keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Nellin keittiössä: Perunarieskat

Söin ekan kerran perunarieskoja meidän mummilla. Ne on oikein kunnon hävikistä herkuksi ruokaa, sillä niihin riittää hyvin se yksikin annos perunamuussia. Mutta hankalia siinä mielessä, että niihin myös tarvitaan sitä aitoa perunamuussia. Eivät ole minkään makuisia valmisperunamuusseista tehtynä.


PERUNARIESKAT

5dl perunamuusia ( vähempikin riittää, muusia voi jatkaa vedellä tai maidolla)
1-2 tl suolaa
1 muna
1 dl kaurahiutalaita
3 dl vehnä- tai hiivalaeipäjauhoa (tai vähän perunamuussin kosteudesta riippuu kuinka paljon jauhoja tarvitaan.

Mä itse teen riskat vähän sinnepäin, sen kummempia mittaamatta, sillä perunamuusin koostumus tosiaan vaikuttaa aika paljon siihen, kuinka paljon jauhoa tarvitaan.

Valmiista taikinasta pyöritellään palloja, jotka litistetään uunipellille. Paksuutta saa kuitenkin olla ainakin sentin verran, etteivät rieskat pala. Pistele haarukalla vielä reikiä pintaan ja sitten uuniin 250c kiertoilmalla n. 8-10 min.



2 kommenttia:

  1. Noi on niin hyviä! Harvoin vaan tulee tehtyä, koska meillä perunamuusi menee aina kuumille kiville yhdeltä istumalta! :D

    Odottelen synnytyskertomusta- onko sitä luvassa? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!