perjantai 1. marraskuuta 2013

Leijonasydän

Keskiviikkona oli tämän maman vapaailta. Kyyti haki puoli viideltä kotiovelta ja suunnattiin Maijun kanssa kahvin kautta leffaan. Isi jäi illaksi poikien kanssa, ja pakko sanoa että tuli aika tarpeeseen tuo irtiotto. Pojat oli koko keskiviikon ihan mahdottomia. Nukkuivat vuoronperää ja vain puolentunnin pätkiä. Sitten sai aina yrittää nukuttaa toista. Huh. Eli ei ollut mikään ongelma jättää kahta huutavaa ja porkkanamössössä olevaa poikaa töistätulevan isin hoiviin.

Leffana oli Leijonasydän. Oon aika kriittinen leffankattoja, ja harvoin suomalaiset leffat kolahtaa. Niissä usein juoni tai toteutus tökkii. Tämä kolahti. Jotenkin leffassa oli onnistuttu tosi hyvin kuvaamaan skinien toimintaa. Toisaalta kuvaus oli toteutettu erittäin stereotypisesti ja kliseisesti. Jopa tragikoomisesti. Skineistä oli elokuvassa tehty aika naurettavia. Eli huumoria riitti. Toisaalta taas huumorista siirryttiin aika vauhdilla kamaliinkin kohtauksiin. Kesken naurun saattoi huomata, että eipä naurata enää. Oli järkyttävää nähdä mitä toinen ihminen voi toiselle tehdä pelkän eri rodun vuoksi. Elokuva piti otteessaan alusta loppuun, joten suosittelen kaikille jotka ei sitä vielä ole nähneet. ( Enkä pelkästään sen Jasper Pääkkösen alastonkohtauksen vuoksi ;) Ei ollut Kauko Röyhkä väärässä..)

Jälkeenpäin elokuva pisti miettimään. En koe olevani rasisti, ja itselle ihonväri on ulkonäöllinen piirre siinä missä hiustenkin väri. Tottakai huomioin kuka on musta, kuka valkoinen ja kuka ruskea. Mutta sillä ei ole muuta merkitystä kuin se, että se nyt vaan on osa jokaisen ulkonäköä.

Siksi en voi käsittää ihmisiä joiden sanavarastoon kuuluu lakupekka, neekeri tai mutakuono. Enemmän minulle merkkaa se, mitä kukin tekee elämällään. On aivan sama mitä rotua olet jos elät sossun rahoilla vaivautumatta elättämään itseäsi rehellisillä töillä. Sellaisille ei multa riitä ymmärrystä. On eri asia jos töitä ei vaan saa yrityksestä huolimatta. Ja kyllä se vaan niin on, että enemmän siellä sossunluukulla on meitä valkoihoisia suomalaisia, joita ei liian "huonot" työt kiinnosta. Töitähän löytyy, jos vaan viitsii tehdä niitä hanttihommiakin.

Ja väite siitä, että maahanmuuttajat vie meidän työt ja naiset. Joo, ei ne vie. Hyvällä koulutuksella kuka vaan saa sen hyvän työn. Oli ihonväriltään tai taustaltaan mitä vaan. Ja ne naiset. Työtön kaljaakittaava mies ei varmasti kiinnosta ketään, oli se sitten valkoinen tai musta.

Eniten pistää vihaksi ihmiset, jotka uhoavat hakkaavansa ne neekerit jos vastaan kävelee, mutta kysyttäessä syytä moiselle rasismille ei osata sanoa muuta kuin, että ne nyt vaan on sellasia. Kyllä omat mielipiteet pitäisi osata perustella. Varsinkin noin vahvat.

Ja sitten se, mistä elokuvakin antoi mielestäni hyvän opetuksen. Väkivalta ei ole ratkaisu mihinkään. Se vaan johtaa kostamiseen ja takaisin kostamiseen. Lopulta jokaista on satutettu ja vihasta tulee loputon koston kierre.

Samanlainen sydän siellä rinnassa pamppailee, oltiin sitten mustia tai valkoisia.


Tämä aihe varmasti herättää keskustelua, eikä tarkoitus ole lietsoa mitään rotu/rasismitappelua. Tämä vaan oli oma mielipiteeni siitä, ettei se rotu aina kerro valinnoista ja toiminnasta. Ei pidä yleistää liikaa. Ei kaikki maahanmuuttajat kierrä veroja tai raiskaa naisia. Tai oleile työtätekemättä sossunrahoilla. Ja onko se meiltä pois jos Suomeen muuttaa ulkomaalaisia? Eikö monikulttuurisuus ole vain rikkaus? Tai pitäisikö suomalaisen saada samanlainen kohtelu vaikka jenkkeihin muuttaessaan kuin moni maahanmuuttaja saa Suomeen tullessaan? Miettikääpä miltä se tuntuisi omalle kohdalle sattuessa..?

Mutta se siitä. Leffa oli hyvä, suosittelen!

Huomenna sitten tulossa taas Meidän päivä -postaus! :)
Kivaa viikonloppua kaikille! <3

8 kommenttia:

 1. Täytyy ehkä itsekin vaivautua katsomaan tuo leffa, kun monessakin blogissa sitä on hehkutettu hyväksi. En oikein viitsi katsoa suomalaisia elokuvia, koska tuntuu, että kaikki ovat samanlaisia. Enkä ymmärrä, miten suomalaiset osaavatkin tehdä niin huonoja elokuvia. Miksi aina pitää puolet elokuvasta olla pelkkää seksiä? Mielestäni sitä saa elokuvassa olla, mutta suomalaisissa elokuvissa sitä on jokaisessa, ja paljon. No, mutta jospa tämä yllättäisi, vaikka seksiä varmaan siinäkin on. :D

  Mutta hyvää pohdintaa aiheesta! Itse olen samaa mieltä, että ihonväri on ominaisuus siinä missä hiustenväri. Pyrin myös poikani kasvattaa samoille ajatuksille. Ja ihan yleisestikin hyväksymään kaikki ihmiset sellaisina kuin ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama kokemus suomalaisista leffoista, ja harva niistä on ollut lopulta hyvä. Ainoita oikeasti hyviä suomalaisia leffoja taitaa olla vaan Niko lentäjänpoika :D

   Seksiä oli kyllä tässäkin leffassa. Ja se oli vieläpä aika irrallaan kontekstistaan, joten ehkä vähän turhaa mun mielestä tähänkin leffaan..

   Mutta muuten tykkäsin.

   Ihan oikea kasvatusmalli mun mielestä! Meillä mennään samalla tyylillä! :)

   Poista
 2. Täytyy varmaan harkita, jos vaikka kattois ton leffan :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin kävin katsomassa kyseisen leffan, vietettiin laatuaikaa miehen kaa:) tykkäsin kyllä leffasta ja olen kyllä Nelli pitkälti samoilla linjoilla sinun kanssa näistä mielipiteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, teilläkin ollut vähän yhteistä laatuaikaa <3 Oliko kummitädit Peetun kanssa? :)

   Poista
 4. Mekin käytiin katsomassa tiistaina tuo leffa :) Oli kyllä hyvä! Vähättelemättä yhtään sitä Jasperin alastonkohtausta :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!