sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Rasmus ja Kasper 9kk

Taas yksi kuukausi saavutettu. Tuntuu että kirjoitan jatkuvasti aina uudesta kuukaudesta! Pojat täyttivät yhdeksän kuukautta jo reilu viikko sitten, eikä kymmenen kuukauden ikään ole kuin muutama hassu viikko! Hurjaa!

Viime kuukausi on tuonut mukanaan hurjasti uusia taitoja! Tuntuu että siinä missä edellisenä kuukautena vain vahvistettiin jo opittuja taitoja, nyt taitoja on tullut kourallinen lisää!
RASMUS 9KK

 Rasmus on aurinkoinen pieni huumorimies! Hymy on herkässä ja sitä Rasmus väläyttelee niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Kassatädit ja vastaantulevat mummot hurmataan kahden hampaan hymyllä, eikä Rasmus pahemmin osaa vierastaa. Pienellä varauksella suhtaudutaan vieraisiin, mutta jos Rasmukselle antaa pienen hetken, eikä heti hyökkää iholle, ollaan hetken päästä jo hyvää pataa!

Rasmus on lähtenyt liikkeelle ja kovaa. Tyylinä on ryömiminen. Hieman toispuoleinen vielä, mutta se ei vauhtia hidasta. Kännyköiden, kaukosäädinten ja johtojen luo Rasmus kiitää, ja raivostuu jos ne napataan nenän edestä pois.

Sylihalukkuutta Rasmus näyttää nostamalla kädet ilmaan, tai tarttumalla syliinnostajan käsistä. Rasmus roikkuu lahkeessa tai vetäisee kunnon itkupotkuraivarit, jos syliin ei nostetakaan.

Siinä missä Rasmus on valtavan iloinen poika, on hän myös helposti räjähtävä. Niinkuin oikeastaan on ollut koko ikänsä. Rasmus suuttuu helposti, mutta leppyy nopeasti. Syli ja tutti on ne, jotka vie harmin hetkessä pois.Rasmus juttelee paljon, mistään ei vain oikein saa selvää. Vauvajargonia tulee jatkuvasti ja veli on mieluisinta juttuseuraa. Rasmus pärisee, purskuttaa ja vääntelee suutaan mitä hauskempiin asentoihin!

Rasmus istuu hienosti ilman tukea, eikä tarvitse enää tyynyjä taakseen turvaksi. Tukea vasten seisominenkin sujuu hienosti, mutta joskus Rasmus unohtaa pitää kiinni. Käveletettynä Rasmus ottaa hienosti askelia ja isoja harppauksia. Rasmus osaa itse seisoa polvien varassa, muttei osaa vielä nousta siihen itse.

Rasmus kutiaa helposti ja alkaa kutitettuna kikattaa. Hellyyttä Rasmus näyttää painamalla pään kaulaa vasten ja hieromalla naamaansa sylittelijää vasten. Rasmus takertuu syliin kuin pieni apinanpoikanen ja kurkkii välillä ripsien alta.

Rasmuksella on kaksi hammasta alhaalla ja kaksi tulossa ylös. Hiukset ovat ihan vaaleat ja suorat, silmät kirkkaan vaaleansiniset. Pieni Eemeli. Rasmus painaa n.10kg ja on reilu 70cm pitkä. Vaatteissa käytetään 74cm bodeja ja paitoja, sekä 68-74 housuja.Rasmuksen lempileluja ovat pahvikirjat ja palikkalaatikon muovikansi. Myös megabloksit kiinnostaa kovasti. Myös keinuminen on ihanaa!

Syödessä Rasmus haluaa käyttää omaa lusikkaa, mutta ruoka lentelee vielä minne sattuu. Vesi ja maito juodaan hienosti nokkamukista ja pinsettiotteella tartutaan pienempiin ruokiin. Rasmuksen herkkua ovat maissinaksut ja kaikki ruoka. Varsinkin bataattibroileri maistuu. Mukista juominenkin sujuu autettuna.

Rasmus nukahtaa ja nukkuu hyvin, sängyssä pitää ennen nukahtamista vähän jumppailla, mutta rauhoituttuaan Rasmus nukahtaa helposti. Yöllä Rasmus herää 1-2 kertaa ja haluaa tutin suuhun tai hörpyn maitoa. Vaunuissa Rasmus nukkuu hyvin ja pukeminen on ihan syvältä.

Rasmus on kärsinyt pienen ikänsä aikana jo neljästä korvatulehduksesta, mutta myös niiden aikana on jaksanut olla oma iloinen itsensä. Vähän kiukkuisempi ja huonounisempi vain. 

Rasmus on ikiliikkuja. Syöttötuolissa ja sylissä ei voi olla hetkeäkään paikallaan, vaan Rasmus heiluu ja ravistaa käsiään. Huutelee ja huhuilee. Hauskuttaa Kasperia ja nauraa välillä myös veljelle.

Rasmus on kovasti isin perään. Isin tullessa töistä, Rasmus etsii isiä katsellaan. Jos isi katoaa vessaan tai vaihtamaan vaatteita, iskee huoli ja isin pitää huhuilla Rasmusta. Rasmus haluaa isin syliin heti isin tullessa töistä, muuten tulee itku.

Rasmus haluaisi valtavasti syödä aina toisten lautasilta. Äidin ja isin ruoka kiinnostaa ja ruuanlaiton seuraaminen on Rasmuksen lempipuuhia.

KASPER 9kk

Kasperkin on yhtä hymyä koko ajan. Kasper myös nauraa hekottaa lähes koko ajan ja suu on jatkuvassa virneessä. Kasper on vähän varauksellinen vieraita kohtaan, ei niin hanakasti ala hymyillä, mutta tarkkailee kyllä tarkasti. Hetken tutustumisen ja leikkimisen jälkeen Kasper leikkii jo innoissaan vieraidenkin kanssa. Kasper säikähtää helposti, ja luullessaan jääneensä yksin, tulee itku.

Kasper on kontannut pari viikkoa, ryömimällä eteenpäin mentiin vain pari päivää. Kasper konttaa jo vauhdikkaasti, on valtavan utelias ja löytää varmasti lattialta jokaisen kiven ja leivänmurun. Kasper osaa peruuttaa kontaten ja nousta kontaltaan takaisin istumaan. Kasper nousee itse tukea vasten polvien varaan seisomaan, ja hakee jo toispolviseisontaa. Paristi on noussut sängyssä itse seisomaan, mutta se on vielä vähän pelottavaa. Tukea vasten Kasper seisoo tukevasti ja osaa useimmiten peruuttaa siitä istuvilteen ja jatkaa matkaansa kontaten. Kasper kävelee tuettuna, mutta konttaaminen kiinnostaa enemmän.Kasper konttaa luo kutsuttaessa ja syliin päästessään antaa ison halauksen ja muiskauttaa suuauki suukon. Tai suukkoja.

Kasper reissaa jo paljon tutkimusmatkoillaan. Jokainen kodin nurkka on kartoitettu ja viimeistään nyt on pitänyt irrottaa laatikoista ja kaapeista kahvat, sillä Kasperin lempipuuhaa on niiden availu. Lehdet revitään ja johdot metsästetään pienistäkin koloista.

Kasper viihtyy pitkiä aikoja itsekseen lattialla leikkien tai konttaillen. Syliin tullessaan Kasper on varsinainen sylivauva ja tankkaakin kerralla läheisyyttä kunnolla. Pussailu ja halailu on Kasperista ihanaa ja hetken Kasper jaksaa istua sylissä ihan hiljaa seuraillen Rasmuksen touhuja. Sitten iskee menovaihde ja lattialle on päästävä.Kasper on oppinut heiluttamaan ja heiluttaa koko ajan ja kaikille. Enimmäkseen itselleen. Muutenkin käsien heiluttaminen ja huitominen on hauskaa!

Kaksi viikkoa sitten Kasper sanoi useasti "äittti"  :') , nyt se taitaa olla unohtunut ja äitiä kutsutaan ääksi ja ämmäksi. Pari päivää äidin sanomisen jälkeen Kasper sanoi "iti" ja "ishi". Paristi on osoittanut sanansa selvästi isille. Viimeaikoina Kasper vaan sihisee isin nähdessään.

Kasper on äidin poika, mutta kovasti myös isin perään.

Kasper painaa n. 10kg ja on vähän reilu 70cm pitkä. Käyttää 74cm bodeja ja 68-74cm housuja.
Kasperilla on vaaleat hieman kiharat hiukset sekä kirkkaan siniset silmät.

Kasper syö oikeastaan kaikkea. Vadelmat ovat uusin herkku ja varsinkin kaikki makea on Kasperin mieleen. Kasper tykkää myös kovasti omenariisipuurosta ja banaanista. Kasperia ei kauheasti kiinnosta syödä itse, vaan tykkää olla syotettävänä. Sormiruokaillessa tutkii tarkasti kaiken suuhun laittamansa. Kasper juo hienosti nokkamukista itse ja autettuna tavallisesta mukista.Kasper nukkuu hyvin, nukahtaa lähes aina itse, hetken sängyssä touhuttuaan. Usein haluaa maitoa vielä iltamaidon lisäksi ennen nukahtamista ja herää useimmiten yöllä vaan kerran. Vaunuissa Kasper nukkuu hyvin, mutta nukahtaminen sinne on hieman hankalaa.

Kasperin lempileluja on lamaze-käärme, vauvojen "kuntosali", kummitädiltä saatu magnusti sekä palikkalaatikon muovikansi.

Kasper on pysynyt hyvin terveenä, muutamia flunssia ja kuumeiluita lukuunottamatta.

Kasperilla on kaksi hammasta alhaalla ja kaksi tulossa ylös.

Kasper nousee koko ajan ja kaikkea vasten seisomaan. On liikkeessä koko ajan ja hekottelee mennessään.
Molemmat pojat ovat aivan ihania pikkumiehiä. Iloisia ja aurinkoisia. Kummankin oma persoona näkyy jo selvästi ja veli on selvästi tärkeä. Rasmuksen tullessa viikonloppureissulta kotiin, pojat vain katselivat toisiaan ja nauroivat. Veljeä oli ollut hirveä ikävä! Pojat osaavat jo riidellä leluista. Veljen kädessä oleva lelu on aina paras, ja veljen suusta pitää käydä nappaamassa tutti omaan suuhun. Jos veli on availemassa kaapin laatikoita, pitää sinne mennä myös toisen. Jos äiti taas ottaa toisen syliin, myös toisen on päästävä. Veljen hiuksia revitään ja naamaa raavitaan. Kovasti yritetään näyttää rakkautta, vielä vaan vähän kovakouraisin keinoin.

Pojat ovat kumpikin valtavan sosiaalisia. Niin aikuisia kuin muita vauvojakin kohtaan. Jatkuvasti hakeudutaan kontaktiin, jutellaan ja leikitään. Tarkasti seurataan toisten vauvojen touhuja. 

Muumien tunnarin tai Pikku Kakkosen alkumusiikin ajan pojat istuvat hievahtamatta olohuoneen lattialla tuijottaen telkkaria. Sitten ei enää kiinnosta.Imuri on molempien suuri rakkaus. Poispäältä ollessaan imuria kosketellaan ja ihaillaan. Se jaksaa kiinnostaa pitkään. Päällä ollessaan molemmat istuvat paikallaan hievahtamatta ja vaan seuraavat imurointia. Välillä naurahdetaan ja siirrytään lähemmäs. Sitten taas ihaillaan! :D

8 kommenttia:

 1. Ihanat poikaset <3 Kohta ne jo juoksee ja sitte on isille ja äitille hommaa ;D

  VastaaPoista
 2. Voi että sun pojat on suloisia <3
  Oon käynyt blogissasi lukuisia kertoja pikavisiitillä, mutta nyt oli aikaa tulla ihan ajan kanssa lueskelemaan. Kivoja postauksia ja ihania kuvia, liityin lukijaksi :)
  www.porrosukka.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Hienosti on tullut kehitystä ! :) hyvä poijjaat <3

  Hei muuten, jostain syystä kännykällä lukiessa ei toimi mobiililuku-ohjelma tässä siun blogissa, onko se tarkoituksella pois päältä? :)

  VastaaPoista
 4. Suloiset viikarit teillä. Muistan kyllä tuon ajan kun meidän kaksostyttäret lähtivät liikkeelle. Ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
 5. voi miten pojat onki kehittynyt nopeasti! :) taitavia pikku miehiä!

  VastaaPoista
 6. Hirmusti uusia taitoja! :) tässä iässä tulee joka päivä jotain uutta! Meillä Viljo on ryöminy jo hetken aikaa.. Uusin juttu on tukea vasten seisomaan nouseminen.. Meillä ei oo nostettu siis seisomaan, vaan ihan ite nousee. Eka vetää ittensä polvilleen ja siitä Sitte ponnistaa ylös. Hiukan vaan pelottaa, kun on tollanen pikkukirppu, vasta 8kk täytti just :D saa olla koko ajan vahtimassa! Mutta sulla on se homma tuplana, miten sä kerkiät? :P -Laura

  VastaaPoista
 7. Taitavia poikia ja varmaan hiukan edellä kehityksessäkin noilla taidoilla..? Meidän V vihdoin oppi ryömimään viime viikon tiistaina ja sen jälkeen tahti on ollut kova kun konttaus asentoa harjoittelee kovasti ja yhden konttaus askeleenkin on ottanut jo :-) Eniten päänvaivaa aiheuttaa toi mahdoton hinku nousta seisomaan..V yrittää nousta vaikka mistä ylös mut onneksi ei vielä onnistu muuten kuin mua vasten. Sitten kun Vn auttaa seisomaan tukea vasten niin yllättävän tukevasti seisoo (kunhan vaan keskittyy siihen) :-D Mutta hirveä vahtiminenhan tuollaisissa liikkuvissa lapsissa on..ja sulla niitä on 2! Silmiä ja käsiä pitäis olla tuplamäärä että ehtii joka paikkaan perään :-D -Tuire-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!