perjantai 25. maaliskuuta 2016

V A S T A U K S E T

Ihan alkuun, iso kiitos kaikista tulleista kysymyksistä! Niitä tulikin ihan huikea määrä ja yritän josko saisin ne kaikki ahdettu tähän yhteen vastaussettiin!

Pitemmittä puheitta, asiaan!

Mitkä on hyvän ystävän tunnusmerkit? Hyvää ystävänpäivää <3

Luottamus on mun mielestä se kaikkein tärkein juttu. Paljon muuta voi antaa anteeksi, mutta jos luottamuksen menettää on vaikea aloittaa alusta. Toinen, mikä mulle itselleni on ystävyydessä tärkeintä on se, että asioista puhutaan suoraan. En tykkää sellaisesta "läyhäämisestä" ja selän takana puhumisesta. Asioista pitäisi osata puhua suoraan, vaikka se välillä vaikeaa voikin olla.

Mitä pastilleja/purkkaa teillä syödään?

Lapset syö oikeastaan Herra Hakkaraisen pastilleja tai sitten niitä Pikku KAkkosen. Päikyssä oli muistaakseni Hakkaraiset käytössä. Mä ite popsin Läkerolin mansikoita ja purkkana useimmiten Airwavesin sinistä tai sitruunaa. 


kuinka monta lasta teillä on toiveissa?

Mulla toiveet vaihtelee 2-3 lapsen välillä. Henkan tän hetken toive on 2, mutta luulen hänen haaveilevan siitä kolmannesta vielä joskus. Eli nyt meidän lapsiluku on täysi, mitään ei kuitenkaan ole lyöty lukkoon ja voihan se olla, että vielä joskus kolmattakin lähdetään toivomaan! 

Haluaisitko kolmannen lapsen?

En tällä hetkellä. Mutta jos sellainen siunaantuisi, otettaisiin hänetkin tottakai ilolla vastaan! :)

Millainen auto teillä on?

Tällä hetkellä meiltä löytyy Volkswagen Passat farkku. Auto mene ekuitenkin kevään aikana vaihtoon.

Kuinka opetitte lapset kuivaksi?

Se oli aika pitkä prosessi. Alkuun potat vaan olivat näkyvillä ja sitten kun pojat halusivat, alettiin niillä käydä. Sitten kun huomattiin että pojat tunnisti hädän, otettiin vaan vaipat pois. Vahinkoja tuli alkuun paljon, mutta pikku hiljaa osasivat mennä itsekin potalle. Edelleen tulee vahinkoja ja edelleen vessassa käymisestä tarvii välillä muistuttaa. 

Millaisia pojat ovat luonteeltaan?

Tähän on tosi vaikea vastata mitenkään tyhjentävästi, sillä Rasmus ja Kasper ovat omia persooniaaan, eikä luonnekuvaus tälleen yhteisesti oikein onnistu. Mutta ehkä tiivistettynä, ovat kumpikin luonteeltaan aurinkoisia, empaattisia ja huumorintajuisia pieniä miehiä! 

Mitä teet työksesi?

Olen asiakaspalvelutehtävissä.

Mitä blogeja luet? 

Säännöllisesti luen  Yhteenkasvettu, Ollie, More like me, Talonpuolikas, Kaksi rumaa ja pari kaunista, Mum loves you two, bebe auleit, Netan koti, Tehtävänimikkeenä Äiti, 10 plussan äiti, Fit Fat Mama, KArhupoikani Koda, Kun haaveet muuttuvat todeksi ja Annika O:n blogeja. Muita silmäilen ja selailen kun vastaan sattuvat tulemaan !

Miten teidän pojat syö?

Hyvin. POjat on olleet aina tosi kiinnostuneita ruoasta, eikä ainakaan vielä ole tullut vastaan vaihetta, jossa heille ei olisi ruoka maistunut.


Voisitko kertoa teidän rahankäytöstä? Kuinka paljon lapsiin sijoitatte kuukaudessa, entä itseen? Onko rahaa tarpeeksi vai liian vähän?

Mä luulen ettei meidän rahankäyttö ole ihan vielä oikein tasapainottunut, onhan takana pitkä pätkä vaihetta, jossa on paitsi säästetty häihin myös aina toinen ollut pienillä tuloilla. Vanhempainvapaakausi vuoroteltiin töissäkäynnillä ja sen jälkeen mä olin kotihoidontuella kotona. Eli nyt ollaan vasta ekaa kertaa poikien syntymän jälkeen takaisin vaiheessa, joss amolemmilla on kiinteät ja normaalit kuukausitulot ja säästetään vaan "normaaleihin juttuihin".

Mun mielestä (tietysti) meidän rahankäyttö on aika tavallista. Katsotaan yleensa aina kuun lopussa kuukautta taaksepäin, mitä on mennyt mihinkin ja kuinka paljon on laitettu rahaa vaikka huvitteluun tai vaatteisiin. Silloin pysyy aika hyvin hanskassa se, paljonko rahaa on käytettävissä ennen seuraavien palkkojen tuloa.

Mutta tosiaan, nyt palautellaan taas mieliin, millaista se olikaan kun molemmat tienaavat kokopäiväistä palkkaa. 

Lapsiin laitetaan rahaa hyvin vaihtelevasti kuukaudessa. Toisina kuukausina monta sataa ja toisina vain muutamia kymppejä. Keskiarvo on varmaankin lapsilisänä tilille tuleva n. 200e. Tässä kuussa on ostettu vk-vaatetta ja täytetty muutenkin lasten kaappia isommalla koolla, joten rahaakin on mennyt enemmän.

Itseen tulee myös käytettyä hyvin vaihtevasti rahaa. Riippuen siitä, käynkö kampaajalla, pyörii omiin juttuihin käytetty raha 150-300e:n tienoilla. 

Rahaa ei ehkä voi koskaan olla tarpeeksi, tai se fiilis mulla ainakin on. Mutta aika sopivasti sitä kuukausittain tulee, jotta saadaan kaikki tarpeellinen eikä tunnu että jostain joutuisi luopumaan. 

Nukkuuko pojat vielä päikkäreitä?

Lähes aina joo. JOskus jos viikonloppuisin nukkuvat yli kasiin aamulla, jätetään päikkärit välistä. Sitten vaan vähän aikaisemmin illalla yöunille.

Käyttekö tuplia vielä paljon?

Ei enää kauhean paljoa. Kerran/pari viikossa, arkena ei juuri lainkaan. Viikonloppuna sitten enemmän. Mutta sen verran kuitenkin, etten vielä ole uskaltanut myydä niitä. 

Millaisia kaineudenhoitotuotteita käytät? Entä henkka? Ja pojat? 

Mä en oikeastaan käytä perusjuttuja enempää mitään. Yksi hiusöljysuihke on mun lemppari. Ja osiksen kuivashampoo + hiuspuuteri on ihan huiput. Henkaltakin läytyy vaan ne perustuotteet, ei mitään spesiaalijuttuja. Sillä on aika paljon ACOn tuotteita. Pojilla käytössä on oikeastaan vaan PAul Mitchelin lasten shampoo ja perusrasva. Rasmuksella sitten atopian vuoksi muutama lisärasva.

Miten henkka hemmottelee sinua? Entä sinä häntä? 

Eniten toistemme hemmottelu taitaa liittyä hierontaan ja ruuan laittoon. Henkka hemmottelee mua tekemällä viikonloppuisin jotain hyvää ruokaa tai hieromalla leffaa katsoessa mun hartioita. Tai järkkäämällä lapsille hoitajan, jolloin päästään kaksin käymään jossain. Mä taas hemmottelen Henkkaa aika samoilla jutuilla. 

Tuleeko teille vielä lapsia? 

En osaa sanoa. Nyt tuntuu että lapsiluku on hetkeksi täynnä.

Mitä ajattelet jos joku matkii sinua? 

En tiedä ajattelenko oikein mitään. Vähän vaikea sanoa, milloin joku matkii tai muuten vaan tykkää samoista jutuista kuin mä. En nää matkimista mitenkään pahana juttuna, enempi kiva huomata, että oon inspiroinut omilla jutuillani jotain toista.

Paras herkku? 

Varmaankin suklaa. Erityisesti pätkis ja Fazerin pähkinäsuklaa. Ja punaviini.

Millaiset välit sinulla on sisaruksiisi?

Luulen että aika tavalliset. Whatsupin kautta pidetään yhteyttä lähes päivittäin ja vanhempaa pikkusiskoani näen yleensä pari kertaa viikkoon. Veljeänikin melkein viikottain ja toista siskoani 2-3 viikon välein. Hän asuu vähän kauempana, joten säännöllisemmät näkemiset ei oikein onnistu. Kaikki he ovat kuitenkin tärkeitä ja läheisiä minulle <3

Millaiset välit sinulla on kummipoikaansi? Entä vanhempiisi?

Kummipoikaamme nähdään harmittavan harvoin. He asuvat sen verran kaukana ettei viikottaiset tai kuukausittaiset näkemiset oikein onnistu. Pidetään sitten yhteyttä muilla tavoin. 

Vanhempiinkin taitaa olla aika tavalliset välit. Isäni asuu parin sadan metrin päässä meistä, joten häneen tulee pidettyä yhteyttä enempi. 
 
Kuinka usein teillä on kahdenkeskistä aikaa miehesi kanssa? Käykö pojat usein yöhoidossa, että saisitte omaa aikaa? Kuinka usein teillä siivotaan? Kuka teillä siivoaa? Miten kierrätät lasten pieneksi jääneet vaatteet? Kumpi teillä tekee useammin ruokaa sinä vai miehesi? Paljonko teillä noin menee viikossa rahaa ruokaan? Kuinka usein käytte ruokaostoksilla? Paljonko käytät rahaa lasten vaatteisiin?

On pyritty siihen, että parisuhdeaikaa on päivittäin ainakin hetki. Yleensä se on iltaisin lasten käytyä nukkumaan. On pidetty aina kiinni siitä, että nukkumaan käydään samaan aikaan. Tällöin ennen nukkumaan käymistä on aina se pieni hetki ihan vain kahden ilman mitään älylaitteita tai telkkareita. 

Pojat on olleet tähän mennessä alle 10 kertaa yöhoidossa. Aika harvoin yöhoidolle tulee tarvetta, mutta olisihan tietysti ihan kiva pitkästä aika aviettää kiireetön aamu ihan kaksin. Viime kerrasta taitaa olla jo kolme kuukautta aikaa! 

Siivoillaan vähän pitkin viikkoa ja isommin sitten suunnilleen kerran viikkoon. Henkka tekee enempi sellaista pientä siivousta ja mä sitten teen useammin sen isomman siivouksen. 

Lasten pieneksijääneet vaatteet kierrätän yleensä kirpparilla. Osa menee kummitytölle tai itselle säästöön. Jonkin verran oon lahjoittanut niitä myös eteenpäin.

Mä kokkailen selvästi useammin. Ruokaan menee viikossa keskimäärin 150e. KÄydään kerran viikossa kaupassa isommin ja sitten tarpeen mukaan täydennyksiä. Lastenvaatteisiin menee rahaa vähän kuukaudesta riippuen 0-300e. Keskiarvo on varmaankin 100e yhteensä.
 
Miten pojat suhtautuivat muuttoon? 

Mä luulen, etteivät he huomanneet muuttoa lainkaan. Olivat vain innoissaan uuden kodin isojen poikien sängyistä ja hissistä :D 

Mikä on sinun haave ammatti?

Mä en oikein tiedä. Yllätyksekseni oon viihtynyt valtavan hyvin nykyisessä työssäni ja miettynyt vaihtoehtoja siitä etenemiseen. Ehkä tulevaisuudessa haluaisin tehdä jotain hr-puolella.. Organisointijutut on niin mua, että näkisin itteni helposti jossain sellaisessakin!

Pidätkö työstäsi? 

Pidän, työni on ajoittain tosi palkitsevaa, joten se motivoi yrittämään entistä enemmän. MOnipuolisuus on myös yksi iso plussa !

Mikä oli haave ammattisi pienenä? 

Oon haaveillut lastenhoitajan, eläinlääkärin ja lääkärin töistä. PItkään halusin myös olla ihan vaan äiti. 

Onko pojilla ilmennyt vielä haave ammatteja? Aurinkoista kevättä perheellesi! Rakastan sun blogia!

Ei oikeastaan. Ainakaan he eivät ole puhuneet niistä tai en ole heistä sitä huomannut. Mutta kovin kiinnostuneita he ovat hälytysajoneuvoista, joten palomies ja poliisi taitavat olla listan kärjessä! ;)

Hei kiitos ihana! Ihanaa kevättä myös sinulle! <3
 
Kuinka suuressa asunnossa asutte?

meillä on reilu 90 neliötä nykyisessä kodissa.

Millä mallilla taloprojektinne on?

Toivon että hyvin lopuillaan. Pitkään on etsitty sitä Meidän kotia, ja toivon että pian se myös löytyy! Jätettiin jo tarjouskin, mutta myyjä piti tarjoustamme liian alhaisena. Eli nyt taas vaan odotellaaaan..

Mitä teette työksenne?

Omiin töihini vastasinkin jo ylempänä, mieheni toimii asiakaspäällikkönä yritysmyynnissä eräässä paikallisess ayrityksessä.

Kuinka ja miten paljon some vaikuttaa:
Lastenvaatehankintoihin?

Hankintoihin some vaikuttaa varmasti paljon! Somesta saan paitsi ideoita myös vaikutteita. SOmen vuoksi tulee myös entistä enemmän mietittyä hyviä vaihtoehtoja meille. Toisaalta sieltä tulee myös paine ostaa erilaisia vaatteita kokoajan ja jatkuvasti. Somen vaikutuksista ja paineista huolimatta yritän pitää oman linjan ja järjen hankinnoissamme! En kuitenkaan ole koskaan ostanut vaatetta siksi, että se näyttäisi somessa hyvältä. Se olisi jo aika naurettavaa :D Enenmmän inspiroidun somessa näkemistäni vaatteista, ja hankin ne sitten myös meille.

Päivärutiineihisi?

Ainakin mulla on Somen myötä vähemmän vapaa-aikaa ja enemmän ruutuaikaa! Muuten rutiineihin some ei juurikaan vaikuta. Tai kyllä mä aika ajoissa aamulla selailen instan läpi. Jos se rutiini päivästä uupuu, tuntuu että jotain tärkeääkin jää puuttumaan! :D

Mielipiteisiisi?

Mä provosoidun aika helposti mielipideteksteistä. Somen myötä mulle on avautunut myös kanava jota kautta saan oman mielipiteeni tuotua esiin. Toisaalta somen vuoksi myös monesti mietin mielipiteeni aika tarkasti. Somen kautta olen myös nähnyt paljon sitä, ettei ole sitä yhtä oikeaa mielipidettä vaan kaikki oikestaan toimii yhdellä muttei välttämättä toisella. 

Onko ehkäisy liian henkilökohtainen aihe? -jos on niin ymmärrän kyllä ja voit jättää vastaamatta. Millaista ehkäisyä käytätte? 

No ei se oikestaan ole.. Tai on mutta jotenkin koen että se kuuluu osaltaan perheblogiin. Tällä hetkellä käytössä on e-pillerit. Mietin lasten syntymän jälkeen kierukkaa, mutta se tuntui niin lopulliselta silloin. Pillerit antaa kivasti liikkumatilaa ja mahdollisuuden nopeisiinkin ratkaisuihin, jos pikku-kolmonen päätettäisiin toivottaa tervetulleeksi. Toisaalta en oikein pidä siitä, että kropassani on niin paljon hormoneja. Ehkäisyttömyys tuntuisi kuitenkin vastuuttamalla, tämän hetken toiveissa kun ei ole vauva. JOten tällä väliaikaisratkaisulla mennään!

Käytätkö samaa kuin ennen lapsia?

Ennen lapsia käytin useampaa eri merkkiä pillereistä. Nyt tuntuu että mulle "sopivin" merkki on löytynyt.


Puhutko miehesi kanssa avoimesti raha-asioista?

Meillä on yhteinen talous ja yhteiset raha-asiat. Jos toinen meistä ei olisi avoin rahajutuissa, saattaisi siitä tulla aikamoinen riita. Mun mielestä salaisuudet rahaan liittyen ei kuulu parisuhteeseen.

Tiedätkö kuinka paljon noin miehesi tilillä on rahaa? 

Yhteisen tilin saldon tiedän aika tarkalleen, mieheni oman tilin katetta en nyt ihan tarkaksi osaa sanoa. Parin sadan euron heitolla tiedän kuitenkin saldon.

Miten jaatte ruokakulut/isommat hankinnat (tv,yms) entäs kuka maksaa lastenvaatteet?

Ruokakuluja ei mitenkään jaeta ne on yhteisiä menoja jotka maksetaan yhteiseltä tililtä. Lastenvaatteet on myös yhteisten lasten menoja, joten yhteisistä rahoista menee nekin. ISommista hankinnoista jutellaan sitten etukäteen. Säästöt on myöskin yhteisiä, joten jos isoihin hankintoihin lähdetään, päätetään niiden hankkiminenkin yhdessä. Meillä on oikeastaan vaan yhteistä rahaa, joka vaan sijaitsee vähän eri tileillä.

Onko siis mahdollisesti yhteinen tili,josta maksetaan yhteiset jutu vai keräättekö kuitteja ja laskette niistä kuka on velkaa kummalle? 

Joo yhteinen tili/tilit. Molemmilla on myös omat tilit, mutta ei niille oikeastaan säästetä. Ei olla toisillemme velkaa. Viimeksi on taidettu lainailla rahaa puolin tai toisin seurustelun ekana vuonna. :D 

Kuinka iso talo/asunto teillä on tarkoitus ostaa lähitulevaisuudessa? Montako makuuhuonetta/neliötä?

On katseltu 120-160 neliöisiä taloja neljällä makuuhuoneella. 


Minä vuonna olet syntynyt? Entä miehesi?

Mä olen syntynyt -88 ja mieheni -83.

Kuinka pitkä olet? Entä miehesi?

Mä olen 172cm pitkä ja mieheni muutaman sentin enemmän.

Ja entä pojat, mitkä heidän mittansa ovat tällä hetkellä? :)

Ihan tarkkoja mittoja en tiedä, painoa 14 kilon pintaan ja pituutta reilu 90cm.

Miten pitkiä lauseita pojat puhuvat, ja onko puheenkehityksessä toinen pojista edellä toista vai "samalla tasolla"? Miten taivutusmuodot yms sujuvat?

Lauseet ovat 2-4 sanan mittaisia ja aika samalla tasolla ovat. Taivutusmuodot sujuu vaihtelevasti, välillä oikein välillä ei sinnepäinkään. Mutta omaan tahtiin ja koko ajan enemmän ja enemmän. 

Mistä kasvatusperiaatteistasi olet "luopunut" poikien kasvaessa? Tai mitä ajattelit ettet ikinä tee, mutta oletkin kuitenkin ns. antanut periksi tai pyörtänyt päätöksesi? :) Tuli mieleen tosta kun aiemmassa kysymyspostauksessa kirjoitit ettet anna katsoa telkkaria samalla kun pojat syövät, mutta kuitenkin meidän päivä-tekstissä pojat aamupalalla katsoivat telkkaria. Ja tää on siis täysin vilpitön kysymys, koska itellä on ihan sama juttu. :D Vannoin joskus ettei mun lapset katso syödessä telkkaria, mutta meillä on jäänyt kans toi aamupala-lastenohjelmat-konmbo aika vahvaksi, ups.. ;)

Joo, esimerkiksi vaikka juuri tuosta! Kummasti helpottaa arkiaamuja kun pojat nököttävät ruudun edessä. Usein arkiaamuisin katsovat tabletilta jotain syödessään ja viikonloppuisin annan heille välipalat lattialle. HEistä on hauska olla retkellä ja katsella piirrettyjä. 

Muita periaateluopumisiakin on vaikka kuinka! Vaikka se, etten osta heille leluja muuten vaan tai että olohuoneeseen ei raahata koko lelurepertuaaria.. Onhan näitä :D PItäisikin taas pitkästä aikaa päivittää yhtä periaatepostausta ajantasalle! :D

Muutenkin mulla on usein fiilis, etten kyllä yhtään voinut etukäteen tietää mitä kasvattaminen ja vanhemmuus on. Enkä kyllä tiedä varmaan nytkään. Arki ja lapset opettaa ja aika pitkälle meillä mennään maalaisjärjellä. On tiettyjä asioita joista pidetään tiukasti kiinni, toisista vähän lepsuillaan.


Hyvää keväänodotusta teidän perheelle!

Samoin sinne! <3

Onko teidän tukiverkosto Lahdessa vai jossain muualla?

Sekä Lahdessa, että Joensuussa. Mun perhe täällä ja mieheni perhe Joensuussa.

Kuinka paljon lapset saavat karkkia tai muita herkkuja? Entä ovatko muuten kaikkiruokaisia?

Karkkia saavat tosi vähän, jos yhtään. Joskus viikonloppuisin saavat valita pari irtokarkkia, mutta muuten koitetaan vältellä karkkeja. Pullaa, kakkua, jäätelöä tms. saavat jos ovat paikalla kun me syödään tai jossain kylässä niitä tarjotaan. Keskimäärin varmaan kerran viikkoon jotain "herkkua". Pojille riittää kuitenkin useimmiten herkuiksi myös naksut, talkmurut ja viinirypäleet. 

Muuten ovat kyllä aikalailla kaikkiruokaisia. Rasmus ei oikein syö muita hedelmiä kuin banaania, omenaa ja rypäleitä. Mutta muuten heille oikeastaan kelpaa kaikki. 

Onko sinulla tai miehelläsi lähisuvussa kaksosia? Kirjoittelisitko reseptejä teidän arkiruuista ja miksei niistä viikonlopunkin aterioista?

Lähisuvusta ei löydy kummaltakaan. Joo voisin kirjoitellakin ! Jos vaikka vielä tälle kuulle saisi yhden postauksen! :)

Bloggaamisen hyvät ja huonot puolet?


Vertaistuki on ihan ehdottomin plussa! On ihan parasta, että kirjoittamalla blogiin jonkun mietityttävän jutun, ei mee kuin hetki ja oon saanut ongelmaani lukemattoman määrän vastauksia. Lukijat on ehdottomasti se juttu bloggaamisessa! 

Toinen on se, että arkea tulee tallennettua paljon tarkemmin kuin ilman bloggaamista.

Negatiivisimpia on varmaan se, että bloggaaminen vie paljon aikaa omalta vapaa-ajalta. Vielä se kuitenkin tuntuu niin harrastukselta, etten ole kokenut liian suureksi rasitteeksi.
 
Kerro teidän taloprojektista?


 Etenee hitaasti mutta varmasti. Alunperin mulla oli toive, että jo keväällä päästäisiin uuteen kotiin, mutta nyt vaikuttaa siltä, että pakko on siirtää sitä kesään. Taloja olisi, muttei niin meidänlaisia. On jätetty tarjouksia, muttei ainakaan vielä saatu niitä menemään läpi.
 
Ärsyttääkö jos huomaat että joku toinen bloggaaja matkii sua?


En oo itse tällaista huomannut, enkä usko että se minua edes haittaisi. Ylhäällä sanoinkin, että koko matkimisjuttu on mun mielestä vähän vaikea. Somessa kuitenkin inspiroidutaan niin paljon puolin ja toisin, että vaikea sanoa kuka keksi ja mitä ensin. Enemmän se imartelee mua, jos joku on hankkinut samoja juttuja kuin itsellä on. Oon omalla tekemisella inspiroinut jotakuta muuta! :)
 
Tuleeko teille vielä lapsia?


Vaikea sanoa, aika varmaan näyttää! :)
 
Miten vietät omaa vapaa-aikaa?


Valtaosa vapaa-ajasta menee blogin parissa. Mulla on myös salikortti Fressille ja ollaan mieheni kanssa aika koukussa moniin sarjoihin! 

 
Millainen äiti olet?


Oon aika tiukka ja tarkka äiti. Mutta musta löytyy myös sitä rentoutta ja heittäytymiskykyä. Olen tosi hellä ja meillä halaillaan ja suukotellaan paljon. Luulen, että musta löytyy aikamonta äitipuolta, vähän riippuen tilanteista.
 
Millainen isä miehesi on?


Maailman paras. Huomaan, että mieheni on hyvin samankaltainen isä kuin oma isäni oli/on. Ehkä siksi arvostan hänen panostaan isosti. Mieheni on myös hyvin läsnäoleva isä. MEillä on tosi tasavertainen vanhemmuus ja siitä menee kyllä pisteen ihan täysin miehelleni, että hän on ollut ja on niin paljon läsnä poikien arjessa. 
 
Paljonko lapsiin menee rahaa?


Yllä onkin jo vastaus tähän.
 
Haluaisitko seuraavaksi lapseksi tytön vai pojan?


Mä en ole kovin sukupuoliorientoitunut mitä tulee lastentekoon. Mä uskon kovasti, että lapsia saadaan, ei tehdä, joten siinä vaiheess akun lähdetään toivomaan kolmatta, toivotaan lasta, persoonaa. Ei sukupuolta. 

Tytöt ja pojat on mun mielestä ihan samanlaisia vauvoja ja lapsia, joten en oikein osaa eritella kumpaa meille enemmän toivoisin. Poika olisi käytännöllisempi, tyttö vaihtelua. 
 
Miten tuette lasten tasa-arvoisuutta?


 Yritetään olla kaikinpuolin tasapuolisia molemmille lapsille. Mun pahimpia pelkoja olisi se, että toinen joskus tuntisi itsensä vähempi arvoiseksi kuin toinen. Yritetään antaa kahdenkeskistä aikaa molempien vanhempien kanssa kummallekin ja kuunnella heitä tasapuolisesti. HUomaan jo nyt, että pojat ovat niin eriluonteisia, että välillä tarvitsevat vähän erilaista kasvatusta. Siinäkin yritetään kuitenkin olla tasapuolisia. Toisaalta tasapuolisuus on mun mielestä myös sitä, ettei heitä niputeta yhteen vaan tuetaan kummankin omia mielenkiinnon kohteita ja annetaan tilaa ihan sille lapsen omalle persoonalle, ei kaksosuudelle.
 
Onko helppo kohdella lapsia tasavertaisesti?

Ei se aina helppoa ole, mutta en kyllä osaisi olla kovin epätasapuolinenkaan. Välillä oon miettinyt, että onko toinen lapsi mulle rakkaampi kuin toinen, mutta aina tässä vertailussa pojat nousevat vuorotellen yläpallille. KAsper on ihana kun hän on niin nauravainen, RAsmus ihanampi kun on niin hellä, KAsper ihanampi kun halailen niin usein, RAsmus ihanampi kun tottelee, KAsper kun auttaa... Tää lista on loputon, joten niin taitaa olla se rakkaus lapsiakin kohtaan. Yhtä isosti. Toivon että se näkyy myös pojille ja hekin kokevat olonsa tasavertaisiksi.LOPUT KYSYMYKSET JÄÄ NYT ENSI KERTAAN, KUKAAN EI EHKÄ MUUTEN JAKSA NÄITÄ LUKEA ! :D 

Mitä siis teet työksesi? :) 


Millaisia kavereita pojilla on päikkärissä? Leikkivätkö he aina yhdessä? Jos saisit päättää, ottaisitko seuraavaksi kaksoset vai yksösen? :-)

Oletko kirjoittanut gradun loppuun? Ja mikä olikaan aihe..


Millä tavalla miehesi osallistui häiden suunnitteluun ja kuinka aikaisin suunnittelut alkoivat?
Oliko teillä hääbudjetti? Jos oli, pysyittekö siinä?


Hyvää kevään odotusta teille!Millaiset kengät pojille on tulossa kevääksi?

Voitko suositella jotain tiettyä kenkää /mallia,jotka voisi ottaa käyttöön kun kuoma-kengille ei enää ole tarvetta.


Olen ymmärtänyt että isä osallistuu teillä paljon arkeen, miten olette saanut tehtyä sen niin?


Miten herkuttelette? Miten lapsenne muuten syövät?


Miksi asutte vuokralla?


Oliko lapset "suunniteltuja"?Oletteko rikkaita?

Kuinka usein pojat näkevät kummejaan?

Voisitko kirjoittaa teidän Turkin lomasta ?

Mikä on ammattisi?

Onko miehelläsi sisaruksia kun niistä ei tietoa kun aina vain sinun sisaruksesi näkyvät kuvissa? Asuvatko isovanhemmat kaukana?

Miten saat kaikkea ilmaiseksi?

Heippa. Oletko koskaa ajatellut mitä pojat sanovat vanhempina kun postaat heistä kuvia?

Miksi päädyitte Lahteen?

Ymmärrätkö ettei maailma kaadu siihen jos ette löydä täydellistä taloa, hyväkin riittää. Moikataanko sua kadulla blogin kautta?

Sulla on kiva ja jotenkin yksinkertainen ei niin stailattu blogi.

Mitä mieltä olet sivusuhteista? Voisitko antaa sellaisen anteeksi miehellesi?

Entä voisitko ryhtyä sivusuhteeseen?

MIten pysyt laihana?

Mistä löytäisi pojalle kivoja legginsejä?

Miten jaatte kotityöt?

Mitä katsot telkkarista?

Miksi aloit blogata?

Miten puet teidän lapsia?

Suosikkimerkki?

Syökö teidän lapset karkkia?

Paras asia miehessäsi?

Entä sinussa?

Millä kameralla kuvaat?

Mikä puhelin sulla on?

Entä kone?8 kommenttia:

 1. Kivoja vastauksia! :)

  Miusta on vaan jännä miten nuo raha kysymykset on niin yleisiä. Ite skippasin ne ohi. Minua ei kiinnosta kuin oman perheeni taloudellinen pärjääminen ja meidän oma saldo. Tiedän monia joille toisen varakkuus on isoki huolen aihe ja sellanen on ikävää, kun se aiheuttaa turhaa kitkaa ihmisten välille :/ ehkä siksikin skippasin nuo :) Ja oli kyl monta kysymystä! :D Toisia ootellessa!

  VastaaPoista
 2. Heippa, oon aika uus lukija enkä oo kaikkia postauksia lukenut, mutta mietin kun puhut mahdollisesta kolmannesta lapsesta, arveletko koskaan että entä jos tuliskin toiset kaksoset? :) hih. Tutulla on 2 yksöstä ja kaksoset eivätkä enää uskalla yrittää kaksosten "pelossa" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en ehkä oikein jaksa uskoa että salama iskisi kahta kertaa samaan paikkaan :D Vaikka eihän sitä tietysti koskaan voi tietää! :D

   Poista
 3. Onko nämä matkimisjutut viittaus and something daily blogiin. Siellä oli hankittu samat lastenhuoneen kalusteet kuin teillä! Ja vaatteetkin on samoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole :D Tällaset matkimisjutut oli vähän erikoisia kysymyksiä muutenkin. Meillä on kyllä Emmin kanssa hyvin samanlainen maku niin sisutuksess akuin vaatteissakin. MUtta matkimista se tuskin on puolin taikka toisin. Samoja kalusteita ja vaatteita on jokatoisella muullakin :)

   Poista
  2. :D no onpas varsin erikoinen kysymys! :D

   Pitäisi varmaan alkaa tekemään vaatteet ja kalusteet itse niin ei olisi kellään samanlaisia ;)
   P.S. toi jollyroomin kamppis pyöri muissakin blogeissa kuin meillä, eikä niistä kukaan tiedä etukäteen mitä toiselle bloggaajalle tulee.

   Ja toi matkiminen huoh? Miksi edes vertaat meidän blogeja, kun eihän meidän blogit ole edes samanlaisia muutenkaan? :D

   Poista
 4. Kivoja vastauksia. Muutamasta vastauksesta tulikin mieleen, että pitää lukea vanhempia postauksia. Hyvää pääsiäistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!