sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kalamarkkinat

Meidän joka syksyisiin traditioihin kuuluu kalamarkkinoilla käynti. Koskaan sieltä ei tule oikein mitään ostettua, satunnaisia makkaroita ja lettuja lukuunottamatta, mutta silti sinne aina mennään. Se vaan kuuluu syksyyn.

Ja tämä syksy onkin ollut mitä mahtavin. Ruska on ollut aivan ihana jo muutaman viikon ja perjantai lenkillä varsinkin, kun aurinko värjäsi keltaiset ja punaiset lehdet vielä kirkkaamman väriseksi, oli todella kaunista.

 Eilen aurinko ei paistanut, mutta ilma suosi muuten markkinoita. Ei tuullut eikä satanut. Kylmäkään ei ollut, jos vaan oli riittävästi vaatetta.

Joensuun kalamarkkinat on ehkä hieman harhaanjohtava nimi, siellä kun puolet kojuista oli kaikkea muuta kuin kalaa. Aina Talkkunasta siivousvälineisiin ja pipoihin.

 Me ei tehty taaskaan poikkeusta traditioon. Ei ostettu käytännössä mitään. Trikoopipoja pojille mietittiin, mutta kun niillä on niitäkin jo niin kauheasti niin oltiin ostamatta. Illaksi ostettiin maisteltavaksi hollantilaisia salameja ja espanjalaista manchego-juustoa. Manchego-juusto ja chileläinen Cabarnet sauvignon ei pettänyt taaskaan, mutta salamit eivät vaan olleet mun makuun. Kuori niiden päällä oli ihan liian paksu ja sitkeä, eikä makukaan oikein miellyttänyt. Makkarat vaan ei ole yhtään mun juttu.

Skipattiin tällä kertää perinteiset makkarat sekä letut ja mentiin poikien lounasaikaan Arnoldsiin kahville. Kahvi+bagel+muffinssi maistui. Ja pojille maito ja porkkana-bataatti sose. Rasmus on alkanut kieltäytyä maidosta, mutta sosetta se söisi ihan miten paljon vaan. Tänäänkin otti maitoa ehkä 10ml ja jäi suu auki osottamaan bataattia :D Hassu poika <3

Tykkään käydä Arnoldsissa poikien kanssa. Kahvila on tilava ja avara, joten sinne on helppo mennä tuplavaunuillakin. Työntekijät jopa kantaa mulle kahvin pöytään, kun en sitä vaunujen kanssa oikein saisi. Eikä koskaan ole kieltäydytty maitojen tai soseiden lämmityksestä, vaikkei itse ostaisikaan mitään. Tähän oon törmännyt muutamassa muussa paikassa. Pitää laittaa ainakin 1e vesilasilliseen niin työntekijä suostuu lämmittämään kaksi pulloa maitoa. Älytöntä. Arnoldsia suositaan meillä siis jatkossakin! :)


Kyllä tällainen syksy vaan on ihana <3 Aurinko paistaa ja on kirpeä ilma. Ihanaa. Pimeä vesisade masentaisi varmasti, mutta nyt ulkoilusta voi jopa nauttia. Mekin vietettiin eilen ulkona melkein neljä tuntia.
Vähän harmittaa, ettei markkinoilta tullut otettua sen kummemin kuvia. Juusto- ja makkarapöydät sekä vihanneskojut olisi kyllä olleet hyvä kuvauskohde, ihmispaljoudessa kaikki huomio vaan meni vaunujen kanssa luovimiseen ja puhelin pysyi laukussa. No, ensi vuonna sitten :)

14 kommenttia:

 1. Suttaako teidän pojat paljon, kun syövät ? Musta tuntuu et meillä on kaikissa vaatteissa porkkanaa! Eikä lähde pesussa :D argh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kokeile sappisaippuaa tahroihin :)

   Poista
  2. Ei ne kauheasti. Tai sotkee ne, jos suupieliin jättää ruokaa. Nyrkki kun menee suuhun ihan koko ajan, eikä kahta syöttäessä oikein pysy perässä niiden nyrkkien pois nykimisessä.. :D

   Sappisaippualla oon mäkin saanut ne porkkanat pois. Ne kyllä jää kiinni muuten oikein kunnolla! :D

   Poista
  3. porkkanatahroihin vois kokeilla käsitiskiainetta tai nestemmäistä pesuainetta raakana :) - Henna

   Poista
 2. Rasmukselleki pitää antaa ruokaa, ettei se kohta syö takkiaan ;)

  VastaaPoista
 3. Käsittämätöntä, ettei taaskaan törmätty! :) Mekin oltiin siis kaupungussa, Myyssäkin palloiltiin :)

  VastaaPoista
 4. voi ei oliko ne nyt!:D mä oon monesti halunnu siellä käydä mut ei onnistanut tälläkään kertaa ehkä ensi vuonna sitten!:) Joensuu on kyllä nii nätti kaupunki <3 no mut hyvä tietää et joensuu arnolds on tuollanen paikka, jos joskus Aten kanssa siellä pyöritään tietää mistä pyytää apua! Loistavaa asiakaspalvelua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten! Et menettänyt mitään, ei olleet taaskaan kovin ihmeelliset :)
   Arnoldsia suosittelen kyllä ehdottomasti!

   Poista
 5. Siis ähh! Onko se pullon lämmittäminen ruvennut maksamaa?! Hirveää riistoa!

  VastaaPoista
 6. Te ootte kyl ihanan sporttisen näköisiä vaunulenkeillä, jotenki uskomatonta että tuplavaunujen kaa voi näyttää noin tyylikkäältä! Teil on molemmilla kiva tyyli vaatetuksen suhteen, jos nyt saa tälläisia pinnallisuuksia täältä lausua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Noi bumbleridet on kyllä ihan huippuihanat vaunut juuri siksi, ettei niistä tule mitään hyökkäysvaunu vaikutelmaa!
   Ja saa toki, pinnallisiahan tässä ollaan itse kukin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!