tiistai 18. marraskuuta 2014

Esittelyssä Koti ! -Kodinhoitohuone ja kylpyhuone

EDIT: tämä oli muuten 400 julkaistu postaus! Huikeeta!

Vihdoin ja viimein pääsen julkaisemaan tämän postauksen teille! Isolta osin postauksen myöhästymisessä on ollut oma laiskuus, saamattomuus ja ajan puute. Ikinä kodinhoitohuone ei ole tuntunut olevan siinä kunnossa, että sitä olisi voinut kuvata blogiin. Milloin on pyykit kuivumassa, askarteluprojekti lattialla tai muuten vaan tavaraa ja rojua ympäriinsä. Paristi olen kuvat jo ottanut, mutta sitten koneella todennut niiden olevan huonosta kulmasta, liian hämäriä tai "sisustus" on jo niin oleellisesti muuttunut, että kuvia on turha julkaista. Mutta nyt viimein kuvat siis täällä!

Meidän kodinhoitohuoneeseen mennään keittiötä vastapäätä olevasta ovesta. Kodinhoitohuone löytyy leikkihuoneen vierestä. 
 Kodinhoitohuoneemme on suorakulmion mallinen ja siitä on ulospääsy sivupihalle ja -patiolle, mikä on ihan huippu juttu! Lasten kanssa niin ihana kakkossisäänkäynti on meillä käytössä lähes aina ulkoilujen päätteeksi. Siivoamista helpottaa todella paljon se, että kuraiset lapset voi huoletta päästää saappaineen kodinhoitohuoneeseen ilman pelko, että he ryntäävät suoraan vaalealle sohvalle. Märät vaatteet saa kuivumaan kodinhoitohuoneen seinälle tai ne saa suihkutettua puhtaiksi heti suihkutilassa. Sisäänkäynti kodinhoitohuoneeseen on jotain, josta en haluaisi luopua seuraavissakaan kodeissa.
Ulko-oven  edessä meillä on pätkä kuramattoa, joka kerää isoimmat kivet ja kurat. Askon penkin lokeroihin mahtuvat hyvin poikien pihahatut ja -hanskat. Laatikot kulkevat rullilla, ja pojista onkin hurjan hauskaa napata laatikot sisääntullessa mukaan ja työnnellä niitä ympäri kodinhoitohuonetta.. Kuivausteline on Ikeasta ja siihen mahtuu juuri ja juuri koneellinen pyykkiä, kunhan paidat ripustaa henkareihin. Jälkiviisaanaa, laittaisin näitä nyt jopa kolme vierekkäin, sillä seinätilan puolesta ne vielä mahtuisivat hyvin. Poikien vaatteet kuivataan aina ulkovaatteita lukuunottamatta kuivausrummussa, mutta meidän vanhempien vaatteet ripustellaan telineeseen.



Kodinhoitohuoneen kaakeli on sitä yleisintä tummanharmaata laattaa harmaalla saumalla. Puhtaanapidon kannalta ratkaisu on toiminut hyvin, sillä likaisenakin lattia näyttää puhtaalta. Seinäkaakeleissa taas on isoa kiiltävää valkoista laattaa ja tummanharmaa/mustaa mosaiikkilaattaa. Kiintokalusteissa myös korkeakiiltopinta, joka on mun oma suosikki kaikissa kaapinovissa. Puhtaanapito on ollut helppoa, kun lika ja pöly lähtee pikaisesti pyyhkimällä. Kaapit on sijoitettu pienten jalkojen varaan, joten lattian voi tarvittaessa suihkutella puhtaaksi kurasta.




Pesutorni on LG:n, eikä se ole ihan riittävän korkea tuohon tilaan. Ajatuksissa on ollut hankkia kaappi myös pesukoneen alle, jolloin nuo nappulat saataisiin pois innokkaiden pikkusormien ulottuvilta! Kaappitilaakin saisi olla lisää. Pesukoneen viereisessä pitkässä kaapissa on isot ulosvedettävät pyykkikorit ja pari hyllyä urheiluvaatteille. Keskimmäinen kaappi kätkee sisäänsä siivouskaapin ja oven viereisestä löytyvät liinavaatteet, täkit ja lisätyynyt. Yläkaapit taas on varattu verhoille, pöytäliinoille, tableteille, koristetyynyille, poikien välikausi/talvivaatteille.. Löytyypä sieltä lavallinen siideriäkin. :D

Kodinhoitohuoneesta löytyy myös työtaso ja vesipiste. Nämä oli poikien vauva-aikana kovalla käytöllä ja syrjäyttivät kuusi-nolla poikien huoneeseen sijoitetun hoitopöydän. (Täältä postauksesta voi kurkistaa miten tila oli käytössä hoitopöytänä!) Tason ympärillä vaan kaikki on käden ulottuvilla. Hoitotuotteet yläkaapissa, samoin peppupyyhkeet. Vaipat lavuaarin alla ja yöpuvut vetolaatikossa. Ja taso mitoitettu juuri hoitoalustalle. 

Nyt taso on käytössä enemmänkin pyykinviikkaus ja kaiken turhan säilömistarkoituksessa! 

Kylpyhuoneeseen kuljetaan kodinhoitohuoneen kautta ja samat kaakelit toistuvat sielläkin kuin mitä nähtiin jo kodinhoitohuoneessa. 


 Muualle kotiimme pääset kurkistamaan alla olevista linkeistä !




13 kommenttia:

  1. Meillä on kans tommone kunnon syvä allas kodinhoitohuoneessa, ja sen yläpuolella kaapit.. jossa on vaipat ja hoitotuotteet. Meillä ei oo kuivausrumpua nii hoitotaso on ollu pyykkikoneen päällä, joka on heti vesipisteen vieressä. Ja on kyllä niii hurjan kätevä ollu, että en luopuis millää! Vaihan Mimin kakkavaipan vieläki aina siinä. Ja tulevan vauvan kannalta kans tosi huippu juttu.

    Pitäs tota pottailua pikkuhiljaa rueta opettelee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollanen syvä on niin kätevä vauvan kanssa! Saa kunnolla pepun pestyä! Meilläkin edelleen pestään peput tuossa jos tarve tulee. Onneksi nyt jo harvemmin, mulla ei meinaa enää käsivoimat ja selkä kestää noiden jätkien nostelua :D

      Meillä se lähti viikko sitten käyntii ihan yllättäin! Varmasti teilläkin heti kun Mimi vaan innostuu!

      Poista
  2. Oi tosi ihanan näköinen ja tilava! :) Ei kai noi pesutornit koskaan yllä viemään kokotota tilaa, meillä ainakin ihan samanlainen rako.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jenni! Eikö? Ai mä luulin! :D Asuntomessuilla ihastelin kun ne täytti ton koko tilan ja oli niin nättejä! :D

      Poista
  3. On kyllä käytännöllinen kodinhoitohuone. En voi ymmärtää miten toiset pärjäävät ilman kodinhoitohuonetta? :D Meillä on myös sisäänkäynti sinne, ja on kyllä kätevä, kesälläkin saa pyykit nopeasti kuivumaan ulos. Kuivausrumpu olisi haaveissa itselläkin, mutta tällä hetkellä ei meidän kodinhoitohuoneessa olisi sille paikkaa.. Ja tällä hetkellä huone on kyllä kaaoksen vallassa, pitäisi ottaa hommaksi se siivota kunnolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään! Ainakaan lasten kanssa ei tulisi mitään!
      Kuivausrumpu on kyllä ihan ehdoton arjen pelastaja! En suostu siitäkään kyllä enää luopumaan!

      Meilläkin kodinhoitohuone on aina se huone joka ensimmäisenä on ihan kaaoksessa.. :D

      Poista
  4. Mä olen niin katkera kaikille kopdinhoitohuoneen omaaville! Näyttää ihanalle, ja ihan superia että kaikelle on paikkansa! Ehkä ensi kodissa sitten..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavassa sitten! <3
      On toi kyllä ihan huippu olla olemassa!

      Poista
  5. Mulla on noi samat Crocsin kumpparit! :D Ihana koti teillä, siis hipoo täydellisyyttä :D En malta odottaa että saan itse ostettua oman asunnon, ehkä sitten innostun itsekin sisustamisesta. Tykkään sisustustyylistäsi tosi paljon! :)

    -Mirka
    http://mkasvukipuja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on ihanat! Keltaset on niin pirtsakat! :D
      Kiitos Mirka! Tykkään itsekin tästä ihan valtavasti! <3

      Poista
  6. Tosi kivan näköinen kodinhoitohuone ja ihanan paljon säilytystilaa. :) erillinen sisäänkäynti olis myös tosi jees, pojankin jäljiltä tulee jo tosi paljon hiekkaa ja kuraa tuulikaappiin, mites sitten kun kaikki kävelevät... Huoh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Paula!
      Joo.. Meillä ainakin karataan kengät jalassa suoraan olohuoneeseen, tosin rattaat eteisessä onneksi vähän hidastaa. Helpompi siis tulla tästä toisesta ovesta niin säästyy isommilta sotkuilta!

      Poista
  7. Moikka,
    Olen uutta pesutornia ostamassa ja juuri tuo samainen lg:n torni on noussut ykkösvaihtoehdoksi. Onko minkälaisia kokemuksia koneesta ja kuivurista? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!