tiistai 11. maaliskuuta 2014

TESTISSÄ Philips Avent SCD580 -itkuhälytin

Joululahjoja miettiessäni listasin yhdeksi toiveeksi itkuhälyttimen. Täältä voi kurkata joululahjatoivepostauksen! JOulupukin kontissa sitä ei kuitenkaan ollut, eikä sitä alennusmyynneistäkään tullut hankittua. En ollut ihan varma, olisiko meillä sille käyttöä. Poikien huone on kuitenkin niin lähellä meidän huonetta, että yöllä itkuun herää nopeasti. Päiväunet ulkona nukutaan ikkunan alla olevissa vaunuissa, joten poikien heräämisen huomaa hetkessä.

JOnkinlaista varmuutta poikien unen valvomiseen halusin kuitenkin. Usein poikien nukkuessa päiväunia, tulee itse touhuiltua keittiössä tai muissa huoneissa, eikä itkun kuuleminen ollut takuuvarmaa. Toisaalta joinain aamuina olisi houkuttanut nukkua päiväunet, mutta heikko kuuluvuus ulos esti sen. Entä jos en olisi herännyt itkuun?

Myös kyläillessä itkuhälytin olisi kätevä! Äitini luona pojat nukkuvat ulkona tai alakerran vierashuoneessa. Siellä etäisyydet ovat suuremmat eikä vaunuihin ole ikkunoista näköyhteyttä, ellei sitten päivystä eteisen tai makuuhuoneen ikkunassa. Itkuhälytin toisi turvaa ja varmuutta.

Toisaalta myös tieto siitä, ettei koko ajan tarvitse olla korvat höröllään, rauhoittaa ja auttaa itseäkin nauttimaan omasta ajasta paremmin.

Sitten iskikin valinnanvaikeus. Millainen itkuhälytin? Ihan perinteinen itkuhälytin vai pelkkä radiopuhelin? Mikä hälytin vastaisi juuri meidän tarpeita?

Ihan mahtavaan saumaan sattui siis Aventilta tullut viesti, jossa tarjottiin otsikon hälytintä meille kokeiluun!


KUVA TÄÄLTÄ

Taatusti häiriötön ja varma yhteys

 • DECT-tekniikka estää häiriöt ja takaa yksityisyyden
 • Automaattinen energiaa säästävä Smart ECO -tila
  • Ainutlaatuinen Smart ECO -tila pienentää automaattisesti lähetystehoa ja pidentää akunkestoa. Mitä lähempänä lasta olet, sitä vähemmän yhteystehoa tarvitaan.

Kristallinkirkas ääni

 • Kristallinkirkas äänenlaatu tuo varmuutta
  • DECT-tekniikka estää muista itkuhälyttimistä, langattomista puhelimista tai matkapuhelimista aiheutuvat häiriöt. Turvallinen, salaustekniikalla suojattu yhteys takaa yksityisyyden, joten vain sinä kuulet oman lapsesi äänen.
 • Merkkivalot ilmoittavat äänitasosta

Täydellisen mukava

 • Tähtitaivasprojektori ja MP3-soitin rauhoittavat lasta
  •  Lapsi saattaa olla levoton ennen nukahtamista, mutta tähtitaivasprojektori auttaa häntä rauhoittumaan. Projektorin voi ottaa käyttöön vanhemman tai lapsen yksiköstä. (Etäaktivointi ei käytettävissä Yhdysvalloissa eikä Kanadassa.) MP3-toiminnon ansiosta voit soittaa lapselle kehtolauluksi haluamiasi kappaleita, jotka tuudittavat hänet uneen hetkessä.
 • Tarkkaile lapsen huoneen ilmankosteutta ja lämpötilaa
  • Kosteus- ja lämpötila-anturi valvoo vauvan huoneen olosuhteita. Vauva ei itse pysty säätelemään ruumiinlämpöään, joten pienikin lämpötilamuutos saattaa saada vauvan levottomaksi. Kosteus- ja lämpötila-anturi lähettää automaattisesti ilmoituksen vanhemman yksikön digitaaliseen näyttöön, jos vauvan huoneen olosuhteet muuttuvat. Voit siis valvoa vauvan huoneen olosuhteita monipuolisesti.
 • Puheominaisuus säilyttää yhteyden

Käyttöalue jopa 330 metriä*

 • Käyttöalue jopa 330 metriä*
 • Voit luottaa siihen, että yhteys säilyy
  • Philips AVENT -itkuhälyttimen vanhemman yksikkö hälyttää, kun virta on vähissä tai olet kantoalueen ulkopuolella.
 Esittely lainattu tuotteen verkkosivuilta täältä.Mä voin ihan rehellisesti sanoa olevani rakastunut! Kyseinen itkuhälytin on kuin tehty meille.

Ennen hälyttimen saamista vaatimukset tuotteelle oli
      • pieni koko, "sopivuus" sisustukseen
      • selkeä ja hyvä ääni, ei häiriöitä
      • helppokäyttöisyys

Kaikki nämä toteutuu kyseisessä mallissa. Nyt on lähes kahden kuukauden käyttökokemukset takana, eikä yhtään virhesignaalia tai häiriötä ole tullut. Tai ei ainakaan ole sattunut korviin. Laitteen ohjekirjassa suositellaan käyttölämpötilaksi +10-40c, mikä taitaakin olla ainoa laitteen miinuspuoli. Mä olen käyttänyt tätä ulkona kuitenkin plussakeleillä. Kuitenkin ulkokäyttöä meillä tälle on eniten, joten tuo lämpötilaraja tuntuu vähän oudolle. Tosin, kaikissa hälyttimissä taitaa olla jokin lämpötilarajoitus.

Vanhempainyksikkö näyttää lämpötilan ja ilmankosteuden lapsenyksikön sijoituspaikassa. Yksikkö hälyttää, mikäli yhteys katkeaa tai akku on loppumassa. Muotoilulta tykkäsin tästä vanhemman yksiköstä. Riittävän simppeli ja pieni, eikä häiritse silmää. Äänen voimakkuutta voi säätää aina tärinästä tosi voimakkaalle.


Laitteena itkuhälytin on tosi monipuolinen! Lapsenyksiköstä saa heijastettua kattoon liikkuvan tähtitaivaan ja soitettua vauvalle kehtolauluja, joko laitteen omasta muistista tai lisäämällä omia MP3-tiedostoja! Me ei näitä otettu käyttöön muuta kuin kokeilumielessä. Pojat nukkuu ja nukahtaa niin hyvin ilman kehtolauluja tai valoja, että ei haluttu häiritä sitä. Mutta vauva, joka tarvitsee kehtolauluja tai mobilen rauhoittuakseen, hyötyy tästä toiminnosta varmasti!

Tähtitaivaanvaloja pojat katseli ihmeissään. Kasper pelkäsi niitä, mutta Rasmus makasi vaan maassa ja tuijotti niitä :D. 

Itkuhälyttimestä löytyy myös yövalotoiminto, joka meillä onkin sitten ollut käytössä lähes joka yö. Valo on sen verran himmeä, ettei se häiritse unta, mutta valaisee sen verran, että yöllä löytää tutit ja pullot tiensä suuhun.

Tätä hälytintä voin kyllä suositella jokaiselle, joka itkuhälytintä on hankkimassa. Lisätoiminnot tuntui vähän turhilta, mutta perustoiminnoiltaan laite on ihan mahtava. Käyttöönotto sujui jopa ilman ohjekirjaa!

Yhteistyössä Philips AVENTin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Onpa haussa toi tähtitaivasefekti:) Meillä on joku ikivanha, monella lapsella ollut, itkuhälytin. Se vie ihan älyttömästi pattereita ja haaveilen uudesta. Keksin kuitenkin yhdeksän miljoonaa kivempaa sijoituskohdetta juuri tällä hetkellä :D Hmmm kuten uusia kevätvaatteita;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä!
   No mutta sehän riittää jos se toimii!
   Noi on kyllä kauheita rahasyöppöjä..

   Poista
 2. Kiitos hyvästä esittelystä, ostoslistalle meni! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!