tiistai 12. marraskuuta 2013

Äiti on nyt vähän väsynyt.

Ei ehkä fyysisesti niinkään (no vähän) mutta henkisesti. Tai turhautunut voisi olla se pärempi määritelmä. Muuten kaikki luulee, että mulla on masennusta. No, siitä ei nyt sentään ole kyse vaan puhtaasta turhautumisesta kahteen pieneen kiukkupakettiin.

Viiden kuukauden hyvinnukutut yö- ja päiväunet on parinpäivän kokemuksella muisto vaan. Yöunien voi sanoa menevän vielä jotenkuten hyvin, joinain öinä Rasmukselle saa nostella tuttia tunnin välein, mutta muuten pojat nukkuu vielä ihan hyvin. Kasper varsinkin.

Päiväunet onkin sitten isompi ongelma. Aiemminhan pojat on olleet ihan unelmanukahtajia. Pienestä asti päiväunille nukahtaminen on käynyt niin, että vauva sänkyyn, nunnu kainaloon, tutti suuhun, silitys, suukko ja huoneesta poistuminen. Parin minuutin päästä sama setti toiselle. Välillä toinen on vaatinut nukuttamista, sylissä hyssyttämista ja rauhoittamista tai silittelyä. Useimmiten on kuitenkin selvinnyt vähällä ja pojat ovat nukahtaneet helposti. Ensin toinen, jonka aikana toinen odottelee kiltisti olohuoneessa. Ja sitten toinen, kun ensimmäinen on jo ehtinyt nukahtaa. Pojat ei myöskään aiemmin ole pahemmin reagoineet toisen itkuun.

No, nyt on vähän toinen ääni kellossa. Poikien mielestä päiväunet on turha juttu. Sänkyynlaittaminen aikaan saa raivarin, samoin yksin olohuoneeseen jättäminen.  Eli suurinosa päiväunista tällä hetkellä alkaa sillä, että molemmat huutaa, toinen olohuoneessa ja toinen makkarissa. Sitten se olohuoneenkin poika pitää hakea makkariin, kun eihän sitä nyt huudattaakaan voi. Sitten yritän nukuttaa niitä molempia samaanaikaan. Haasteet ovat siinä, että juurikun toisen meinaa saada nukahtamaan toinen korottaa ääntään ja nukahtaja havahtuu hereille. Ja ennen kuin joku maailmanparantaja superäiti kommentoi, että no mikset nukuta niitä syliin, niin tervetuloa vaan tänne näyttämään miten kaksi vauvaa nukutetaan samaa aikaa syliin. Olen täysin avoin ideoille, mutta ärsyttää se oletus, että kahden vauvan hoito on samaa kuin yhdenkin kanssa. No, eipä ole. Kahdesta tulee myös tuplamäärä ongelmia ja haasteita.

Päiväunet menee hyvin, jos pojat laittaa väsyneenä vaunuun ja lähtee lenkille. Ja unet jatkuu jos vaan vaunujen liike pysyy tasaisena. Kun vauhti loppuu, ainakin toinen herää. Eli hyvästi ne omat hetket päivän aikana, kun molemmat nukkuu ja vielä samaan aikaan. Nyt se menee enemmän niin, että toinen nukkuu sen toisen nukutuksen ajan ja herää juuri kun olen saanut kahvin kuppiin tai ruuan lautaselle. Tai aloitettua uuden postauksen. Eli älkää ihmetelkö jos postauksia ei tule yhtä säännöllisesti kun aiemmin. Äiti on vähän työllistetympi tällä hetkellä. Mutta, kai tämäkin on vaihe siinä missä muutkin. Hengitetään syvään ja lasketaan hitaasti kymmeneen. Äitin rakkaat kullanmurut..

43 kommenttia:

 1. No se ei varmasti yhtään helpota että ne päiväunet vähenee koko ajan :/

  Osittain tiedän miltä susta tuntuu, itselläni kun on kaksi eri-ikäistä, josta toinen osaa jo ola suht itsenäinen.. Mutta juuri silloin kun haluaisi omaa aikaa vauvan unien aikaan, ei sitä ole mahdollista saada kun isompi ei nuku päikkäreitä ja tarvitsee koko ajan virikkeitä.. HUOH.

  Lyyti herää ainakin 10 kertaa yössä tutilla ja 2 kertaa maidolle. :( Voin sanoo että on silmät ristissä aamulla!

  En tajuu miten jotkut pärjää tyyliin 5 pienen kanssa kotona!!!!!

  Mutta tuo sun tilanne on varmasti tosi raskas, eikä siihen pysty täysin samaistumaan kuin sellainen joka kokee saman.

  Voi kunpa voisin jotenkin auttaa :(
  Tuunks heijaa toista!?

  Tsemppi voimahaleja sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin.
   Voin vaan kuvitella millaisia omia haasteitaan kaksi eri-ikäistä tuo. Pojista kuitenkin jossain vaiheessa on toivottavasti valtavasti seuraa toisilleen. :)

   Ja en mäkään! Tää kaksi on ihan totaalinen maksimi! :D

   Toivotaan, että Lyyti ja pojat pian nukkuisi kokonaisia öitä heräämättä, siihen asti, onneksi on kahvi! ;)

   Tule vain! :D

   Voimahalit sinnekin! <3

   Poista
 2. Meil oli suunnilleen tuossa iässä sama ongelma, eli unet ei maittaneet tai onnistuneet sisällä, kun 3-veen kirkas ääni herätti aina pienemmän. Aiemmin ulkona nukkui max 45 min pätkän, ja hyssyttelemässä sai käydä joka välissä. Tuolloin päätin, että rattaisiin täytyy nyt opetella nukahtamaan ilman liikettä, yksin. Kolme päivää meni niin, että nukahtaminen saattoi kestää jopa 30 min. Tuttia kävin korjaan parin minuutin välein, mut lopulta tainnuttiin. Tämän jälkeen (nyt 2 kk tästä) poika ei muualla nukukkaan päikkäreitä kuin rattaissa ja sinne rauhoittuu heti, jos on väsynyt. Unet piteni ja nytkin nukkui 2,5h ihan rauhassa heräten lounaalle :) Auttaiskohan teilläkin tällainen "unikouluttaminen" rattaisiin? Se kyl ehkä vaatisi kahdet rattaat joista toiset takapihalla ja toiset etupihalla, jolloin toinen ei häiritsisi toisen nukahtamista. Tai vaihtoehtoisesti toista nukuttaisi ulos ja toista sisälle, niin tuolloinkaan äänet ei haittaisi. Tsemppiä kovasti. Eihän olis hampaita tulos, mikä vois kiukuttaa? Tai rytmin vaihto kolmesta unesta kahteen ja siksi ei uni tule silmään vaikka jo väsyttäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kokeilla! Ihan pelkkään ulkonukkumiseen en viitsi noita totuttaa, mutta kyllä yhdet unet voisi vaunussakin nukkua!
   Kiitos! <3 Voi olla hampaitakin, tai just tota uutta rytmiä. Mene ja tiedä, ei näistä pienistä aina ota selkoa :)

   Poista
 3. Tsemppiä ja jaksamisia sinne! <3 En osaa oikein samaistua tilanteeseen mitenkään, kun meillä on pikkuneiti nukkunut yöt ja päiväunet aina niin hyvin. Eiköhän jossain vaiheessa helpota, toivotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3
   Kyllä varmasti jossain vaiheessa. Pakko ainakin uskoa siihen!

   Poista
 4. Tosiaan tiedän mistä puhut :) Jos haluat heijata sänkyyn pojat, se onnistuu keinutassuilla. Mie tein niin. Toki siinäkin on puolensa. Eli kun heijaa jokaiselle unelle, he heijauksen aina sitten osaavat vaatia. Mutta, mulle ne keinutassut olivat pelastus.. Pimpelipompeli päälle, ja kahdella kädellä heiluttelemaan. Tässä vaiheessa voi myös kaivaa itselleen korvatulpat, jos siltä tuntuu :D Välillä piti heilutella enemmän, välillä vähemmän. Hitsi kun en tajunnut näyttää miten ne toimivat! Keinutassut mahdollistaa siis yhtäaikaisen nukutuksen, yölläkin voi heijata jos tarviaa.. Mutta se oli siis kierre missä itse olin (yöheijaus ja kaikki mahdolliset konstit :)) Saat ne multa ihan minihintaan jos haluut. Vaikka 10e per poika. (Brion valkeat)

  Tsemppii ja jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitaisiin tosiaan ne keinutassut ottaa käyttöön. Vaikka sitten vaan hätävaraksi ettei äiti revi hiuksiaan aina :D

   Poista
 5. Kiitos taas ihanan rehellisestä tekstistä!

  VastaaPoista
 6. Voi ei...me varmaan tartutettiin se päikkäriongelma teille.. :D mutta voin kertoa, että se 'vaihe' menee ohi! Ja veikkaisin ehkä hampaita..? Meillä se päikkärikiukuttelu loppui kun hampaat tuli läpi...

  Suosittelisin kanssa ulkopäikkäriunikoulua mutta ehdottomasti samoissa vaunuissa, muuten siinä menee ikä ja terveys jos joudut vuorotellen heijaamaan kaksia vaunuja! Voimia<3

  Ps.älä vaan ala siihen sylihyssyttelyyn..me tehtiin se virhe ja siitä eroon pääseminen kesti KAUAN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin oon sil kannal, et samaan vaunuun pojat nukkuun, mut eka vois kyl olla ihan hyvä unikouluttaa ne eri vaunuissa, koska varmasti siinä menee muutamia päiviä ennenkuin tottuvat ja suostuvat nukahtamaan rauhassa. Tuttu koppa, tuoksut ja rutiinit, niin siinä vaiheessa, kun nukahtaminen alkaa onnistumaan, niin lapsi ei huomaa, että vaunut ovat vaihtuneetkin veljen kanssa samoiksi :) Aluks varmasti menee ikä ja terveys kun kaksia rattaita hyssyttelee, mut se loppuu muutamassa päivässä ja sitten kiittää itseään, kun jaksoi olla sitkeä.

   Poista
  2. Komppaan Johannaa! Älä missään nimessä ala sylihyssyttelyyn. Esikoisen kanssa tehtiin se virhe ja voi elämä miten pitkään meni opettaa nukahtamaan itsekseen.
   Nyt kaksosten kanssa oon ollut viisaampi ja nukuttanut koko ajan vaunuihin ilman mitään heijauksia. Tutit vaan suuhun ja uni tulee nykyään nopeaankin. Suosittelen siis ulkonukutusta. Ja voithan tehdä samoin kuin mä esikoisen kanssa, että alkuun heijasi vähän aikaan vaunuja töyssyn yli ja sitten hiljalleen vähenti heijausaikaa kunnes nukahti liikkumattomiin vaunuihin.

   Toivon todella, että tämä on vaihe mikä menee nopeasti ohi :) Jaksamista.

   Poista
  3. Joo syytän Johanna sua tästä ;) Kai se vaihe on. Ainakin kovasti toivon! Tän päivän päikkärit sujui jo paljon paremmin!

   Ei siis sylihyssyttelyä! Ja vaunupäikkärikoulu käyntiin heti ensi viikolla!

   Kiitos ihanat <3 Olette kyllä huippuja! <3

   Poista
 7. Mulla itselläni on 1,5 vuotiaat kaksostytöt ja kaikenlaiset päiväunivaiheet on käyty läpi.Nyt kun tässä vaiheessa rupean muistelemaan aikaa taaksepäin niin aika paljon olen jo unohtanutkin. Jossakin vaiheessa tytöt ei nukkuneet kuin vaunuissa ulkona. Sitten rupesi näkymään selvät luonne erot ja miten erilaisia nukkujia ne olikaan ja on vieläkin. Toinen nukkui omassa sängyssä ja toinen nukkui vaunussa ulkona sellaisia puolen tunnin pätkiä. No sitten kun tämä huonompi nukkuja tottui nukkumaan noin vuoden ikäisenä jopa sisälläkin niin samaan huoneeseen ei voinut ajatellakaan! He nukkuvat vieläkin eri huoneissa juuri sen takia että toinen herättäisi toisen.Toinen tyttö nukkuu omassa huoneessa ja toinen meidän vanhempien huoneessa. Koska en yöllä jaksa nousta antamaan tutia tai laittamaan peittoa ym. Näin meillä on koettu helpommaksi että on annettu nukkua vanhempien huoneessa koska aivan varmasti se kohta tottuu nukkumaan siskon kanssa kunhan ikää tulee hieman lisää. Näin kävi myös esikoisen kanssa joka on jo 8 vuotta.
  Pienikin uusi opittu asia tai hampaiden tulo vaikuttaa meillä heti päiväuniin. Sillon tuntuu tosi ärsyttävältä kun ei päivälläkään saa hetken rauhaa kun jompikumpi aina hereillä! Tai nukuttaminen vie 2 tuntia aikaa niin siinähän se päivä hyvin taas kuluu...Mutta olen huomannut että ne onneksi kestää vain 1-2 ja sitten se alkaa taas normalisoitua. Nyt meillä on taas hyvä vaihe menossa kun molemmant nukahtaa suht helposti ja nukkuu pari tuntia päikkäreitä. Mutta eikun kärsivällisyyttä ja tsemppiä! Muista ottaa joka päivä myös OMAA AIKAA!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit kokemuksesi! :) Toivon niin kovin ettei jouduttaisi erottamaan poikia, mutta jos muu ei auta, niin pakkohan se on. Onneksi on toi extrahuone!
   Hampaat voi tosiaan olla tän takana. Tai sitten toi kääntymään oppiminen..

   Ja kiitos tsempeistä! Tää vertaistuki on ihan huippua! <3

   Poista
 8. Voii, jos yhen huonosti nukkujan kanssa on välillä rankkaa niin mitä sitten kahden. :( Supermami ei tarvii olla, vaan väsyä saa!

  Meillä parani päikyt kun Nella rupes liikkumaan.. liikunta väsyttää :) siihen asti sai villasukat jalassa hiipiä ja varoa pienintäki narahdusta että ei herätä.

  Jaksamissii, huonot päikyt on toivottavasti joskus muisto vain ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta toi hiipiminen! Paljainjaloin ei puhettakaan! :D
   Toivotaan <3

   Poista
 9. Tiedän tavallaan miltä susta tuntuu..meillä 4kk poju ei ole koskaan nukkunut kunnon pitkiä päikkäreitä eikä nuku vieläkään (hyvällä onnella kerhon jälkeen tunnin rattaissa),yleensä n.puolen tunnin pätkiä. Ja sitten on 3v poika joka nukkuu n. klo 13-14.30 päikkärit (jos saan nuoremman imetys hetken ajoitettua siihen nukuttamis aikaan..vanhempi ei suostu käymään nukkuu yksin vaan mun pitää olla siellä huoneessa myös). Eli kun vanhempi nukkuu päikkäreitään on pienempi hereillä. Omaa aikaa ei ole..pienempi on vielä tissiposki niin ei voi edes isille sanoa että "heippodei lähen nyt lenkille/johonkin ja tuun jossain vaiheessa" ja näin saada omaa aikaa. Yötkin on olleet 1,5kk yhtä heräilyä kun vauveli teki ekat hampaansa 3,5kk iässä ja ne valvotti 2 viikkoa ennenkuin eka tuli läpi ja nyt kun molemmat hampaat on läpi niin vieläkin poju heräilee 1,5-2,5 tunnin välein! Kohta oon niin zombi että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjasti jaksamisia sinnekin arkeen! Varmasti vähintäänkin yhtä työlästä on pyörittää arkea kahden eri-ikäisen kun kahden samanikäisen kanssa!

   Toivotaan et nää valvomiset jossain vaiheessa helpottaa, ettei olla ihan kestozombeja koko loppuikäämme! ;)

   Poista
 10. Moi! Ja ihan alkuun tsemppiä sinne, jotta unet paranisivat! Haluan myös kertoa hiukan omia kokemuksiani. Ihan vaan siksi, että on kiva tietää, ettei ole "yksin". Ja myöskin sen takia, että saa vähän vertailukohtaa (ehkei asiat olekaan niin pahasti kun itse luulee) :)
  Minulla siis pojat 4,5v ja kohta 4kk. Esikoinen ei koskaan ole ollut ns. Hyvä nukkuja, vaan on vaatinut jos jonkinmoisia temppuja nukahtaakseen. Ei ole tainnut montaa kertaa elämänsä aikana nukahtaa ennen 9 yöunilla. Nyt on sitten pikkuveljen syntymän jälkeen alkanut yöllä heräilemään "kauhukohtauksiin". Eli saattaa olla silmät auki ja touhuta jotain, muttei saada mitään kontaktia. On "hereillä" n. 5-10min, jonka jälkeen käy nukkumaan takaisin. Monena yönä odottelen ja valvon, kuuluuko pojan huoneesta ääniä. Vauva heräilee 2-3 kertaa yössä, nukkuu meidän välissä. Ei syö tuttia ja tissiruokinnassa on, ei osaa pullosta syödä. Omaa aikaa ei tosiaan ole ikinä, eikä yhteistä aikaa miehen kanssa. On hetkiä, että ärsyttää, kun ei saa tehdä mitään yksin/rauhassaan. Eikä puhettakaan mistään ostoksille lähdöstä... Onneksi netti on keksitty! Mutta tsemppiä vielä sinne! -Laura N. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Ompa ihana kuulla susta ja teistä! V:kin on jo niin iso!
   Selvästi taas omat haasteensa isommissakin lapsissa, mun työkaverin tytölle tuli myös noita kauhukohtauksia kun pikkusisko syntyi. Tyttö oli muistaakseni jotain seittemän, eli johtuisko uudesta tilanteesta?

   Nettikaupat on kyllä huippuja, kun sohvalla voi shoppailla vauva sylissä!
   Hurjasti tsemppiä ja jaksamista sinnekin vauva-arkeen! Toivotaan että helpottaa teillä ja meillä :) Kiva olisi joskus teitä nähdä!

   Poista
  2. Musta on ollut hauska käydä täällä lukemassa sun elämästä :) onhan Se jo iso poika ja oppii hirmusti kaikkea uutta koko ajan! Varmaan tuo uusi tilanne tekee noi yöt levottomaksi, aika usein aamuisin mulla on kaksi poikaa viekussa! <3 kylkiäisenä tulee meidän Ruttu koira, joka hiipii V:n perässä kun ovi jää auki :D näin toivotaan, olis tosiaan mukavaa nähdä! Loppuun postaustoive/vinkki: kirja-arvostelu. Lukuvinkki: Pelastakaa pojat!/ Raisa Cacciatore- Samuli Koiso-Kanttila ;)

   Poista
  3. Voi, ihania aamuja :) <3 Teillä onkin sitten sänky aika täynnä :D
   Postausidea kuulosti hauskalta, tollaista ei olekaan vielä ollut! Pitää yrittää toteuttaa, kun vaan ensin saisi sitä aikaa lukea kirja ajatuksella! :D Mutta laitetaan korvan taakse! :)

   Poista
 11. Mä täälä manaan ensimmäisiä viikkoja pojan kanssa ( poika siis 2 viikkoa vanha) ja koen, että kaikki kaatuu niskaan, mutta nyt tuli sellanen "oon mä silti päässy iisillä"-olo, kun luin tän tekstin. Toivottavasti toi teijän unikiukkuilu menee nopeesti ohi, koska kaksosten kanssa muutenkin on niin paljon haastavampaa :) Jaksamisia sinne ja muista, että aina kun kerkeet kirjottaa edes muutaman rivin, ni täälä on ainakin yks Lahtelainen lukija, joka innostuu niistä parista sanastakin mitä kirjotat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ekat viikot on tosiaan aika hurjia, kun kaikki on niin uutta ja outoa. Tuntuu että tunnit loppuu vuorokaudessa kesken! Mutta siihen tottuu pian! Jaksuja myös sinne! Kiva saada lukijoita myös sieltä kotiseudulta ;)

   Poista
 12. Täällä on ihan sama vaihe menossa, Peetu oli niin hyvä nukkuja ja päikkäreille rupes kun vaan sänkyyn laitto ja unipupu viereen. Nyt sit taistellaan unta vastaan joskus tuntikin (varsinkin yöunille käydessä). Ja huomaa että vieraassa paikassa vielä huonommin nukkuu. Välillä onneksi nukkuu kyllä pitkiäkin päikkäreitä(ulkona vaunuissa) ja sit on päiviä kun nukkuu vaan 30min pätkiä ja sit meinaa olla väsy päällä koko ajan, sit ei oo missään hyvä.
  Eilen olin ihan onnesta sekasin että molemmille päikkäreille kävi ilman huutoa, mutta sitten yöunille käymistä taisteli viimiseen asti. Oon Panullekkin ääneen sanonut kun kiukutaan unille käymistä, että aattele jos näitä ois kaksi:)
  Tsemppiä sinne kovasti ja jaksamisia, eiköhän tämäkin vaihde mene ohi, toivotaan että nopeesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuiskohan tuosta iästä?
   Tsempit sinnekin! Toivotaan että Peetukin palailee vanhoihin rytmeihinsä ja alkaa nukkua helpommin! <3

   Poista
 13. Kovasti tsemppiä nukuttelurumbaan! Itse olen kokenut saman yhden lapsen kanssa, joten voin vain kuvitella, kuinka olet helisemässä kahden kanssa.

  VastaaPoista
 14. Nelli, iso voimahali ja tsemppiä! <3 niin tutulta kuulostaa... Uskon, että teillä on vaan joku vaihe menossa, niinku sanoitkin :)

  VastaaPoista
 15. Jaksamisia sinne! Äläkä turhaan voivottele blogin kirjoitustahtia, uskoisin sun lukijakunnan olevan hyvin ymmärtäväistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Y! Pakko tänne silti on postailla oon ihan liian koukussa tähän :D

   Poista
 16. Tsemppiä! Mulla on vain yksi vauva 8kk, mutta olen täysin vakuuttunut ettei kaksi mene siinä kuin yksi (!). En halua pelotella, mutta kannattaa varautua siihen, että unet ovat seuraavina kuukausina huonot.. jos ei ole niin se on sitten ihanaa bonusaikaa itselle. Meidän vauva on alusta asti ollut huono nukkuja itsekseen ja vaikka päätin etten ala mihinkään temppuihin niin kappas vaan olen 8kk nyt "nukuttanut" enemmän tai vähemmän. Toisaalta olen löytänyt sellaisen rytmin, että jaksetaan harrastaa päivällä enkä itse tarvitse yleensä päiväunia vaikka öisin vauva herää 4-10krt (nukumme perhepedissä) ja imetän uneen.

  Ainut kuinka olen saanut nukkumaan sisällä päiväunia on imetys aina kun havahtuu. Joskus nukkuu 1,5 h putkeen itsekseen. Muuten sitten vaunulenkkiä vaan ja tiedän se on rankkaa, varsinkin jos joutuu useamman kerran käymään.

  Kehottaisin keksimään jonkin sisänukutustavan siis minkä tahansa keinuvan sängyn tms. Muuten vaunulenkkiä, voisiko joku tuttu käydä poikia välillä työntelemässä niin saisit itse omaa aikaa?

  Tsemppiä!

  Meillä vauva oli jo parempi nukkuja 5kk iässä, mutta 6kk iässä meni yöt ja päivät uusiksi ja kun motoriset taidot lisääntyy niin nukkumaan rauhoittuminen on tosi vaikeaa, hampaantuloista ym. puhumattakaan. Nyt on vaihtelevaa ja onneksi kahdet päikkärit riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä mäkin pelkään :/ Kovasti pidetään nyt peukkuja, että tää oli vaan jotain oireilua jostain.

   Ainakin kunto nousee jos joutuu vetämään monta lenkkiä päivässä! Tosin eipä sitä kauaa jaksa.

   Meillä on onneksi ihana mummo, joka aina silloin tällöin hoitaa poikia. Eilenkin <3 Ihan älytön voimavara.

   Tsemppiä myös sinne! Kyllä nämä vielä jonain päivänä nukkuu ja nukahtaa itse!

   Poista
 17. Ymmärrän oman väsymykseni yksin yhden lapsen kanssa, mutta en millään voi ymmärtää, edes väittää ymmärtäväni millaista on kahden pienen, täysin samanikäisen kanssa. Se on varmasti yli tuplasti haastavampaa vaikka vanhempiakin on kaksi. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, mutta onneksi samoinkuin yhdenkin kanssa, tulee myös ne palkintohetket <3 Kiitos Sonja <3

   Poista
 18. Tsemppiä! Anna blogin nyt hengähtää vähän aikaa jos et jaksa päivittää yhtä tiiviistä tahoa kuin ennen. Toivottavasti kohta helpottaa:)Tervetuloa seuraamaan myös minin blogiani vauva-perheen arjesta :)
  www.pienipoika2013.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengändystaukoon en taida pystyä, mutta ehkä postaustahti harvenee vähän :)
   Kiitos, käynkin kukkaamassa!

   Poista
 19. Onko sulla toisia rattaita? Meillä pojat nukutan eri rattaisiin sisällä ja pukkaan eri huoneisiin jatkamaan unia.. Kahtia vaunuja voi hyssyttää yhtä aikaa 😊 sänkyyn on turha yrittää kun toinen erityisesti vaatii hyssytystä. 6kk ikää meillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä :)
   Pitää kyllä kokeilla totakin, jos siitä olisi jotain apua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!