keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Leikkitreffien gluteenittomat herkut


Meidän perheessä ei kenenkään tarvitse käyttää gluteenittomia tuotteita, mutta siitä huolimatta valitsen niitä usein ostoskoriin ihan vaan vatsan hyvinvoinnin vuoksi. Siksi lähdettiinkin innoissamme Schärin mukaan testaamaan uusia suolaisia ja makeita keksejä. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Schärin kanssa.

Itselläni on aina ollut herkkä vatsa ja vaikuttaa kovasti, että ainakin toinen pojistamme on perinyt saman vaivan. Vehnä ja muut viljat saavat mahan turpoamaan ja kuplimaan, eikä vointi tosiaan ole hyvä. Markkinoilta löytyy kuitenkin onneksi tällä hetkellä tosi kivasti vaihtoehtoisiakin tuotteita ja löydettiin meidänkin kahvipöytään ainakin yksi uusi suosikki näiden Schärin gluteenittomien tuotteiden joukosta!

Viime viikolla pidettiin ystävä-äitien kanssa leikkitreffit meillä ja maisteltiin samalla Schärin keksejä. Juustotarjotin on tosi oiva tarjottava leikkitreffeille, siitä kun voi napsia jutustelun ja lasten kanssa touhuamisen ohessa maistiaisia aina kun ehtii. Monesti ruokailutilanteet leikkitreffeillä on niin vauhdikkaita, että pöydästä pomppaa pois vähän väliä yksi jos toinenkin äiti!

Tällä kertaa treffeillä herkuteltiin gluteenittomien voileipäkeksien päällä savulohitzatsikista, joka maistui hyvin myös lapsille! Ihan niin ronskisti en lisännyt joukkoon valkosipulia, etteikö se sopisi myös pienempään suuhun. Lasten keksien päälle lisäilin myös porkkanaa ja kurkkua, ja niistä tulikin aika hauskan näköisiä! Jälkeenpäin mietin, että myös Hummus toimisi tosi kivasti voileipäkeksien kaverina. Nuo keksit olivat muuten paljon parempia kuin tavalliset. Ne tavalliset kun monesti on aika paksuja ja kuivia. Nämä gluteenittomat Schärin keksit taas olivat ohuita ja rapeita.

Suolakeksit upposi lapsille ihan sellaisenaan ja meille aikuisille juustojen kaverina. Keksit olivat kiva pieniä pikkukäsille, eivätkä ainakaan omaan makuun yhtään liian suolaisia. Nämä olisi kiva välipala myös kesäkuumalle, kun jotain suolaista pitää saada! Kätevä pussi on helppo ottaa mukaan vaikka piknikille. Kukaan ei muuten arvannut, että suolakeksit olivatkin gluteenittomia eivätkä tavallisia! 

Jälkkäri meillä oli tällä kertaa terveellinen smoothiekakku, jossa ei ollut lainkaan voita eikä lisättyä sokeria. Kaikki sokeri mitä kakussa oli, tuli pohjan gluteenittomista digestiveistä sekä marjoista ja banaanista. Lisäksi herkuteltiin Chocolate O's ja Custard Creams täytekekseillä. Nuo chocolate O's keksit oli muuten ihan superhyviä! Kivan pieniä mutta makua silti reilusti! 

Juustotarjottimella nuo gluteenittomat suolaiset keksit toimia myös ihan loistavasti ja varmaan jatkossakin korvaan keksit niillä. Nyt nimittäin säästyin silti pöhötys/turvotus ololta, vaikka keksejä ja juustoja tulikin syötyä aika reilulla kädellä!

Myös makeita keksejä tullaan varmasti pitämään meillä vierasvarana jatkossakin, koko ajan nimittäin useampi meidänkin tuttavista noudattaa gluteenitonta ruokavalioa, jolloin on kiva, että pöytään löytyy muutakin kuin vehnäisiä tarjottavia! Vaikken kyllä ole lainkaan varma, säilyykö noi suklaakeksit meidän kaapeissa. Voi nimittäin olla, että napsin ne itse parempiin suihin kahvin kanssa!

Tuleeko teidän käytettyä gluteenittomia tuotteita, vaikkei itseltä välttämättä pakkoa niiden käyttöön löytyisikään?

Kannattaa tutustua Schärin luontaisesti gluteenittomien tuotteiden valikoimaan vähän tarkemmin täältä, yllättävän monelle tutulle tuotteelle löytyy nimittäin jo gluteeniton vaihtoehto, mikä on ainakin mun mielestä ihan huippua! Gluteeniton leivonta, kokkaus ja herkuttelu on nyt helpompaa kuin koskaan!



Yhteistyössä SCHÄR


12 kommenttia:

  1. Moikka!

    Näyttää herkulliselta! Tiesithän kuitenkin, että säännönmukaista, gluteenitonta ruokavaliota ei missään nimessä suositella muille kuin keliaakikoille? Gluteeniton ruokavalio tuntuu olevan tämän hetken trendi ei-keliaakikkojen keskuudessa. Itsekin oireilen vehnästä, mutta pyrin syömään sitä maltillisesti. Kannattaa perehtyä aiheeseen; gastroenterologien mielestä asia on ehdoton no no ns. taviksille. -Minttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei gluteenitonta ruokavaliota noudatetakaan, vaan silloin tällöin tuotteita korvataan gluteenittomilla tai leivotaan gluteenittomasti. Mutta vehnää ja muita viljoja käytetään myös :) Kultainen keskitie lienee tässäkin hyvä sääntö! :)

      Poista
  2. Gluteenittomia tuotteita kyllä löytyy ihan sikana kaupoista mistä ei todellakaan huomaa eroa!itsellä ei hirveästi tule välteltyä gluteenia, sillä mun mielipiteeni on että jos välttelee kaiken maailman ruoka-aineksia, sitä herkemmäksi niille oikeasti tuleein. Mieluummin siis vähemmän noin muuten vaan valkoisia viljatuotteita, jotka elivät oikeasti ole terveellisiä. Anyway, ihana Kattaus teillä, herkullinen ja terveellinen!��

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus!! Lähipiirissä on muutamia, joilla gluteeniton ruokavalio. Ois kiva saada ohje smoothiekakusta. Paljon voimia ja hurjasti tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen!! 😍
    -sarake-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ohje, mut korvasin kookoskerman turkkilaisella jugulla ja mansikat vadelmalla. Lisäksi tein ohjeen vaan 2/3 kertaisena kun vuokakin oli pienempi! :) http://www.kinuskikissa.fi/smoothie-kakku/

      Kiitos paljon! Sitä tarvitaankin! :)<3

      Poista
    2. Kiitos! Pitääpä kokeilla heti viikonloppuna:)

      Poista
  4. Meillä ei tule koskaan ostettua gluteenittomia tuotteita. Kaikkien vatsat kestävät normaalit viljatuotteet niissä määrin kun niitä syödään. Suvussakin on vain yksi gluteiinitonta ruokavaliota noudattava ja hän ottaa yleensä omat eväät sukujuhliin mukaan (pikkuleivät) muutoin tarjolla on pääasiassa aina jotain mikä sopii kaikille.

    VastaaPoista
  5. Syötkö aurajuustoa raskaanaollessa?

    VastaaPoista
  6. Mäkin mielelläni ottaisin tuon smoothiekakun ohjeen. Yritän välttää herkkuja jossa on lisättyä sokeria mutta tälläiset herkuthan on sallittuja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ohje, mut korvasin kookoskerman turkkilaisella jugulla ja mansikat vadelmalla. Lisäksi tein ohjeen vaan 2/3 kertaisena kun vuokakin oli pienempi! :) http://www.kinuskikissa.fi/smoothie-kakku/

      Poista
    2. Kiitos <3 Tää menee heti testiin viikonlopun kunniaksi. Hyvää ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua koko teidän porukalle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!