sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Rasmus ja Kasper 10 kk !

Taas tulee vähän myöhässä poikien kuukausikuulumiset! Pojat on olleet kymmenkuisia jo lähes parin viikon ajan ja vasta nyt saa aikaiseksi kirjoittaa tämän!

Pojat ovat ottaneet taas isoja harppauksia kehityksessä, tuntuu että päivittäin opitan  jotain uutta tai ainakin vahvistetaan vanhoja taitoja!RASMUS 10KK

Kymmenkuinen esikoisemme on ihana aurinkoinen pikkupoika. Rasmus saattaa makoilla pitkiäkin aikoja lattialla ja hekotella itsekseen. Rasmus on oikea pikkuviikari! Ilmeestä näkee, kuinka pojalla on kujeet mielessä! Jos jotain kiellettyä on jäänyt Rasmuksen ulottuville hän kyllä huomaa sen ja kiitää ryömien tavaran luo. Mennessään hokee, hähähäähähähäää..
Rasmus ryömii ja kovaa. Kontatakin Rasmus osaa, mutta se tuntuu olevan Rasmuksen mieleen liian hidas kulkumuoto. Rasmus nousee mahalta polvilleen, istumaan ja seisomaan. Rasmus osaa myös laskeutua seisaltaan takaisin istumaan. Rasmus ottaa varovaisia askelia tukea vasten ja kävelykärryllä kävellessään.

Käsistä tukiessa Rasmus ottaa suuria harppauksia. Kurkkaa välillä kävelyttäjää ja jatkaa kävelyä samalla hokien hähähäätä.

Rasmus viihtyy hyvin itsekseen lattialla ja leikeissään. Mutta huomatessaan äidin sylin olevan vapaa lähtee kiitämään suu virneessä äitiä kohti. Sylissä Rasmus ei pysy hetkeäkään paikallaan, eikä jaksa siinä kauaa ollakaan. Muut asiat alkavat pian kiinnostaa ja Rasmuksen pitää päästä jatkamaan eteenpäin.

Rasmus on kova naurattamaan veljeä. Ei hajuakaan mitä Rasmus tekee, mutta välillä riittää vain katse Kasperiin ja veli nauraa räkättää.Rasmus osaa heiluttaa oikeaan aikaan ja nostaa usein käden tervehdykseen muuten vaan.

Rasmus on edelleen kova poika syömään, mutta myös ruuan sylkeminen on Rasmuksen mielestä kivaa. Lempiruokia ovat lohi ja peruna, sekä mannapuuro. Naksut ja talkmurut uppoavat myös hyvin. Rasmus ei tykkää yhtään karkeasta ruuasta. Banaanitkin pitää olla ihan pieniä paloja, muuten Rasmus sylkee ne pois. Rasmus haluaa pitää itse lusikasta kiinni syödessään, mutta antaa tarvittaessa myös syöttää.

Rasmusta vaivaavat edelleen korvatulehdukset 3-4 viikon välein. Niiden aikana Rasmus on hieman huonotuulisempi ja huonounisempi kuin normaalisti.

Terveenä ollessaan Rasmus on iloinen ja omatoiminen poika. Rasmus nukahtaa itsekseen sänkyyn hetken pyörittyään ja höpötettyään. Heräilee paristi yössä karjumaan tippunutta tuttia. JOskus Rasmus löytää sen itsekin, jolloin saattaa nukkua koko yön heräämättä. Päiväunet Rasmus nukkuu ulkona vaunuissa.

Rasmus on kova puhumaan, mutta kieli on vielä Rasmuksen ihan omaa. Mammammaa ja vauvvavvaa toistuvat Rasmuksen puheessa, kuten myös ättäänttäää. Selkeitä sanoja Rasmus ei ole vielä sanonut.

Siinä missä Rasmus on iloinen ja aurinkoinen on hänessä myös asennetta! Jos asiat ei mene Rasmuksen mielenmukaan, nousee meteli! Harmi ei ihan hetkessä mene ohi, vaikka syliin pääsisikin, vaan Rasmus saattaa murista harmiaan vielä hetken. Sitten helpottaa ja hommat jatkuu! Tempperamenttia Rasmukselta löytyy vaikka muille jakaa!

Rasmus tykkää halailusta ja pussailusta ja syliin nostettaessa takertuu kiinni ja kikattaa onnellisena. Rasmus kutiaa kaulasta, masusta ja kainaloista. Kutitettaessa alkaa kikattaa.

Rasmuksella on kaksi hammasta alhaalla ja kaksi ylhäällä. Painosta ja pituudesta ei ole tarkkoja mittoja, sillä neuvola peruuntui Kasperin kuumeen takia. Vaatteiden perusteella veikkaan 74cm ja 10kg. Vaatteissa menee tällä hetkellä koot 74-80.

Rasmus on pieni kulinaristi ja olisi aina innoissaan maistelemassa ruokia toisten lautaselta. Leipä ja rahka äidin lautaselta ovat Rasmuksen mieleen.

KASPER 10KK

Kasper on pieni hymypoika. Kasperia näkee harvoin vakavalla naamalla ja silloin kun Kasper ei hymyile on hän usein väsynyt tai jokin harmittaa. Kasper hymyilee kahden hampaan hymyllään ja nauraa kovasti. Kasper on todella utelias. Kotona konttaillaan paikasta toiseen ja tutkitaan joka nurkka ja tavara. Kyläpaikoissa sama juttu. Kaikki menee suuhun ja kieltämisestä Kasper ei tykkää. Kasper saattaa istua pitkiäkin aikoja lattialla ja vain nauraa Rasmukselle.

Kasper on kova poika liikkumaan. Konttaamalla mennään kovaa ja se onkin Kasperin yleisin liikkumismuoto. Kasper nousee tukea vasten seisomaan ja kävelee tuesta kiinni pitäen haluamansa tavaran luo. Kasper osaa laskeutua seisaalta istualleen ja tekee sen hitaasti ja varoen.

Kasper vierastaa hieman ja tarkkailee vierasta mieluiten äidin tai isin sylistä. KAsper myös säikähtää ja pelästyy helposti ja konttaa silloin vauhdilla äidin tai isin lahkeeseen kiinni. 

Sylihalukkuutta Kasper näyttää nousemalla jalkaa vasten polvilleen ja katsomalla ylöspäin. Kasper viihtyy sylissä. Usein painaa pään sylissäpitäjän rintaavasten ja näpertää hiuksia.

Kasper on kova pussailemaan ja halailemaan. Varsinkin äidille annetaan kovasti märkiä pusuja ja halataan lujasti. Heippapusuja Kasper ottaa vastaan silmät puoliummessa ja kasvot kohotettuina kohti pusuttelijaa.Kasper osaa heiluttaa sekä yhdellä, että kahdella kädellä ja tekee sen useimmiten oikeaan aikaan. Kasper myös nostaa usein kontatessaan käden moikkaukseen ja jatkaa sitten touhujaan.

Tutkimusmatkoillaan Kasper löytää aina kaiken kielletyn ja koti onkin nyt tyhjennetty kaikesta kielletystä Kasperin ulottuvilla. Silti Kasper aina jostain kaivaa johdon tai kännykän. Kasper nousee tukea vasten koko ajan ja jatkuvasti. Konttaa vaan paikasta toiseen ja nousee uudelleen. Tasoilta on vedettävä kaikki tavarat alas ja lelukorit tyhjennettävä.

Kasper jokeltaa paljon ja iso osa puheesta on Kasperin omaa jargonia, jota ilmeisesti vain Rasmus ymmärtää. Selkeitä sanoja Kasperilta on tullut viisi, äitti, ätä, hyvvää, ishi ja nam. Kasper yrittää usein toistaa hänelle sanottua sanaa, muttei vielä osaa käyttää sitä itse.

Kasper nukkuu hyvin. Nukahtamiseen tarvitsee usein apua, sillä riehaantuu helposti sängyssä. Useimpana iltana KAsper pitää käydä peittelemässä uudelleen ainakin kolmasti, sillä nousee sängyn laitaa vasten seisomaan ja yrittää kurkkia oven raosta. Nukahdettuaan Kasper nukkuu usein heräämättä aamuun tai ainakin myöhäiseen aamuyöhön. Yöllä herätessään KAsper haluaa hörpyn maitoa ja jatkaa sitten uniaan.

Kasper on iloinen pikkumies, joka kaipaa syliä ja läheisyyttä selvästi veljeään enemmän. Kasper leikkii ja viihtyy paljon itsekseen, mutta käy aina välillä hakemassa sylissä läheisyyttä ennen leikin jatkamista. Kasper on myös selvästi mustasukkainen, jos veli on äidin tai isin sylissä myös Kasper haluaa.

Koirat ovat Kasperin mielestä ihania. Kasper konttaa nauraen koirien perässä ja haluaa halailla ja pussailla niitä. 

Kasperilla on alhaalla kaksi hammasta ja ylös tulossa kaksi. Vaatteissa Kasper käyttää 74-80 cm ja pituudelta ja painolta KAsper on arviolta 75cm ja 10kg.

Kasperkin on edelleen hyvä syöjä. Kasper syö oikeastaan kaiken mitä suuhun antaa. Itse Kasper ei oikeastaan ole halukas syömään muuta kuin sormiruokaa. Kasperin lempiruokia ovat banaani ja kiivi sekä juusto. Myös riisipuuro maistuu hyvin.

18 kommenttia:

 1. voi että mitä ihania nauravaisia hymypoikia <3 pidän todella paljon blogistasi, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 2. Voi apua, kuinka aika menee siivillä. Kohta teillä on jo yks vuotis synttärit <3 Onnea pojille, ihania hymypoikia!

  VastaaPoista
 3. jo 10kk! Kauheeta miten nopeasti tää aika kulkee eteenpäin. Vastahan sä olit raskaana ja täällä päässä jännitettiin kauheesti ja kokoajan mietittiin, että koska poksahdat. Onnea Kasperille ja Rasmukselle <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat ja taitavat pojat teillä! :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten pojat on jo näin isoja! Apua. Meiltä tullaan kyllä lovaa vauhtia perässä :) Aadalla 5 kk neuvola ensi viikolla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii! Kauheeta miten aika menee! Aadakin kohta puoli vuotta!

   Poista
 6. Ihania poikia :) Yritin kuikuilla, että minkälaisia aurinkolaseja teillä käytetään, mutta en löytänyt kuvaa. Minkälaisia siis?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on julbot, ainakin jossain vk-vaatepostauksessa näkyi! :) Ne on olleet ihan hyvät, ei väliä miten päin laittaa kun istuu päähän kumminpäin vaan! :)

   Poista
 7. Ihanat, suloiset hymypojat teillä!

  VastaaPoista
 8. Ihania poikia. Vaikka ovatkin niin samannäköisiä, niin näissä kuvissa alkaa jo näkymään omia, erilaisia piirteitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Samanlaiset hiukset tekee pojista kyllä hurjan samannäköisiä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!