keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Taaperotyyli osa1

Netti pelittää jälleen! <3

Nyt alkaa ihan uusi postaussarja. Jo useaan poikiin liittyvään postaukseen on tullut toivetta ootd-tyylisistä päivityksistä. Pelkkiin asukuvapostauksiin blogi ei ihan taivu, mutta jotain sinnepäin kuitenkin! 

Näissä postauksissa kurkistetaan poikien vaatekaappiin. Millaisia yhdistelmiä tykkään heillä käyttää kotona arkena oleillessa, kaupungilla pyöriessä tai juhlissa. Ulkokamppaat ovat jo jonkin verran näkyneet, mutta ehkä niihinkin palataan vielä! 
Ylhäällä vasemmalla paita H&M (second hand) housut Polarn o Pyret / Ylhäällä oikealla paita Name It (second Hand) housut Kappahl / Alakuvissa paidat Name It, farkut Kappahl


Tosi tavallinen ja ketjuvaatepainotteinen on poikien tyyli. Kuten omassakin kotipukeutumisessa, myös pojilla suosin trikoopaitoja, legginsejä ja kollareita. Kaupungille ja kyläilyreissuille puetaan vähän siistimpää, farkkua tai sammaria. Pehmeät materiaalit, rennot mallit ja sopivankokoiset vaatteet. Nämä kolme "sääntöä" määrittelevät mitä poikien kaappiin päätyy. Henkan mielestä vaatetta on kaapissa liikaa ja että vähemmälläkin pärjätään. Tämä on ehkä ihan vähän totta, sillä vaaterepertuaarilla pukisi varmaan vielä kolmannenkin pojan. Tykkään kuitenkin, että vaatteiss aon valinnanvaraa, eivätkä samat paidat toistu viikosta toiseen.

Poikien vaatepyykkiä pesen kaksi kertaa viikossa. Aina se ei kuitenkaan ehdi samassa tahdissa kaappiin, joten on kiva että kaapissa on sitten valinnanvaraa. Pojilla ei ole omia vaatteita, vaan kaikki ovat yhteisiä. Kengät pojilla on nimikoituja, mutta muuten asut vaihtelevat riippuen päivästä. 

Kun vaatetta ostaa tuplasti ja vain yhdelle käyttäjälle, on mulle tärkeää sen hinta. Olen vaan niin pihi, etten millään raaski laittaa poikien käyttövaatteisiin (tai mihinkään muuhunkaan, ulkovaatteita lukuunottamatta)  useita kymppejä rahaa. Gugguun hupparit houkuttelee ihan hirveästi, mutta ajatus kahdesta hupparista 140 €:n yhteishinnalla ei vaan kiinnosta. JOten, meillä pitäydytään halppisvaatteissa!

Iso osa vaatteista on hankittu Lindexiltä. Siellä mielestäni hinta/laatu suhde on kohdallaan ja mallistot vaihtuvat riittävän tiuhaan. Lindexin vaatteita sitten täydennetään H&M:llä, Name It:llä, Polarn o pyretillä, Kappahlilla ja Me&I:lla. Sekä myös uudella tuttavuudella, POmp de Luxilla.

Ylhäällä vasemmalla body Lindex ja housut Me&I (second hand) / Ylhäällä oikealla paita Polarn o Pyret ja housut Lindex / Alhaalla vasemmalla paita ja housut Lindex / Alhaalla oikealla paita Lindex (second hand) ja housut Pomp de lux (second hand)


Housuissa pojat käyttävät 80-86 kokoa ja paidoissa 80-92. Paitakoot tuntuisivat heittelevän ihan valtavasti, ja jotkut 92cm paidat ovatkin päätyneet jo käytettävien paitojen pinoon, niiden pienten mittojen vuoksi. 

Vaatteilta vaadin laatua. Vaatteet vaihtuvat päivittäin, joten niiden on kestettävä likaantumista ja pesemistä. Myös rumpukuivausta, sillä lähes poikkeuksetta rummutan kaikki poikien vaatteet.

Poikia on ihana pukea. En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka sanovat ettei pojille löydy läheskään niin ihania vaatteita kuin tytöille. Kyse on toki mielipiteistä, mutta ainakin itselle valinnanvaraa on riittävästi. POjille ei ihan niin monipuolisesti ole kuin tytöille, mutta luulen sen johtuvan vain siitä, että tyttöjen valikoimissa mekot, hameet ja tunikat kasvattavat mallistojen kokoja. Ja jos poikia on ihana pukea, kahta samanikäistä on vielä ihanampi. POjat voi pukea mätsääviin asuihin ja he näyttävät vaan niin suloisilta samanlaisissa mutta erivärisissä vaatteissa.

Parhaat kollarit ovat Me&I:lla, ne haaremit ovat vaan ihan huiput <3 Innolla odotan myös pompin pakettia saapuvaksi, sillä sieltä on tulossa pojille muutamat uudet kollarit! Leggareista parhaita on Popilla sekä H&M:llä. POjilta löytyy niin poikien kuin tyttöjenkin puolen legginsejä.

Ylhäällä vasemmalla paita Lindex ja housut H&M (second hand) / Ylhäällä oikealla paita ja housut H&M / Alhaalla vasemmalla paita Name It (second hand) housut Lindex (second hand) / Alhaalla oikealla paita Lindex ja housut POlarn o pyret


Raita lastenvaatteissa on ihanaa, mutta pojilta löytyy myös muita kuoseja ja ihan vaan yksivärisiä vaatteita. Syksyn rakkaus on burgundi, ja sitä onkin tullut nyt syksyn mallistoista hamstrattua useampia kappaleita. Bodeista ollaan oikeastaan kokonaan siirrytty paitoihin, ne vaan on niin paljon näppärämpiä. Kaapissa kuitenkin vielä muutama bodykin pyörii. 

Disney tai Pixar -printeille lastenvaatteissa en lämpeä sitten millään, vieläkään, mutta muita printteja vaatteissa saa olla. Nyt pitää nauttia tästä vaiheesta, kun pojat eivät vielä osaa vaatia minkään ötökän kuvaa vaatteisiinsa !

27 kommenttia:

  1. Ihanan liikkuvaisia malleja sulla siellä :D!
    Kyllä meilläkin mennään pääosin halpisvaatteilla, ihan siksikin että kyllä mua harmittaisi jos se 70 euron huppari olisikin yhtäkkiä vesivärissä tai mustikassa. Eikä hinta -valitettavasti- enää nykyään takaa edes laatua! Siksi toisekseen, esimerkiksi Lindexhän tarjoaa ihan älyttömän kivoja kuoseja, printtejä ja värejä lastenvaatteissaan :). Visuaalisesti kauniita vaatteita saa siis pienelläkin rahalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! :D
      Sama juttu! Meillä syöminen on aika sotkuista, joten kivempi ettei tarvitse pelätä kalliiden vaatteiden puolesta! :)

      Mä tykkään myös! Lindexissä juurikin on ihania lastenvaatteita! Ja laatu on kohdillaan!

      Poista
  2. Tuoltahan löytyy vaikka mitä voisin ostaa Eetulle kunhan ne menee pojille pieneks ;). Onneks meillä on nii samanlaine maku! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vaan sit shoppailemaan parin kuukauden päästä! ;)

      Poista
  3. Ihania vaatteita on kyllä pojillekin paljon :) ja siis noi palvipaikka housut noilla pandoilla on ihanat! <3

    Heh, meinasinkin kommaa että netti näemmä pelittää taas! ;) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Lastenvaatteita yleensäkin on niin hurjasti ihania!

      Joo, vihdoin! <3 Loppuviikko åelastui ;)

      Poista
  4. Mä tykkään jostain syystä niistä markettien Muumi-vaatteista, musta ne on söpöjä :D Mutta just esim. Disney-vaatteille en ole hirveästi lämmennyt. Oon kanssa katsellut noita Gugguun huppareita, niin ihanan näkösiä, mutta aivan järkyttävän hintaisia :D Joten ei kyllä meilläkään taivuta siihen hintaluokkaan, ainakaan vielä kun pojan vaatekoko kasvaa niin nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niistä osa! Muumit muutenkin on ihania! <3
      Joo, mietitään sitten joskus kun kasvu ei oo ihan näin vauhdikasta :D

      Poista
  5. Tosi kivoja vaatteita löytyy teidän pojilta :) :)

    VastaaPoista
  6. Voi että on suloista taaperotyyliä! :) <3 Nuo kaikki voisin pukea omankin lapsen päälle, kun miellyttää silmää. Tein juuri tänään postauksen vaatteisiin liittyen ja siitä mitä minulle merkitsee vaatteet ja muoti (vai merkitseekö "mitään" 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla!
      Joo mä huomasinkin sun postauksen, ja laitoin kirjanmerkkeihin et muistan lukea kunhan kerkiän! :D En ilmeisesti oo vieläkään ehtinyt, kun se edelleen pyörii tuolla! :D

      Poista
  7. Pojilla on kyllä kivoja vaatteita!! Pukijalla on hyvä maku ;)

    VastaaPoista
  8. Ihania vaatteita teidän pojilla! :) Oma suosikkini on ehdottomasti tuo Polarn o Pyretin sininen paita, jossa painatuksena koira.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi söpö! Popin materiaalit on aina niin ihanan pehmeitä! <3

      Poista
  9. Täällä ollaan kans kiinnostuneita teidän poitsujen vaatteista kun jäävät pieniksi. Mä niin rakastan Lindexin ja KappAhlin vaatteita, niin ihania kuoseja ja paidat ei ainakaan oo yleensä hinnalla pilattu.:) Mun mielestä nuo Lindexin ja KappAhlin vaatteet myös kestää aika hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä tietää!
      Just olisi parin viikon päästä kirpparipöytä mihin vien poikien 74-80cm vaatetta. Harmi kun asutte niin kaukana, muuten voisit tulla penkomaan! :D

      Meillä on kans kyllä poikkeuksetta ollut laadukkaita vaatteita lindexiltä! :)

      Poista
    2. Hei, mainostathan täällä blogin puolella mistä kirpparilta poikien pieniä vaatteita voi käydä penkomassa ja ostamassa! ;)

      Poista
  10. ostin juuri pojalle noita name it paitoja samoilla printeillä mutta eri värisinä :) tykkään kovasti poikien tyylistä, samalla tavalla puen myös meidän poikaa. helppoja mutta kivoja vaatteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosi vähän name itin vaatteita ollut viime aikoina, vauvakuukausina oli paljon enemmän! Mutta noi materiaalit oli niin pehmeitä etten voinut vastustaa!

      Niimpä! :)

      Poista
  11. Mulla on tyttö. Ja mun mielestä tytölle on ihan kamalan paljon vaikeampi ostaa ns.. halpiskaupoista mitään kivaa. Esim. Lindexillä on poikien puolella paljon semmosia mitää ostaisin pojalle, mutta tytölle ei ole mitään mun tyylistä. Oon melkonen vaatenatsi, ja mun on hirveen vaikee kestää, jos tytöllä ei ole mun mielestä kivat vaatteet päällä. Ihan naurettavaa oikeasti :D En varmaan käytä mitenkään erityisen paljoa rahaa lapsen vaatteisiin,mutta aikaa mulla menee ihan tuhottomasti, kun yritän löytää niitä mua miellyttäviä.

    http://ainutlaatuinen2014.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, haaste tuokin! Mä luulen kans, et mulla olisi muutamissa kaupoissa vaikeuksia ostaa tytölle, kun en yhtään tykkää mistään glittereistä tai rimpsuista :D Onneksi tytöillekin on vähän neutraalimpaa tarjolla!

      Poista
  12. Meillä taaperopukeutumisessa linjana taitaa olla tyylittömyys. Käymme kahdesti päivässä ulkona ja en millään viitsi venkslata vaatteitten kanssa, poika ku ei oikeen tykkää pukeutumisesta. Niinpä laitan jo aamulla merinopuvun päälle ja sillä ollaan koko päivä, sekä ulkona että sisällä. Syödessä pitää vaan käyttää pitkähihaista essua että puku pysyy siistinä. Villaa ei tartte juuri pestä, mutta jos on tullut päivän aikana jotain tahraa, ni pesasen käsin iltasella ja yön aikana kuivuu ja tuulettuu. Vielä toimii näin ku poika ei vielä itse välitä mitä päällä on! Onhan miulla puuvillaisiakin vaatteita, mutta eipä ole juuri käytetty niitä kesän jäljiltä. Eli meillä elämä on helppoa sekä vaatteitten oston että pukeutumisen suhteen :D Tällä hetkellä meillä on kierrossa kolme aluvillapukua sekä muutama paksumpi villainen välikerros. Pukuna vanha Reima ja kenkinä nutukkaat tai Stonzit, säästä riippuen. Aivan loistokkaita pienen kehittyvään jalkaan.

    VastaaPoista
  13. Paljon samoja vaatteita mitä meillä on ollut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!