keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Meidän perheen Smoothie-suosikit





Täältä löytyy neljä suurta smoothiefania, joten ajattelin jakaa vähän noita meidän suosikkeja teillekin! Surraillaan blenderillä melkein päivittäin ja muutama resepti onkin valikoitunut muita yleisemmäksi. Smoothiet valmistetaan tosi usein kauden hedelmien ja marjojen mukaan, ja kiitos mummon ja ukin, hyvin usein myös suomalaisista pakastetuista marjoista. Pakastin tosin tähän aikaan vuodesta ammottaa tyhjyyttään, muutamaa mustikka ja puolukkarasiaa lukuunottamatta. 

Puolukkasmoothie

Tää on uusin tuttavuus. Kasperin kummitäti valmisti tätä meille pari viikkoa sitten ja sen jälkeen oon käyttänyt meidän puolukkavarastot melkein tyhjäksi, koska tää on vaan niin herkkua!

4 dl puolukoita
1 banaani
1/2 l luonnonjogurttia
ripaus kardemummaa
1 dl maitoa
(hunajaa)

Meillä en ole hunajaa laittanut, koska banaanista tulee sen verran makeutta että lapsillekin maistuu. Maitoa oon sitten lorautellut sen mukaan, miten notkeaa tuosta haluaa. Lapset tykkää juoda pillillä, joten ilman maitoa tuosta tulee liian paksua pilleille. 


Vihersmoothie

Kourallinen lehtikaalia
Banaani
2 dl mangokuutioita
1 passion
3dl mehua
1 rkl vihersmoothiejauhetta


Kesäsmoothie

3dl mansikoita
3dl mantelimaitoa
muutamia sitruunamelissan lehtiä
1/4 vesimeloni

8 kommenttia:

  1. Kiitos resepteistä. Meillä tehdään joka aamu smoothiet, vaihtelua voisi kokeilla. Ja, nuo pullot on niin hienot. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä kivat! Ja aika toimivatkin arkikäytössä! :)

      Poista
  2. Ihana, kun me tehdään ihan erilaisia smoothieita! Hauskaa, kun on tämmöiseenkin hommaan olemassa ihan eri tyylejä :) Täytyy varmaan itsekin tehdä joskus postaus omista lemppareista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo! Niistä saa itselle aina kivoja vinkkejä! :)

      Poista
  3. Hyvältä kuulostavat: meidän suosikki smoothien tulee mansikkaa, tuoretta basilikaa ja jugurttia / mantelimaitoa. Suosittelen kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAM ! Tää kuulosti niin hyvältä et pakko kyllä kokeilla!!

      Poista
  4. Kiitti vinkeistä. Tässä olikin monta kivan kuuloista. Itse juon joka aamu smoothien mutta laiskasti viime aikojen suosikiksi on jämähtänyt päärynäsmoothie. Ja sekaan sitten kalaoliiviöljy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päärynäsmoothie kuulostaa kyllä tosi hyvälle kans! En ookkaan koskaan tullut tehneeksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!