lauantai 4. tammikuuta 2014

Miksei se nuku!!??

Blogi on viettänyt vähän hiljaiseloa viimeaikoina. Syy on huonosti nukkuvat pojat.

Joskus aiemmin jo valittelin sitä, kun Rasmus heräili pitkin yötä itkien, eikä meinannut millään rauhottua. Vain syli ja heiluttelu kelpasi, mutta kun hetken oli nukkunut itsekseen sängyssään itku alkoi taas. Silloin pelastuksen toi makuupussi. Rasmus nukkui siinä sikeästi ja heräsi vain 1-2 kertaa yössä syömään.

Nyt Rasmus nukkuu edelleen siinä makuupussissa, mutta heräilyt on alkaneet taas. Kun tähän palettiin lisätään vielä se, että Kasper on alkanut myös heräillä, ei tällä mammalla ole enää tietoakaan yli kahden tunnin unijaksosta...Yleensä vain toinen pojista herää itkemään. Tutin nosto auttaa useimmiten, tai sitten maitopullon anto. Tosi usein, pullosta kuitenkin hörpätään vaan muutama kymmenen milliä ja uni jatkuu taas. Toisinaan varsinkin Rasmusta pitää hyssytellä ja heilutella takaisin uneen.

Ja sama toistuu taas parin tunnin päästä toisella.

hermo meni.


Meidän pojat, jotka tähän asti on olleet ihan unelmanukkujia ja vedelleen kuuden tunnin unipätkiä heräten samaan aikaan, ovat nyt muuttamassa mut zombiksi. En vaan tajua mitä nyt on tapahtunut, että nukkumisesta on tullut noin vaikeaa.

Tai no sen tiedän, että Rasmusta saattaa vaivata hampaat. Sillä on tunkemassa alas vasemmalle ensimmäinen hammas, ja se on pullottanut siellä nyt viikon verran. Kasperilla ei mitään näy, mutta saattaahan silläkin ne vaivata. Rasmus on nyt parina iltana saanut kipulääkettä, mutta en nyt oo huomannut että se olisi ratkaisevasti toiminut. Tuntuu ettei oma pääkään enää toimi, enkä aamulla edes muista kumpi pojista on heräillyt ja milloin. Tai minkä verran syönyt.

Tai voihan se olla, että kun nyt on reissattu niin paljon, niin pojat on vähän levottomia sen takia.

vauvakiukun kesyttäjä


On ehkä maailman turhauttavinta saada vauva nukutettea ja ehtiä just omaan sänkyyn peiton alle, kun se huutaa hetken päästä jälleen. Yöllä pinna on monesti vielä niin lyhyt, että ne omat ajatukset saattaa olla aika hirveitä. Miten siitä omasta rakkaasta pienestä voi ajatella, että sitä vihaa? No, se on se väsymys se. Ja eihän sitä vauvaa kuitenkaan vihaa, vaan sitä omaa riittämättömyyden tunnetta, kun ei vaan saa sitä pientä rauhotettua. Miksi se ei nuku?! Voikun ne osaisi kertoa mikä on.

En ymmärrä.

Joka tapauksessa, päiväunet on aika must-juttu nykyisin.

T: Yöunia kaipaileva mami.

29 kommenttia:

 1. Jokos pojat liikkuu? Sekin tekee öistä levottomia, kun alkavat liikkua. Niin on ainakin meillä kaikilla kolmella pojalla ollut. Unissaankin pitää treenata kääntymistä, ryömimistä ja konttausta... Onneksi aika auttaa.

  Meillä on kuopus valvottanu mua viimesen viikon. Käsyää vaan, eikä mitään vikaa pitis olla. Kuhan vaan käsyää.

  Onneksi mies hoiti kuopusta viime yön ja mie sain nukuttua.

  Ja olin kuulevinani että mies aikoo nyt viikon joitaa kuopusta öisin, vierottaa yötissin pois ja tutin opettaa tilalle. Toivottavasti mieski muistaa mitä viime yön pimeinä tunteina lupasi/uhkasi, kun kömmin omasta makkarista kattoon, että miksi kuopus ei lopeta itkua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun verran joo, mutta eivät vielä kunnolla ole lähteneet liikkeelle. Tosi levotonta se uni kyllä välillä on.. Varsinkin Rasmuksella.

   Ihanaa että oot saanut nukuttua! Kummasti taas jaksaa paremmin kun on edes yksi yö unta takana!

   Hihii, toivotaan ;)

   Poista
 2. meillä on poju 4kuukauden ikäisestä tehny tuota samaa. heräilee koko ajan, tuttia pitää nostaa ja kylkeä kääntää. hermot menee vähemmästäki. ollaan jouduttu siirtymään miehen kanssa takaisin vuoroihin. Mies valvoo alkuyön ja minä loppuyön. Saa molemmat nukkua edes sen neljä tuntia katkeamatonta unta. :)

  Meillä noi levommat unet on johtunu lähinnä hampaista ja liikkumisesta... Nyt alkaa pikku hiljaaa helpottaa ku pojulla tuli 6kuukautta täyteen ja kaksi hammasta tuli kerralla läpi.

  Voimia! Me ainaki suunniteltiin, että aloitettais miehen talviloman ja isyyslomaviikon aikana reilun kuukauden päästä unikoulu. Yösyötöt kerralla pois, ehkä jopa tutti. Ei tällaisia katkonaisia öitä kestä kukaan pitemmän päälle. Neuvolassakin kehoittivat aloittamaan unikoulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kans Henkan loman aikana noi vuorot.. Nyt kun se meni taas töihin, ei oikein onnistu :/

   Johtuskohan meilläkin samoista asioista? On vaan tosi turhauttavaa kun ei tiedä varmaksi :/

   Kiitos! <3
   Meilläkin unikoulu suunnitelmissa sitten 8-9kk kohdalla, jos ennen sitä ei parannusta tule. Pojat on kuitenkin korjatun iän mukaan vasta 5kk, joten en vielä halua pitää siinä kiirettä. Tuntuvat vielä kuitenkin tarvitsevan yömaitoa.

   Paljon tsemppiä teillekin öihin! Kyllä nää varmasti vielä tästä! <3

   Poista
 3. juu samaa täällä ja kirjotin itekkin tästä. Ne yölliset turhautumiset ja riittämättömyyden tunteet on kauheita :( Mä elän koko ajan siinä toivossa että tää paranis joskus. Meillä ekaan unipätkään autto iltapuuro, mutta sitä teillä varmaan jo syödään. Toivotaan että teilläkin olis vaan huono vaihe unissa, kauheasti jaksamisia sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainiin ja niinku anonyymikin kirjoitti, mekin todennäkösesti alotetaan kuukauden päästä unikoulu.

   Poista
  2. Joo meillä on kuukauden verran syöty jo puuroa ja se auttokin aluksi. Nyt luulen näiden hampaiden(?) tehneen takapakkia..

   Kerro sitten teidän unikoulusta! Jos mekin kohta!

   Tsempit sinnekin Jenny! Ollaan me silti ihan huippuäitejä! <3

   Poista
 4. Höh, voi Rasmusta.. Apu tulee tammikuussa! Kattelen niitä junia sieltä veturista, jos sattuisi löytymään edullinen. :)

  VastaaPoista
 5. Tiedän niin tuon tunteen, miten siitä omasta rakkaasta voi yöllä ajatella niin pahasti. Mulla ei ole tässä kolmen kk aikana ollut yhtään yli 3 tunnin unipätkää ja tunnistan tuon voimattomuuden. Itse olen välillä ollut aivan kamala äiti kun viha-ajatukset ei jää vain ajatuksen tasolle vaan huudan itkevälle lapselle takaisin. Aamulla omatunto saa olon kauheaksi. Voimia paljon, toivottavasti pojat palaa pian helpoiksi nukkujiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsite miten oot jaksanut! Ihan valtavasti voimia sinne, tuntuu että itse valitan ihan turhasta, kun pojat kuitenkin jotenkin nukkuu.. Ja tähän asti nukkuneet ihan hyvin. :S

   Mutta väsymys on kyllä kauheaa. Kaksi vauvaa tekee siitä vielä tuplasti kauheampaa.

   Kiitos Elina! <3 Voimia myös sulle ihan hirveän paljon! Onneksi joskus vielä helpottaa!

   Poista
 6. Voisiko olla, että pojat heräävät toistensa äännähtelyihin? Oletteko kokeilleet laittaa heitä koskaan eri huoneisiin nukkumaan, onko vaikutusta asiaan? Itse huomasin kerran, että meidän nykyään 11kk poika nukkui yönsä paremmin kun kuorsaava isi oli työreissussa yötä. :)
  -Laurel-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, mutta en kuitenkaan usko kun eivät herää peräkkäin vaan 1-2 tunnin välein.. Mutta pitää miettiä totakin jos ei kohta helpota. :) Kiitti vinkistä Laurel!

   Poista
 7. Jossain mielen sopukoilla on edelleen ne yöt, kun nukuin miehen yövuorojen (viisi peräkkäin) poikittain parisängyssä. En lopulta enää kehdannut mennä nukkumaan "omalla paikalle" kun sai pomppia parhaimillaan neljäkin kertaa tunnissa. Se vaati itsensä unohtamista ja turhautumista. Eikä sitten enää lopulta kuukausien jälkeen väsyttänyt, mutta se vaihe se vasta kauheeta (näin jälkeen ajateltuna) vasta olikin. Tiedän, ettei tän sanominen auta, mutta Lupaan, että se on vielä joskus ohi. Niin paljon tsemppiä! Ja jaksamista! Voimahalit myös täältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en käsitä miten selvisit hengissä! Mä en varmaan selviäisi.. :D

   Kiitti Maiju! <3 Ei se auta joo, mutta luo se vähän uskoa tulevaan ;)

   Poista
 8. Meillä meni myös aika aaltoillen nuo yöt jossain vaiheessa. Just kun luulin, että nyt nukutaan yöt, niin ei.. sit alkoi tulla hampaita ja niitä tuli tasaisen tappavaan tahtiin 8 kpl ja se vaihe kesti noin 2 kk. Jäbä oli aivan räkäinen ja kipuinen koko tuon ajan. Ja lääkärissä käytiin ja syynä vain ne hampaat. Saattoi nukahtaa ihan jees, mutta sitten heräs ja ihan hirveeta huutoa, eikä mikään meinannut auttaa. Tää loppu kuin seinään kun ne kaikki 8 hammasta oli puhjenneet pintaan asti. Nyt meillä on tulossa lisää, mut onneks samaa ei oo ainakaan vielä näkyvissä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama juttu. Justkun ehtii aatella et ai ihanaa, nukkupas ne hyvin, seuraava yö onkin ihan painajainen..

   Kiitti Essi! Toivotaan että meillä on sama homma kuin teidänkin pojalla! :)

   Poista
 9. Huh, täällä myös yksi väsynyt mamma! Ja tätä nyt kestänyt meilläkin jo 2kk. Ei meinaa jaksaa. Varsinkin kun mies ei auta öissä yhtään, koskaan ei saa nukkua. Taas viime yönä 5 herätystä. Varmaan hampaat ja kobttaamisen opettelu on nyt syynä. Tai joku muu, en tiedä. Tsemppiä! Nuo ajatukset on niin hirveitä öisin, ja hirveä huono omatunto on aina aamulla, miten jostakin niin rakkaasta voi ajatella pahasti. Mutta kun väsyttää. Pitäisi vaan jaksaa, mutta välillä olis ihan kiva myös nukkua.. Jos keksit jotain keinoa niin kerro sitten heti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, jaksuja sinne myös kovasti!

   Ne on, sitä ei päivisin voi käsittää miten voi ajatella niin.. Mutta ehkä se on parempi tiedostaa ne ajatukset ja käsitellä ne, kuin alkaa sanoista tekoihin. :)

   Aina ei vaan jaksa :)

   Joo mä kerron! Toi makuupussissa nukkuminen rauhoitti ainakin Rasmuksen öitä paljon! Nyt kokeiltiin Kasperiin samaa. Katsotaan kuinka käy!

   Poista
 10. Täällä myös yks väsynyt 5kk tytön äitee. Meillä eka kaks kuukautta nukuttiin kuin unelma. Nytviimeset kolme kuukautta ollut yhtä pätkää. Pahimmillaan 30minsan välein ja parhaimmillaan 3tunnin. Mies ei voi auttaa,koska imetän ja pullo ei meiän prinsrssalle kelpaa. Välillä meinaa usko loppua,mutta kait tämä joskus luulis helpottavan. Meillä syynä aluksi refluksi,sitten jonkin sortin maitoallergia ja nyt kun nuo helpottaneet niin hampaat ja liikkuminen tullut tilalle. Unissaankin pitää kääntyä ja yrittää punkertaa liikkeelle. Joka yö herään ainakin kerraan,että tyttö huutaa ja raivoaa mahallaan,kun ei pääse liikkeelle. Jaksamisia sinne. Et ole ainut,joka valvoo öisin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kovasti voimia sinnekin! <3 Joo toi puolentunnin välein on kyllä ihan hirveetä. Just ehtii itse nukahtaa :/

   Ei oo ihan helppo alkutaival ollut teilläkään :/ JOspa näiden itkujen jälkeen helpottaisi!

   Ihana kuulla etten ole ainoa! Kai toi huono nukkuminen kuuluu vaan tohon ikään..

   Poista
 11. Täällä yksi kohtalotoveri ilmoittautuu! Paljon jaksamisia sinne! <3

  http://suukkosunotsalle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Meilläkin vielä mennään yöt miten sattuu...välillä jopa 4 tuntia yhtä mittaista unta ja välillä nostellaan tuttia tunnin välein. Onneks V syö enää 1-2 kertaa yöllä,pääasiassa vaan yhen kerran 3-5 välillä,mut se tutti! Tai noi hampaat ja masu vaivat..neljättä hammasta pukkaa ja masu meni ihan sekaisin ku annoin yhtenä päivänä purkin luumusosetta kun V:n masu oli niin kovalla että itkua vääns ku ei saanu tehtyy kunnolla kakkaa..no luumusta tulikin niin löysälle että teki keskellä yötäkin kakat itkun kera :/ Ens maanantaina neuvola ni täytyy yrittää kirjotella ylös nyt kaikki mitä pitäis muistaa kysyy ja keskustella sen tätin kaa. -Tuire-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih :/ Taitaa siis kuulua ikään, kun tuntuu että kaikilla ton ikäsillä on jotain ongelmaa nukkumisessa :/

   Rasmukselta tuli kans yks hammas just esiin.. Jospa nää nyt helpottaisi. Tsempit sinne! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!