sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Rikkaimuri keittiöön!

Pojat syövät tällä hetkellä kaiken muun itse paitsi puuron.  Kun kaksi pikkupoikaa huiskii lusikoillaan ja käsillään, sotkukin on sen mukainen.
Ruoka on aika karkeaa, eli se ei varsinaisesti likaa, mutta muruja ja ruuantähteitä on levällään pojista metrinkahden halkaisijalla.

Imurista on tullut jo vakiosisustusta meidän olohuoneessa. Joka ruokailun jälkeen keittiön lattia pitää imuroida, joten imuria on turha viedä siivouskaappiin joka imuroinnin jälkeen.

Imuri on myös poikien suuri rakkaus. Aina kun se on olohuoneen nurkassa, pojat hakevat sen ja alkavat työntäen ajaa sillä. Poikiin on tosiaan sisäänrakennettuja joku autontyöntelytaito! Meillä kaikki on tällä hetkellä autoja! Oli se sitten kirja tai lapio, sitä työnnetään eteenpäin kuin autoa ja päristetään suuta! :D

Imuri ei saa siis olla hetkeäkään rauhassa!
Olenkin miettinyt meille keittiöön rikkaimuria.

Kätevintä varmaan olisi, että imurilla voi imuroida sekä kuivaa, että märkää, siksi tällainen wet&dry-imuri voisi olla käytännöllisin. Hintakaan ei päätä huimaa. Näillä kahdella hinta oli 50-60e.

Täältä
ja Täältä


Mulla vaan on päähänpinttymä allaolevasta OBH Nordicasta. Se miellyttää väreiltään ja muotoilultaan mun silmää paljon enemmän. Huonona puolena korkeampi hinta (70e) ja se, ettei sillä voi imuroida nestettä..
Täältä

Kysymys kuuluukin. Teenkö nyt valinnan tunteella vai järjellä?
Onko teillä suositella jotain muuta laitetta kuin kuvissa olevat?
Kokemuksia myös näistä kaipaillaan!

17 kommenttia:

 1. Moi! Meiltä löytyy tuollainen valkoinen OBH Nordican style vac ja sillä saa näppärästi syöttötuolin ympärystän siistiksi leivänmuruista :) ja rattaiden tavarakorista pikkukivet pois ennen kuin menee parempiin suihin :D Ostin sen viime syksynä Lahden Kodinterrasta eikä hinta ollut paha, oli tarjouksessa 15€!

  VastaaPoista
 2. Mä hommasin just Electrolux ergorapido varsi-imurin ja olikin tarkoitus kirjoitella siitä blogin puolelle! Samat aiheet pienten lasten äideillä! :) Se on musta kiva, kun saa lattialta roskat, mutta siinä on myös irrotettava rikkaimuri, jolla saa murut pöydältä tai vaikka autosta. Mietin kyllä itsekin tuota Wet&Dry imuria, sais ne maito roiskeetkin samalla... Mutta oon täysin ihastunut varsi-imuriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin löytyy ergorapido ja yksinkertaisesti rakastan! Ei mulla muuta :)

   Poista
  2. Mä kans aatellut just tämmöistä. Jos kaks aikuista saa keittiön lattialle näin paljon jo moskaa (lue: leivänmuruja jne) niin en edes uskalla ajatella kun nuo kaksi pienempää alkaa syömään itse. Toi on hyvä ku sit voi vaan rätillä vaikka pyyhkästä kaikki lattialle (samalla nestemäinen imeytyy rättiin) ja sit voi nopsaa lattialta imuroida kaiken pois.

   Poista
 3. Meillä on toi rapido ja se on ollut oikein hyvä, mutta on toi miten päin se laitetaan tohon laturiin/telineeseen on tosi ärsyttävä. Ei voi kahvasta vaan suoraan laittaa vaan on ikään kuin väärinpäin. Tosin jos se on jossain ylhäällä hyllyllä, on telineeseen asettelu helpompaa.

  VastaaPoista
 4. Meillä on toi rapido, ja oon kokenut sen tosi hyväksi nimenomaan Oliivin jälkien siivoamisessa :D Suosittelen, tosin noista muista ei ole kokemusta edes.. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä!
  Minä täällä kasvavan mahani kanssa olen kiroillut ja jättänyt imurin suosiolla kaappiin ja mennyt rikkalapion ja -harjan turvin. Aviokille ilmoitinkin jo, että tuollainen wte & dry-imuri muuttaa meille asap!

  VastaaPoista
 6. Hups, edellinen lähti liian aikaisin. Eli meillä oli tuommoinen wet and dry imuri. Käytin loppupeleissä sitä märän imuroimiseen tasan nolla kertaa. Ois pitäny aina ennen märän imuroimista puhistaa, joten oli helpompi siivota märät rätillä :). Siitä imurista meni akku kahdessa vuodessa, saa nähä kauanko tuon nykyisen ergo rapidon akku kestää. Ostettiin sitten siis varsi-imuri tilalle ja samassa on myös rikkaimuri.

  VastaaPoista
 7. Meillä ei juuri tuota Rapidoa ole ollut mutta Rapidon toisenlainen rikkaimuri ja oli kyllä harmillisen lyhyt ikäinen, itse en toisten Rapidoa enää ostaisi, sen verran meni luotto.

  VastaaPoista
 8. Meillä on (ehkä) http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/polynimurit/ZB2904G/electrolux-ergorapido-polynimuri-zb2904g tää tai ainakin melkeen samanlainen, ja mielestäni lattialta on helpointa imuroida tolla pitkällä varrella ja on kätevää, kun siitä saa sitten ton rikkaimurin irrotettua pöytien imurointia varten :)

  VastaaPoista
 9. Tuo obh nordica on ollu kyllä hyvä ja tehoja mukavasti :) tosin imuria tulee edelleen enempi käytettyä kun ei tarvi kyyristellä :D

  VastaaPoista
 10. Meillä on electroluxin ergorapido, tykkään, kun saa tarvittaessa muualtakin nopsaa imuroitua!

  VastaaPoista
 11. Hei,
  Itselläni on Electrolux Ergorapido Plus pölynimuri ZB2944W, ja olen ollut tosi tyytyväinen hankintaan, ja joka pennin arvoinen ollut. Pienellä irrotettavalla imurilla saa just tasot ja sit klik vaan ja isotkin pinnat saa ilman kyykkimistä puhtaiksi. Imuri on myös ulkonäöllisesti kiva, ja mietihän myös sitä kun poikasi kasvaa ja alkaa kevät ja syksy hiekka loskakelit minkänäkönen on aina eteinen ja ulko-oven edusta, itselläni kun on 5-vuotias poika, niin voi sitä hiekan määrää keväisin ja syksyisin, mutta nyt nekin oon saanut tuolla rikkaimurilla pois, no huh tulipas myyntipuhe. :)

  VastaaPoista
 12. meillä on tuo obh nordica ja mun mielestä se on todella tehoton ja pölypussi täyttyy nopeasti. eli en suosittelisi sitä. muista ei oo kokemuksia... mut oon kyllä nähny että jossain tuota olisi kuitenkin myynnissä hintaan 29,90..(!?)

  VastaaPoista
 13. Meillä on toi Boschin rikkaimuri ja min mielestä aika tehoton, vaikka luulisin et ei rikkaimurit kovin tehokkaita oo mikään :) saa sillä hyvin muruset imettyä ja laiturissa pitää olla koko ajan että tehot riittää. Se laitetaan myös telineeseen kuten toi toinenkin eli on helpompi laittaa jos asentaa telineen korkealle, meillä piilossa nurkassa lattian rajassa. Kosteaa ei tule juuri imettyä tolla, helpommin saa rätillä, mut muruset otan usein lattialta tolla kun en jaksa imuria hakea esiin.

  VastaaPoista
 14. Meillä on töissä toi Rapido ja se on kyllä tosi kätevä! Joten pisteet täältä sinne :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!