tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulupipareita.

Tein eilen piparkakkutaikinan, joten tänään olikin sitten vuorossa poikien ensimmäinen tutustuminen pipareiden tekoon. Tänä vuonna pojat vielä keskittyi seuraamaan tapahtumaa syöttötuoleistaan, mutta varmaan ensi vuonna ovat jo innokkaita leipureita!





Meidän leivontasessio sujui ihan kivasti, pojat vähän ihmeissään katseli tuoleistaan, että mitähän se äiti nyt väsää.. Maissinaksut piti poikia tyytyväisenä sen hetken, että sain yhden pellillisen tehtyä.

Sitten loppui pinna..

Ainoa oikea piparkakkutaikinanohje on Mummin resepti. Sen parempia pipareita ei vaan saa millään muulla ohjeella. Pipareista tulee rapeita ja syödessä ne murenevat suuhun. Ei sellaisia pahviläpysköjä kuin siitä valmistaikinasta.

Mun mielestä joulupiparit on parhaita ilman mitään koristeita. Ihan vaan sellaisenaan. Tai sitten vähän aurajuustoa päälle. Nami. Sokerikuorrutteesta en oikein tykkää, mutta silti joka vuosi pitää ne muutamat piparit koristella. Niin nytkin. Henkka nämä lopulta todennäköisesti syö. :D







Joko te olette leiponeet pipareita?

35 kommenttia:

  1. Mulla olis kilon piparitaikina odottelemassa! Kunhan saan Nepukan päikkäreille niin alkaa talkoot :D Ite kyllä tykkään enempi taikinasta, ku valmiista pipareista ;)

    Nuo pojat on vaan niin herttasia, aina tulee hyvälle tuulelle kun näkee kuvia <3 Meidän pitäis kyllä ne treffit järjestää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo vähän sama juttu.. iso kasa taikinaa meni omaan suuhun ;)

      No niin pitää! Onko teillä miten kiirettä vielä ennen joulua? Jos joku aamupäivä onnistuisi. Pojat käy yleensä 9-10 päikkäreille, niin sen jälkeen olisi meille helpoin :)

      Poista
    2. Meidän kiireet painottuu iltoihin, niin päivisin kyllä ehditään näkemään vallan mainiosti :)

      Olisko se helpoin tulla teille vai? Me ollaan kyllä näillä näkymin torstaina menossa perheentalolle (ja varmasti enski viikolla joku päivä), niin tulkaa tekin jos vaan pääsette :) Meilläkin nukutaan päikät tuossa 9-10 aikoihin niin sen jälkeen on hyvä aika!

      Poista
    3. Ihanat poitsut!! <3

      Nähhää joskus myös yhessä! Voitais Noora vaikka meiän autolla liikkuu Nellille päin :))

      Poista
    4. Mie vaan sunnuntain piparitaikinalla aina leivon :D

      Poista
    5. Jooo voidaan kyl porukalla Emmi hurauttaa :) Miten vaan Nellille paras, meidän on vähä helpompi varmaa näitten yksien muksujen kans liikkua paikasta toiseen :D

      Sunnuntaitaikinat täälläki :DD

      Poista
    6. Kuulostaa kivalta! Monelta meette to sinne Perheentalolle? Jos sopii meidän aikatauluihin niin voitaisi poiketa, olis kiva päästä välillä johku neljän seinän sisästä :D Enkä oo käyny siellä kun vaan silloin perhevalmennuksessa.

      Ja joo! Tulkaa ihmeessä käymään! Molemmat! Ja aika hyvin mekin päästään liikkumaan, jos vaan bussiyhteyden päässä on kohteet :) Ja lapsiperheissä on aina helpompi kyläillä, kun löytyy syöttötuolit ja hoitopöydät :) Eli voidaan tulla teillekin. Jutellaan siitä sitten vaikka to lisää! :)

      Poista
    7. 11 jälkeen meinattiin :) Miun bussi on keskustassa puol 12 :) tai sit jos jätetään ruokailu sinne niin 10.30 :) tulkee!! <3

      Poista
    8. Voiku kiva, jos pääsette!! :)) ja tuutte ku kerkiitte!

      Poista
    9. Me ollaan siis joskus puol 12 hujakoilla menossa sinne ptalolle :)

      Poista
    10. Joo, me taidetaan aika samoihin aikoihin ehtiä paikalle! :)

      Poista
    11. Nii ja Sunnuntain taikina on niin ihanan kätevä, kun voi suoraan pakastimesta ottaa pöydälle ja alkaa leipoa. Ei tarvi keitellä mitään taikinaa :D

      Poista
  2. Piparit + aurajuusto + päärynäviipale.. nams! <3 paras jouluherkku ikinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, päärynää en ole edes tajunnut kokeilla! menee kyllä testiin!

      Poista
  3. Piparitaikina on niiiin hyvää! Nam nam :) Mä leivoin pipareita jo joulukuun vaihtuessa, ja tuli kyllä todella hyviä, puolet jo syöty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Siitä vaan tulee maha kipeäksi :D
      Noita ei voi tehdä liikaa, kun muuten syökin liikaa :D

      Poista
  4. oi miten hienosti koristeltu! mä aattelin pyytää pienemmät sisarukset viikonlopppuna pipareita leipomaan, niistä tulee ihana tuoksu kotiin! ite en tykkää ku uunituoreista pehmeistä pipareista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kuulostaa kivalta! POrukass aon aina hauskempaa :)
      Ne pehmeät on kyllä kans hyviä <3

      Poista
  5. Mulla on piparit vielä suunnitteluasteella. Siinä on nimittäin sellanen juttu, että jos leivon esim. kolme pellillistä, syön kolme pellillistä. Hehheh. Mies: "Leivo vaan, mutta mä en kyllä juuri tykkää pipareista".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D JOtenkin kuulostaa kovin tutulta. Pitää leipoa vaan sen verran mitä voi syödä ;)

      Poista
  6. Samaa mieltä, piparit on parhaimpia ilman koristeita, kuumaan glögiin niitä voi vähän dipata ja ai että!!

    Se koristelu on ihanaa, mutta kukahan vetäisi ne koristellut piparit napaansa meillä? :D

    VastaaPoista
  7. ensimmäiset tuli leivottua jo lokakuussa :D sit marraskuun alussa toinen satsi kolmas kerta pitäis vielä ennen joulua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, eipähän myöhästy ;) ja ei pipareita voi koskaan tehdä liian usein! Sitten ollaan taas pitkään ilman! :)

      Poista
  8. Mä ostin valmis taikinan ja ajattelin leipoa joku päivä, mutta näin raskaus hormooneissa se taikina meni raakana suuhun. :D Joten piparit jäi tekemättä, ehkä sit tossa joku päivä teen ite taikinan ja paremmalla onnella koitan saada siitä jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii :D se taikina on kyllä niin hyvää! :D

      Tsemppiä yritykseen! :D

      Poista
  9. Reippaat pikkuapurit :) ainakin hetken :D
    Ja hei, ihana sun blogi, siis niinku aikuisten oikeesti :) hauska varsinkin vertailla viikkoja nyt loppuraskaudessa ja kahtoa et miten sulla oli menny mikäkin viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii, hetken :D Ens vuonna saattaa olla jauhot ympäri keittiötä :D

      Kiitos Karoliina ihan aikuisten oikeesti! :D <3 Tsempit sulle raskauteen!

      Poista
  10. Päädyitte näköjään kuitenkin ikean syöttötuoleihin..? En oo huomannu ainakaan aiemmin mainintaa niistä :) Me tehtin A:n kanssa sunnuntain valmis taikinasta joskus 2-3 vkoa sitten jo pipareita ja vielä on puolet syömättä..ite tykkäisin ihan super ohuista pipareista enkä jaksanu alkaa A:n kanssa taiteilee ni paksujahan niistä tuli.. :D Ekat glögit join maanantaina ulkoilun jälkeen ja ai miten hyvää oli! Nyt pitäis joku päivä tehä joulutorttuja glögin seuraksi vielä :) -Tuire-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sulta jäänyt pojujen 5kk postaus väliin?? Vai enkö vaan huomaa... Ois kiva tietää minkä kokoisia teijän jäppiset on :) Meijän V kunm on vaan sen vajaa(ko?) pari viikko nuorempi teijän poikia.

      Poista
    2. Joo päädyttiin ainakin aluksi. VIelä vatvotaan triptrapin ja Emman välillä :)

      Hihii, noitten pikkuapulaisten kanssa touhuaminen on monesti aikapaljon työläämpää :D Ja glögi. Nami.

      Joo jäi! Muistin sen vielä alkukuusta, mutta kun neuvola venyi niin pitkälle, et pojat oli jo 5,5kk niin sitte se unohtui :/ Tiistaina meillä on 6kk neuvola, niin teen silloin sitten uusilla mitoilla :)

      Joo niin se taitaa olla ihan vaan muutamia päiviä nuorempi. Mites teillä on kasvettu? :)

      Poista
    3. Voihan kökkö..eilen kirjoittelin pitkän vastauksen sulle meijän tabletilla,mut nyt ei näy mitää... :(

      Poista
    4. no voi :/ se on nyt sitte kadonnut jonnekin bittiavaruuteen.. :/

      Poista

Kiitos kommentistasi!