perjantai 9. tammikuuta 2015

Enterorokko

Kuten Facebook- ja Instagram-seuraajat varmaan tietävätkin, meillä sairastetaan. Kasperin kuume nousi jo viime lauantaina, tosin se oli jo hetkessä poissa. Muuta oiretta Kasperissa ei ole ollutkaan. Rasmus taas lämpöili tiistaiaamuna, mutta kuumeesta ei ollut tietoakaan päiväunien jälkeen. Itselleni kuume taas nousi oikein kunnolla tiistai-iltapäivällä, mutta laski sitten helposti lääkkeillä keskiviikkoaamuun mennessä. Kurkku kuitenkin on ollut ihan kamalan kipeä jo monta päivää. Henkallekin kuume nousi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Rasmukselle alkoi nousta suunympärille ja jalkoihin pieniä punaisia näppyjä tiistain aikana. Keskiviikkona lääkäri totesi ne enterorokoksi.

Eli hurraa. Ollaan kaikki enemmän ja vähemmän kipeänä, Rasmus ehkä eniten. Myös muhun tuo enterorokko lopulta iski, sormet ja jalkapohjat on täynnä kuumottavia pikkunäppyjä, jotka syyhyävät ja kutiavat ihan kamalasti! Ja lääkärin mukaan näpyt ei muka kutia. EIPÄ! Tää on oikeasti aika kammottava tauti. Ainoa hyvä puoli, että meillä on Henkan kanssa vähän vuoronperää hyvä ja huono olo, joten toinen voi hoitaa pojat aina kun toinen lepäilee. 

 Meidän päivät on siis tällä viikolla menneet aika rennosti. On katsottu monta jaksoa Muumeja ja Kostoa, leikitty junaradalla ja rakennelty legoilla, sekä syöty sitä mikä maistuu. Eilen illalla syötiin pitsaa ja keskiviikkona lounaaksi oli jäätelöä. Legoleikit on nyt nousseet koko perheen suosikeiksi! Tosin moni leikkihetki menee niin, että pojat jaksavat keskittyä kymmenen minuuttia ja painuvat muihin touhuihin, kun äiti ja isi jäävät vielä rakentelemaan. Todettiinkin jo, että meillä on ihan liian vähän duploja! :D

 Mä painun nyt taas raapimaan näitä hiton näppyjä! Onko kellään mitään hyvää vinkkiä, millä toi kutittaminen rauhottuisi? Ihan takuuvarmasti tänään ainakin palkitsen itseni kuluneesta viikosta karkkipussilla! Dieetti tai ei, on tää sen verran rankka viikko ollut, että ne kalorit on varmasti jo moneen kertaan poltettu!

47 kommenttia:

  1. Pikaisia paranemisia! Meillä oli esikoisella syksyllä entero, selvittiin tosi vähällä, kun ei meihin muihin tarttunut ollenkaan ja pojallakin oli tosi lievänä, muutama näppy jaloissa ja käsissä, eniten suussa ja haittasi tosissaan syömistä. Nyt meillä ollaan vuorostaan vesirokon kourissa, pojalla kasvot, maha ja selkä ihan rakkuloilla ja ihan veto pois. Toisella tytöistä myös muutama rakkula. Saas nähdä, koska iskee tuohon kolmanteenkin! Onneksi tämän ei pitäisi aikuisiin tarttua, kun on jo sairastettu! Alkaa jo vähän seinät kaatua päälle sekä itsellä että pojalla, kun monta päivää oltu jo sisällä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Vesirokkoa odotellessa siis! Tsemppiä myös sinne PAula! <3

      Poista
  2. Apua.. hyi kauheeta!! Pikaista paranemista. Mä oon niin pelänny sen iskemistä meille!!

    VastaaPoista
  3. Voih, kurjalta kuulostaa! Meillä on sairastettu enteroa nyt kahtena talvena, ja on se aika viheliäistä - tosin meille aikuisille ei tullut näppyjä, flunssaoireita vain. Ja tänä talvena kyllä lapsetkin sairasti lievempänä kuin viime vuonna, eikä toinen kaksosista ollenkaan, että jos siitä kuitenkin jotain vastustuskykyä tulisi. Tsemppiä, toivottavasti pian jo helpottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyh, tää on kyllä tosi inhottava! En muista et vesirokkokaan olisi ollut mulla näin paha!

      Poista
  4. Meidän tytöllä on pariin kertaan ollut entero, ekalla kerralla oli aika paljon näppyjä, toisella kerralla oli vain suussa/nielussa.
    Meillä näpyt ei kutissut ja olen ymmärtänyt ettei ne kutise. Näin lastenlääkärikin meille totesi.
    Me ollaan miehen kanssa vältytty tolta rokolta mutta olen ymmärtänyt että just aikuisella voi lopussa irrota kynnet yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän Rasmuksellakaan ne ei tainneet kutista, suussa sillä oli pari kipeää mut muuten ei. Mulla itelläni kyllä kutisi ja kovaa! :D

      Poista
  5. Perusvoiteeseen sekoitetaan ruokasoodaa ja se sivellään kutiavan kohdan päälle :)

    VastaaPoista
  6. Mullakin oli enterorokko joskus ja silloin tein niin että laitoin kamalan kerroksen decubalia käsiin ja nukuin niissä rasvamönjissä. Muuten alko kaamea kirvely ja tuska, ei niinkään kutina. Suosittelen.

    VastaaPoista
  7. nii, ja kun tuon "vaikeamman" muodon enterosta pitää niin ei tule tauti uudelleen, ainakaan noin rajuna. tsemppiä!

    VastaaPoista
  8. Voi ei! Voimia ja pikaista paranemista! <3 Vinkkejä kutinaan mulla ei kyllä ole, antihistamiinit? Rasvaus?

    VastaaPoista
  9. Vesirokkoon tarkoitettua vaahtoa voi kokeilla. Meidän perheessä helpoimmalla pääsivät lapset ja äiti, isi sairastikin sitten pitkän kaavan mukaan. "Jälkitautina" sit vielä kynsien lohkeilua parin kuukauden päästä. Tsemppiä sairastupaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli sama juttu, että lapset pääsi helpommalla. Onneksi! :) Toivottavasti vältytään tolta lohkeilulta!

      Poista
  10. Ole onnellinen että teillä syödään. Meillä kun enteroa sairastettiin oli suu verillä niin itsellä kun pienemmälläkin potilaalla, siinä ei jugurttia enempää päivään saanut syötyä. Itse ainakin koin kylmän hyväksi kutiamisen karkottamiseen. Nukkumaan ryhtyessä otin kylmäkallen käsien väliin ja jaloille oman. Myös viileä suihku oli taivaallinen:) itsellä käsien ja jalkapohjien nahka kuotiutui irti näppylöiden katoamisen jälkeen. Pienellä ei juurikaan nahkaa irronnut mutta yksi kynsi lähti kävelemään :/
    tsemppiä sairasteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, täytyy olla! :) Vaikka pari päivää menikin aika vähillä eväillä.
      Teillä on kyllä tosiaan menty tuo rankemman kautta!

      Poista
  11. Auttaisikohan siihen apteekista saatava voide, jota voi käyttää rauhoittamaan ihoa vesirokon aikana??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ehditty kokeilla, mutta pitää kokeilla sitten kun se vesirokko rantautuu meille!

      Poista
  12. Meillä oli enteroa pari kuukautta sitten. Mä en saanut sitä mutta mies ja lapset sai. Miehellä oli "vaan" 40 asteen kuume mutta lapsilla oli molemmilla tosi inhottavia näppyjä jalkapohjissa ja kämmenissä. Oli kauheata kun ne kutisi niin että lapset ei voinut nukkua. Lääkäri määräsi niille atarax litkua joka on vähän vahvempi allergia lääke ja toimi vähän kun unilääke että ne sai ainakin nukuttua. Bephanten auttoi kans vähän. Tsemppiä sinne 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, toi on varmasti ollut lapsilla tosi vaikea! :S
      Pitääkin muistaa toi atarax jatkoa ajatellen! :)

      Poista
  13. Todella ikävä tauti. Meillä koko perhe sairasti enteron yhtäaikaa, ei ollut herkkua! Ja todellakin ne näpyt kutiaa! Oltiin miehen kanssa ihan hermoromahduksen partaalla. En itsekään keksinyt mitään hyvää apukeinoa, mutta lohdutukseksi voin tarjota tiedon ettei (ainakaan meillä) kutina kestänyt päivää paria kauempaa. Tsemppiä! Pian se on jo ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmasti ollut joo! Todellaki kutiaa! Varsinki aikuisella! :D Jalkapohjat on ehkä pahimmat! :D
      Ei se onneksi joo kestänyt, kolme päivää oli meillä se pahin, nyt ei enää tunnu ku pieni kihelmöinti! :)

      Poista
  14. Kiva kun jätit kommenttia, niin löysin tänne todella mielenkiintoiseen blogiisi :) Ehdottomasti jään lukijaksi :)

    VastaaPoista
  15. Voi ei, varmasti on rankka tauti, varsinkin kun koko perhe sairastaa! Paranemista sinne paljon!!

    VastaaPoista
  16. Hei,

    Meillä lapset sairasti samaisen rokon syksyllä ja ainoa mikä auttoi kutinaan jonkin verran oli kylmäpussi! Särkylääkkeet Ja rasvat ei auttaneet. Eli yöllä kun itkivät kutinaa niin ei kun pakastimesta kylmäpussi käsien väliin ja jalkaterien päälle.

    VastaaPoista
  17. Jari sairasti viime syksynä enterorokon. Ei tarttunu onneks sillo muhun tai Mimiin. :/ Oli kyllä kamalan näkönen tauti, ku sillä oli naama iha kauheen näkönen. Eikä voinu kurkkukivun takia syyä mitään. En muista auttoko mikään muu ku aika. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi! Aikuisella tää on niin paljon pahempi ku lapsella!

      Poista
  18. Jos suussa on kipeitä rakkuloita niin apteekista saatava Gengigel-geeli helpottaa 😊 pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  19. Kysäisepä apteekista, voisiko mentolirisiiniöljyspriitä käyttää enterorokossa? Tehoaa ainakin vesirokossa kutiseviin näppylöihin tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää muistaa tää sitten ku meillä on vesirokko! Kiitti! :)

      Poista
  20. Voi ei mikä tauti! Onko lapset hirveen kärttyisiä?
    Nuo dublot kyllä tuntuu että mikään määrä ei riitä. Meilläkin suht iso laatikollinen,mutta pari kaveria mukana legoilemassa niin jo loppuu kesken. Varsinkin rakennusalustoja on pitäny ostella lisää. Kiva tuo maatila dublo minkä teidän pukki toi :) itsekkin katselin sitä mutta päädyin sitten sirkukseen.
    -Anjuska

    VastaaPoista
  21. Me saatiiin enteron aiheuttamaan kutinaan sibicort -voidetta ja ataraxia nestemäisenä. Sibicort auttoi, ataraxille ei tullut käyttöä! Pikaista paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä. Sibicortia meilläkin on Rasmuksen atooppiseen ihoon, mutta omaan kutinaan se ei auttanut yhtään. :S Onneksi Rasmukselle kuitenkin! :)

      Poista
  22. Kiitos kaikille tasapuolisesti tsempeistä ja vinkeistä! <3 Olette ihan huippuja! Kortisoni ei auttanut omaa kutinaan ollenkaan, mutta tuo perusvoide ja sooda yhdistelmä oli ihan korvaamaton! Nää kai on tosi yksilöllisiä, nimittäin toi kortisoni lisäsi vaan mulla kutinaa, kun Rasmukselle se taas tuntui auttavan.. :D Nyt onneksi aletaan olla jo selvillä vesillä sairastelusta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!