tiistai 10. kesäkuuta 2014

Rasmus ja Kasper 11 kk

Voi minua. Kuukausipostaus taas myöhässä!
No, vielä ehtii!

Tämä 11. kuukausi on ollut selvästi motoristen taitojen vahvistamisen kuukausi. Paljoa uutta ei ole pojat oppineet, mutta ymmärrys ja taidot ovat selvästi parantuneet. Mukaan on myös tullut omatahto! Varsinkin Kasperille! Kasper selvästi tietää milloin ei saa tehdä jotain, tekee silti ja nauraa vaan kun kielletään. Yritäpä siinä sitten pitää pokka! :D

Ja Rasmuksesta on tullut entistäkin ilkikurisempi! Rasmus saattaa hekotella itsekseen, veljelleen tai melkein mille vaan pitkiäkin aikoja. Rasmus naurattaa Kasperia ja flirttailee kassajonoissa. Pieni velmu <3Rasmus 11kk

Rasmus on edelleen yhtä aurinkoinen ja iloinen kuin on ollut koko ikänsä. Ilo ja nauru taitaa olla Rasmuksen perusluonteessa. 
Liikkumisessa Rasmus on kehittynyt kuukaudessa valtavasti. Konttaaminen sujuu jo vauhdilla, ja Rasmus nousee tukea vasten seisomaan, sekä kävelee sohvasta kiinni pitäen. Tuettuna ottaa suuria harppauksia ja kävelee tukevasti vain yhdestä kädestä kiinni pitämällä. Kävelykärryn kanssa mennään jo kovaa!Rasmus on valtavan tarkka ja järjestelmällinen. Rasmus saattaa istua pitkäänkin palikkalaatikon kanssa lattialla ja kasata legoja ja palikoita laatikkoon. Välillä ottaa yhden pois ja laittaa sen tilalle pari uutta, aina ei onnistu ja laatikko kaatuu, mutta Rasmus ei hermostu vaan aloittaa alusta. Myös leluja Rasmus tutkii pitkään ja tarkasti. Keskittymiskyky on selvästi parempi kuin veljellä.

Rasmus on kova poika pussailemaan. Rasmus myös tykkää siitä, että hänen otsaansa ja poskiaan pussataan, tarjoaa sen aina välillä pussattavaksi.Rasmus on ihan hassu. Rasmus osaa erilaisia ilmeitä ja ääniä, joita sitten jakelee syöttötuolista ja nauttii huomioista. Uusimpi ilmeitä on nenän nyrpistäminen ja koko naaman rypistäminen ja sitten tuhistaan. Rasmuksesta on ihanaa kun joku matkii häntä! siitä Rasmus innostuu vielä lisää!

Rasmukselle laitettiin putket korviin ja nyt Rasmus on enstistä aurinkoisempi kuin aiemmin! Selvästi kipeät korvat ärsytti! Nyt RAsmus on omaitsensä ja kiukku on tiessään!
Rasmus on hyvä syömään muttei tykkää kirpeästä. Myös liian isot palat Rasmus sylkee pois. Kun nälkä ei enää ole Rasmus alkaa päristellä ja ruoka vaan lentää.. Innostuessaan Rasmus hakkaa pöydällä olevat ruuat muussiksi ja huitoo ne lattialle. Voi miten hauskaa!! Ja veli nauraa vieressä.


Rasmus nukkuu pääsääntöisesti yön kokonaan. Kerran saattaa herätä tutin puuttumiseen tai janoon. Rasmus käy nukkumaan puoli kahdeksalta ja herää kuudelta.

Rasmus puhuu paljon, mutta omalla kielellään. Tavujen hokeminen on kivaa ja myös huutamisesta Rasmus tykkää. Rasmus käskyttää ja hekottelee. Sanoja Rasmus osaa muutaman "mopo" on tullut paristi selvästi ja syödessään Rasmus hokee "hyvähyvähyvä". EDIT: Rasmus sanoi tänään "äiti" selvästi ja useaan kertaan! :')


Rasmus on valtavan temperamenttinen tapaus! Lelun ottaminen kädestä saa Rasmuksen suuttumaan ja sitten huudetaan. Enimmäkseen Rasmus on iloinen ja nauravainen, mutta jos kohdalle sattuu huono päivä, sitten se on tosi huono! Rasmus on välillä oikea draamakuningas!

Rasmus tykkää kasvoihin puhaltamisesta ja kutittamisesta. Hampaita Rasmuksella on neljä alhaalla ja neljä ylhäällä. Neuvolassa melkein tasan 11 kuisena Rasmus oli 10300g painava ja 75cm pitkä.

Rasmuksen uutta herkkua on homejuusto ja kaikki ruoka pitäisi saada syödä itse. Lusikan saadessaan mitään ei kuitenkaan mene suuhun vaan Rasmuksesta on ihana sotkea!


Kasper 11kk

Kasper on ihana nauravainen pieni mies. Kasperilla on hymy tosi herkässä ja perusluonteeltaan KAsper onkin iloinen pikku poika. Uteliaisuus Kasperilla vaan kasvaa kun taidot karttuu. Kodin nurkat Kasper on käynyt moneen kertaan jo läpi, mutta aina ne vaan pitää kiertää uudestaan. Ulko-oven auetessa Kasper spurttaa konttaukseen, jos vaikka ehtisikin kenenkään huomaamatta ulos!

Siinä missä Kasper on valtavan utelias ja vauhdikas, hän on myös herkkä ja hellyydenkipeä. Kasper kaipaa Rasmusta selvästi useammin syliin, ja käy usein leikkien lomassa halailemassa ja pussailemassa. Kasper jakselee suukkoja eniten äidille ja isille, mutta myös Rasmus saa niistä osansa. Kasper nostaa kasvonsa aina ylöspäin halutessaan suukkoja ja haluksia ja kihertelee sitten onnellisena.
Kasperilta löytyy tahtoa. Kasper tietää kyllä milloin häntä kielletään. Silti jatkaa touhujaan ja nauraa kieltäjälle. Kieltäjän noustessa Kasper lähtee karkuun. Ilkikurinen pikkuhömppä! Jos Kasperia kiltää kunnalla ja kovasti hän loukkaantuu ja suuttuu. Varsinkin hiekkalaatikolta lähtiessä Kasper vetää itsensä tikuksi ja kiukkuaa. Ja kiukku jatkuu pitkään!

Kasper rakastaa piiloleikkiä! Varsinkin verhon taakse on kiva mennä piiloon ja Rasmuksen näkeminen aikaansaa aina suurimmat naurut. Kasper kutiaa helposti ja nauraa käkättää kovaan ääneen. 

Kasper konttaa vauhdilla, juoksee tukea vasten ja kävelee vauhdilla kävelykärryn kanssa. Yhdestä kädestä kiinni pitämällä kävelee hyvin, muttei uskalla yksi lähteä kävelemään.

Kasper ujostelee välillä vieraita. Siinä missä Rasmus on todella välitön ja ottaa kontaktia helposti vieraaseekin, harvoin ujostellen, Kasper on selvästi varovaisempi. Kun KAsper on hetken saanut tarkkailla, lähestyy hän itse vierasta.

Kasper on edelleen kova poika puhumaan. Sanoja tulee tulee jo useampi "ättä", "äiti", "ihi" =isi, "anna", "nam", "bryy"=auto, "yväyvä"=hyvä hyvä "ei". Iso osa puheesta on kuitenkin ihan Kasperin omaa höpinää.

Kasper on hyvä nukkuja. Kasper vetelee unia pääosin heräämättä puoli kahdeksasta kuuteen. Syöjänäkin Kasper on taitava ja ennakkoluuloton. Kasper mutustaa suussa olevat ruuat loppuun, eikä sylje niitä kuten RAsmus. Kasper maistelee ennakkoluulottomasti eri ruokia. Varsinkin nektariinit ovat nyt uusinta herkkua!

Kasper rakastaa koiria! Niitä nähdessään hän hihkuu innoissan ja huutaa "hiiihiiihiiii!!". Kasper ei jaksa keskittyä pitkään mihinkään. Lelut vaihtuvat seuravaan hetkessä ja yleensä Rasmuksen kädessä oleva on aina paras lelu.

Kasper oli 11 kk neuvolassa 10500g painava ja 75cm pitkä. Vaatteissa Kasper käyttää kokoja 74-80.10 kommenttia:

 1. meidän 7kk poika on 74cm ja 10kg :) monet luulee vanhemmaksi. suloisia poikia teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meilläkin pojat oli 8kk neuvolassa melkein 9kiloa! Sitten painon nousu hidastui aika reilusti! :)
   Hyvin kasvanut poitsu teillä! <3

   Poista
 2. Ihania mummon muruja <3

  VastaaPoista
 3. En oo jaksanu pitkään aikaan kommentoida mihinkään sun postauksiin kun en tykkää tehä sitä tällä puhelimella ja koneelle pääsen niin harvoin rauhassa (mistähän johtuis ;D),mutta nyt viimein pakko kirjoittaa. On kiva lueskella poikien taidoista ja kehityksestä kun he ovat vaan 3vkoa vanhempia kuin V. Pojat ovat tosi taitavia ja edelleen huiman isoja verrattuna meijän pikkuruiseen pojuseen. :-) V oli 10kk neuvolassa vain 70,5cm pitkä ja 8195g painava. Nyt sormet ristissä toivon että olisi saanut jonkun kasvu pyrähdyksen ennen 1v. neuvolaa. A kuitenkin oli aikanaan 10kk iässä sentään 73cm pitkä. V:n meno näyttääkin hurjalta siksi kun on niin pikkuinen,kontaten mennään sellasta vauhtii että äippää hirvittää ja tukea vasten kävelee myöskin hyvin,siinäkin välillä kokeilee kuinka nopeasti pystyy köpöttelemään pöydän päästä päähän :-D Selkeitä sanoja V:lta ei tule mutta perus ättättää,äbbä,namnam jne. kyllä,kiljuminen on kivaa ja autoilla leikkiessä on autojen äänet hurjat ralliäänet :-D Meijän yöt on vasta viimesenä kuukautena alkaneet menee paremmin,vaikka joinain öinä tuttia saattaa joutua käydä nostelee 3-4kin kertaa. V ja A nukkuvat samassa huoneessa nyt ja se on kyllä helpottanut omaa nukkumista. Oon alkanu tällä viikolla tekee hiukan iltatöitä ja eilen ylitöiden takia jäin paitsi V:n iltatoimista ja nukkumaan menosta! :'( Kyllä harmitti! Tänään onneksi taidan päästä jo puoli tuntia aiempaa pois kuin pomon kaa on alun perin työajat sovittu. :-) Kovasti yritän edelleen seurailla teidän elämää ja menoa vaikken usein kommentoikaan. Hyvää loppukesää koko porukalle! :-) T:Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kiva kuulla teistä pitkästä aikaa! Katoinkin fb:stä että olit alottanut taas työt! Varmasti kivaa vaihtelua välillä! :)

   Voi pikkuista V:tä! <3 Eiköhän se kasvupyrähdys sieltä vielä tule! Meillä on nyt viime kuukausina hidastunut kasvu kovasti verrattuna alkuaikoihin, mutta niinkai sen kuuluukin! :)

   Poista
 4. Ihania pieniä veitikoita! <3 Meilläkin on justiin alettu nyrpistämään nenää ja samalla tuhistaan,se on kyllä mainio näky,ei nauramatta voi olla =D
  Hyviä kuvia olette saanu,etenkin tuo yrmis pepussa kuva!
  Täällä poitsu oli 8kk neuvolassa vähän reilu 12kg ja 78cm. On siinä kantelemista täytyy sanoa. Toki eihän tuon ikästä muuten tarttis enää niin paljoa kannella,mutta kun on kans tuo korvatulehdus kierre päällänsä =( Putket tulee meillekkin ja samalla poistetaan kitarisat kun on kookkaat. Poistettiinko teillä risoja tai tarkistettiinko ne? Meillä esikoisella "siirtyi" korvien putkituksen jälkeen tulehdukset AINA kurkkuun, kunnes poistettiin kitarisat.

  Anjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaan voi! On ne vaan niin velmuja noi pienet! :D
   Sulla ainakin haba kasvaa! Onneksi kohta teilläkin helpottaa kun saatte ne putket! :) <3

   Meillä kitarisat on molemmilla normaalit, joten lääkäri jätti ne vielä paikalleen. Sitten leikataan jos tulehdukset jatkuu. Siksi näin, että ei halunnut turhaan laittaa poikia siihen kunnon nukutukseen, kun merkit ei viitanneet tulehtuneisiin kitarisoihin.. Toivotaan ettei ne olekaan!

   Tsempit teille putkitukseen! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!