keskiviikko 20. elokuuta 2014

No hei vaan hei mammapalsta!

Ei sinänsä yllätä, että parin päivän takainen sokeripostaus oli päätynyt eilen Vauva-lehden Aihe Vapaa-palstalle riepoteltavaksi. Eikä sekään, että postauksen kanta oli saanut mammat sotajalalle. 

En vaan pääse yli siitä, miksi joillekin tämä meidän tapa toimia on niin kauhean outo? Luulenpa, että meidän syömistottumukset on ihan sitä samaa, mitä monien muidenkin perheiden pöydissä. Mä en halua antaa lapselle kaupan jogurtteja ja muroja kuin herkkuna, mutta mitä sitten? Miksi ihmeessä se jonkun av-palstalaisen pyllyä kutittaa, jos mun lapset ei saa kaupan sokerijogurtteja päivittäin? Ei ne sen kierompaan varmasti kasva kuin nekään lapset jotka saa. Tai ole sen onnettomampia, kuin suklaamuroja syövät lapset. Olen aika takuuvarma, ettei lastemme onnellisuus ole verrannollinen saatuun sokeriin, vaan siihen vaikuttavat ihan muut asiat.

Mutta AV, puikaa vaan. Samalla kun kihistessänne pidätte aloitusta listoilla, nousee mun blogin kävijämäärät. JOten ihan vapaasti. Mä seison edelleen sanojeni ja ajatusteni takana. Meidän tapa ei ole hysterisointia tai kriiseilyä. Se on meidän arkea, johon ei vaan kuulu mehut ja piilosokeria sisältävät tuotteet. That's it. Juhla on asia erikseen, enkä mä saa sydäriä jos lapset syövät pullaa tai pannukakkua mummolassa tai valmisjogurttia reissussa. Mutta se ei ole meidän arki.

Ja mitä mehuun tulee, mun mielestä sitä edelleen voi täysin verrata vaikka sitten siihen punaviiniin. Kumpikin on puhtaasti nautintoaine, eikä kummastakaan ole pienintäkään hyötyä keholle. Mun mielestä mehut on turhia, eikä niitä meillä sisällytetä arkeen. Itsetehdyt mehut ovat joo parempia kuin kaupan, mutta sokeripommeja ne nekin ovat. Jos marjoista haluan jotenkin "hyötyä" teen niistä mielummin välipalasmoothien kuin annan lapsilleni ne mehun muodossa.

Ja kyllä, meidän lapset saavat nauttia herkuista, niinkuin postauksessakin useaanotteeseen mainitsin. Se vaan ei ole arkea, vaan spesiaalitilanteita.

Alla olevasta linkistä voi käydä lukemassa AV:n älynväläyksiä.

 

Loppuhuomiona pakko lisätä, (viitaten parin kuukauden takaiseen AV-palstapohdintaan) en siis ole ollut BB:ssä tai hakenut itselleni seuraa Unelmien poikamiehessä.. Muutenkin olen ihan kaikinpuolin tositv-neitsyt! xD


63 kommenttia:

 1. Luin edellisen sokeripostauksesi ja allekirjoitan täysin mielipiteesi! On rohkeaa ottaa kantaa julkisesti omalla henkilöllisyydellä ihmisten valintoihin. Toivon, että postauksesi herättelee edes muutamaa vanhempaa (piilo)sokerin liiallisesta käytöstä. Uskon, että tavat on helpompi opettaa lapselle jo ihan pienenä, kuin kitkeä niitä pinttyneitä myöhemmin.
  -Kristiina

  VastaaPoista
 2. En paljoa tuolla av-palstalla käy, mutta nyt oli pakko käydä katsomassa :D huh huh.. en olis ikinä uskonut, että tuolla bloggaajien kirjoituksia ruoditaan :D noo, onneks osaat varmaan jättää omaan arvoonsa nuo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama juttu. Blogin tuloliikenteestä bongasin tuon, onneksi sinne lokiin jää tiedot noista viittaavista sivuista, niin ei jää huomaamatta! :D

   Joo.. Toi on joskus oikein kunnon eläintarha! :D

   Poista
 3. Oli pakko käydä kommentoimassa tonne av:lle :DDD Voi jeesus taas, eikö ne osaa lukea? :D

  VastaaPoista
 4. Jokainen äiti tietää parhainten :)

  www.minajamuud.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Siis täh?! Vauva lehden palstalla, voi hertsileijaa hyvät ihmiset!! Tähän kohtaan sopii mainiosti "hankkikaa oma elämä"...
  En itse ole kanssasi täysin samaa mieltä,mutta mitä sitten, te teette lastenne kanssa niinkuin teette ja me omalla tavallamme, miksi siitä tehdä niin järjetön numero?! Voi että mua puistattaa tämmöne..
  Osuvat kiitokset "Samalla kun kihistessänne pidätte aloitusta listoilla, nousee mun blogin kävijämäärät" =D

  Anjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, oot ihana! :D
   En kans ymmärrä.. JOkainen kuitenkin päättää lapsensa kohdalla mitä tekee. En keksi muuta, kuin että osuu arkaan paikkaan niin pitää älähtää :D

   Poista
 6. Tää oli hyvä :) Minun mielestäni sokeripostauksesi ei ollut kyllä mitään paasaamista vaan oman mielipiteen tuomista julki.. Tämäkin ilmeisesti keskustelupalstoilla jo luokitellaan paasaamiseksi? Olen itsekkin sokerinarkki, tunnustan ja meille jos ostetaan jotain namia niin kyllä muuten pussi tyhjenee samantien. Meilläkään ei ole mehuja, muroja tai maustettuja jogurtteja tarjolla. Ehkä kerran vuodessa? Meillä vedellään välipalaksi hedelmiä tai leipää tai rahkaa, joka on itse maustettu hedelmillä tai soseilla. Poju on päässyt karkin makuun juu, mutta niitä ei todellakaan osteta sen takia että hän niitä pyytää. Tiukka linja kaikessa muussakin, lapsen tahto ei ole se mihin taivutaan näin yleistettynä. Mummolat on sitten asia erikseen, mutta puutun kyllä tilanteeseen jos koko ajan ollaan jotain herkkua tuputtamassa. Päiväkodin ruokailuun en puutu, sielläkin (kuten kotonakin) on kuitenkin tarjolla mielestäni terveellinen puuroaamupala ja kotiruokalounas, välipalat voi joskus olla mitä sattuu mutta sekään ei ole jokapäiväistä.

  Sokeri on addiktoiva aine ja kuten sanoitkin, siitä ei aiheudu elimistölle mitään hyvää.. Elämän pienet ilot eivät pitäisi rakentua herkkujen ympärille.

  hippublogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään sitä kokenut niin. Ilmeisesti se menee just niin, et jos sanot mielipiteesi jostain, oli se sitten mitä vaan se on keskustelupalstoilla aina väärä. Jostain niiden kai pitää saada retostella :D

   Just näin! :)

   Poista
 7. Wuahahaa! Loistavia kirjoituksia molemmat ja allekirjoitan kantasi myös. Meilläkin vältetään piilosokeria sekä lapsen että omassa ruokavaliossa ARKENA. Mutta kyllä meilläkin herkutellaan. Herkut on kuitenkin eri juttu kuin arjen ruoka, jolloin on kiva syödä terveellistä kotiruokaa, ilman piilosokereita, rasvoja ja lisäaineita. Ne herkutkin maistuu sitten viikonloppuna paremmalle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tuntuu jättävän tuon arkena lukematta. En tiiä tekeekö sen tietoisesti vai tiedostamatta.. :D

   Innolla odottelen jo viikonloppua ;)

   Poista
 8. Ei tommosilla anonyymien mielipiteillä kannata vaivata päätä! :) Ihan sama, vaikka syöttäisit lapsillesi joka aamu muroja, jogurttia ja mehua, niin joku näkisi siitäkin vaivaa ja kävisi varmasti palstoilla haukkumassa ja arvostelemassa... :) Vähänkin suositumpien blogien keskuudesta ei varmasti löydy sellaista, jota ei olisi jollain tavalla arvosteltu jollakin palstalla :)

  Se on vain hienoa, että tuot rohkeasti esiin mielipiteitäsi ja teidän tapojanne ja seisot niiden takana, vaikka tiedostat, että ne saattavat erota "valtavirran" tottumuksista :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 9. Yleisesti ottaen en pidä yleistämisestä, mutta tässä kohtaa rohkenen todeta että vauva palstan keskustelijat ovat keskimääräistä heikkolahjaisempia. Eipä niistä parane juurikaan perustaa. Sinä sen sijaan kirjoitat hienoa blogia, osaat hyvin perustella omat kantasi.

  VastaaPoista
 10. Heh, minäkin olen sinne joskus päässyt :)
  Nostan kyllä hattua noille teidän terveellisille elämäntavoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavan usein siellä taitaa joku olla ruodittavana :/

   Poista
 11. Täällä myös perhe, jossa käytetään vain vähän sokeria ja makeutusaineita. Näin oli jo ennen lasten syntymää ja samalla mallilla jatketaan. Tykätään kyllä marjoista ja hedelmistä, joita syödään useampaan kerttaan päivässä. Onkin ollut jännä huomata miten kohta 3-vuotiaan käytös muuttuu sokeriannoksen jälkeen esim. Pillimehu tai kakkupala. Tämän jälkeen vauhtia riitttää eikä malta hetkeksikään keskittyä mihinkään. Ei paljon huvita sokeriherkkuja tarjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Jos ne sokerijutut ei vaan kuulu elämään, niin miksi ne pitäisi siihen sisällyttää lastenkaan syntyessä?! Ei tajua :D

   Voin vaan kuvitella ton käytöksen muutoksen! Saattaisi tehdä muillekin hyvää kiinnittää huomiota siihen, miten lapsi käyttäytyy saatuaan sokeria..

   Poista
 12. Mielestäni postauksesi oli hyvä, meillä toimitaan samoilla periaatteilla. Työssäni näen, millaiseen kuntoon jatkuva napostelu ja piilosokerin käyttö aiheuttaa lasten hampaille... Valitettavaa on, että niissä perheissä, joissa kulutetaan runsaasti sokeripitoisia elintarvikkeita, lasten hampaitakin harjataan laiskemmin.

  VastaaPoista
 13. Nelli, kyllähän tällä blogissa ja instassa olevista kuvista näkee selvästi kuinka onnettomia ja surullisia teidän pojat on kun ne ei saa syödä jokapäivä kaupan hedelmäpommi jogurttia ja fazerin sinistä siihen päälle! ;) Lapsi rukat, saavat vielä terveellisen elämän itselleen, eihän sellainen sovi!

  VastaaPoista
 14. Käsittämätöntä. Kyllä olen itse kanssasi ihan samoilla linjoilla. Ei meilläkään arjessa sokeria mielin määrin puputeta. Itse olen odotellut mielenkiinnolla millainen myrsky lähi- ja tuttavapiirissä kehkeytyy, kun sekä minä että lapsen tuleva isä ollaan kasvissyöjiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, se voi olla että myrsky nousee.. ;) Tai sitten saatte yllättyä positiivisesti! :D

   Poista
 15. Luin kans sokeripostauksesi ja olen täysin samaa mieltä :) Kunhan meidän toukka tupsahtaa mailmaan niin kyllä meillä vahditaan turhia sokereita eikä syötetä/juoteta mitä sattuu :)

  VastaaPoista
 16. Kylläpäs ne jaksaa. :/ Onneksi olen itse säästynyt moisilta.

  Miusta toi sokeripostaus oli hyvä, oon itekin luonnostellut sellaista tässä 1v synttäreiden lähestyessä. Meillä on vähän erityyppinen kanta asiaan, mutta ymmärrän täysin teidän tavan. Jos itekin oisin tarpeeks voimakastahtoinen niin en varmaan antaisi myöskään sokeripommeja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo..

   Joo en käsitä tätä, että kaikkien pitäs olla kaikesta samaa mieltä :D Et säkään kivitä mua tai mä sua vaikkei ihan samaa mieltä kaikesta ollakaan :DD

   Poista
 17. Pieni kehitysehdotus: älä laita jokaisen otsikon perään huutomerkkiä.

  terv, äikänope

  VastaaPoista
 18. Voi jösses! Helvetti sentään. Pitäkööt vauvapalstalaiset sokerimuronsa ja tunkekoon sinne minne aurinko ei paista. Satamiljoona kertaa paremmin pojat syö ku ne. Ovat varmaan kateellisia kun näät vaivaa miten pojat syö ja he syöttävät mehua ja muuta shäissee :D

  VastaaPoista
 19. Toiset ihmiset on vähän outoja... Pitää olla aina vaan minäminäminä olen oikeassa kaikki muut väärässä ja minun lapseni on paras ja käyttäytyykin hienoiten jne... Itselläni ei ole lapsia mutta jäin tähän blogiin koukkuun ja olen kyllä ihan samaa mieltä että liika sokeri on pahasta. Sitten kun minulla on lapsia voisin huijata että rusina on karkkia kunnes tulevat siihen ikään että rupeavat kyselemään lauantaipussin perään. :D ni sitten voi mennä siihen että lauantaisin on se herkkupäivä ja silloinkin katotaan vähän mitä syödään... Mehua silloin tällöin vesi käy ihan hyvin janojuomana... Mutta tosiaan kukin omalla tavallaan... Hieno blogi kyllä jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 20. Oon monessa jutussa samaa mieltä sun kanssa tuosta sokerijutusta eikä meilläkään mehuja ole juotu ollenkaan eikä muitakaan sokeriherkkuja syödä normiarkena. Maistaa on kyllä saanut kakkua, pullaa, keksiä, jäätelöä jne., oikeastaan kaikkea muuta kun ihan puhtaasti karkkia ja myös ne mehut on vielä maistamatta.

  Mutta ymmärrän kyllä silti ihmisten närkästymisen ja näiden juttujen ruotimisen kaikenmaailman mammapalstoilla. Tätä ko. juttua en kylläkään vielä oo käynyt lukemassa. Kirjoitat monia juttuja vähän sellaiselta kannalta "meillä tehdään asiat oikein ja me osataan nää jutut paremmin kun muut". On vähän ristiriitaista paasata jostain joqurtin syömisestä ja kuinka teillä pojat syö niiiiiin terveellisesti puuroa eivätkä saa sokerijuttuja, kun samalla sitten normaali arkiruoka pursuaa eineksiä.. Minusta einesten syönti monena päivänä viikossa on kaukana terveellisestä ruokavaliosta eikä sitä se jokailtainen puuro pelasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon pahoillani jos oot saanu tekstieni perusteella sen kuvan, että pitäisin itseäni ja perhettäni jotenkin muita parempana tai että olisin sitä mieltä, että meillä on vaan se yksi ja ainoa oikea tapa. Oon yrittänyt aina postauksissani painottaa sitä, että tämä on maidän tapa ja oikea meidän perheelle. Muut tekee niinkuin tykkäävät ja heille käy. Ja onhan tämä kuitenkin mun blogi, joten tekstitkin on sitten enemmän tai vähemmän mun ajatuksia..

   No, mä en mielestäni paasaa sokerista. OOn kirjoittanut siitä kaksi postausta, ja molemmat on enemmän vaan sitä että näin me tehdään ja miksi me näin tehdään. Keskeustelun herättelyä. Enkä edes koe että puuro olisi sen parempi aamu- tai iltapala kuin vaikka rahka tai leipä. Se vaan on halpa, helppo ja pitää nälkää. Siksi liputan sen puolesta.

   Ja en ihan ymmärrä tuota "arkiruoka pursuaa eineksiä"-kohtaa. Ilmeisesti olet sitä mieltä että meidän arkiruoka pursuaa eineksiä. Pakko olla eri mieltä kanssasi, sillä koen että meillä käytetään eineksiä hyvin vähän. Eineksistäkin kirjoittelen postausta myöhemmin, joten siellä sitten siitä tarkemmin. En vaan oikein ymmärrä mistä olet saanut sen kuvan että söisimme paljon eineksiä..? Tai tietysti, voi meillä sitten olla niin erilaiset näkemykset siitä, mitä eines on :D

   Einesten syönti monena päivänä viikossa on kaukana terveellisestä ruokavaliosta, siinä olet ihan oikeassa.

   Poista
  2. Samaa mieltä. Ainakin viikkoruokapostaus oli aika pitkälti einestä. Minusta einestä ovat kalapuikot, nakit, italianpata joka on tehty pussista, lasagne joka on tehty valmispakkauksesta, vaikkakaan EN NYT MUISTA oliko ko bloggaaja ne tehnyt valmistarpeista.

   Poista
  3. No sitten on kyse näkemyseroista, sillä mun mielestä filekalapuikot, täyslihanakit ja lasagnen mauste ei ole eineksiä. Mutta se on vaan mun mielipide. Näissäkin kannattaa katsoa pusseista ja paketeista suola- sokeri- ja lihapitoisuuksia niin ei teilaa vahingossa laadultaan hyvää ja terveellistäkin tuotetta. :) Myöskään italianpataa en lue itse einekseksi, sillä eihän siinä muu ole "valmista" kuin mausteet. Moni puolivalmiste voi olla ihan hyvää, kun viitsii vähän tutustua. :))

   Poista
  4. Meillä todellakin on eri käsitys eineksistä. Kotiruoka on ruokaa, jonka teet itse alusta asti. Maustat sen itse ja sitä kautta tiedät mitä se sisältää. Kalapuikot esim. on kyllä aika kaukana kotiruoasta, samoin kuin Italianpata. Mutta jokainen tavallaan ja onhan se Saarioinenkin äitien tekemää ruokaa vai miten se meni....

   Poista
  5. Näin ammattilaisen näkökulmasta nuo "arkiruuat",joita lueteltiin,niin menevät kyllä eineskategoriaan. Mutta ehkäpä näissäkin ruuissa näkyy se mitä on lapsena syöty kotona ja mikä mielletään einekseksi. Ei kukaan ole einesäiti vielä kalapuikkoa tarjoamalla,mutta meidän jokaisen on ihan hyvä välillä kokeilla ihan vain kotiruokaa,ilman puolivalmisteita :) vinkkinä,että italianpata itsetehtynä maistuu ihanalle :) tämän ei pitänyt olla saarna,vaan ammattilaisen mielipide.

   Poista
  6. Haluaisin kysyä toiselta anolta, että miksi ne mausteseokset on eineksiä? Ravintotieteellisesti kun eivät ole. Mausteet ja mausteseokset ovat mausteita ja einekset eineksiä.

   Itse suosittelen lapsille kalapuikkoja ja nakkeja kunhan ne näkyvät arkiruuassa kerran viikkoon. Juuri nellin mainitsemat filepuikot ja kokolihamakkarat ovat riittävän hyviä ravintosisällöltään lapsen ruokavalioon.

   Eines ei ole automaattinen paha vaan senkin suhteen kannattaa harrastaa valikointia.

   T. Ravintoterapeutti, TtM

   Poista
  7. Ravintoterapeutti vai ravitsemusterapeutti?

   Poista
  8. Heippa kaikki ammattilaiset ja TTM:t, sekä ihan kaikki muutkin jotka perustavat tietämyksensä koulutukseen, saavutuksiin tai titteleihin.
   Muistattehan, että kommentoidessanne ANONYYMINÄ, näitä hienoja juttuja ei voida oikein lukea teille meriiteiksi. Olette ihan täysin Anonyymejä, myös sen koulutuksen osalta. Suosittelen rekistöröitymään googleen, jos koulutuksen tai muun ammattitaidon perusteella haluaa jotain tietotaitoa jakaa :) Tämä siis ihan vaan vinkkinä, ei kettuiluna, sillä ihan jokainen ei muista lukea kaikkea nettiin kirjoitettua ilman pienintäkään lähdekritiikkiä.

   Jos jätetään meidän, teidän ja naapureiden einestensyöntikeskustelu tähän, ja jatketaan sitä sitten ko. aiheen postauksessa? :)

   Poista
  9. Ammatin puolesta taas on pysyttävä anonyyminä :D ammattiaan ei voi harjoittaa internetissä blogissa. Sen takia ammattinsa puolesta voi kommentoida,mutta tosiaan sitä ei tarvitse kenenkään uskoa. Eikä tämä nyt olekaan mikään asiantuntija vastaa-palsta.

   Poista
 21. Oho! Tosin olihan kirjoituksesi todella karkkaasti kirjoitettu, etta ehkapa kirjoitustyyli vaikuttaa viela sisaltoa enemman. Minulle ei kylla aiheuttanut voimakkaita tunnereaktioita, lieko siksi, etta olen noissa sokeriasioissa niin samoilla linjoilla. Ei tulisi mieleenikaan juottaa esimerkiksi sita mehua 14 kuukauden ikaiselle pojalleni enka usko, etta ihan hetkeen tuleekaan edes maistatettua. Miksi pitaisi? Vesi maistuu hanelle oikein hyvin ja on mieluisin janojuoma meille vanhemmillekin. Jossain vaiheessa sokerisetkin herkut varmaan "astuvat kuvioon", mutta en vaan nae niille viela mitaan tarvetta. Kylla meidan poikakin silti herkuttelee jo nyt, hedelmilla ja marjoilla.

  Olen huomannut sen omalla kohdallanikin, etta se, mika tuntuu herkulliselta, riippuu niin paljon makutottumuksista. Ennen mielestani esimerkiksi Big Mac -hampurilainen oli mielettoman hyvaa, kun nyt se taas maistuu niin kamalan teolliselta moskalta (syon silti joskus silloin talloin).

  Onnittelut rohkeudesta ja kirjoittele vaan jatkossakin juuri niin karkkaasti, kun hyvalta tuntuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se oli.. Mutta ei silti mun mielestä ihan kauhean kärkkäästi :D Mut ehkä tuo herättää tunteita ja siksi siitä ollaan niin barrikaadeilla :D

   Oot ihan oikeassa! Monesti myös ajatus jostain herkusta kuulostaa paremmalta kuin miltä se lopulta maistuu! :D

   Poista
 22. Mä en ihan ymmärrä ihmisten vaahtoamista muiden lasten kasvatukseen liittyen! En käynyt vauva-palstaa lukemassa mutta meillä eletään arkea hyvinkin samoin kuin teillä. Jogurttia on aina ollut maustamatonta jota itse höystetään tai joskus ihan paljaaltaan ja siitäkin lapsi tykkää! Mehuja ei meillä juo aikuisetkaan joten miksi lapsikaan joisi?! Kesällä kovilla helteillä sai pillimehun silloin tällöin mikä on meidän mielestä ok, muuten janojuomana on vesi. Suositaan muutenkin itsetehtyä ruokaa, paljon kasviksia ja vihanneksia.
  miksiköhän tämä turhan sokerin välttäminen on niin outoa? Onhan kasvissyöjiä ja vaikka mitä muitakin, joten miksi on outoa jos haluaa lapsellensa tarjota terveellisempiä vaihtoehtoja kuin sokeripommeja vielä kun lapsi syö mitä vanhemmat käskee, kyllä niitä muita ehtii myöhemminkin syömään!
  Me ei olla koskaan livenä saatu kuulla edes hämmästelyä asiasta, päin vastoin kehuja paljonkin. Lähipiiri tietää kyllä ettei meillä mässätä kekseillä. Mummolassa ja kylässä taas, kuten teilläkin on ihan ookoo jos joskus vaikka pullapalan saa. No big deal! Arki on erikseen :)
  Kylläpä tuli saarna, heh!

  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan Ansku!! Mitä se kellekään kuuluu tai ketään liikuttaa miten toisten lapset syö :D
   Mä luulen että tässä on se, että jos vähänkään eroat valtavirrasta tai paheksut mitään mitä he tekevät, nousee haloo. Tosin mä luulin, että valtaosa jättää piilosokerin käyttämättä :D Mut ei sit kai.. :D

   Nimenomaan! No big deal! :D

   Poista
 23. minä pidän itsetehtyjä mehuja terveellisinä. En laita niihin ollenkaan sokeria vaan pakastan pienissä erissä jotta säilyy ja ehtii juoda sen mikä on tiivisteenä jääkaapissa. Valtavasti vitamiineja! Smoothietkin on tosi hyviä! Pointtini siis se että itsekkään en sitä mehua kittaa ruuan kanssa mutta mielestäni itsetehty sokeriton marjamehu on terveellinen lisä aamu- tai iltapalalle :) Ja jos joskus innostut mehuja keittelemään niin kannattaa kokeilla omena-aronia-mehua! Taivaallista ja c-vitamiiniä älyttömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! NOin se varmasti onkin! Moni vaan laittaa siihen paljon sokeria mahdollistamaan pitkän säilyvyyden.

   Pitää laittaa korvan taakse, jos vaikka mehumaija hankittaisiin! Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 24. Jejep, kivat vain heille!! Vaikka en postausta täysin allerkirjoita, voisivat naaman aukojat koittaa ite blogin kirjottamista sen sijaan, et rääkyvät siellä anoina =DDD

  Älä välitä!
  Blogi, joka herättää tunteita on aina parempi kuin blogi, joka ei herätä kessään mitään! ;)

  VastaaPoista
 25. Mun mielestä ainakin on tosi hienoa et pidätte noin "tiukat" rajat tuossa sokerin syömisessä! :) Sitäpaitsi teidän pojat on vielä pieniä, eikä heidän tarvikaan mussuttaa sokerijugurtteja, mehuja tms. Eikä mun mielestä kenenkään muunkaan kannata niitä päivittäin syödä. Mulla on 3v tyttö ja ei mekään osteta kotiin sokerisia jugurtteja juuri koskaan ja mehuakin tyttö saa pari kertaa viikossa, muuten juomana toimii vesi ja maito. :) Lapsen parashan se on ettei sitä sokeria jatkuvasti mussuteta! Ja maistuuhan ne herkut nyt paljon paremmiltakin sillon ku niitä ei joka päivä saa napsia. ;)

  Ei kannata välittää noista av-palstan kateellisista jauhajista. Pitäkää vaan kiinni teidän perheen periaatteista, mun korvaan ne kuulostaa tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
 26. No hups mitä keskustelua kirjoituksesi on herättänyt!! Kyllä on ihmisiä joka lähtöön! Asiatonta ja käsittämätöntähän keskustelua tuo on ollut mutta kannattaa muistaa, että jos oman ja lastensa elämän avaa nimiä ja valokuvia myöden niin altistaa perheensä myös tällaiselle. Kannattaa myös muistaa, että nämä "hullut" kirjoittelijat ovat myös niitä ihmisiä, jotka tunnistavat poikasi puistoissa, päiväkodeissa, kouluissa jne.jne. Muistelen, että olet kertonut olevasi töissä sosiaalialalla. Nämä vauvalehtien anonyymit kommentoijat saattavat olla myös asiakkaitasi, nykyisiä tai tulevia, joita ehdottomuutesi loukkaa.

  VastaaPoista
 27. Hehehee!!! *huutonaurua* :) siis ei tolle sun kirjotukselle vaan väitteille, että olisit ollu jossain BB:ssä tai unelmien poikamiehessä.. HAHAHAHAAA!!! Asia mikä ei vois enempää mennä vikaan.. No mutta kateelliset panettelee ja mielikuvituksella ei ole rajaa.. Terveisin "joku jonka tunnet" :)

  VastaaPoista
 28. Heippa!
  Itselläni ei ole lapsia ja kun ensimmäistä kertaa luin edellisen kirjoituksesi, pidin sinua varsinaisena tiukkapipona. Meillä on aina syöty normaalia vanhempien tekemää kotiruokaa, murot ja jugurtit sekä äidin leivonnaiset ovat olleet osa normaalia arkiruokaa. Herkkupäivä oli kerran viikossa. Kuitenkin näin jälkeenpäin ajateltuna 2/3 meidän perheen lapsista on lievästi ylipainoisia, eikä aikuisiällä painon pudottaminen ole ollut helppoa. Uskon ihan tosissaan, että jatkuva turhan sokerin syöminen lapsuudessa on suuri syy tähän ylipainoon, sillä liikuntaakin harrastettiin ja harrastetaan paljon. Halusin tällä sanoa, että ei siis todellakaan ole nipottamista kiinnittää huomiota lasten sokerin syöntiin, sitä mitä ei totu syömään ei myöskään kaipaa!

  VastaaPoista
 29. Mun täytyy kans kommentoida oma kokemus asiaan. Meillä lapsena juotiin mehuja, syötiin einesruokia ja herkuteltiin suklaavanukkailla yms ehkä turhankin usein. Meistä kolmesta kukaan ei ole ylipainoinen tai nyt aikuisena mikään karkkihirmu. Parhaan ystäväni perhe oli taas just tällänen tiukka sokerin suhteen, tulos oli että heidän lapset tuhlasivat kaikki viikkorahansa karkkiin yms. Ja hän sekä veljensä ovat edelleen molemmat ylipainoisia vaikka lapsena olikin tiukka kuri ruoan suhteen.
  Mulla on pari viikkoa vanhempi tyttö kun sun pojat, en ihan yhtä tiukka aijo olla ja tämä sopii meille ja tuo teille :)
  Jokainenhan oman lapsensa kasvattaa ja kantaa seuraukset, terveisiä vaan kaikille ravinto- ja ravitsemusterapeuteille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavimmin siellä ravitsemusterapeutin perheessä mennään sillä kultaisella keskitiellä,herkkuja joo,mutta missä muodossa ja paljonko. Ei ravitsemusterapeutit mitään tiukkapipoja ole. Ja aika paljon on myös kiinni muustakin kuin ruuasta. Se suhtautuminen ruokaan jne. T. Ravitsemusterapeutin lapsi täälläkin :)

   Niin ja mun mielestä on tärkeintä,että Nelli yleensäkin pohtii tätä asiaa. Harva jaksaa ajatella pidemmälle. Iso peukku siitä Nelli!

   Poista
 30. Olen vähän ajatellut että ne kenen pitää kovasti vaahdota ei ehkä itse ole kovin varmoja omista valinnoistaan/itsestään (palstan tyypit) :) Itse olen ravitsemusterapeutin tytär ja meillä ei koskaan ollut karkkipäiviä, niiku ikinä. Ei syöty reissussa tai muullonkaa. Meidän herkkuja oli äidin leipomukset ja jäätelöä saimme tietty kesällä. Oli pannaria, lettuja, piirakoita ym. Kun sitten joskus sain itse päättää mitä suuhuni laitan söin hetken karkkia mutta n.18 vuotiaana ryhdyin tutulle tukilakkoon :) itse karkki kaveri tupakkalakkoon. Sen jälkeen olin 9 vuotta syömättä karkkia tai suklaata :) kaksosten synnyttyä söin hetken suklaata (ja ihan mitä vaan jotta pysyy hengissä/järjissään) mutta taas olen karkiton. Joskus saatan syödä palan suklaata jossain vierailla kun tarjotaan. Meillä siis kotona ei juotu myöskään limpparia ikinä vain omia mehuja. Omille lapsilleni en aio myöskään pitää mitään kerran viikossa karkkipäivää. Olen siis kasvanut natsiksi! :D perinnöllisyys natsi. Ja olen niin ehdottoman samoilla linjoilla. Oma ajatus on että tavat ovat niin tiukassa mitkä kotonta oppii että niiden pois oppiminen todella vaikeaa. Miksi siis luoda niitä sokerin suhteen :) samoin sokerilla palkitseminen/kiristys tuntuu turhalta mielikuvan luomiselta.eipä miulla muuta kun että tiukkikset rules!!!

  VastaaPoista
 31. Tää on vanha juttu jo, mutta kommentoin minäkin. Nimittäin minulla ei ole lapsia, mutta silti minua on tuolla samalla mammapalstalla kiusattu ja haukuttu. Ne mammat ovat vaan kateellisia sinulle ja perhe-elämällesi ja lastesi lukumäärällä yms kun heillä ei itsellään ole lapsia vaikka kuinka niitä haluaisivat. Minulle he ovat myös kateellisia mutta jostakin muusta syystä. Meidän elämä on todennäköisesti onnellisempaa kuin heidän ja minullakin on blogi ja tästä osoitteesta löytyy http://akkapentu.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!