perjantai 29. marraskuuta 2013

Vaatteiden nimikointi.

Oletteko koskaan miettineet vaatteiden nimikointia? Kotihoidossa olevalle lapselle se nyt ei ole kauhean oleellista, mutta päiväkoti- tai kerholapsen vaatteiden löytymistä helpottaa kummasti, jos vaatteissa lukee lapsen nimi.

Vaatteiden nimikointi oli mulle ihan uusi juttu, enkä pahemmin ole tullut ajatelleeksi että sellaistakin pitäisi tehdä. Totta kuitenkin on, etten kauheasti itse innostuisi, jos jatkuvasti poikien vaatteita katoaisi päiväkodissa. Oli ne sitten halvempia tai kalliimpia vaatteita. Ulkovaatteissa on monesti paikka lapsen nimelle, ja kengätkin löytävät varmaan omistajansa melko helposti. Ongelma ovatkin sisävaatteet, joissa vaihtuvuus on suuri. Niitä jää pieneksi, ja ne likaantuvat usein. Hoidossa pitäisi olla useampi vaatekerta vaihtovaatteita. Isossa ryhmässä lapsilla on paljon samoja vaatteita, ja hoitajien on mahdotonta muistaa, mikä paita kuului kellekin lapselle. Päiväkotimaailmassa nimikointi on siis ehdotonta.

Meille tarjottiin mahdollisuutta kokeilla Label Yourself -nimisen yrityksen valmistamia nimikointituotteita. Vaikkei tällä hetkellä nimikoinnille olekaan käyttöä, päätin kokeilla tuotetta myöhempää tarvetta varten.

Label yourselfin verkkokauppaan pääset TÄSTÄ.

Meille kotiutui ihan tavallisia silitettäviä nimimerkkejä molempien poikien etunimellä. Lisäksi lappuihin sai halutessaan valita jonkin kuvion. Silitettävien merkkien lisäksi tilasin vielä poikien sukunimellä varustettuja tarroja sellaisiin vaatteisiin, joita ei tarvitse pestä. Tarrat kun ei pesussa kestä.

Tilaus saapui muutamassa päivässä kirjekuoressa suoraan postilaatikkoon.Merkkien väleissä oli tehtynä valmiiksi "katkoleikkaus" joten yhden merkin pystyi vain repäisemään suikaleesta irti. Ohjeissa neuvottiin silittämään mahdollisimman kuumalla, jotta myös pesu mahdollisimman kuumassa onnistuisi. Tämä mietitytti vähän itseäni.. Pesen lähes kaikki poikien vaatteet 60 asteessa, joten kestäisikö nimilaput noinkin kuumaa pesua? Saati sitten kuivausrumpua, jota sitäkin käytetään lähes kaikkiin vaatteisiin.

 Itse kiinnitys oli tällaisellekin poropeukalolle kuin minä, tosi helppoa. Lappu haluttuun kohtaan, leivinpaperisuikale päälle ja 10-15 sekunniksi silitysrauta siihen päälle. Mä taisin ekalla kerralla silitellä lähemmäs puoli minuuttia, epäilytti voisiko se muka pysyä..


Ensimmäinen jälki ei ollut kovin kaunis, johtuen kenties pitkästä silitysajasta. Päätin kokeilla toisella, ja se onnistuikin jo paljon paremmin.Kokeilin myös venyttää tarraa, ja hyvin se tuntui pysyvän. Myös kuudenkympinpesun kestäviä olivat ainakin nuo kaksi tarraa.


Varmaan tulee käytettyä näitä tarroja sitten, kun nimikoinnille on enemmän tarvetta. Ainakin niihin vähän kalliimpiin vaatteisiin. En tiedä jaksanko niihin perus hm-bodeihin ja t-paitoihin alkaa silittelemään :)


Postaus toteutettu yhteistyössä Label yourself -verkkokaupan kanssa ja postauksessa esitellyt tuotteet on saatu ilmaiseksi. Käyttökokemukset ja mielipiteet ovat kuitenkin omiani.

12 kommenttia:

 1. Moikka, blogiasi oon seurannut jo kaukaa raskausajoilta lähtien, mutta nyt on kyllä pakko ensimmäisen kerran kommentoida, sillä näin unta teidän pojista :D Ei ollu mikään hyvä uni, koska kaikki meni aivan pieleen niinkun unissa yleensä, mutta pojat oli aivan ihania :) Olin heidän lapsenvahtina ja siinä sitten sattu ja tapahtu kaikennäköstä hullua unijuttua. Hassua vaan kun oon lukenu ehkä 2-3 vuoden ajan alle 20 blogia enkä oo vielä koskaan ennen nähnyt yhestäkään unta :D

  Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Aika hassua! :D Mä oon kans pariin kertaan nähnyt jotain unta jossa jotkut blogin kirjoittajat on :D Ehkä sitä lukiessaan vaanniin eläytyy. että ne tulee uniinkin :D

   Poista
 2. Hei vähän mahtavaa, miekii haluun aleksille tuollasia :) Oon tehny tietosen valinnan että meillä on eriteltynä hoitovaatteet ja sitten ns. paremmat vaatteet. Poika on pienessä ryhmäperhepäiväkodissa, jossa lapsia on 10, mutta silti silloin tällöin meille kantautuu jonkun muun rukkaset tai body yms. Ja Aleksin vaatteita sitten katoaa kummallisesti (viimeisimpänä oli kypärämyssy). Toisaalta kaikkia vaatteita ei raaskisi edes nimikoida!
  Onneksi pienellä kylällä on hyvä soitella sitten muiden lasten vanhemmille että onkohan meidän se ja se vaate kantautunu heille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan hyvältä ratkaisulta..
   On toi aika työlästä silitellä laput kaikkiin, mutta taidan ainakin niihin suurimpaan osaan. Eipä sitten ainakaan se katoilu johdu siitä :)

   Tuo on kyllä kätevää ;) Tuleepa pidettyä suhteita yllä ;)

   Poista
 3. Meillä nimikointi oli ajankohtaista vuosi sitten esikoisen aloittaessa perhepäivähoidossa. Ostin nimikointilappujakin mutten lopulta kiinnittäminen jäi. :D Meidän nimikointilappuihin otin vain sukunimen, jotta vaate menee myös pikkusisaruksilla. Jatkossa ajattelin ostaa apteekista ns ihoteippiä, jolla merkitsen vaatteet. Kestää pesussa mutta irtoaa tarvittaessa poiskin. Ei tarvitse tuskailla nimikointien kanssa jos myy vaatteita eteenpäin. Ja muuten tuo teippi on tosi hyvä kengissä ja villasukissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lastenteholla ne käytti vauvojen omiin vaatteisiin kans tota ihoteippiä, ja ainakin neuloksesta se oli tosi työlästä irrottaa :D Puuvillasta varmasti lähtee helpommin! :)

   Poista
 4. Sulla on tosi ihana blogi, on kiva seurata teidän perheen elämää ja postaat mukavan usein :) Kun päiväkotiaika koittaa, niin myös kannattaa ulkovaatteetkin ja kengät nimikoida, sillä ne eivät aina ole omilla merkityillä paikoillaan, jos ne ovat esimerkiksi kuivauskaapissa tai jos lapset käyvät itse välillä valikoimassa kenkiä, niin saattaa mennä sekaisin, kun monella saattaa olla esim tummansiniset kuomat :) Ainakin helpottaa meitä työntekijöitä :) Mutta varmasti tiesitkin, ajattelin vain sanoa :D
  -Meriina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että vinkkasit! Kengissä on kyllä tosi harmi jos ne menee sekasin, on ne kuitenkin sen verran kallis hankinta. :)

   Ihanaa Meriina, että olet viihtynyt! :)

   Poista
 5. Tilasin pojalleni hänen vaatteiden nimikoimiseen tarramonsterilta nimikointitarroja, ja ne on osoittautunut tosi hyväksi! Ei tarvitse kuin liimata tarra esim. Pesulappuun ja se pysyy pesusta toiseen, mutta lähtee tarvittaessa pois. Sieltä sai vielä valita eri värisiä ja mallisia. Muistan katsoneeni myös näitä sinun mainostamiasi, mutta eivät vaikuttaneet minun silmään niin hyviltä ja kivoilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanan helpolta! Pitääkin pistää toi ylös ja kokeilla joskus!

   Poista
 6. Aika käteviä! Minä aina tusseilla tuherran kirjoitella nimiä vaatteisiin XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, joo, olis aika paljon nopeampaa :D Mutta nää on sit vähän siistimmät ainakin. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!