torstai 16. tammikuuta 2014

Rasmus ja Kasper 7kk

Taas täyttyi kokonaiset kuukaudet! Tuntuu taas että ihan eilenhän kirjoitin sitä 6kk-postausta ja nyt onkin jo 7kk! Vaikka tämän saman virren vedän joka kuukausipostauksen alkuun, sanonpa sen nyt jälleen! Pelottaa, miten kauhean nopeasti aika kuluu! Voikun muistaisi nauttia ihan joka hetkestä!

Meillä ei 7kk neuvolaa ole ollenkaan, joten poikien mitat ovat vähän arvoitus. Kotivaa'alla ja mittanauhalla yritin vähän suuntaa-antavia mittoja ottaa. Katsotaan sitten helmikuun neuvolassa niitä tarkempia mittoja. Omien mittausten mukaan molemmat pojat painaisivat 8,8-9,1kg. Vaaka antoi useamman kerran vähän eri lukemia, mutta yhdeksän kilon tuntumassa pyöritään joka tapauksessa. Pituutta molemmilla on aika tarkasti 70-72cm. Eli sopusuhtaisia poikia. Päänympärystä en edes lähtenyt mittaamaan, koska eihän sillä itselle niin suurta merkitystä ole. Kunhan kasvaa käyrien mukaan tasaisesti! :)

Vaatteissa pojat käyttää housuissa 68-74cm ja bodeissa 74cm. Haalarit on 68cm ja sukat 19-21. Sukissa oli pakko siirtyä isompiin, kun toi meidän kuivausrumpu tekee niistä ihan miniminikokoisia! Kengissä poikien koko on 18. Mittasuhteiltaan pojat on selvästi pitkäselkäisiä, sillä 74cm bodyt on pituudestaan ihan bueno, mutta hihoista pitkiä. Housuissa 68cm on just sopivat, mutta paljon käytössä on myös 74-80cm housuja. Kun on napakat resorit, ei lahkeenpituudet haittaa :) Plus että vaatteilla on pidempi käyttöikä.

Pojista alkaa olla jo seuraa toisilleen. Lattialla lelujen kanssa viihdytään aika hyvin ja pitkiäkin aikoja. Joskus on niitä päiviä, kun tarvitaan äiti tai isi mukaan, mutta useimmiten myös veljen seura riittää.Rasmus 7kk

Seitsemänkuinen Rasmus on valtavan taitava ja iloinen poika. Rasmus velmuilee ja väläyttelee valloittavia hymyjä niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Vähän Rasmus vierastaa, eikä heti ole kauhean halukas menemään vieraan syliin. Hetken seurattuaan ei ujostelusta ole tietoakaan.

Rasmus osaa jo ryömiä, mutta suunta vaan on taaksepäin mittarimatotyylillä. Muutamat eteenpäin suuntautuneet ryömimiset on myös koettu, mutta enimmäkseen Rasmus etenee paikasta toiseen pyörimällä.

Johdot ja puhelimet sekä kaukosäätimet kiinnostaa. Leluista suosikkeja on kaikki suuhun mahtuvat sekä brion puinen helistin. Pyörillä kulkeva koira saa myös usein rakkaudenosoituksia osakseen.

Rasmus osaa jo istua hienosti ilman tukea, mutta unohtaa joskus, ettei selälleen voi kaatua. Siksi tyynyt on oltava pääntakana. Pitkään Rasmus ei jaksa paikallaan kököttää, vaan kellahtaa kyljen kautta mahallaan ja lähtee nytkyttämään eteenpäin. Tai taaksepäin.

Rasmus viihtyisi vaikka kuinka kauan lasipöydän alla makoillen ja omalle peilikuvalleen nauraen. Kuva näkyy pöydällä olevasta metallitarjottimesta. Hyppykeinu ja kävelytuoli on myös kova sana, tosi hyppykeinuun Rasmusta ei ole pariin viikkoon laitettu, koska huomattiin Rasmuksen alkaneen varvastaa.

Rasmus osaa varata jaloilleen ja seisoo hienosti tuettuna. Tanssiminen ja pyllynheilutus on kivaa.

Rasmus nukkuu vaihtelevan hyvin yönsä, edellisyön nukkui kokoyön heräämättä aina kuuteen asti, viime yön taas kolmella tutinnostolla ja yhdellä syötöllä puoli kuuteen. Enimmäkseen Rasmus nukkuu hyvin.

Molemmat päiväunet Rasmus nukkuu ulkona vaunuissa 1-2h kerrallaan.Rasmuksen lempiruokaa on riisikakut ja kurkut, sekä oikeastaan kaikki itsetehdyt lämpimät ruuat. Bataattibroileri vaikuttaa kuitenkin suosikilta. Rasmus syö tosi hyvin, odottelee suuauki uutta lusikallista, eikä syljeskele ruokia. Puuro ei maistu yhtä hyvin kuin muut ruuat. Ruokalappuun tippuneet ruuatkin Rasmus syö. Kallistaa ruokalappua käsillään ja napsii ruokakököt suuhunsa :D Höpsö :D

Rasmus kiljuu. Ja kovaa. Se on hurjan hauskaa, kun oma ääni kuulostaa niin hauskalta. Äyh ja öyh kuuluvat suurilta osin Rasmuksen sanavarastoon. Ättätää ja eyyyy, toistuu myös usein.

Rasmus osaa jo hienosti juoda vettä nokkamukista ja vesi tuntuu maistuvan. Yritys on kova itse juomiseen, mutta Rasmus ei ole vielä hoksannut, että mukia pitää kallistaa, jotta sieltä jotain tulee.

Rasmus ei tykkää vaatteiden pukemisesta tai vaipanvaihdosta makuullaan hoitopöydällä. Seisten ja istuen on kivempaa.

Rasmus kikattaa kun kainaloista tai kaulasta kutittaa. Viihtyy sylissä ja nauraa suu auki.

Välillä Rasmus osaa ottaa pinsettiotteen, mutta useimmiten käytössä on vielä nyrkkiote.

Rasmus on aivana ihana aurinkoinen pikkupoika. Tietää mitä haluaa ja varmasti myös tekee sen selväksi. Kiihtyy nollasta sataan sekunneissa mutta itku vaihtuu nauruksi myös yhtä vauhdilla.

Rasmuksella on jo yksi hammas alhaalla oikealla ja toinen tulossa siihen viereen.


Kasper 7kk

Seitsemänkuinen Kasper on aurinkoinen ja menevä pikkumies. Menohalut KAsperilla on kovat ja Kasper tuntuu nauravan jatkuvasti. Juttua tulee ja kivintä KAsperistä onkin, kun hänelle jutellaan tai lauletaan. Kasper vastailee, tai alkaa tanssia. :D Kasper vierastaa myös vähän. Vierasta on kivempi katsella hetki kauempaa, äidin tai isin sylistä. Kun tutuiksi on tultu, riittää vieraskin lohduttamaan harmeissa.

Kasper tapailee jo kovasti konttausasentoa, mutta vielä se on liian pelottava. Kasper ei oikeastaan liiku eteenpäin, vaan pyörii ympyrää, usein aika vauhdillakin. Käsien varassa Kasper nostaa mahan ilmaan ja potkii paljon jaloillaan. Taitaa olla hetkistä kiinni tuo liikkeelle lähtö.

Seisominen on KAsperista ihanaa. Istuminen ja makoilu on tylsää, jos joku ottaa käsistä kiinni, suunta on heti seisomaan. Kasperin seisominen on jo tosi tukevaa, ja Kasper tykkää seistä tukea vasten. Istuessaan Kasper viihtyy pitkiäkin aikoja lelujen parissa. Kasper tutkii, kääntelee ja maistelee. Ja vaihtaa sitten toiseen leluun. Kyllästyessään kellahtaa kyljen kautta mahalleen tai selälleen ja jatkaa siinä.

Kävelytuoli ja hyppykeinu ovat Kasperinkin mielestä huippujuttuja. Kävelytuolilla Kasper osaa jo hyppiä eteenpäin ja meinaa monesti jyrätä perässä möyrivän Rasmuksen.

Kasper heiluu. Koko ajan. Syöttötuolissa, lattialla, sylissä. Jatkuva heiluminen ja pyöriminen. Kasperin lempileluja on helistimet, rapisevat lelut ja virkattu possunpää. Possu on jo kokenus aika kovia, kun Kasper on hellinyt sitä.

Kasper on kova pussailemaan ja halailemaan. Pusuja Kasper antaa suuauki ja jättää jälkeensä kuolaavaluvan muiskun :D Hyppiminen ja tanssiminen on Kasperista hauskaa ja saa aikaan katkeamatonta hekotusta.

Kasper on kova poika nauramaan ja hymyilemään. Kasper ilmeilee ja nyrpistää nenäänsä. Seistessä ei voi olla paikallaan, vaan lantiota pitää keikuttaa ja peppua heiluttaa.

Kasper nukkuu yöt melko hyvin. JOinain öinä herää syömään kerran, joskus neljästi. Maitoa menee kuitenkin kerroista riippumatta n. 250ml. Päiväunia Kasper nukkuu vaunuissa ulkona 1,5-3h kerrallaan. Kasper usein jatkaa unia, kun Rasmus jo herää.

Kasper on kova juttelemaan mammamaata, ättättäätä ja muuta jokellusta kuuluu koko ajan. Kasper karjuu, kiljuu, murisee, ärisee. Milloin mitäkin. Omat äänet on kivoja, ja niille nauretaan ja halutaan että muutkin nauraa.

Kasperin ehdoton suosikkiruoka on raastettu omena. Sitä menisi ihan miten paljon vaan. Hyvänä kakkosena tulee banaani ja persikkarahka. Lämpimiä ruokia Kasper on kova syömään, niistä suosikki taitaa olla karjalanpaisti tai lihaperunasoselaatikko.

Kasper juo hienosti nokkamukista ja osaa juomisen jälkeen päristää kielellään. KIvaa. Kasper on keksinyt, että syöttötuoli liikkuu, kun selän lyö tarpeeksi kovaa selkänojaan..

Kasper rakastaa sotkemista. Sormiruokaillessa bataattilohkot ei mene suuhun vaan ne on ihana litata kädellä pöytään ja läpsytellä moneen kertaan päälle. Sitten lattialle.

Kasper on päivän piristysruiske, aina suu hymyssä ja nauru herkässä. Kasperin naurua voisi kuunnella jatkuvasti. Kasper ei ihan pienestä suutu, mutta kun suuttuu niin rajähtää kunnolla. Suru on pitkä, ja saattaa tulla hetken päästä takaisin. Lepyttely vaatii siis hetken. Enimmäkseen Kasper on hyväntuulinen ja hymyileväinen.

Kasperin ensimmäinen hammas pilkistää jo alhaalla vasemmalla.

20 kommenttia:

 1. Niin ne vaan on jo 7kk ♥♥ ihanat ihanat ihanat Pojat!!

  VastaaPoista
 2. Onnea pojille!! ei mene kauaa, niin saat alkaa suunnittelemaan 1v synttäreitä =D meillä on ihan samanlainen kävelyauto mut tummansininen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja pitäähän niiden kekkereiden suunnittelu aloittaa jo riittävän ajoissa! :D
   Hihii, toi on kyllä hyvä lapsenvahti!

   Poista
 3. Paljon onnea pojille! Ovat kyllä niiiin suloisia <3

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus! Tällaisista jää todella kiva muisto poikien vauva-ajasta. Kunpa itse jaksaisi aikanaan tehdä jotain vastaavaa.
  - Timmutar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pitää kasata nämä pojille paperimuodossa jonnekin. :)

   Poista
 5. nää sun pojat saa kyl aina hymy huulille! :D

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs pojat istuu hyvin jo itsekseen ja muutenkin vaikuttavat taitavilta jo.. :) Meijän A taisi olla 8kk ennenkuin uskalsi yhtään istuttaa ilman imetystyynyä ja V on ihan "pallopylly" vielä eli lähtee heti kaatuu johonkin suuntaan,sil on tosi hurja etukeno aina. V kyllä tykkää seisoa pieniä hetkiä kun pitää kiinni niin ettei pääsee kaatuu,mut ei tarvi hirveesti enää kannatella..tietty noin pienen en kyl anna kovin kauaa/montaa kertaa päivässä seisottaa ettei tuu mitää selkä/lonkka/muita jalka ongelmia. -Tuire-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noi taas pelkää konttausasentoa. Raukat :D Taitaa toi seisominen olla noista pienistä vaan niin jännä juttu, kun yhtäkkiä onkin ihan eri näkökulma :)

   Meillä Kasper taas ei yhtään haluaisi että pidetään kiinni, mut pakkohan se on, kun ei se tajua et sitte sattuu jos kaatuu :) Juu totta, nivelet on noilla vielä niin pehmoiset, et saa kyllä ollakin tarkkana :)

   Poista
 7. Kerrassaan hurmaavat pojat sulla! :)

  Löysin tänne sattumalta ja jään kyllä seurailemaan. :)
  Tervetuloa myös seuraamaan meitä http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Terhi! He kyllä ovat aivan ihinia <3

   Käyn kurkkaamassa, joku päivä ihan ajan kanssa, niin ehdin paneutua kunnolla! :)

   Poista
 8. Hienosti kyllä pojat kasvavat ja kehittyvät, ja mitä enemmän näitä heidän kuviaan katselee niin ovathan he aivan omannäköisiään, eivätkä enää niin samannäköisiä. Vaikka samannäköisiä piirteitä tottakai on paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) NYt alkaa oikeastaan itekin huomata paljon samoja piirteitä, ja usein näyttävät tosi samalle. Aiemmin en koskaan ymmärtänyt miten ihmisten mielestä he oli muka ihan samannäköisiä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!