perjantai 16. syyskuuta 2016

Paras Avokadopasta

Mun on pitänyt kokeilla kohuttua ja kehuttua avokadopastaa siitä saakka, kun sitä ruvettiin hehkuttamaan. Aina kuitenkin jäänyt tekemättä. Mutta kun viime viikolla ostetut avokadot alkoivat uhkaavasti ylikypsyä, päätin että nyt. Ja onneksi, valehtelematta ihaninta ja parhainta IKINÄ !

Niin herkkua, että ohje on jaettava teillekin. Ja maistuipa tämä herkku muuten lapsillekin, suhteellisen ronskista chilimäärästä huolimatta. Tosin meillä lapset on aika tottuneita chilinsyöjiä, jos kokemusta ei ennestään ole, kannattaa määrää pienentää.

Lasten mielestä tämä oli matoja ja avopaloja. Samapa tuo, ihanaa kuitenkin!





AVOKADOPASTA NELJÄLLE


3 avokadoa
Lime
puolikas yksikyntinen valkosipuli (tai normaalista valkosipulista kynsi)
1/2 chili ilman siemeniä
1 1/2 dl parmesanraastetta
suolaa
pippuria
loraus oliiviöljyä

500g spaghettia

1. hienonna chili ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Purista limestä mehut silpun sekaan, sekä pilko avokadot kuutioiksi.
2. Raasta parmesan ja lisää seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä oliiviöljyllä. Maista
3. Keitä pastoja n. kahdeksan minuuttia suolavedessä, kunnes ovat kypsiä. Sekoita avokadoseos pastaan ja raasta vielä vähän parmesania päälle. Lautaselle ja avot!

Tää on kyllä niin parhainta pikaruokaa ja kaikki avokadoja lukuunottamatta löytyy useimmiten jääkaapistakin. Veikkaampa, että jatkossa myös avokadot ovat meillä vakiovarustetta! Testaile, ja tuuhan kertomaan mitä tykkäsit!

5 kommenttia:

  1. Täällä syöty tällä viikolla kaksi kertaa avokadopastaa. Avokadoja oli niin paljon ja pasta on hyvää, joten mikäpä siinä :)

    Oma pastamme tulee millä sattuu reseptillä. Kaikki kun on lähes samanlaisia, niin teen sitten varmaan niiden sekoitusta nykyään. Aina kuitenkin herkullista!

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli eilen illalla kokeilin. Mies ei oikein tykkää kasvisruoasta, mutta sanoi että menettelee ja saan tehdä toistekin :-D

    VastaaPoista
  3. Hei tässä pikku vinkki. tonnikalamakaroni on lasten ja aikuisten herkkua kannataa laittaa joukkoon tilliä. meillä lapset syö mielellään tätä.

    VastaaPoista
  4. Kiitti hyvästä vinkistä! Tein sitä tänään ja oi nam ku oli hyvää! Helpot arkiruokavinkit tulee niin tarpeeseen😊

    VastaaPoista
  5. Tätä täytynee testata, en oo vieläkään testannu vaikka oli sillon yhessä välissä kovassa huudossa avokadopasta. :) Eli nyt lähtee taas yks ruoka listalle, valmiina ostoslappu mitä ruokia aion tehdä. :D

    -M-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!