tiistai 21. kesäkuuta 2016

Viikon positiiviset ja negatiiviset

Bongasin tän eilen Tiinan blogista, ja vaikutti niin sopivalta juuri tälle päivälle, että halusin toteuttaa tämän itsekin! Niin vähän olen kuulumisia viime aikoina kirjoittanut, että siinäkin mielessä tämä on kivaa vaihtelua.

Koska mun kuppi on aina enemmän täysi kuin tyhjä, aloitetaan positiivisista!



Käytiin tänään kotiraksalla ja siellä oli jutut menneet kivasti eteenpäin! Viikon aikana keittiö oli saanut kaappeja, kodinkoneita oli asennettu ja rappuset oli saaneet päälleen puisen pinnan! Myös vesi-ilmalämpömikäliepumppu oli kytketty päälle ja se hurraili sielä. Mietittiin pihoja ja tsuumailtiin paikkoja muutenkin. Parin kuukauden päästä saadaankin jo heräillä uudesta talosta!

Kesäloma. Tämä ja ensi viikko töitä ja sitten koko meidän perheellä alkaa kesäloma! Euroopan reissu vaihtui talonoston myötä Baltian reissuun ja iso osa lomabudjetista sijoitetaankin pihaan. JOtain on silti keksittävä, ja nyt meillä onkin suunnitelmissa minilomat Tallinnaan ja Tampereelle, reissu Puuhamaahan, mökkeilyä ja rentoilua. Kuulostaa aika kivalta tuokin!

Töissä sujuu lopputalven taantuman jälkeen kivasti. Oon saanut kevään ja kesän myötä ihan uutta buustia töiden tekoon ja sillä saralla pyyhkii hyvin. Tykkään työstäni ja oon viihtynyt siellä tosi hyvin! Tuntuu, että työ- ja vapaa-aika on aika kivassa balanssissa keskenään. Työ on tarpeeksi helppoa, etten mieti sitä vapaa-ajalla ja tarpeeksi haastavaa että se jaksaa motivoida mua yrittämään vieläkin paremmin!


Kesän alennusmyynnit on alkaneet ja mä olen ollut tosi ylpeä itsestäni, kun oon pysynyt poissa niistä. Pari täsmäiskua ollaan kyllä tehty, ja silloinkin ostettu vaan just ne tarpeelliset joita lähdettiin hakemaan. Lasten syksyn kuoritakeista oon erityisen iloinen, ne kun oli just sellaiset kuin halusin, ja tosi kohtuuhintaan!

Omakotitaloprojektin myötä on myös runnottu meidän raha-asiat oikein kunnolla ruotuun ja järjestykseen. Tykkään seurailla meidän taloutta ja nyt olenkin saanut noiden exceleideni kanssa aika selvän näkemyksen siihen, millaisia kuluttajia ollaan, ja miten niitä kulutustottumuksia pitäisi muuttaa. Parhainta on, että oon päässyt eroon mun mukavuusostelusta. Tiiättehän siitä, että kun on pahamieli, käy kaupasta hakemassa jotain kivaa ja nättiä, ja olo on hetken parempi. Säästötili kiittää ja itsellekin tulee hyvä fiilis kun kaapeissa on vaan tarpeellista tavaraa.

Kesä tuli takaisin. Ja juuri sopivasti ennen juhannusta ja meidän lomaa. Tänään aurinko lämmitti ihanasti ja mieli olisi kyllä halajanut jo rannalle!

Uudessa autossa on superkätevä bluetoothominaisuus, jolla saan Deezerin soimaan laittamatta puhelinta auxiin. Samalla jutulla myös puhelu tulee auton kajareista ja handsfree on tarpeeton. Ihanaa turhuutta! :D




No entäs ne negatiiviset sitten?

Mulla alkoikin juhannusloma jo, kun Rasmus heräsi aamulla kuumeisena. Tuntui se lämpöiseltä eilenkin, mutten sitten aatellut sen olevan mitään. Pyörähdettiin lääkärissä ja toisesta korvasta löytyikin alkava tulehdus. Kuuria siihen ei vielä aloitettu, katsotaan jos se menisikin ohi itsekseen! Raukkapieni on nyt ihan nuutunut ja poikki.

Kotiraksalla ei nyt tapahdu kolmeenviikkoon mitään, koska kesälomat. Tylsää, sillä ilman niitä päästäisiin muuttamaan jo kuukauden päästä!

Oon tosi lomantarpeessa. Syksy ja talvi oli aika rankkaa aikaa kaikkine uusine kuvioineen ja taloprojekteineen. Oon niin loman ja rentoutumisen tarpeessa! Yksi päivä käytetään kyllä niin, ettei tehdä YHTÄÄN MITÄÄN !

Mulla on hirveä sisustusvimma. Tämä on huono juttu siksi, että muuttoon on vielä niin pitkä aika, että sisustuksia ehtii miettiä kyllä lukemattomia! Lisäksi haluaisin välttää hankkimasta mitään turhia tai hutiostoksia, joten helpompi olisi kun kärpänen ei olisi purrut lainkaan!

En osaa käyttää vielä kunnolla uutta konettani ja hyvin usein mulle menee hermot kun en tajua jotain juttua. Onneksi on google ja lanko.

Haluaisin olla enemmän lasten kanssa kotona. Viisi päivää viikossa tuntuu ihan hirveän pitkältä ajalta olla erossa lapsista. Toisaalta on ihana olla töissä, mutta silti vähentäisin mielelläni lasten päiväkotipäiviä. Onneksi tähän on tuloss amuutos syksyn tullen! 



Mitäs tykkäsitte tällaisesta uudenmallisesta kuulumispostauksesta? HOT vai NOT ?

24 kommenttia:

  1. Hot, mää tykkään näistä ja ei pitkään aikaan oo ollu oikee kuulumispostauksia nii tässä tuli hyvin. :) Onnea vielä talon löytymisestä, oon ihan täysin unohtanu onnitella! :) Mää tein yhen huipun löydön alennusmyynneistä, Vagabondin matalapohjaset ja -vartiset mustat vetoketjulliset nilkkurit talveksi/syksyksi 40€ ja normi hinta 100€, mutta nyt säästän rahaa helsingin reissuun joka koittaa parin viikon päästä, jospa siellä ois sillon jo jotain uutuuksia myös kaupoissa.
    Ihanaa kesää teille koko poppoolle ja juhannusta myös! :)

    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Tulossa siis toistekin! :)
      Kiitos paljon!
      Oi, oot kyllä tehnyt ihan huippulöydöt! Musta tuntuu etten löydä aleista koskaan itselle muuta kuin turhia heräeostoksia!

      Hei samoin sinne teille! <3

      Poista
  2. Tosi kiva postaus. Tykkäsin! :)

    VastaaPoista
  3. Voi hitsi, ettekö sit ookkaan tulossa Muumimaailmaan? Luin aiemman postauksen kommenteista niin ja kovasti toivoin että tuutte, kun oon siellä ite töissä ja ois ollu niin mukava törmätä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voi harmi! Me tosiaan päädyttiin jättämään se tänä vuonna välistä! Jos vaikka ensi vuonna..?

      Poista
    2. No toivottavasti! On kyllä oikeesti näkemisen arvoinen paikka jos vähänkin muumeista innostuu ja pojat on just sopivan ikäisiä!

      Poista
  4. Ihana postaus, näitä lisää! Jännää kun talo on kohta valmis ja pääsette muuttaa!

    VastaaPoista
  5. Tykkäsin! :)

    Saako kysyä mitä teet työksesi? En tiedä oletko joskus sen kertonut mutta tämän postauksen myötä mielenkiinto heräsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!
      Oon asiakaspalvelutehtävissä eräässä yrityksessä. :)

      Poista
  6. Ihanaa vaihtelua tämä postaus! Tykkäsin todella paljon :)

    Oletkin jokin aika sitten tehnyt postauksen teidän talousasioista, mutta olisi mukava.

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus, mukavaa vaihtelua! Tykkäsin todella paljon :)

    Oletkin jokin aika sitten tehnyt postauksen teidän talousasioista, mutta perheenne tilanne taisi olla silloin erilainen. Olisi kiva kuulla, miten olette nyt talousasianne järjestäneet, kun taloprojekti on edennyt ns. loppuun asti.

    Pidän todella paljon blogisi positiivisuudesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla!
      Joo talousjutuista voisikin taas pitkästä aikaa kirjoittaa! Kiitos vinkistä!
      Kiitos, kiva kuulla että asenne ulottuu sinne ruudun toisellekin puolelle! :)

      Poista
  8. Tosi kivoja, näitä enemmän! :) tälläisiä voisi tehdä itekkin! Mulla nyt menossa töissä putki 6/8, sitten onneksi juhannusvapaille kolmeksi päiväksi. Aika rankka rupeama näin kesällä, kun töissä saa juosta eikä kotonakaan saa levätä :D No reilu kolme viikkoa vielä ja kesäloma siintää täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOo! Tää oli aika kivakin tehdä! Tee säkin, tuun lukee sit!

      Loma loma! Ihan pian teilläkin siis!

      Poista
  9. Tämmönen pikku "ongelma" että en erota r ja k ta. Huomaan kyllä että ovat erinäköset mutta en muista kumpi on kumpi. Ennen erotin heidät mutta kasvaessa en enää. Ihana blogi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo, se on ollut mulla vähän tarkoituskin. On pitkään tuntunut etten halua liian tarkkoja piirteitä lapsista tuoda blogiin, joten tälleen tuntuu paremmalta ettei heidän piirteitä ole liikaa yksilöity :)

      Poista
  10. Mikä auto teillä oli ennen ja mikä nyt?😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin meillä oli pitkään Passat, mutta nyt vaihdettiin pienempään ja käytössä on Astra. :)

      Poista
  11. Hei kiva postaus! Mietin onko pojillanne eri kampaukset ja miksi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! :D Leikattiin lapsille keväällä kesätukat, mutta toinen kieltäytyi leikkuusta, joten tukka on tuollainen ylikasvanut. :D Tänään vetäistiin molemmille taas sama kampaus ja lyhyt tukka :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!