perjantai 11. lokakuuta 2013

Viikonlopun ruokavinkki!

Tykkään ruuanlaitosta, mutta harmittavan usein päädyn ajan puutteen tai laiskuuden vuoksi tekemään jotain helppoa ja nopeaa. Ne kanasotkut on meillä aika yleisiä..

Nyt kuitenkin ajattelin vähän fiksailla peruslihapullia, ja lisätä niihin kreikkalais-italialaista makumaailmaa.

1. Ensin peruslihapullataikinan mukaisesti purkki kermaviiliä ja desi korppujauhoja sekaisin ja annetaan  turvota hetki. Sitten joukkoon fetaa, pippuria, basilikaa ja timjamia. Kuullotetaan sipulit pannulla ja lisätään myös ne taikinaan. Vasikanfondia n. rkl.Sitten purkki tomaattipyrettä ja yksi kananmuna. Sekoitetaan ja lisätään 400g naudan jauhelihaa.


2 . Sitten muotoillaan pulliksi. Mulla oli toinen poika kainalossa, joten nämä on lätkitty tähän lusikalla, ja sen jälkeen vähän muotoiltu. Parempaa tulee, kun kastelee kädet ja pyörittelee märin käsin.


3. Sitten lihapullat uuniin n.15min ja 225c. Sillä aikaa tehdään kastike ja laitetaan spagetit tai muut lisukkeet kiehumaan. Kastikkeeseen pilkotaan pohjalle kaksi isoa sipulia ja yksi valkosipulinkynsi. Kuullotetaan ja lisätään purkki tomaattimurskaa. Mä laitoin lisäksi vähän chilikastiketta. Vielä purkki (2dl) ruokakermaa sekaan, ja vähän suurustetta kiinteyttämään kastike.


 4. Kastike kaadetaan lihapullien päälle ja ripotellaan lisäksi basilikaa ja parmesania. Voilá!!



6. Spagettia pohjalle ja kastikkeet pullineen päälle. Nam. Valmistusaika tässä on noin. 35min eli ei mikään kauhean työläs valmistettava tämäkään. Plus ainekset löytyy lähes aina jääkaapista. :)


4 kommenttia:

  1. Vooi ihanaa!! Kiitos, pakko kokeilla :)(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) apetina fetapala toimi ainakin hyvin tuolla pullissa :)

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sitä se olikin ;) vaikka mitä voi odottaakaan ruualta, jossa on parmesania ja fetaa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!