torstai 9. maaliskuuta 2017

Nellin keittiössä: Parhaat lihapullat

Mä olen koko äiti-ikäni metsästänyt sitä THE lihapullareseptiä. Oon kokeillut niitä sipulikeittopussilla tehtyjä, tomaattipohjaisia, kreikkalaisia, ruokablogien ohjeita.. Kaikki hyviä, mutta sitä THE ohjetta ei ole löytynyt.

Ennenkuin nyt. Ja jaan sen teillekin. Jollekin tää on varmaan ihan vanha juttu, mutta mä olin niin onnessani! Ja paistaminen on muuten tässä se juju. Uunissa niistä ei tule lähellekään yhtä hyviä!



LIHAPULLAT

2dl vettä
1 dl korppujauhoja
2 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
400g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
1 kananmuna

pari ruokalusikallista jauhoa
1 dl vettä
2 ruokalusikallista voita
2 dl kuohukermaa
vähän ketsuppia

1. Sekoita vesi ja korppujauhe sekä mausteet.
2. Kuullota sipuli ja kaada sekin jauhoseokseen.
3. Lisää liha ja kananmuna ja pyörittele pieniksi palloiksi.

4. Paista pannulla reilussa voissa.
5. Siirrä lopuksi uunivuokaan folion alle ja valmista tavallinen ruskeakastike kermalla.
6. Kaada lihapullat valmiiseen kastikkeeseen.

Tarjoile perunoiden tai perunamuussin kanssa.







6 kommenttia:

  1. Ohje listasta näyttäisi puuttuvan sipuli, kun se itse valmistusvaiheessa on :) Mä teen lihapullat aina fiiliksen mukaan, jos oikeen laiskottaa niin paistan uunissa :D Vaatii vaan tarpeeksi kovan lämmön, että tulee rapea pinta. Tottahan se kyllä on, että eivät siltikään voita pannulla paistettuja :)

    VastaaPoista
  2. Mun niksit on käyttää olutta ja jotain hapanmaitotuotetta lihamassaan, ja paistaa pullat ensin voissa pannulla (ottaa värin) ja jatkaa kypsyttämistä uunissa. Parhautta!:)

    VastaaPoista
  3. Nyt lähti muuten kokeiluun! :D Kiitos!
    Ohjeesta puuttuu muuten sipuli..

    VastaaPoista
  4. Lihapullat on ihan parasta :) Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Jospa vauva syntyisi tänään minun syntymäpäivänä;) Onnea loppu odotukseen!

    VastaaPoista
  6. Mä käytän aina lähitilan naudanjauhelihaa. Ja ehdottomasti kuumaan uuniin, pinta rapeaksi, sisältä juuri kypsäksi. Nams! Paljon sipulia ja chiliä : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!