keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kasvisruokakeskiviikko: Munakoiso-linssipata

Viikko sitten kerroin, että päätin alkaa tutustumaan kasvisruokiin kasvisruokakeskiviikon muodossa. Meillähän syödään käytännössä ei-mitään kasvisruokia, jos satunnaisia pinaatti-, kasvissose-, tai bataattikeittoja ja pinaattilettuja ei lasketa.

Ekalla viikolla otin testiin itselleni ihan uudet raaka-aineet, munakoison, linssit ja quinoan. Linsseja meillä on ollut ihan joskus, mutta muita kahta ei olla taidettu itse valmistaa koskaan. Munakoisoa on tullut kyllä syötyä ravintoloissa, mutta muuten se on meille ihan vieras raaka-aine.

Reseptin otin uusimmasta Pirkkalehdestä, sillä omat taidot ei vielä millään näihin kasvisruokiin taivu! Ei se mikään supersuuri riemuvoitto ollut, mutta ihan hyvää ruokaa padasta lopulta tuli. Tehdään varmaan toistekin, muttei noussut ainakaan ekalla kerralla suosikkiruuaksi!





6 kommenttia:

  1. Itse huomasin, että on helpompi kun aloittaa jonkin tutun ns. liharuoan muokkaamisella kasvisruoaksi. Teinkin sitten ihan perus jauhelihakastiketta ja korvasin lihan soijarouheella. Lapsetkin tykkäsivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toi on varmaan ihan totta! Pitääkin kokeilla tuota sun ohjetta seuraavaksi! :)

      Poista
  2. Mä oon tällainen "kasvis"syöjä että syön silti kalaa, kananmunaa ja maitotuotteita. Mutta suurin osa mun ruuista on kyllä just semmosia perus liharuokia muokattuna kasvis- tai kalaversioksi. En tiiä pitäiskö uskaltaa (tai lähinnä viitsiä) kokeilla semmosia oikeesti kasvisruualta kuulostavia ruokia, mutta usein helppous voittaa ja mun ruokalistalta löytyy pizzaa, tortilloita, lasagnea, makaronilaatikkoa, pastakastiketta... Oon kyllä niin huono myös laittamaan ruokaa, vaikka usein oletuksena on että kasvissyöjät ois hyviä loihtimaan kaikkia kasvispöperöitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mullakin on kyllä monesti just tosta viitsimisestä kiinni. Reseptistä lukeminen on jotenkin niin työlästä, et tulee tehtyä vaan päästä niitä tuttuja safkoja! :D

      Ois kyllä huippua osata tehdä hyvää kasvisruokaa!

      Poista
  3. Itse aloin käyttää linssejä vajaa vuosi sitten Vappu Pimiän keittokirjan jauhelihalinssikeittoreseptin innostamana. Ei nyt ihan kasvisruokaa, mutta ainakin tuo jotain uutta ruokavalioon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo noi linssit on kyllä ruuassa ihan toimiva juttu! En oo itsekään osannut oikein käyttää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!