tiistai 14. helmikuuta 2017

Homemade äitiyspakkaus 2017

Tulinkin jokunen viikko maininneeksi, ettei meille tämän vauvan kohdalla valittu äitiyspakkausta, vaan päädyttiin ottamaan äitiysavustus rahana. Mä näen äitiyspakkauksen ihan huippumahtavana juttuna, ja olen tosi iloinen että sellainen mahdollisuus meillä täällä Suomessa on! Tuplien raskaudessa otettiin kaksi pakkausta ja yksi raha, sillä pakkaus vaan mun mielestä kuuluu varsinkin siihen esikoisen odotukseen. Se fiilis kun siihen tutustuu ensin Kelan sivuilla, sitten sen tilaa ja lopulta sen saa hakea postista. Hypistellä ja kaivella. Pakkauksessa on niin paljon pientä tarpeellista juttua, jonka hankintaan muuten palaisi rahaa valtavasti.

Tuplien pakkaukset vieläpä miellytti mun silmää valtavasti. Värimaailma oli vaalea ja harmaa, tykkäsin niistä toppahaalareista, toppatöppöset ja -rukkaset oli kivan väriset, mukana oli pipoa ja kypärähattua, vaatteissa oli mieleisiä kuoseja, makuupussi oli ihana ja kaikki haalarit sopivan kokoisia tulevaksi talveksi. Tämä vuoden 2012-2013 pakkaus tuplille tuli. Ulkovaatteita, tavaroita ja makuupusseja lukuunottamatta, pakkaukset jäi kuitenkin käyttämättä. Vaatteet ei istuneet meidän lapsille lainkaan, en tykännyt terällisistä housuista ja iso osa vaatteista oli alkuun auttamatta suuria. Ja kun vielä harjoja, saksia yms. tuli tuplapari, oli meillä kaikkea vähän liikaa. Pahvilaatikot oli kuitenkin huiput ja sellaisen voisin kyllä ottaa vastaan nytkin!

Lopulta oli aika helppo valinta nyt päätyä rahaan. Tarpeelliset jutut oli tuplien pakkauksista tallessa, toppupuku ei kuosiltaan miellyttänyt tänä vuonna, en halunnut niin tummaa makuupussiakaan, eikä vaatteistakaan löytynyt kuin yksi mieleinen. Turhaa olisi siis ottaa vaatteita meille vain lojumaan, kun raha voitaisiin kuitenkin käyttää tarpeelliseen.

Tämä pakkaus meidän vauvalle olisi tullut.

Aikalailla raskauden alkuvaiheessa, mä aloin suunnitella Homemade-äitiyspakkausta. Ajatuksena oli kasata mieleinen pakkaus sopivankokoisista ja näköisistä tuotteista. Käyttää alennusmyyntejä ja kirpparia apuna ja koostaa osa tarvittavista tavaroista jo niistä kotoa löytyvistä tuotteista. Pohjana oli Kelan äitiyspakkauksen sisältö ja keräilinkin meille vauvatavaraa hyvin pitkälle sen mukaisesti. Koska tuplille vaatteet oli liian suuria, oman pakkaukseni tein 50-56 senttisenä. Toki meillä 62-kokoistakin on kaapissa, mutta ne jätin kokonaan tästä pakkauksesta pois. Raha ei ihan riittänyt kaikkeen, mutta jos osan olisi korvannut halvemmilla, olisi se riittänyt oikein hyvin!


Toppavaatteet ja villapuku meillä on tuplien jäljiltä tallessa ja ne menevätkin vauvalle sitten ensitalvena. Tälle lopputalvelle hankin monikkokirpparilta vauvalle tuollaisen toppapussin, jos pakkasia vielä huhtikuussa on. Voi olla, että puku jää käyttämättä sitten kuitenkin. Toppapuku H&M 8e (second hand), pipo uutena 8e Kappahl, topparukkaset ja tossut poikien vanhasta äitiyspakkauksesta.


Makuupussin tuunaamisesta kirjoitinkin jo aiemmin, kankaaseen meni rahaa 12 euroa ja makuupussi on ostettu kirpparilta 3 eurolla. Pussilakanan tilasin vauvalle joululahjaksi Jollyroomilta, hintaa sille tuli 30 euroa. Lakana, täkki, kylpymittari, harja, liivinsuojukset, kynsisakset ja kuumemittari ovat poikien vanhoja. Kosteussuoja ostettiin Ikeasta 4 euroa ja nännivoiteen tilasin Jollyroomilta 10 eurolla. Kuumemittaria meinasin kyllä päivittää sellaiseen etämittaavaan, huomattiin lasten viimeksi sairastaessa, että hermohan siihen jatkuvaan kainalosta mittaamiseen menee..


Villahaalaria en kokenut kevätvauvalle tarpeelliseksi, vaikka sellainenkin meillä kyllä poikien jäljiltä löytyy koossa 62. Eli tarvittaessa voidaan kyllä käyttää. Collegehaalarit oli kesävauvoilla tosi käteviä, joten niitä onkin myös tälle tulokkaalle vähän joka lähtöön, eri sävyissä ja ko'oissa. Nallepipon ostin jo vuosia sitten jostain alesta 4 eurolla, sukat hankittiin Kappahlista 5e, myssy on kirpparilta 3e, jumppis on Kasperin vanha ja nallepuku on kirpparilta 6e. Koin tuon nallepuvun poikien aikaan kätevämpänä kun sen vanupuvun, josta en vaan oikein tykännyt, vaikka se meillä paljon käytössä olikin. Tämä nallehaalari menee varmasti viileillä kevät- ja kesäkeleillä.


Vaatteet ovatkin pääasiassa hankittu Lindexin, Polarn o pyretin, Name itin ja Kappahlin aleista tai pakettitarjouksella ostettuja.  Paljon mukana on myös live- ja FB-kirppishankintoja. Jokunen vaate on tuplien jäljiltä.


Tähtibodyt kirpparilta 2e/kpl, raitabody, siniset newbiehousut ja valkoinen body Kappahlin ota 3 maksa 2 tarjouksella yhteensä 20e. Beiget, harmaat ja valkoiset newbiehousut kirpparilta 1.50e/kpl. Sirkusbody kirpparilta 1e. 



Name itin tumpulliset bodyt 5e ja 10e, Polarn o pyretin keltainen body alesta 10e, harmaat nallehousut Kappahlista alesta 6e, valkoiset ja harmaat housut kirpparilta yhteensä 4e, siniset housut alesta 4e, siilibody 10e, pingviinibody Polarn o pyret, fb-kirppis 6e ja petroolit housut alesta 4e. 


Yöpukuja äitiyspakkauksessa oli vain yksi, mutta itse laitoin nyt tähän kolme. Meilkein se on kyllä minimimäärä joka ainakin me tarvitaan! Pienin body on Rasmuksen vanha, Polarn o pyretin haalari on kirpparilta 4e ja raitahaalari on FB-kirpparilta 3e. Pari muutakin yöpukua meillä kyllä kaapissa on, sillä en vaan millään usko että selvitään kolmella! 

Verrattuna perinteiseen äitiyspakkauskeen, meidän paketissa on body, housut, pipo ja kaksi yöpukua enemmän. Kypärähattu kuvista vielä puuttuu, mutta sen ostinkin viikonloppuna jesper&juniorin alesta. Löysin merinovillahatun 6eurolla, eli aika löytö oli kyseessä! Huppupyyhe uupuu kuvista, senhän vauva sai lahjaksi viikonloppuisista babyshowereista! Kondomit ja siteet puuttuu myöskin, eikä tähän pakkaukseen tullut vauvalle ruokalappua eikä pehmolelua. Ruokalappuja on vielä isojen poikien jäljiltä ja pehmojakin löytyy. Ehkäisyasia on vielä harkinnassa, mutta veikkaan meiltä jokusen kondomin laatikoiden kätköistä löytyvän. Siteitä mun varmastikin pitää kaupasta vielä pari pakettia napata mukaan, tosin muistelen, että Liberolaukustakin tulee ainakin paketillinen! Myöskään kestovaippoja ei meidän pakkauksessa ole, babyshowereista saatiin aikamoinen paketti ja pikkuvaippoja meillä on yksi paketillinen kaapissa jo vauvaa odottamassa. Kestovaipat ei ole yhtään mun juttu, eli kerttiksillä mennään tälläkin kertaa!



Mutta muuten aikalailla kaikki tarpeellinen vai mitä! Ja kaikenkaikkiaan tähän koko settiin meni rahaa 190e. Oikeastaan, jos en olisi halunnut vauvalle omaa pussilakanaa vaan oltaisiin menty tuplien vanhoilla, olisi selvitty koko paketista sillä äitiysavustus rahalla.

Millaisiin ratkaisuihin te muut päädyitte? Mä kyllä jo innoissani odottelen millainen se uusi 2017-pakkaus tulee oikein olemaan. Ihan pianhan Kela senkin julkaisee!

23 kommenttia:

  1. Ihania pieniä vaatteita! Kun osais itsekin ommella niin olisin tuunannut vaikka ja mitä omalle pojalle. Me päädyttiin avustukseen rahana kun pakkauksessa ei ollut mitään omaa silmää miellyttävää kuosia ja vaatteita oli siihen mennessä kertynyt aikamoinen kasa. Ainoastaan kuumemittari ja harja olis tullut tarpeeseen pakkauksesta ja nekin löytyi sit lähikaupasta. Rahalle oli siis enemmän käyttöä, en nähnyt järkevänä ratkaisuna ottaa isoa pahvilaatikkoa lojumaan nurkkiin tyhjänpanttina. Mukavaa loppuraskautta sulle! :) Ja hyvää ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Sanos muuta, mä kans toivoisin, että taitoa ompeluun löytyisi ja voisi yhdistellä mieleisiä kuoseja mieleisiksi vaatteiksi! Mutta eipä taidot ihan siihen riitä!

      Aika samoilla linjoilla siis ollaan! :)

      Kiitos paljon! <3

      Poista
  2. Itse olen myös hyvin onnellinen mahdollisuudesta saada äitiyspakkaus. Olemme hyvin etuoikeutettuja täällä Suomessa. Mutta, itse tein myös saman päätöksen, vain esikoiselle pakkaus ja muille rahana. Nuo pienet vaatteet ja tavarat kun ovat niin vähän aikaa käytössä, että säästyivät todella hyvinä seuraavallekin.
    Mukavaa Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan!
      Ja ihan pikkuvaatteet ei edes oikein mene miksikään, joten kierrättäminen on helppoa!

      Samoin sinne, vähän myöhässä! <3

      Poista
  3. Vau, mahtavan setin oon koonnut! Huikeita kirppislöytyjä, pikkusille löytyy niin hyväkuntoista vaatetta.
    Äitiyspakkauksen vaatteet on tosiaan aika isoja, meilläkään ei aikoinaan tullut käytettyä kuin ihan muutamaa vaatetta pakkauksesta. Me otettiin aikoinaan esikoiselle pakkaus ja toiselle raha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Ihan pienille ei kyllä ole järkeä uutta vaatetta ostettaa, niin uudenveroista löytyy kirppareiltakin!

      Poista
  4. :) hyvältä näyttää. Pakko muuten kommentoida tuota liberolaukkua, sitä ei ainakaan meidän synnärillä enää viime syksynä jaettu (jossain piilossa niitä vissiin olisi ollut, mutta multa meni ihan ohi). Rekisteröin itseni netissä ja sieltä piti tulla joku lappu postissa että sen olisi voinut Citymarketista hakea, mutta meille ei sitä ainakaan ikinä tullut ja olen ymmärtänyt että ei monelle muullekaan... kauhea mikä pettymys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on tainnut 2015 alkaen siirtyä k-kauppojen jaettavaksi :)
      Sieltä tosiaan lappu pitäisi tulla, omaakin täällä juuri odotellaan! Mutta jos se ei tule, siitä voi ilmeisesti laitta aviestiä liberolle niin laittavat säpoon!

      Poista
  5. Täällä odotellaan jo innolla vuoden 2017 pakkausta. Toivottavasti on hieno. Aion ottaa sen kolmannen kerran. On siellä paljon sellaista mitä ei tule käytettyä, mutta paljon tulee käyttöönkin. Meillä on kyllä paljon säästettynä isoveljiltä, mutta paljon olen antanut poiskin, kun ei ollut lainkaan varmaa, että meille tulee enempää lapsia. Mutta niin vaan ihme tapahtui ja syysvauva on tulossa, jos kaikki menee hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kans jännittää millainen sieltä tulee! Uudet pakkaukset on muutenkin aina niin kiva selailla läpi, vaikka omaa vauvaa olisikaan tulossa! :)

      Paljon onnea pienestä syysihmeestä! <3

      Poista
  6. Voi, vitsit kun kelan äitiyspakkaus olisikin noin ihana, kun tämä sun pakkaus! Meillä kun odotetaan esikoista, niin halusimme ihan ehdottomasti ottaa äitiysavustus pakkauksena. Se fiiliis kun sen sai tilata ja hakea ja penkoa läpi. Huoh. :) Varmasti jää paljon juttuja käyttämättä tai tulevat satunnaiseen käyttöön, mutta ei se haittaa. Ainakin kerran elämässä pitää pakkaus saada. Odotan myös mielenkiinnolla, minkälainen tämän vuoden pakkaus on. Siihen kun on luvattu se joku 100v. yllätys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se olisikin aika huippua! Se fiilis on kyllä jotain ihan parasta! <3
      Mua myös jännittää, ihan kohtahan se jo julkaistaankin!

      Poista
  7. Tosi kivan paketin oot kasannut. Mä kanssa jätin tokan kanssa ottamatta pakkausta, koska meilläkin sen tuotteista jäi niin moni käyttämättä huonosti vauvalle istuvan mallin vuoksi. Ekan kanssa myös lahjaksi saatuja pikkuvaatteita oli kamalasti, joten äp-vaatteille ei lopulta ollutkaan tarvetta.
    Liberolaukkua ja pampers pakettia ei muuten saa enää synnäriltä, vaan liberolaukkuun oikeuttava lipuke tilataan heidän sivuilta ja laukku lunastetaan citymarketista, mutta tämän ehkä tiesitkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo sama juttu kävi meilläkin. Vaikkakin paljon siitä on säästettynä ja nyt saadaankin taas uudelle vauvalle käyttöön, että lopulta noi pakkaukset oli aika hyödyllisiä. Vaikkei sisävaatteita juuri käytettykään.

      Joo, liberon saa tosiaan nykyisin k-kaupoista. Pampersin paketti meillä tuli viimeksi ainakin neuvolasta, nykyistä tapaa en tiedäkään! Tai että mikä se täällä Lahdessa on, kun viimeksi asuttiin JOensuussa! :)

      Poista
  8. Hieno pakkaus! Ihana on kyllä kelankin!

    Tein tässä jännän huomion, että ilmeisesti tämä raskaus tehnyt sen, että viittaat teksteissä teidän poikiin 'tuplina'. Tuleekohan jotenkin alitajuisesti kun miettii verrantona edellistä raskautta? Ei siis sillä, että olisi mitään väärää, kiinnitti vain huomion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!

      Joo, tein itseasiassa itsekin jokin aika sitten saman huomion. Oon vaan todennut, että on jotenkin helpompi puhua tuplien raskaudesta, kuin poikien raskaudesta. Poika kun on tämäkin, ja varsinkin neuvolassa poikien raskauksen käyttäminen aiheutti sen, että aina luultiin mun puhuvan useammasta raskaudesta. Tuplien raskaus on jotenkin selkeämpi :D Pojista itsestään en niinkään osaa käyttää tuplanimitystä kuin silloin, kun se tosiaan selkeämmin kertoo että puhun nyt kaksospojista enkä kaikista kolmesta pojasta yleisesti!

      Poista
  9. Tosi ihania juttuja olet löytänyt ja kasannut. Mekin otettiin äitiyspakkaus esikoisen kanssa, mutta mä ainakin jättäisin toisen kohdalla ottamatta... Vaikka se on ihan superhieno juttu. Kaikki käyttöön menneet jutut on tallessa ja ne kivoimmat vaatteetkin. Metsästän sitten kirpparilta niitä äp-haalareita, kun ovat pienen kanssa ihan hyviä. Katsotaan, mitä mieltä mies on.

    bigmamasbaby.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuli kyllä mieleinen pakkaus tällä kertaa!
      Kirppareilta löytyy kyllä tosi hyvin, samoinkuin fbn äitiyspakkauskirppikseltä!

      Poista
  10. Ihania juttuja ja hyvin olet pysynyt budjetissa. Olisko sulla antaa Lahden kirppari-vinkkejä? :) Asutaan viereisellä paikkakunnalla ja olisi kiva piipahtaa Lahdessa ja eri kirppareilla.
    Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, löytyi kyllä mieleisiä!
      Mä käyn oikeastaan vaan kahdella, Vekarakirppis Kauppakadulla ja Lanttila Hennalassa! Aina ei löydy ja välillä sitten löytyy ihan valtavasti! Vadelmatarhasta Saimaankadulta/Aleksanterinkadulta oon löytänyt myös muutamia kivoja juttuja!

      Poista
    2. Nii joo ja onhan sitten myös Cetori Saimaankadulla, tosin sieltä tosi harvoin tulee lastenvaatteita bongailtua! :)

      Poista
  11. Hienon paketin olit koostanut! Olit ennenki maininnut että et tykännyt terällisistä pöksyistä. Meillä ne oli taas must siihen asti ku tenavat oppi kävelee. Molemmat lapset on ollu paljon kantorepussa ja siinä lahkeet nousee ylös ja nilkat jää sit paljaaksi. Niitä lahkeita ri saannu sit millään pysymään alhaalla repussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tai se tietysti oli edellisenä vauva-aikana, voihan se tietysti olla, ettei terättömät nyt toimikaan.. Mutta ainakin nyt fiilis on, että terättömillä mennään! :) Nää on varmaan niin mielipidejuttuja, että hyvä kun on valinnanvaraa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!