perjantai 19. syyskuuta 2014

Syysflunssan kourissa

On niin mun tuuria, että ne pahimmat syysflunssat iskee juuri silloin, kun isi on lähtenyt taas viikoksi Jyväskylään ja me ollaan poikien kanssa kolmestaan. Omiin aikatauluihin flunssa olisi käynyt paljon paremmin niin, että se olisi alkanut vaikka nyt. Saadaan isi lähes viikoksi kotiin, joten tämäkin äippä olisi ehkä vähän paremmin jaksanut yövalvomiset..

Eli maanantaista asti on sairastettu. Räkä valuu, hengitys rohisee, kuume nousee ja tuntuu että pojat yskivät keuhkot pihalle. Keittiön pöydällä pyörii kipu- ja kuumelääkkeitä, nenäsumutteita, nenäliinoja, babyhaler, nenäfriida ja pikkuniistäjä. Sohvalla lojuu yksi väsynyt äiti ja kaksi pientä sairastajaa. Niin sanoinko jo, että isi tulee tänään kotiin? Sitä onkin odotettu koko viikko kuin kuuta nousevaa <3 Pakko sanoa, että olo on aika koomainen. Silti en osaa alkaa poikien päiväuniaikaan nukkumaan. Tuntuu helpommalta olla hereillä, kuin nukahtaa tunniksi ja jatkaa päivää taas väsyneempänä. Koko viikko on mennyt aika katkonaisilla unilla ja aina toinen pojista on nukkunut huonosti. Joka yö on nukuttu enemmän ja vähemmän perhepedissä, mikä viimeistäänkin takaa äidin huonot yöunet, vaikka pojat saattaisivatkin nukkua yhtäjaksoisesti.

Pelottavinta ja pahinta on varmasti olla yksin vastuussa kahdesta. Vaikeimpia ovat ne hetket yöllä, kun molemmat heräävät itkemään ja vain äidin syli helpottaa. Silloin oikeasti haluaisi revetä kahtia, jotta riittäisi kummallekin. Ja sitten pitää kuunnella toisen lohdutonta itkua pinniksessä, kun syliin ei vaan mahdu kaksi. Ne on niitä hetkiä, kun tekisi itsekin mieli alkaa itkeä, laittaa korvatulpat korviin ja mennä peiton alle. Sanoa toiselle, että sun vuoro. Pahinta koko viikossa on ehkä ollut havahtua telkkaria katsoessa siihen, ettei toinen pojista meinaa yskimisen lomassa saada henkeä. Se tunne kun yksin kuuntelet pienen katkonaista ja haukkovaa hengitystä on ihan kamala. Mitä pitää tehdä? Mikä auttaa? Mihin soittaa? Pitääkö lähteä päivystykseen? Kylmää ilmaa? Höyryä? Ventolinea? Mitä jos se lakkaa hengittämästä? 

Onneksi kylmä ulkoilma ja pystyasento laukaisivat pahimman ahdistuksen. Apukin on onneksi lähellä ja mummo on hetkessä meillä valvomassa toisen pojan unta ja ukki viemässä meitä päivystykseen. Ja onneksi varastosta löytyi vielä toinen turvakaukalo, niin ei tarvinnut turvautua ambulanssikyytiin. Diagnoosina kurkunpääntulehdus. Meidän onneksi, käynti päivystyksessä oli nopea ja lääkäri asiansaosaava. 

Ventolinella, babyhalerilla, ilmankosteuttajalla ja sängynpäädyn korotuspaloilla ollaan selvitty loppuviikko ilman hengenahdistuksia. Eli vinkkinä muillekin, nuo on todettu todella toimiviksi!

Korvatulehduksilta ollaan vielä toistaiseksi vältytty. Kiitos paikallaan olevien putkien! 
*koputtaa puuta...*

Voimia kaikille muillekin sairastaville !

27 kommenttia:

 1. Tsemppiä sairasteluun. Meillä aletaan jo olla voiton puolella. Me sit saatiin ihka ensimmäinen antibioottikuuri korviin ja nyt on sekin koettu.

  Ventolinea saa antaa kaksikin painallusta kerralla ja jopa 8krt pvssä. Näillä ohjeilla me ollaan menty. Meillä on auttanut myös flixotide baby halerin kautta joka on kortisoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että alkaa jo helpottaa! NOi korvatulehdukset on kyllä häijyjä! :/

   Toi annostus varmaan hirveesti riippuu lääkkeen tehosta.. Tai luulisi? Meillä nimittäin annostus yksi painallus kolme kertaa päivässä. Ja siis evohaler 0,1mg käytössä :)

   Poista
  2. Missään nimessä ei kuuttatoista painallusta noin pienelle kerran päivässä! Lääkeohjeistukset on yksilöllisiä eikä niitä ikinä saa muutella oman mielen mukaan! Aina keskusteltava lääkärin kanssa!

   Poista
  3. Varmasti riippuu hirveästi lääkkeestä ja lapsen iästä noi painallukset :)

   Poista
 2. Voi teitä. :( Oikein pikaista paranemista, onneksi isi on tulossa kotiin, niin saat toivottavasti itsekin lepoa.

  Meillä tutustuttiin viime keväänä korvatulehduskierteen yhteydessä myös kurkunpääntulehdukseen ja oli kyllä kamalimman kuuloista ikinä, kun tajusin, että pieni haukkoo henkeä. Onneksi olin kuullut etukäteen tästä tulehduksesta ja niinpä meillä helpotti kohtaus muutamassa minuutissa, kun nappasin Tyypin pystyasentoon ja vedin huoneen ikkunan selälleen. Mutta pelottavia nuo kohtaukset oikeasti ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Joo, ja vissiin tuo vielä kuulostaa pahemmalta kuin oikeasti on. Tuntuu just et kohta se lapsi lopettaa hengittämästä, mut ymmärsin ettei niin ihan heti kuitenkaan ole käymässä :)

   Onneksi on viileät ilmat niin ensiapu lähellä!

   Poista
 3. Voi apua, kyllä sulle saa hattua nostaa! Täällä on yksi nuhanenä ja sekin tuntuu välillä (näin raskaana ollessa) ylitsepääsemättömältä. Itse väsyin kans niin että raskauspahoinvointi meni siihen pisteseen että tiputuksessa kävin.
  Meillä ei oo ventoline (nestemäisenä) auttanu tippaakaan,tuntuu että ei tuohon pieneen taaperoon auta mikään. Meillä on tuo babyhaler myös,mutta kertakaikkiaan sitä ei saa annettua. Siis poitsu nostaa sellasen raivarin pintaan kun yrittää tota haleria antaa, potkii,huitoo,rimpuilee niin ettei siinä oo mitää järkeä... ottaako teidän poitsut ton ihan kiltisti?

  Anjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Niin kyllä sullekin! Raskaana muutenkin voimat on vähissä, ja sulla vielä pahoinvointi ja nuhainen taapero! Tsemppiä Anjuska!

   Meillä useimmiten otetaan toi ihan hyvin, pojat on sitä niin pienestä flunssan yhteydessä ottaneet et on tuttu juttu. Leikin kautta on harjoteltu sitä, ja annettu ilman painalluksiakin hengitellä sitä. Välillä näytetty kuinka itekin otetaan (muka) lääkettä. Välillä tietty myös vähän väkisin :/

   Poista
 4. Hei! Meillä auttoi tukkoisuuteen Sniffer Junior & Baby geeli jota levitetään rinnalle ja selkään. Siitä on olemassa joku puikkoversiokin johonkin nenänalusiholle, mutta sitä ei olla testattu. Teillä varmaan tosin alkaa olla pahin jo onneksi ohi. Oot aivan supernainen kun olet selvinnyt kahden pikkusairastajan kanssa itseksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Pitääkin hakea sitä apteekista! Meillä on ollut joskus sitä aikuisten vicksköhän se nyt oli, mutat sitä ei pienille saa laittaa. Se on ainakin omaan tukkoisuuteen tehonnut tosi hyvin! :)
   Onneksi jo helpottaa, ja vaikka nenät edelleen vuotaa, yöt menee taas nukkuessa :) Kiitos ihana! <3<3

   Poista
 5. Meillä on kanssa ollut flunssaa liikkeellä, mutta poika selvisi ensimmäisestä flunssastaan vain pienellä nuhalla. Tsemppiä teille, toivottavasti pojat on pian taas terveitä ja onneksi saatte isin kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin! Onneksi selvisitte vähän helpommalla!
   Kiitos Emmi! <3

   Poista
 6. Voi ei!:( sä oot superäiti ♥♥ parantukaa pian!

  VastaaPoista
 7. Oletteko kokeilleet nenäimuria? Voin suositella lämpimästi! Meillä loppui korvatulehduskierre ja edelleen flunssaa sairastellaan, mutta korvatulehduksia ei ole ollut *kopkop* En tiedä oliko tämän ansiota, mutta ainakin räkää saa loistavasti imettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jos tarkoitat sitä pikkuniistäjää niin ollaan. Korvalääkäri ei vaan suosittele sitä, sillä se ilmeisesti turvottaa limakalvoja entisestään.. :/
   Toivottavasti teille ei tuloksia tulekkaan! Tosi inhottavia :/

   Poista
  2. Babyvac nimeltään ja liitetään imuriin :)

   Poista
 8. Kyllä ne pojat joskus vielä kiittää että jaksoit <3 tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti <3 Ja pakkohan se on jaksaa! :D Kiitos Ninnukka!

   Poista
 9. Ps. Olisi niiin mukava tutustua teihin, vinkkaa jos olette joskus käymässä Lahdessa ;)! T.1v pojan äippä :)

  VastaaPoista
 10. Voi poikia :( Onneks teillä on apujoukot lähellä, mut eihän ne sitä toista koko ajan läsnäolevaa vanhempaa tietenkään korvaa. Itselläni oli viime talvena aivan pieni vauva ja kurkunpääntulehduksia tiuhaan sairastava esikoinen. Jännäsin aina ihan kamalasti sitä, et mitä jos tauti iskee just kun oon öitä yksin lasten kans ja tarvii lähtee koko porukalla sairaalaan istuskelemaan (apujoukot kaukana). Kotihoito ei oo meillä auttanut kuin ihan paristi. Nyt kun ikää on jo neljä, ni on selvitty vasta kotikonstein eli ikä auttaa onneks tässäkin! Voimia sairasteluun ja lataahan akkuja, kun isimies on kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Mummo ja ukki ovat kyllä tarpeen! :)
   Hui apua! Sulla on kyllä ollut varmasti tekemistä! Onneksi teillä jo helpottaa, ja kiva tietää että ikä auttaa tuossakin! :)

   Kiitos! Latasin! :D

   Poista
 11. Voi ei! :( Pikaisia paranemisia sinne, ei kyllä käy kateeksi. :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!