keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Käyttövaatetta pojille syksyyn !

Vauvavuosi meni ja meillä on nyt kaksi taaperoa! Vauvanvaatteet ovat myös taaksejäänyttä elämää, joten bodeista ollaan pikkuhiljaa siirrytty paitoihin, ne vaan ovat kätevämpi housuvaippojen ja pottailun kanssa.

86 senttisiä vaatteita meillä on ihan vain muutama ja nekin enimmäkseen shortsia, t-paitaa ja chinoa. Havahduin siihen, ettei pojille ole kauheasti peruskäyttövaatetta syksyksi.

Peruskäyttövaate on mun mielestä, rento, pehmeällä materiaalilla varustettu hyvän tuntuinen vaate. Itse viihdyn kotona eniten topeissa, kollareissa, legginsseissä ja neuleissa, joten myös pojille tulee usein kotona puettua collegea ja trikoota. Vaatteiden pitää mun mielestä tuntua hyviltä päällä, istua eikä ne saa kiristää. Kauppareissuilla voi sitten pukea siistimpää. Farkkua, sammaria, cargoa(?) ja neuletta.

Poikien vaatteet ostan useimmiten Lindexiltä ja H&M:ltä, niissä on mun mielestä parhaat valikoimat, kivimmat kuosit ja toimivimmat hinta-laatusuhteet. Kalsareita ja leggareita tykkään ostaa POlarn o pyretiltä, niissä materiaalit on kestäneet tosi hyvin! Bodeissa ja paidoissa meillä on Popin suhteen käynyt vähän huono tuuri, laatu ei aina ole ollut mun mielestä hintaa vastaava, joten uusia paitoja en sieltä kotiuta! Kappahlilta hankitaan pojille myös vaatetta jonkin verran. Benetton ja Me&I on myös edustettuna, mutta vain muutamalla vaatteella.

Kollarit ostan lähes poikkeuksessa Lindexistä ja Kappahlista. Ota kolme maksa kaksi tarjoukset hyödynnetään meillä aina. Popin jarrusukat on todettu käytössä parhaiksi, perussukat ostan useimmiten H&M:ltä.

Legginsit ja sukkahousut voi jonkun mielestä olla tyttöjen vaatteita, mutta ainakin meillä ne ovat kovalla käytöllä! Mä en ymmärrä sukupuolisidonnaisuutta joissain vaatteissa tai väreissä. Mun mielestä poika voi käyttää pinkkiä ja oranssia ja tyttö sinistä ja vihreää. Mekkoja en pojalle pukisi, mutta sukkahousut menevät mun mielestä ihan yhtä hyvin tytölle kuin pojallekin.

Mulla on lievä raitafiksaatio niin poikien kuin omissakin vaatteissani ja se ehkä näkyykin näissä kollaaseissa. Mutta onhan raita vaan niin nättiä vaatteissa!

Kappahlista olen jo jokusen trikoopaidan kevään aikana aleista pojille kerännytkin, mutta näitä muita metsästetään sitten kesän alennusmyynneistä! Kahdelle ostettaessa 30%:n alekin on mun mielestä tuntuva. Lompakosta löytyykin kanta-asiakaskortteja vähän joka puljuun ja puhelimeen tipahtelee säännöllisesti viestejä eri liikkeiden kanta-asiakas tarjouksista. Ärsyttävää joo, mutta palkitsee kun satasen vaatekassista säästää 30e sillä ilmaisella kanta-asiakaskortilla.


Pojat on vielä helppoja puettavia, kun heillä ei ole sitä omaa mielipidettä. Nyt pitääkin nauttia, kun pojat käyttää sitä mitä heille pukee. Parin vuoden päästä asia voi olla eri ja pojat ei jaa äidin näkemystä kauniista raitapaidasta vaan haluavat päälle traktoria ja kuorma-autoa. Oumai.Vai voisikohan raitarakkaus olla geeneissä?

14 kommenttia:

 1. Varmasti geeneissä! Mäkin rakastan raitaa <3

  VastaaPoista
 2. Ruukaatko käyttää noiden pitkähiastenpaitojen alla jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kesällä ei ole käytetty alla mitään, talvella ehkä voisi jonkun alusbodyn sinne laittaakkin. Ainakin kovemmilla pakkasilla. :))

   Poista
 3. Voi taaperot ja ihania pikkupoikien vaatteita <3 Niin ja noista sukkahousuista, kuten olen ne jo maasta taivaisiin kehunutkin niin onhan ne vaan niin käytännöllisiä ja helppoja. Ei tarvitse keräillä niitä sukkia lattialta ja varpaat pysyy lämpimässä kovasta menosta huolimatta. Tottakai pojillekkin sukkarit jalkaan jos siltä tuntuu! :)

  VastaaPoista
 4. Tutuilta näyttää vaatteet, meiltä löytyy niitä paljon 1v8kk pojalta :) Ja kyllä, ihanaa nyt kun vielä voi pukea mitä itse haluaa pojalle päälle, muutaman vuoden päästä luulenpa vaan, että vaatteista ei edes neuvotella ja printtivaatteet vie voiton. Huokaus ;) Meillä myös legginssejä käytetään paljon. Miten hellyttävän näköinen taapero on leggareissa ja pitkän mallisessa t-paidassa tai pitkähihaisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siul on hyvä maku ;)
   Pidetään peukkuaj ettei meidän lapset ikinä tykästy mihinkään äitin mielestä tyhmiin vaatteisiin ;)

   Niin on! Leggarit on ihania!

   Poista
 5. Meillä käytettiin vielä vuoden ikäisenä tosi paljon leggareita pojalla. Vieläkin löytyy muutamat, kotihousuina on kyllä ihan huiput!

  Meidän 1½v hakee varmasti päivittäin kaapistaan harmaan t-paidan, jonka sai mummiltaan. Paidassa on yllätys yllätys traktoreita. Toistaiseksi sentään riittää että paitaa käytetään vain öisin. EI kuulu auto,traktori ja muut lentsikka paidat tän mamman lemppareihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii!
   Ja nykyään legginsejä tuntuu olevan ihan pojille tehtyjäkin, et ehkä ne ei oo enää niin vaan tyttöjen vaate :) Ainakin Lindexillä on ihan selkeitä poikalegginsejä.

   Heheh, voi noita poikia <3

   Poista
 6. Oma mies joutu pitämään raitaa lapsuudessaan niin paljon, että nyt ei käytä sitä. Oon saanu sen kyllä kerran sovittaa raitapaitaa, mut siihenki meni kauan aikaa ennen ko suostu :D

  VastaaPoista
 7. Sukkahousut rules! Meillä toukokuussa 4v täyttänyt poika käytti vielä koko viime talven sukkiksia (koko 98/104). Nyt jännään, suostuuko vielä ensi talven pitämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja niitä on poikakuosisinakin niin kivoja! Meilläkin taitaa sukkikset olla kaapissa niin kauan, kuin pojat vaan suostuu käyttämään! :))

   Poista

Kiitos kommentistasi!