unta.  Päivisin tietysti pojat voivat olla olohuoneessakin jos ei nukuta. Mutta silloinkin tv pysyy kiinni.

Rasmuksen nyrkit maistuu hyvälle


Moni varmaan ajattelee, että kauheaa mikä natsiäiti! Mutta siinähän ajattelee sitten. Itse ainakin tiedän, että juuri tämä tapa sopii meille. Pojat ovat tyytyväisiä, äiti ja isi on tyytyväisiä ja arki sujuu hyvin. Kummasti helpottaa myös kyläillessä, kun pojilla on jonkinlainen rytmi. Ja uskon että elämä kahden uhmaikäisen kanssa on huomattavasti helpompaa, kun säännöt ja tavat on tehty selviksi pienestä pitäen. Mielestäni on väärin, että monissa perheissa lapsi sanelee miten eletään ja toimitaan. Vanhempi se on se, joka rajat asettaa. Rajoja ja rakkautta. Sillä mantralla meillä arkea pyöritetään.

Kasper lähdössä aamu-unille ulos


Sitten loppuun vielä poikien rytmi numeroin.

07.00-08.30 Molemmat heräävät
08.30-09.00 Aamupalaa 150ml maitoa
09.00-09.30 Aamu-unille, unet ovat kestoltaan 1-2h useimmiten ainakin toinen herää jo tunnin päästä.
11.30-12.00 Lounas, 60ml maitoa ja 1dl sosetta/poika
13.00-13.30 Päiväunet, 30-60min joskus toisella pidemmätkin, varsinkin jos aamu-unet jääneet lyhyiksi.
14.30-15.00 Välipala, 1/2 purkkia hedelmäsosetta /poika 30-90ml maitoa
16.30-17.00 Päiväunet, 30-60min joskus nämäkin pidemmät, riippuu vähän taas päivän muista unista
17.30-18.00 Päivällinen, 1dl vihannessosetta ja 30-60ml maitoa
19.30            Iltavelli 150ml
20.00            Yöunille
01-02            maitoa 150ml
05-06            maitoa 150mlMiten teillä menee päivä? Oletteko täysin lapsentahtisia, vai onko päivä rytmitetty?

35 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihania!! :')

  Meillä on aika rytmitetty, +1h tarkkuudella syödään joka päivä :)

  babiator.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinhän he ovat <3
   kuulostaa aika tutulta, kellontarkkaa muttei minuutilleen :)

   Poista
 2. miten nopeesti teillä mentiin 3 soseen rytmiin? mie oon antanut adelle nyt pari viikkoo ihan muutaman lusikallisen kerran päivään vihannessosetta. uskaltaakohan antaa jo toista makua päivään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin vastata kysymykseesi eli meillä ollaan tän vauvan kanssa vielä lapsen tahtisia, pojan kanssa on suht tarkat ruoka-ajat.

   Poista
  2. Aika nopeasti, kolmena päivänä otettiin pari lusikallista lounaalla ja sitten annoin syödä niin paljon kun halusivat kahtena seuraavana päivänä. Kun mitään oireita ei tullut, aloin antaa maissia sekä lounaalla että päivällisellä. Sitten lisättiin muistaakseni päärynä välipalaksi. Eli viikon kokeilun jälkeen saivat jo kolmella ruualla. Sitten kun edelleen mahat toimi hyvin eikä iho oiretta ollut, lisäsin yhden vihanneksen neljän päivän välein. Ensin muutama lusikallinen ja sitten jos ei oiretta tule, niin paljon kun maistuu :)

   Mä oon ehkä mennyt vähän lepsulla asenteella noissa, ja aika vauhdilla on lisäilty.. Mut kyllä mä luulen että voisi jo antaa maistaa toistakin, lopettaa sitten jos tuntuu että oireilee jotenkin. Mut teet niinkuin parhaaksi näet! :)

   Isomman kanssa ruokaajat onkin varmaan helpommat. Kun päikkärit ei enää vaikuta niin paljon rytmiin.. :)

   Poista
  3. Kiitos, pitää koklata lisätä meilläki lusikallisia.
   Meillä kun imetys vasta loppui niin oon vielä ollut lapsentahtinen, mutta toki kiinteät maistellaan ruoka-aikaan :)

   Poista
  4. Jep :)

   Oon kyllä vähän kateellinen kun teillä imetys sujui noin hyvin.. Jospa meilläkin sitten sen joskus mahdollisesti tulevan kolmosen kanssa :)

   Poista
 3. Oon kyllä aivan samaa mieltä tästä asiasta! Varsinkin kahden lapsen kanssa tarkka rytmi on tosi tärkeä :) Näin myös vanhemmat voivat hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, yhden kanssa saattaisi olla joustavampi, mut kahden kanssa on pakko pitää linjoista kiinni! :D

   Poista
 4. Kunpa saisikin noin hienosti vauvan rytmiin. Meillä ongelmana on saada vauva nukkumaan päiväunia. Sylissäkin vaikea rauhoitella, jos ei anna tissillä lupsutella. Tuttia ei huoli. Eiköhän tuollainen johdonmukaisuus luo vain turvallisuudentunnetta lapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän sen just näkee et lapset on niin yksilöitä. Mikä käy yhdelle, ei käy toiselle. :)

   Poista
 5. Hyvä äiti olet pojillesi 💜

  VastaaPoista
 6. Toinen natsiäiti ilmoittautuu!:) Mulle oli alusta asti ihan selvää että pojat on samassa rytmissä, vaikka sitten pakotettuna (kuulostaapa kamalalta), mutta ihan oman mielenterveyden kannalta se on järkevämpää. Tää onnistuikin tosi hienosti kun Eino oppi viikon lastenosastolla olon jälkeen siihen 3h rytmiin niin opetettiin vaan Aapo samaan. Tietysti on päiviä että ei onnistu, mutta pääsääntöisesti samassa rytmissä ollaan edelleen. Aamulla herätään samaan aikaan ja jos ei herätä, niin herätetään. Päiväunilla oon antanu sen verran periksi, että toinen saa jatkaa uniaan jos toinen sattuu heräämään ensin. Eikä tietenkään enää öisin herätellä...Ruokaa syödään samaan aikaan joka päivä riippumatta siitä ollaanko kotona vai menossa. Lapset rakastaa rutiineja, tai (tämä) äiti ainakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, en ole ainoa! :D
   Kiva seurailla teiltä, miten arki teillä on mennyt niin saa vähän viitteitä miltä se oma näyttää partin kuukauden päästä. Silti sitä varmaan kuitenkin hakkaa päätään seinään jossain tilanteissa :D

   Ja varmasti ne lapsetkin rakastaa rutiineja, tai jos ei niin laitetaan rakastamaan ;)

   Poista
 7. Voi ku pojat on niin suloiset! :) ihana ku onnistuit kaksosille pitämään sitä oikeata rytmiä! :))

  VastaaPoista
 8. Täällä myös pojat samassa rytmissä alusta asti, helpottaa arkea kummasti! Kaksosten kanssa sitä pitää koittaa mennä just siten mikä vähänkään helpottaa omaa arkea, toiselle se ei tarkoita samaa rytmiä. Meillä aloitettiin soseet 3kk iässä, ja samalla loppui yösyötöt täysin. Nykyään nukutaan (4,5kk) 20-7:30 pelkällä muutamalla tutin laittamisella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, teillä on ihanan pitkät yöunet! Kumpa meilläkin vielä joskus! :D
   Nii, tottakai jokainen tekee arjestaan juuri sellaisen oman näköisen. Imettäessä taas olisi varmasti helpompi jos vauvat olisi erirytmissä :)

   Poista
 9. Siinäpä vasta pähkinänkuoressa rytmiä :) tunnut olevan sitä mieltä, että sinulla on ainut oikea rytmi vauvojesi kanssa.. Ja haet täältä blogista pönkitystä omalle äitiydellesi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainoa oikea rytmi meille ja meidän vauvoille. Ja koska kyseessä on minun blogi jossa kerron meidän arjesta, kerron myös meidän rytmistä.

   Ja jos se on äitiydelle pönkityksen hakemista, että kerron meidän tavoista toimia ja haluan kuulla muiden tavoista, niin olkoon sitten niin.. :D

   Ainakin pönkittelen äitiyttäni ihan omalla nimelläni ;)

   Poista
 10. Hei Nelli:)Sinulla on tosi suloiset pojat.Pojat kuuluvat myös sarjaan 'helpot vauvat',nauti ja iloitse heistä.'Rytmitys' helpottaa kaksosten kanssa arjesta selviytymisessä.
  Muistetaan kuitenkin,että kaikillä äideillä ei aina ihan näin helposti asiat mene...vaikka 'rytmitellään',rakastetaa,halitaan...on paljon vauvoja,jotka reakoivat ihan kaikkeen...kenellä on vatsavaivoja,kenellä mitäkin pientä...ja muistetaan myös,että jokainen äiti on omalle vauvalleen/vauvoilleen se paras mahdollinen äiti...vaikka ei kaikki asiat menisikään ihan yhtä helposti ja hienosti.
  Ihanaa syksyä Nelli sinulle ja vauvoillesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän he ovat <3
   En tiedä ovatko pojat helppoja vauvoja, mutta ainakin alku on päästy suht helpolla. Ainakin kun kaikki niin kovasti pelotteli, ettei tultaisi selviämään. Mutta niinkuin olen aiemminkin todennut, kiitos tästä kuuluu ainoastaan tyytyväisille vauvoille, jotka eivät kärsineet koliikista tai muista vaivoista. Koliikkivauvojen kanssa oltaisiin varmasti helisemässä.

   Aina ei tosiaan mene yhtä hyvin, ja se on toki hyvä tiedostaa, mutta haluaisin myös muistuttaa, että kaksoset eivät välttämättä tarkoita sitä että kaikki olisi tuplavaikeaa. Niinkuin yksösvauvatkin, kaksoset ovat omia yksilöitään.

   Aurinkoista syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 11. kuullostaa hyvinkin paljon samalta, mihin me pyritään. Toivon, että kaksoset söisi ja nukkuisi edes suunnilleen samoihin aikoihin. Kiinteitä ei vielä 3kk iässä aloiteta, ja haaveena olisi täysimetys. Saa nähdä toteutuuko. Vauvojen syntymän myötä sitä vasta näkee mikä tapa toimii parhaiten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja että täysimetys onnistuu! Olisi kiva kuulla myös niitä onnistumiskertomuksia! Ja uskon, että koska sulla tahto on niin kova se myös onnistuu! :)

   _Niin, vauvahan sen lopulta opettaa :) Jaksamista Nea loppuraskauteen! <3

   Poista
 12. Ihania kuvia pojista!!! Hienoa, että olet rytmittänyt vauvoja, ja siitä on ollut teille (ja teidän arkeen) hyötyä. Itse tein myös niin, mutta rytmittäminen haasteita omaavien tuplien kanssa ei ollutkaan niin helppoa. Esim. nuo yösyötöt. Kun ei mennytkään elämä ihan niin kuin oppikirjoissa :) Mutta meillä olikin niitä uniongelmia ja mahavaivaisia vauvoja, ja ne on oma luku sinäänsä. Anonyymille superisti onnea siitä, että vauvelit nukkuvat yöt putkeen!! Olet niin onnekas, että huh huh :) Ja Nelli, nauti siekin siitä, että saat nukutuksi. Ruhtinaallinen syöttöväli on teillä tuo ensimmäinen :) Ja asiasta poiketen, hienoa että menitte junalla Lahteen! Hyvä, juuri noin! Me ei olla vielä junailtu, autolla kuljettu sinne mihin ollaan matkustettu :)
  Olisi niin kiva nähdä! Mulla olisi muutamia vaatteitakin sulle näytettävänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no eipä se aina mene kuin strömsössä.. Taas eilen huomattua :D On ne vauvat vaan aika mutkikkaita otuksia..

   Joo nähdään! Laitellaan viestiä tarkemmin! Ensi viikolla joku päivä?

   Poista
 13. Hienoa, että olet saanut teille toimivan rytmin. Lasten kasvaessa rytmitys ja ennakoitavuus vaan helpottavat elämää. Lapset tietävät missä tahdissa mennään ja vanhemmat tietävät koska se oma aika ja hengähdys tulee.

  Meidän kaksoset ovat vasta kuusiviikkoisia joten selvää rytmiä ei vielä elämässä ole. Tosin meidän elämää rytmittää esikoinen ja hänen rytminsä. Kaksoset tulevat lähinnä siinä sivussa. Kunhan tytöt kasvavat niin eiköhän heidän elämänsä rytmity esikoisen mukaan. (Esikoisen ollessa vauva mentiin lapsentahtisesti, kunnes kiinteät alkoivat, sitten rytmitettiin päivää. Nyt kolmen kanssa ei lapsentahtisuus onnistuisi mitenkään!)

  Mitä öihin tulee niin meillä toinen herätetään syömään samaan aikaan kuin toinenkin. Olen huomannut, että on helpointa kun syövät samaan aikaan, näin ollen äitikin saa nukuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tytöt onkin vielä niin pieniä. Meilläkin taisi vasta 3kk iästä eteenpäin voida puhua jonkinlaisesta rytmistä.. Ja ei tosiaan tulisi elämästä mitään ilman jonkinlaista lukujärjestystä :D

   HUippua, että teillä arki on lähtenyt noin hyvin käyntiin, vaikka siinä on vielä pienenä lisänä kolmas tyttö touhuamassa. Olet kyllä aikamoinen tehomamma! :)

   Poista
 14. Voi miten ihanat pojat teillä! Pikkupojat on ihan parhautta <3

  VastaaPoista
 15. Oih ja voih!
  Minä olen nyt 26vee ja poijat täyttävät ylihuomenna viisi vuotta. Kaksoset siis kanssa, epäidenttiset ihanat, rakkaat riiviöt.
  Olipas ihana lukea vauva-ajalta juttuja kaksosista, sitä kun kauhean vähän on ja kellään tutuillakaan ei tuplia pahemmin ole.
  Nyt on ihan parasta(tai ollut oikeastaan kokoajan) että on leikkikaveri kokoajan valmiina.
  Ystävieni lapset roikkuvat hihassa ja pultussa kiinni kokoajan ja sitten he kuuntelevat kateellisina kuinka itse saan siivottua ja kokattua, kun pojat leikkii keskenään.. :)
  Puolustavat myös toisiaan ja mikä söpöintä, jos ovat joskus eriaikaan kipeänä niin hoitavat ja hoivaavat toisiaan.
  Tottakai täälä välillä tapellaankin raivoisasti, mutta pääasiassa ollaan sulassa sovussa.
  Taidankin jäädä lukijaksi ja tervetuloa vierailemaan omassakin blogissani :
  http://syteentaisaveen.blogspot.fi/

  Kaikkea hyvää tupla-arkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota mäkin niin odottolen, että pojista on seuraa toisillee. Siis ihan kunnolla, kyllähän ne nytkin jotenkin viihtyy keskenään, mutta usein tarvitsevat äidin viihdyttämään :)

   Voi ihanat pikkuiset sulla!
   Ehdottomasti tulen vastavierailulle! Toiset kaksosblogit on ihan parasta vertaistukea, ja näkee vähän mitä se oma arki jossain vaiheessa ehkä tulee olemaan :)

   Poista
 16. Voi Nelli, tää sun blogi on aivan kullan arvoinen! Meillä pojat on nyt alkaneet olla enemmän hereillä, eli ei enää vain nukuta ja sit syödään ja sit nukahdetaan taas heti. Jotenkin tuntuu et oon ollu nyt nää pari päivää ihan hukassa, mitäs mun pitäs tehdä kun nää molemmat vaan valvoo, miten viihdytän molempia yhtäaikaa ja eikö näiden kumminkin pitäisi vielä näin pieninä nukkuakkin aika paljon, miks nää sit valvoo? :D Näistä sun "meidän päivä" postauksista saa paljon apua, kun voi lukea millasta muilla on ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jenni! Ihana kuulla! <3<3
   Muistan niin tuon kädettömyyden tunteen! Ja se vaan jatkuu ja jatkuu aina säännöllisesti! :D Mutta se menee ohi, älä huoli! Hetken kestää aina tottua uudenlaiseen arkeen! :)
   Meillä leikkimatto viihtymiseen oli ihan ehdoton.. Ja leluja piti vaihdella! :D muuten ne kyllästyi! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!