lauantai 9. elokuuta 2014

Perhepäivä ja Vanhan kaupungin markkinat!

Tänään vietettiin taas pitkästä aikaa kunnolla aikaa perheenä! 
Takana meillä kaikilla on rankka viikko, uutta arkea ollaan opeteltu taas puolin ja toisin, eikä kiukuilta olla vältytty niin lasten kuin aikuistenkaan kesken. 
Pakko myöntää, että vaikka itse olin töissä aika lyhyen aikaa, onnistuin silti unohtamaan mikä työleiri kotiarjen pyörittäminen taas on! Eli pisteet isille hienosti hoidetusta keväästä ja kesästä!

Aamu aloitettiin herkuttelulla. Vähän spesiaalimpaa aamiaista meille kaikille. Tuoreita sämpylöitä, croisantteja, melonia, juustoja ja lajitelma erilaisia makkaroita. Kuumaa kahvia ja greippimehua unohtamatta! Pojillekin maistui vaihtelu perinteiseen puurosettiin!



Heti aamiaisen jälkeen otettiin suunnaksi keskusta ja Taitokortteli, jossa järjestettiin Vanhan kaupungin markkinat! 
Erilaisia kojuja, kansantanssiesityksiä ja työnäytöksiä oli joka lähtöön. Paikalle oli tuotu myös muutamia vanhoja autoja! Pojista (=isistä) vanhat autot olivat mahtavia, ja niiden kyydissä pitikin käydä istumassa.





Markkinoilta jatkettiin leikkipuistoon, jossa pojat olivat taas elementissään. Mekin saatiin olla melko rauhassa, sillä puistossa ei ollut hiekkaa mitä syödä..


Lounasta syötiin keskustan kreetalaisessa ravintolassa. Ruoka siellä on aivan ihanaa ja useimmiten se onkin se meidän ykkösraflavalinta! Pojillekin maistui tsatsiki, pita, feta ja kreikkalaiset lihapullat hienosti. Sotkua tuli, mutta mitäs pienistä!



Kotiinpaluumatkalla poikettiin vielä mummolassa jätskillä ja hakemassa mustikoita pakastimeen. Onni on marjastusintoiset isovanhemmat <3 Saattaisi muuten jäädä meiltä mustikat hankkimatta! Kiitos Mummo ja Ukki!

Iltapäivä kuluikin kotona lötköillessä. Pojat veteli kolmen tunnin päikkärit, joten meillä oli Henkan kanssa pitkästä aikaa taas kunnolla aikaa toisillemme. Ei avattu telkkaria tai tietokonetta. Puhelimetkin oli äänettömällä. Oltiin vaan. Ihan huippua!

Illalla vielä piipahdettiin lähileikkipuistossa ja haettiin iltapalaa kaupasta. Pojat unille iltahepuleiden jälkeen ja meille saunaa ja herkkuja.



Näistä oli meidän lauantai tehty.
Kuinkas teidän viikonloppu sujuu? 

11 kommenttia:

  1. Hei! Olen piipahtamassa Joensuussa ensi viikolla mun pian vuoden ikäisen tytön kanssa ja mietin onko tuo leikkipuisto pysyvä juttu keskustassa vai liittyikö se vain niihin markkinoihin? Vaikutti kivalta paikalta kuvien perusteella. Ja Kreetalaisrafla kuulostaa myös hyvältä vaihtelulta peruspizzaan ja kiinalaiseen.. Minkä niminen se rafla onkaan, niin voisin googlata sen menun jo etukäteen :) Kiitos infoista jo etukäteen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan nyt Nellin puolesta, kun satuin kommenttisi lukemaan ja olen itse juuri muuttanut Joensuusta pois :) Leikkipuisto on ihan kaupungin vakiokalustoa ja sijaitsee ihan torin vieressä. Kreikkalaisen ravintolan nimi on ravintola Kreeta. Entisenä joensuulaisena tätä blogia on aivan ihana seurata Nelli! Näkee tuttuja maisemia, vaikuttaa ihanalta toi Taitokorttelin tapahtuma, harmi että itsellä jää Taitokorttelin vierailut nyt vähemmälle, pakko ehkä ennen joulua tulla piipahtamaan siellä :)

      Poista
    2. Tervetuloa JOensuuhun Taija! Eevupeevu tosiaan ehtikin vastatam että leikkipuisto on torin laidalla aina, ja on mun mielestä tosi hyvä pienten kanssa! Käykää ihmeessä testaamassa! :)
      Kreetaa suosittelen myös! Löytyy Isomyystä! :)

      Kiva kuulla eevupeevu! <3

      Poista
  2. Voi miten ihana päivä! Aah, hiekkaa, miten se onkaan se pienten poikien suosikki ;-) meillä sitä heitetään! Me käytiin katsomassa 1.5v kanssa vuohia ja kanoja ja saatiin isovanhemmat kylään. Muuten, miten teidän pienet pysyy hereillä rattaissa, etteivät nukahtaneet aina siirtymien aikana vaunuihin? Meillä ongelmana kun autossa ja vaunuissa otetaan muutaman minuutin tirsoja ja niillä sitten saadaan iltaunet ihan sekaisin. Meillä tosin muutenkin erittäin vähäuninen päivällä, tänäänkin nukkui 10min koko päivän aikana eli valvoi n 14h putkeen. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! :D Mikä ihme siinä viehättää? :D
      Rattaisssa ne pysyy aika hyvin hereillä jos on vaan paljon nähtävää! Oikein väsyneinä saattavat nukahtaa, mutta harvemmin! :)
      Autossa niitä tirsoja otetaan sitten sitäkin helpommin! :D Meillä onneksi siirtymät on about 10min niin miniunet ei niin haittaa. Herätellään sitten aina kun ollaan perillä ja otetaan taas päivärytmistä kiinni! :)

      Poista
  3. Kuulostaapa superkivalta lauantailta! :)
    Täälä käytiin myös mustikka-ja sienimetsällä, saaliina ainoastaan kumisaappaallinen rahkasammalta ja märkä sukka(tai oikeastaan koko vasen jalka) meikälääsellä... Tänään sinnillä vaan uudestaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih voih! Mua ei ihan helposti metsään saisi.. JOtenkin kammoan ihan kauheasti niitä karhuja ja käärmeitä. Ihankuin ne nyt mun eteen sattuisikaan :D

      Poista
  4. Kyllä maailma on pieni! Oltiin viikonloppuna kyläilemässä Pohjois-Karjalassa ja satuin bongaamaan teidän poppoon Myyssä :) Hassu fiilis, kun huomaat et hei näyttääpäs tutulle, mutta en ensin meinannut osata yhdistää. Suloinen perhe olette, ihanat pojat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Olisit tullut juttelemaan! :D
      Pieni maailma! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!