maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulutarina

Back in business! Joulun pyhät on nyt takanapäin ja innolla odotellaan jo uutta vuotta alkavaksi! Kotiuduttiin etelä-suomesta eilen onneksi jo hyvissä ajoin, joten laukut alkaa olla nyt jo purettu ja pyykkivuori selätetty. JOululahjoissa riittää vielä varsinkin pojille ihmeteltävää, ja suurimman osan niistä nostelinkin vaatehuoneeseen vielä odottelemaan. Pienet päät ovat niin sekaisin lelutulvasta, että kaivellaan niitä uusia leluja esiin sitten pikku hiljaa. 

Meidän perheen jouluaatto oli hyvin perinteinen. Ennen aattoa juostiin sukulaisissa, joten aatto voitiin pyhittää ihan vain rauhoittumisella ja paikallaan ololle. Leikittiin, syötiin, katsottiin lastenohjelmia (se kymmenen sekunttia kerrallaan) ja käytiin kirkossa. Kaikin puolin tosi rauhallinen ja onnistunut aatto! 



JOulukirkko koettiin ensimmäistä kertaa Lahden Ristin kirkossa, ja pakko sanoa ettei muhun oikein tollaiset uudet modernit kirkot uppoa. Vaikka valkoinen ja modernit linjat ovat ihania sisustuksessa, kuuluu kirkon mun mielestä olla sellainen vanha ja perinteinen. POjat jakoivat perhekirkon ihmeen hyvin ja innoissaan tanssivat tiptaptiptap-leikkiä jokaisen joululaulun kohdalla. Välillä taputettiin ja tökittiin edessä istuvien huppuja, mutta muuten pienet miehet olivat todella kiltisti. 


Kinkkua ja laatikoita tuli syötyä taas koko vuoden edestä ja jopa pojille jouluruoka tuntui maistuvan. Illalla huonosti nukutut päiväunet kostautuivat, ja väsykiukkujen perään pojat lähtivätkin jo seitsemältä yöunille. Sitä ennen ehdittiin kuitenkin kokea ja nähdä joulupukki, jonka syliin Rasmus uskaltautui istumaan. Lahjojen ideaa ei vielä oikein tajuttu, ja joka paketista olisi pitänyt paljastua se sama lelu kuin veljelle. Dublot oli ehdottomia hittejä ja vedettävä mittarimato on toistaiseksi jäähyllä. Sekun aiheuttaa pojille veriset tappelut :D 



Ilta meillä kuluikin sitten rauhassa aikuisten kesken. Katsottiin JOulutarinaa telkkarista ja ihasteltiin lahjoja. Syötiin kakkua ja juustoja ja juotiin kahvia. Meidän perhe oli selvästi ollut kilttinä, sillä paketeista paljastui vaikka mitä ihania juttuja niin lapsille kuin aikuisillekin! Kiitos tasapuolisesti kaikille meitä muistaneille!

Joulu- ja tapaninpäivä sujui aikalailla samoissa merkeissä kuin aattokin. TOinen vietettiin mun äitini luona, syöden leikkien ja pelaillen ja toinen isovanhemmillani taas vähän lisää syöden. 

Viikon reissaamisen jälkeen oli ihana palata taas kotiin omien arkirutiineiden ääreen. Vaikka joulu onkin ihanaa aikaa, ei mikään voita kotona oloa!

18 kommenttia:

  1. Aika rohkee poika tuo Rasmus. On kyllä vähän sen näkönen, että mitähän tapahtuis, jos tuosta parrasta vähän vetäisisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli! Vähän kauhuissaan se kyllä taisi pukista olla :D

      Poista
  2. voi miten ihana joulua!!! :) kaikkea hyvää :) <3

    VastaaPoista
  3. Oli tosi kiva, kun kerkesitte täälläkin poikkeaan :) Pojat ei näemmä joulupukkia vierastanut ollenkaan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana nähdä teitä! <3 Joo, Kasper pelkäsi mutta Rasmus oli vaan vähän ihmeissään :D

      Poista
  4. Mekin oltiin reilu viikko joulureissussa ja palattiin sunnuntaina kotiin. Nyt sitä samaa pyykkirumbaa pyöritetty täälläkin ja järkkäilty reissutavaroita sekä lahjoja paikoilleen. Ihanaa oli reissata, mutta onpas ihana palata omaan kotiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit! Mä pesin vielä tänään viimeisiä, mutta jospa nyt pääsisi jo normi arkeen palaamaan pikku hiljaa! :D

      Poista
  5. Ihanan kuuloinen joulu teilläkin ^_^

    VastaaPoista
  6. Toi Rasmuksen ilme on niin hyvä, kun se istuu joulupukin sylissä :D<3

    VastaaPoista
  7. Mukavaa, että joulu meni hhvin! Nuo mopot on kyllä hyvät lelut, Akun lemppari. :) Vihdoin kun tajusi miten sillä pääsee eteenkin päin. :D Duplot on kyllä myös kivoja lahjoja, meilläkin rakenneltu nyt paljon. Hyvää uutta vuotta teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä ei vielä ihan osata niillä ajella, mutta jospa sekin sieltä pikkuhiljaa tulee! :) Duplot on ihan loistavia! Samoin teille Mari! <3

      Poista
  8. Kivanoloinen joulu teillä :) Mustakin kyllä tuntuu taas kivalta, että pääsi viimein palaamaan näihin arkirutiineihin, vaikka joulu olikin ihana ja oli kiva viettää rauhassa aikaa koko perheen kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli :) Arki on kyllä ihanaa, tälläisten erikoispäivien jälkeen sitä jo kaipailee! :) Ihanaa uutta vuotta teille Emmi! :)

      Poista
  9. Koti on aina koti ♥ Hienoa, että joulunne oli onnistunut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!