sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kanapaprikapasta

Meillä oli tänään parisuhdepäivä. Alkuviikkoisen vuosipäivän kunniaksi pojat menivät mummolaan hoitoon ja me vietettiin Henkan kanssa päivä ihan vaan kaksistaan. Alunperin ajateltiin, että olisi menty ulos syömään ja leffaan. Kotona olo ja hyvän ruuan tekeminen kuulosti kuitenkin paremmalta.

Kymmenen jälkeen vietiin pojat mummon ja ukin hoiviin ja tultiin kaupan kautta kotiin ihan kahdestaan. Olipa outoa. Ei olla oltu kotona ilman poikia sen jälkeen kun lähdettiin synnyttämään. Päivä kului aika vauhdilla. Syötiin hyvin, otettiin päikkärit ja katsottiin telkkaria. Äkkiä kello oli jo neljä ja lähdettiin hakemaan poikia.

Henkka kokkaili ihan mahtavaa ruokaa, joten päätin jakaa ohjeen myös teille!

Valkosipulietanat aurajuustolla

1 prk etanoita
200g voita
6 valkosipulin kynttä
provencen maustesekoitusta
aurajuustoa/parmesania

patonkia

1. Liota etanat hyvin juoksevan veden alla. Laita yksi etana/etanapannun kolonen.
2. Sulata voi, ja lisää siihen murskatut valkosipulit ja mausteet. Sekoita. Kaada etanoiden päälle niin että kolo täyttyy.
3. Ripottele päälle aurajuustoa tai parmesania. Voi laittaa uuniin myös sellaisenaan.
4. Paista uunissa pellin päällä 15min 200 asteessa.

Meillä oli vaan punkkua. Valkkari olisi ehkä toiminut pastan kanssa paremmin. Hyvää oli näinkin :)

Broileripaprikapasta

2-3 paprikaa
500g broilerin filettä
öljyä
voita
1,5dl kanalientä
1 valkosipulinkynsi
paprikajauhetta
provencen yrttejä
cayannepippuria
parmesania
basilikaa

pastaa
suolaa

1. Leikkaa paprikat paloiksi ja poista siemenkodat. Huuhtele. Laita uuniin 200 asteeseen kuori ylöspäin. Paista kunnes kuori alkaa kupruilla. Ota pois uunista, anna jäähtyä ja irrota kuoret hedelmälihasta. Pilko paprikat.


2. Paloittele broilerin fileet mikäli et käytä valmiita suikaleita. Ruskista broileri ja valmista samalla kanaliemi erillisessä kattilassa. Laita myös pasta kiehumaan suolaveteen.

3. Siirrä kypsäksi paistetut broilerit eri kulhoon. Kuumenna voi pannulla, lisää paprikat. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi sekä valkosipuli. Mausta. Provencen yrttiseosta n. 3tl, cayannea maunmukaan.


4. Lisää broilerit paprikaseokseen ja anna kiehua n. 2min. Sekoita vielä parmesania seoksen joukkoon.


5. Pastaa lautaselle ja kanapaprikakastiketta päälle. Vähän parmesania ja basilikaa vielä koristeeksi ja valmista on! Nami.



Jälkkäriksi voisi Italia-teeman mukaisesti tehdä vaikka Tiramisuja. Me jätettiin tällä kertaa välistä, sillä valmistus kestää niin kauan ja yritetään vähän tiputtaa painoa. (Voissatirisevät etanat on niin kevyitä..)

Tässä on aika hyvä ja helppo ohje, jolla me ainakin ollaan pari kertaa onnistuttu :) Ohjeeseen

Tässä kuvaa pääsiäisen tiramisuista.



Leppoisaa sunnuntai-iltaa! <3

4 kommenttia:

  1. Hei! Sulla on tosi kiva blogi, liityn lukijaksi ja lueskelen vanhempia postauksia huomenna pojan nukkuessa! :)

    VastaaPoista
  2. Oi joi miten herkullisen näköistä ruokaa. Nuo Iittalan lasit (missä on jälkiruokaa) ovat todella kauniit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin aika erkullista <3 Niin noi ultima thulet, ne on kyllä tehty jälkkärikipoiksi tuon muotoilunsa puolesta. Vaikka Henkka kyllä kovasti yrittää varjella niitä, ei muka voisi käyttää kuin viskin juontiin.. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!