maanantai 23. joulukuuta 2013

JOululomalla.

Lauantaiaamusta lähdettiin koko perheen voimin joulun viettoon Lappiin. Ihana oli päästä sieltä loskan ja veden seasta Sallaan takuulumisille laduille.

Matka sujui ihan ok. Pysähdyttiin syömään Kajaanissa ja matka siihen sujui hyvin. Pojat nukkui oikeastaan koko matkan ja loppupätkän lelut riitti viihdyttämään. Kajaanista Kuusamoon olikin sitten toinen ääni kellossa. Ensimmäinen tunti sujui jälleen nukkuessa mutta sitten molemmilla meni hermot. 150km ennen Kuusamoa alkoi huuto, joka jatkuikin sitten Kuusamon ABC:n pihaan. Ihanaa.

Vielä viimeinen pätkä Kuusamosta Sallaan meni myös enemmän ja vähemmän huutaessa. Isillä oli onneksi rautaiset hermot ratissa mutta äippä sai purra hammasta pariinkin kertaan leluja heilutellessaan.


Ekana iltana ei muuta ehdittykään kuin  syödä, kun piti alkaa jo laitella poikia yöunille. Ja aika poikki oltiin kyllä itsekin. 

Sunnuntaiaamu starttasikin sitten hiihtolenkillä. Pappa jäi vahtimaan poikien päiväunta ja me lähdettiin Henkan kanssa kokeilemaan suksien luistoa. Reittivalinta meni meillä vähän metsään, lähdettiin nimittäin luistelusuksilla, ja vahingossa valittiin reitti, jossa ensimmäinen kaksi kilometriä oli tasaisen tappavaa nousua. No olipahan seuraavat kilometrit sitten kevyempiä. :D Tekniikka löytyi ihan kivasti melkein kahden vuoden tauon jälkeen, tosin nyt tuntuu nivusissa samalta kun loppuraskaudessa.. Taisi olla tehokasta :D

Päiväsaunan jälkeen mentiin testaamaan poikien lahjaksi saamia vauvapulkkia. Pojat pääsi ensimmäistä kertaa elämässään pulkkamäkeen! Vauhti ei ollut hurja, eikä hurjia hihkumisia kuulunut, mutta ei pojat itkeneetkään, joten kai se oli ihan kivaa? Kai?


Pimeä täällä tulee nopeasti, joten illat on pitkiä! :D Kaikkina iltoina on tullut vilkuiltua kelloa jo kahdeksan aikaan, että jokohan pääsisi nukkumaan. Illat onkin kuluneet mökissä poikien kanssa leikkiessä, syödessä, glögiä ja punaviiniä hörppiessä sekä suklaata syödessä. (Joulun jälkeen kyllä taas palaillaan ruoka- ja treeniaikatauluun!)


Tänään ei ollakaan muuta ehditty kuin siivoilla, leipoa, käydä kaupoilla, paistaa kinkkua ja koristella mökkiä joulukuntoon! Huomenna on poikien ensimmäinen joulu! Iih!


Nyt aletaan rauhoittua joulunviettoon! Huomenna tiedossa rauhallista yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja lahojoja tottakai. :) Iso ikävä sisaruksia, mutta ehkä skypeyhteys huomenna helpottaa.


Rauhallista joulua kaikille! <3

10 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa ♥♥ Nellalta pusuja pojille, täälläkin odotetaan ekaa joulua innolla :))

  VastaaPoista
 2. Oi!! <3 ihanalta kuullostaa!! nauttikaa <3 ja ihanaa joulua murunen!!!

  VastaaPoista
 3. Muistan kans kun mun esikoinen oli teijän poikien iässä ja pääs ekaa kertaa pulkkaan, ihan sama reaktio, ei huutanu, mutta ei kyllä nauranutkaan, vaikka yritin et on hauskaa :D istu kun kirkossa siinä. mut kai se oli sen mielest ihan jännää :D

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua täältä meiltäkin!!! :)

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää Joulua koko teidän perheelle ja nauttikaahan lumesta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!